KARASU VE ACARLAR LONGOZU TANITIM VİDEO
KARASU VE ACARLAR LONGOZU TANITIM VİDEO İZLEYİN. İYİ SEYİRLER.
acarlar longoz,
acarlar longozu,
acarlar longozu balık,
karasu acarlar longozu,
karasu ve acarlar longozu,
sakarya karasu acarlar longozu,
karasu longoz,
karasu
karasu acarlar longoz nerede,
KARASU & ACARLAR LONGOZU HAVADAN ÇEKİM, karasu ve acarlar longozu güncel çekim
KARASU TANITIM BELGESELİ
1,562 hektarlık bir alanı kapsayan Acarlar Gölü önemli bir göldür.Göl, Karasu ile Kaynarca İlçe sınırlarının birleştiği bölgede yer almaktadır.Karadeniz'e 700 metre uzaklıkta olan Acarlar Gölü'ne İhsaniye-Denizköy üzerinden ulaşılır.Acarlar Gölü Longoz Ormanı 25.06.1998/6526 sayılı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile 1.derece doğal sit alanıdır.Koruma bölgesi içinde bulunan Acarlar Longozu , yaz aylarında kurumakta ,kışın ise su birikintisi ile oluşmaktadır.Longozun yüzölçümü 1.562 hektar olup ,derinliği 1,5 metreye kadar çıkmaktadır.Yazın suları çekilen longozun toprakları köylüler tarafından tarım arazisi olark kullanılmaktadır.Longozun çevresi bütünüyle dişbudak ormanlarıyla çevrilidir ve bu ağaçlar yer yer gölün bataklık kesimlerine sokulmaktadır.Buralarda sülün ,çulluk ve yaban ördeği gibi hayvanlar yaşamakta ve tatlı su balığı avcılığı yapılmaktadır.Longozdan çıkan balık türleri; yayın,kızıl kanat,sazan,turna,oklama denilen bunların dışında birçok balık çeşidi vardır.Longoz (Su basar orman): Mevsimsel yağış miktarlarına bağlı olarak taban suyu seviyesindeki değişmeler sonucu göl ve sulak, bataklık görünümünde, tabanı çeşitli ağaç ve bitki türleri ile kaplı olan göl ve sulak alanlardır.Acarlar Longozunun Bazı Özellikleri
Tekne ve Su Bisikleti turları vardır.
Gezi turu 4 Km Longoz ise 16 Km. dir.
Acarlar Longozu Dünya'da 2. dir.
2300 civarında bitki türü bulunmaktadır.
Su menekşesi, Su Lalesi ve çeşitli renkte Nilüferler bulunmaktadır.
Dünyada beş tane bulunan ve Türkiye de ki ikinci Longoz olan (su basar ormanı) Acarlar Longozu hem flora hem fauna açısından son derece zengindir.Yaklaşık 10 km. uzunluğundaki Acarlar Longozun da, 150’den fazla ağaç türü yaşıyor. Burada iyi gelişmiş tırmanıcı kızıl ağaç, söğüt türleri ve diş budak baskın olarak bulunur.
Türkiye’de “Yeryüzündeki cennet burası dedirtecek” kadar güzel Acarlar Longozu keşfedilmeyi bekliyor. Acarlar Longozu deniz, göl, kumul ve orman eko sistemlerini bir arada barındıran dünyanın nadir tabiat köşelerinden biridir.
Acarlar Longozu güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Seyri doyumsuz bir tabiat güzelliğine sahiptir. Su menekşesi Türkiye’de sadece Acarlar Longozunda yetişirken, nilüferlerin su üzerindeki muhteşem görüntüsü de hafızalardan silinmiyor.
Karasu İlçesi Müezzinler Köyü sınırları içerisinde bulunan Longoz, İğneada’yı geride bırakarak Türkiye’nin en büyük su ormanı özelliğini taşıyor
1. Derece Doğal Sit Alanı yaban hayatı geliştirme sahası olarak koruma altına alınmıştır. Kuşların göç yolunda olan Acarlar Longozunda 235 kuş türü ve Su Menekşesi, Göl Lalesi gibi ender türler yaşamaktadır.
1,562 hektarlık bir alanı kapsayan Acarlar Gölü önemli bir göldür.Göl, Karasu ile Kaynarca İlçe sınırlarının birleştiği bölgede yer almaktadır.Karadeniz'e 700 metre uzaklıkta olan Acarlar Gölü'ne İhsaniye-Denizköy üzerinden ulaşılır.Acarlar Gölü Longoz Ormanı 25.06.1998/6526 sayılı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile 1.derece doğal sit alanıdır.Koruma bölgesi içinde bulunan Acarlar Longozu , yaz aylarında kurumakta ,kışın ise su birikintisi ile oluşmaktadır.Longozun yüzölçümü 1.562 hektar olup ,derinliği 1,5 metreye kadar çıkmaktadır.
Yazın suları çekilen longozun toprakları köylüler tarafından tarım arazisi olarak kullanılmaktadır.Longozun çevresi bütünüyle dişbudak ormanlarıyla çevrilidir ve bu ağaçlar yer yer gölün bataklık kesimlerine sokulmaktadır.
Buralarda sülün ,çulluk ve yaban ördeği gibi hayvanlar yaşamakta ve tatlı su balığı avcılığı yapılmaktadır.Longozdan çıkan balık türleri; yayın,kızıl kanat,sazan,turna,oklama denilen bunların dışında birçok balık çeşidi vardır.