Alanya Arkeoloji Müzesi 20 Mayıs 2019
#alanya #germany Müzeyi görmeden gitme????????????
Alanya Müzesi, Alanya Museum,Alanya Mузей
Alanya Arkeoloji Müzesini sizler için ziyaret ettik. Lidya, Frig, Roma, Anadolu Selçuklu, Osmanlı Uygarlıklarına ait birçok eser Alanya Müzesinde sergilenmektedir. Müzenin en önemli eseri bronzdan, 2.yüzyılda yapılmış Yunan Mitolojisine ait Herakles heykelidir. Müzeyi farklı kılan simülasyon kullanıcılara açıktır. Bahçesinde tavus kuşu ailesi yaşamaktadır. İzlediğiniz için teşekkür ederiz. Bize destek için kanalımıza abone olmayı unutmayınız.
İnstagram:
Alanya Arkeoloji Müzesi
Müzeler Haftası kutlanıyor
Müze Müdürü Seher Türkmen, Alanya Arkeoloji Müzesi’nde milattan önce 12 bin yılından 20. Yüzyıl’a kadar eserlere ev sahipliği yapıldığını söyledi.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) sponsorluğunda yapılan Müzeler Haftası Açılış Kokteyli’ne Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Arkeoloji Müzesi Müdürü Seher Türkmen, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
“ALANYA, BİR AÇIK HAVA MÜZESİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Müze Müdürü Türkmen, Alanya’daki müzede milattan önce 12 bin yılından 20. Yüzyıl’a kadar eserlere ev sahipliği yapıldığını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Yenialp ise UNESCO tarafından ilan edilen Müzeler Haftası’nda yapılan etkinliklerle farkındalık çalışması oluşturulduğunu ifade etti. Alanya’nın yaşayan bir açık hava müzesi olarak kültürel ve tarihsel değerlere sahip olduğunu vurgulayan Yenialp, bu ortak değerlerin korunabilmesi için tüm kurumlarla birlikte işbirliği içerisinde bulunduklarını dile getirdi.
“UNESCO MİRAS LİSTESİ’NE GİRME
ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ”
Son olarak söz alan Kaymakam Tanrıseven de Alanya Kalesi’nin Antalya’da en fazla ziyaret edilen ören yerleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek “Bu kalenin UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için yapılan çalışmalara destek veriyoruz” şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından minik öğrenciler “Kral Midas’ın Eşek Kulakları” adlı tiyatro gösterisini sergilediler ve müze bahçesinde toprak altına önceden yerleştirilen küpleri arkeoloji kazı çalışması teknikleriyle çıkararak keyifli bir gün geçirdiler.
haberengo.com'un resmi youtube sayfasıdır.
Official page: haberengo.com
Alanya Arkeoloji Müzesi 12 Şubat 2019
#alanya Görmeden gitme????????
Alanya Archaeological Museum / Müze Alanya
ATATÜRK'ÜN ALANYADA KALDIĞI EVİ ZİYARETİMİZ..SÜPER
Atatürk'18 şubat1935 günü Alanyaya gelmiş. O gün ikamet ettiği evi ziyaretimiz. aralık 2019
Gidilmesi Çok Zor Alanya Burnu Alanya Yarımadası Arkeoloji
Kanalımı beğendiyseniz yeni videoları kaçırmamak için abone olun ve zil simgesini tıklayın.
Diğer videolarıma göz atın:
Alanya Yarımadası'nın denize uzanan burnu. Bu burnun ismi Cilvarda. Üzerinde tarihi yapılar bulunan kara uzantısı. 11'nci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen bu yapılarda bir kilise ve bir de manastır var. Küçük kilisenin kubbesi hala ayakta. Kayalar üstünde, bir de sarnıç var. Kaleden, kayalara oyulmuş basamaklı bir yol olmasına rağmen, bu yol, günümüzde tahrip olmuş ve kullanılamıyor. Buraya; denizden çıkış da mümkün değil. Denize baktığınızda, yarımadanın ucunda gördüğünüz metruk yapılar bunlar. Tehlikeli bir yürüyüş parkuru var. Meraktan gidip tehlike yaşamanız yerine buradan izlemenizi tercih ediyoruz. Gazeteci arkadaşımız Erkan Uysal'ın çekimidir. Kendisine teşekkür ediyoruz.
Alanya’daki mağarada 7 bin yıllık toplu mezar kalıntıları bulundu
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Antropoloji Bölümü tarafından, Antalya'nın Alanya ilçesi Kadıini Mağarası'nda yapılan çalışmalarda 100'ü aşkın bireye ait iskelet kalıntısı bulundu. SDÜ FEF Antropoloji Bölümü Sosyal Antropoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nalan Damla Yılmaz Usta, İskeletler, Kalkolitik ve Tunç Çağı'nda insanların biyolojik ve morfolojik özelliklerine ışık tutabilecek verileri içeriyor. Bu çalışmayla o dönemdeki Alanya'nın kültür tarihini aydınlatacağız dedi.
SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü, Anadolu'nun insanlık tarihi açısından önemli bir keşfe imza attı. SDÜ, Antalya'nın Alanya ilçesindeki Kadıini Mağarası'nda 100'ü aşkın bireye ait iskelet kalıntısı buldu. Buluntular mağara güzergahında yaklaşık 400 ila 800 metreler arasında tespit edildi. İnsan iskeletlerinin, günümüzden 7-5 bin yıl öncesini gösterdiği belirtildi.
Buluntuların bir diğer öneminin de Anadolu'da ilk kez bu denli yoğunlukta ‘Mağara toplu mezarı'nın gün ışığına çıkarılması oldu.
Alanya'da Kalkolitik ve Tunç çağlarında insan yerleşimine ilişkin bu denli çok buluntu yok
SDÜ Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Nalan Damla Yılmaz Usta, Ekim 2017'de Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izinle Alanya Arkeoloji Müzesi başkanlığındaki bir ekiple başlayan bilimsel çalışmalarla Anadolu'nun insanlık tarihine ışık tutacak yeni verilere ulaştıklarını söyledi.
Keşfin, Ekim 2017'de Akdeniz Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (AKÜMAK) ve Anadolu Speleoloji Grubu Derneği (ASPEG) üyelerinin faaliyetleri sırasında tesadüfen gerçekleştiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Usta, Mağaracılık ekibinden birkaç arkadaş Antropoloji Bölümü olarak bize ulaştılar. Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı Başkanlığından Dr. Öğr. Üyesi Hilal Yakup İpekoğlu ile birlikte anılan bölgeye gittik. Daha sonra Kültür Turizm Bakanlığı izni ile Alanya Müze Müdürlüğü başkanlığında çalışmalara başladık. Alanya Müzesi Müdürü Seher Türkmen Başkanlığında Kadıini Mağarası'nda kurtarma çalışmaları gerçekleştirdik dedi.
Alanya Arkeoloji Müzesi
Arkeoloji müzesinden izlenimler
Alanya Müzesi - Alanya Museum - Full HD
Alanya Müzesi - Alanya Museum
ANTİK GİZEM ÇÖZÜLÜYOR Syedra Alanya'nın desteğini bekliyor - HABERLER
Alanya'nın tarihi değerlerinden biri olan Syedra’da 20 yılın ardından ilk kez arkeolojik kazı çalışmaları başladı. Alanya’nın da desteğini bekliyor.
ALANYA merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Syedra, geçmişin gizemini günümüze taşıyor. Alanya’nın Seki, İshaklı, İspatlı ve Kargıcak mahallelerinin sınırları içinde bulunan Syedra, hakim konumuyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.
ANTİK ÇAĞIN SYEDRA’SI:
Syedra, her ne kadar tepede bir kent gibi görülse de denizle bağlantısını antik bir limanla sağlıyor ve kentin coğrafi konumu, önemli bir geçiş güzergâhının kontrolünü de elinde bulundurmasına imkan sağlıyor. Syedra’nın, zamanının bereketli ovalara sahip büyük kentleriyle yakın ilişkiler içerisinde olduğu biliniyor. Çok erken dönemlerden itibaren yerleşim gördüğü düşünülen Syedra en ihtişamlı dönemini ise Romalılarla yaşıyor. Bunu kentin antik kalıntıları ve yazıtlar kanıtlıyor. Romalıların ardından Bizans İmparatorluğu’na ev sahipliği yapan Syedra, Anadolu Selçuklu döneminde de yerleşim görüyor.
YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR:
Yabancı gezginler tarafından 19. yüzyıl sonlarında yazıtları incelenen Syedra’da bilimsel çalışmalar ilk olarak 1994- 1999 yılları arasında Alanya Müzesi tarafından gerçekleştiriliyor. Sonrasında ise 2015- 2016 yılında Birol Can başkanlığında bir yüzey araştırması yapılıyor. Ardından ise kentte herhangi bir bilimsel çalışma yürütülmüyor.
ALANYA’YA KAZI MÜJDESİ:
Yapılan yüzey araştırmasının ardından kendi haline bırakılan antik kentin yüzü artık gülüyor. Antik kentte, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ile Alanya Müzesi Başkanlığı’nda, Dr. Öğr. Üyesi H. Ertuğ Ergürer’in bilimsel danışmanlığında arkeolojik çalışmalar başlatılmış durumda.
ANTİK GİZEM ÇÖZÜLÜYOR:
Akdeniz’in incisi Alanya yalnızca denizi, kumu ve güneşiyle değil tarihi değerleriyle de kendisine hayran bırakıyor. Kültür turizminin hareketlendirilmesi gerektiği her fırsatta dillendirilirken, Alanya’nın tarihi değerlerinin başında gelen Syedra’da 20 yılın ardından başlatılan kazı çalışmaları da son derece büyük bir önem taşıyor. Kazı ekibi tarafından yürütülen çalışmalar şimdilik sütunlu cadde ve hamam yapısı içerisinde sürdürülüyor. Çiçeği burnunda çalışmalar sonucu hamam içerisinde mozaik kalıntıları açığa çıkarılmış bile. Bu da kentin zenginliğini bir kez daha kanıtlıyor. Öte yandan çalışmalara Alanya Belediyesi, Sunpark Hotels ve Antique Roman Palace da destek veriyor.
SYEDRA NEDEN ÖNEMLİ?
Deniz, kum ve güneş üçgenine sıkışıp kalan Alanya turizminin, 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi gerektiği her fırsatta dile getiriliyor. Kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleri de turizmin çeşitlendirilmesi noktasında bir adım öne çıkıyor. Öte yandan kültür turizmi için seyahat eden turist portföyünün gelir düzeyi yüksek bireylerden oluşması kente kazandırdıkları açısından büyük bir önem arz ediyor. Syedra gibi antik kentlerde yürütülen çalışmalar farklı bilim dallarından uzmanların ve öğrencilerin katılımıyla, yerel idarelerin, taşra teşkilatlarının, özel kurum ve kuruluşlarının destekleriyle gerçekleştiriliyor. Kolektif çalışma disiplininin örgütlendiği bu tip çalışmalar, yeterli alt yapı imkânlarına ulaşıldığında ise her anlamda başarılı sonuçlar doğuruyor. Yanı sıra ilgi uyandırıyor.
TURİZM HAREKETLENECEK
Geçmişin gizemini günümüze taşıyan, eşsiz manzarasıyla kendisine hayran bırakan Syedra, günümüz koşullarında dahi turist çekmeyi başarıyor. Kentte yürütülecek çalışmaların sonucunda gün yüzüne çıkarılacak kalıntılar bölge tarihine ışık tutacağı gibi turizm potansiyelini de gerek ulusal, gerekse uluslar arası düzeyde hareketlendireceği kuvvetle öngörülüyor.
‘ALANYA SAHİP ÇIKMALI’ - HABERLER
Alanya açıklarında sürdürülen arkeolojik su altı çalışmaları sonucu açığa çıkarılan eserlerin Kemer’de açılması planlanan su altı müzesi yerine Alanya’da sergilenmesi fikrine bir destek de SKALL Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı’dan geldi. Başkan Nedanlı eserlerin Alanya için önemine dikkat çekti ve turizme kazandıracaklarını Dim TV mikrofonlarından aktardı.
Alanya'daki Ayasofya'da tarih talanı
Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Ayasofya' adıyla bilinen Colybrassus Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan defineciler, kent kalıntılarını, lahitleri, kayaya oyulmuş mezar odasının içi ile girişindeki kemerde yer alan kartal motifinden birini kırarken, Medusa başını ise kaçırdı.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
ALTIN VE MÜCEVHERLER ÇIKTI Alanya’yı ne kadar değerlendirebiliyoruz? - HABERLER
Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Hakan Öniz Alanya’da yeni keşifler gerçekleştirdi. Yeni keşifler Ve eserlerin önemi Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından açıklandı. Doç. Dr. Hakan Öniz ve ekibi tarafından Alanya açıklarında dünyanın en eski ticari gemi batığının bulunmasının ardından, çok önemli altın paralar, mücevherler ve süs eşyalarının da açığa çıkarıldığı kaydedildi. Karaloğlu Antalya sahilleri su altı arkeolojisi bakımından dünyanın en zengin bölgelerinden biri” dedi.
Kemer’de bir su altı müzesinin kurulacağını ve eserlerin de orada sergileneceğini ifade eden Karaloğlu, müzenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizmcilerimizin ortak projesi olacağını aktardı. Yanı sıra önümüzdeki dönemde tamamlanacak olan müzenin Bodrum'dan sonra Türkiye'deki en önemli Sualtı Arkeoloji Müzesi olacağını kaydetti. Alanya bölgesindeki Osmanlı batığından çıkartılan altın paralar, mücevherler ve süs eşyalarından oluştuğu belirtilen eserlerin görselleri, önümüzdeki süreçte düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna tanıtılacak.
Leartes, Naula, Syedra gibi pek çok tarihi değer Alanya’dan destek bekliyor. Alanya açıklarında bulunan bu batık ve eserler için kurulacak müzenin Kemer’de olması soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Alanya’dan bir adım atılıp atılmayacağı ise merak konusu. Yanı sıra keşfedilen eserlerin ardından gözler sahilde bakir kalıntıları olduğu bilinen liman kenti Syedra’ya çevriliyor. ‘Syedra Alanya’nın saklı hazinesi mi?’ sorusu öne çıkıyor. İşte Alanya’nın eşsiz değerlerinden biri olan Syedra:
Alanya Arkeoloji Müzesi REO-TEK
Alanya Müzesi'ne yapılan uygulamalar Alanya Limanı Bilgi Sistemi ve Alanya Müzesi Bilgi sistemi uygulamalarıdır.
Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edin: reo-tek.com/tr
Alanya Müzesi ( Alanya Museum )
Alanya Gezilecek Yerler - Alanya Arkeoloji Müzesi İçi
1967 yılında açılan müze, Alanya merkezde Damlataş Plajı'na yakın bir yerde bulunuyor. Alanya ve çevresinden derlenen Etnoğrafik nitelikli eserler ile Anadolu Kronolojisi'ni ortaya koymak amacıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesinden getirilen arkeolojik eserlerin yanı sıra bölgeye ait eserler de sergileniyor. Müzenin simgesi durumundaki Herakles heykeli için ise ayrı bir salon bulunmaktadır.
Nisan - Ekim ayları dönemlerde 08:00-19:00 arası, Kasım-Mart arası dönemlerde ise 08:00-17:00 arası açık. Müzekart geçerli.
* Sequ'nun Seyahatnamesi adlı blogumu ziyaret edin :
* Daha fazla video için ana kanala göz atın :
* Blog yazılarımı Facebook üzerinden takip edin :
* Beni Instagram üzerinden takip edin :
* Beni Twitter'da takip edin :
* Google+ üzerindeki paylaşımlarımdan haberdar olun:
* Pinterest paylaşımlarımdan haberdar olun :
Arkeoloji Müzesi - Museum /Alanya/Turkish Republic
Alanya Müzesi'nde Tarih Konuştu
Müzeler Haftası kapsamında Alanya Arkeoloji Müzesi'nde tiyatro etkinliği yapıldı. Genç tiyatrocular tarihi karakterleri canlandırarak ziyaretçileri bilgilendirdiler.
haberengo.com'un resmi YouTube sayfasıdır.
Official page: haberengo.com