Øster Hurup - Als Odde - Hadsund (Part 4 of 4)
A beautiful drive in northern Denmark.
Will prove we even got (almost) twisties here in Denmark :)
HADSUND || CRAZY DANCE MOVES [FILIPINA LIVING IN DENMARK]
Pinsehøjmesse
English: See below.
Deutsch: Sehen Sie unten.
Dansk: Video fra højmessen Pinsedag 2007 i en dansk landsbykirke. Når den officielle danske, evangelisk-lutherske højmesse udføres på denne højkirkelige måde, er det tydeligt, at den er en del af den vesterlandske kirkes liturgi og mere i slægt med gammel romersk, såkaldt tridentinsk messe end med den nye romerske messe.
English: Video from the evangelical-lutheran principal service (mass) in a Danish village church, Whitsunday 2007. When the official Danish liturgy is performed in this high church way, it is evident that it is part of the common western liturgical tradition and more similar to the old roman so called tridentine liturgy than to the new roman mass.
Deutsch: Video von dem Hauptgottesdienst in einer dänischen Dorfkirche, Pfingstsonntag 2007. Wenn der offizielle dänische Hauptgottesdienst (evangelisch-lutherisch, die Hochmesse) in dieser hochkirchlichen Weise ausgeführt wird, ist es deutlich, dass die Liturgie der dänischen Kirche echt abendländisch ist, und dass eher die alte römische, sogenannte tridentinische Messe als die neue römische Messe eine Schwester dieser Liturgie ist.
Hadsund er...
Hadsund er....
Hør borgerne i en lang række interviews fortælle hvad Hadsund er. Interviewsene er blevet optaget i forbindelse med udviklingen af Hadsund 2017 og Mariagerfjord Kommunes projekt på forkant.
Hadsund
Turistfilm, om fjordbyen Hadsund i Nordjylland.
Se også filmen om byggegrunde i Hadsund her:
Prinsesse Benedikte åbner julebasar
Der blev købt flittigt ind af dejlige julesager, da prinsesse Benedikte åbnede julebasaren i den svenske kirke i København.
En hyggelig tradition, som vækker minder om barndommens jul, fortalte prinsesse Benedikte til BILLED-BLADET under arrangementet, som også hendes mor, dronning Ingrid, i sin tid nød at besøge.
Følg BILLED-BLADET på YouTube:
Følg BILLED-BLADET på nettet:
Følg BILLED-BLADET på Facebook:
Øster Hurup - Det gode liv
Øster Hurup Det gode liv er stedet hvor alle kommer hinanden ved. Der støttes op om alle arrangementer der er i byen.
Det gode liv - Er noget vi giver til hinanden.
La levée du Hadsund Broen.
Skallehuse Sødring, Hadsund ???????????? -531-
MyMaps for GPS:
Opbakning
Kamp K8D2025
Havbakkeskolen - Hadsund skole drenge
Tilskuerne fra havbakkeskolen er klar til kamp
Ferieoplevelser ved Aalborg Bugt
Oplev uforstyrret natur i Lille Vildmose, et rigt fugle- og dyreliv, dejlige sandstrande, idylliske åer, jordbærmarker med selvpluk, smukke, gamle slotte, hyggelige småbyer og et rigt udvalg af sommerhuse.
Aalborg Bugt ( er en bugt i Kattegat øst for det nordlige Jylland. Fra Aalborg Bugt går Limfjorden, Mariager Fjord og Randers Fjord ind i Jylland, og Lille Vildmose ligger ud til den. Store sommerhusområder finder I mellem Egense ved Limfjordens udløb, og Øster Hurup, sydvest for Vildmosen, samt ved Als, ned mod Mariager Fjord.
Aalborg Bugt er Nordjyllands største, og landets længste Natura 2000-område. Natura 2000 er et netværk af beskyttede naturområder i EU. Områderne skal bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene.
Strandene ved Aalborg Bugt
Mod nord ligger Egense Strand, en kunstig, 250 m lange sandbadestrand i forbindelse med lystbådehavnen. Den dejlige, børnevenlige strand er blevet tildelt det Hvide Flag
Ved Mulbjerge og dalen Stejlgabet er der bygget en mole, som det er muligt at bade fra. Her finder I dejlig sandstrand med roligt og klart vand. Stranden er bilfri og har Hvidt Flag. Muldbjergene bliver flittigt benyttet af kitesurfere.
Mod syd ligger den populære Øster Hurup Strand. Den kilometerlange, hvide badestrand har lave klitter og Hvidt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing.
Det er endvidere muligt at bade ved Kattegatkysten omkring Als Odde. Her er betingelserne for windsurfing gode, men også sejlads og vandskiløb er populære vandaktiviteter i området.
Jordbær-selvpluk
Hver sommer har I mulighed for at plukke jordbær bl.a. hos Skelund Bærland, 8 km fra Øster Hurup. Sæsonen starter i midten eller slutningen af juni. Tag en stor skål med og nyd at gå mellem de mange jordbærrækker og plukke de skønneste, søde jordbær, mens I smager på dem indimellem.
Lindenborg Å - (
Holder I at sejle i kano, er Lindenborg Å en ideel mulighed. Lindeborg Å, som er en del af Natura 2000-området, byder på smuk natur. Åen er 47 km lang, og her kan I virkelig være i kontakt med naturen.
Saltcentret i Mariager - (
I Mariager Saltcenter ved Mariager Fjord kan I opleve en verden af salt. I kan tage elevatoren ned i en gammel saltmine, opleve biografen, se udstillingen samt se, hvordan man syder salt i sydehytten. Saltshoppen byder på forskellige kryddersalte, krystalsæber, saltlamper m.m.
Fyrkat, Hobro (
Er I historisk interesserede, er Fyrkat et must. Vikingecenter Fyrkat består bl.a. af ni rekonstruerede huse med et voldanlæg og værksteder. Det imponerende fæstningsværk Fyrkatborgen blev opført i år 980 under Kong Harald Blåtand. Umiddelbart uden for ringvolden er et af langhusene rekonstrueret.
Lille Vildmose (
Lille Vildmose er Danmarks største fredede landområde på godt 76 kvadratkilometer. Her kan I bl.a. opleve ørne, vildsvin, kronhjorte og elge i vild natur. Tag med på en af de guidede ture og få helt enestående naturoplevelser. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret – et levende formidlingscenter, der giver indblik i mosens natur- og kulturværdier. Her kan I bl.a. se naturfilm i biografen, flyve i ørne-simulatoren og kigge på planter og dyr i naturværkstedet.
Visborggård, Hadsund
Ved Visborggård Slot kan I besøge den smukke renæssancehave, som er åben for offentligheden. Visborggård hører til blandt de smukkeste og mest spændende herregårde i landet og har en historie, som er værd at dvæle ved.
Sommerhusidyl - (
Lej sommerhus i området ved Aalborg Bugt, nyd den smukke natur og udforsk nærområdet i jeres eget tempo. Tag fx på vandre– eller cykelture. Området er overvejende fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter jer langs de afmærkede cykelruter, som fører langs med Kattegatkysten eller gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord.
Hadsund cyklen
En betænksom borger har i mange år gemt en video om Hadsund cyklen, som kunne cykles af godt over 30 personer på en gang. Et film hold kom på besøg i Hadsund og nu kan vi vise rigtig sjove billeder fra Hadsund. Se mere på hadsundby.dk
Rytmisk Pigekor deler musikalske julegaver ud
Hobro Søndre Skoles Rytmisk Pigekor drager d. 10. december på en velgørenheds koncert-turné rundt i hele Mariagerfjord Kommune.
Koret synger denne dag hele10 julekoncerter på plejehjem, sygehuse og behandlingscentre i Hobro, Hadsund, Als, Mariager og Arden.
Denne video er lavet af tre af pigerna fra koret.
God fornøjelse og rigtig glædelig jul. :-)
For mere info om koret og julekoncert-turnéen,
se rytmiskpigekor.dk
Hadsund Rouladen
Den berømte Hadsund Roulade ankommer nytårsaften 2010 og antænder brandalarmen !!
Affolkning af Landdistrikterne i Danmark Film
9 klasse. Projektuge
Hør dronning Margrethes designer fortælle om kongelig stil
Det handler om kongelig mode og stil i denne udgave af Kjoler og Kreationer.
Hør dronningens designer, Annette Freifeldt, fortælle om dronning Margrethe og prinsesse Benediktes garderober. Hun har syet for de to søstre siden 1970´erne, og ved om nogen hvad hun taler om.
Og så bringer vi også smukke billeder af en meget stilfuld kronprinsesse Mary...
Oprindeligt publiceret 2. juli 2017
Faktaboks: Dronning Margrethe
Dronning Margrethe er født d. 16. april 1940 på Amalienborg Slot i København – kun en uge efter Nazi-Tysklands invasion af Danmark. Dronningen er datter af kong Frederik 9. (død 1972) og dronning Ingrid (død 2000). Margrethe blev døbt d. 14. maj 1940 i Holmens Kirke og konfirmeret d. 1. april 1955 på Fredensborg Slot.
Dronning Margrethe II bærer det fulde navn Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid. Dronningens farfar, kong Christian 10, var konge af Island, da hun blev født, og derfor modtog hun det islandske navn, Þórhildur. Dronningen tituleres Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og i tiltale Deres Majestæt.
Dronningen har to søskende; prinsesse Benedikte af Danmark (født 29. april 1944) og dronning Anne-Marie (født 30. august 1946), som fra 1964 til 1974 var dronning af Grækenland. Sammen tilhører søskendeflokken den glückburgske slægt, og idet Margrethe II er barnebarn af Margareta af Connaught, er hun nr. 321 i den britiske tronfølge.
Den 10. juni 1967 blev Margrethe gift med den franske diplomat, Henri-Marie-Jean André greve de Laborde de Monpezat, bedre kendt som prins Henrik. Brylluppet fandt sted i Holmens Kirke. Sammen har de sønnerne kronprins Frederik og prins Joachim.
Danmarks regent
Margrethe II var ikke tronarving ved fødslen, men blev det d. 5. juni 1953, da den nye Tronfølgelov åbnede op for kvindelig arvefølge. Det gjorde man, da kongeparret Frederik 9. og Ingrid kun havde døtre, og tronen efter tronfølgeloven ellers skulle overgå til kong Frederiks yngre broder Arveprins Knud og siden til hans ældste søn, Prins Ingolf.
Med Grundloven af 5. juni 1953 blev Landstinget nedlagt og den parlamentariske sædvane indskrevet i lovteksten. Samtidig ændredes Tronfølgeloven, så der indførtes delvist kvindelig arvefølge til tronen. Det betød, at sønner fortsat havde fortrinsret for døtre, men kvinder godt kunne være tronarvingen.
Tronfølgeloven er siden ændret, så det altid vil være den førstefødte – uanset køn – som arver tronen. Ændringen blev vedtaget af Folketinget d. 2. juni 2006, af et nyvalgt Folketing d. 24. februar 2009 samt ved en folkeafstemning d. 27. juni 2009.
Herefter var Margrethes officielle titel tronfølgeren, prinsesse Margrethe. En hyppigt udbredt misforståelse er, at dronningen har været kronprinsesse.
Da hun fyldte 18 år, blev hun optaget som tronfølger i Statsrådet, som er et dansk statsorgan bestående af kongen eller dronningen, den myndige tronfølger og samtlige ministre. Her ledede hun møderne under sin fars fravær.
Siden sin fars død d. 14. januar 1972 har Margrethe II fungeret som Danmarks regent. Den 15. januar 1972 blev hun udråbt som dronning fra Christiansborg Slots balkon af daværende statsminister Jens Otto Krag.
Dronning Margrethe blev fejlagtigt betegnet som den anden dronning Margrethe. Dette er fejlagtigt, idet Margrethe 1. ikke var dronning, fordi man i 1300-tallet kun tillod kvinder som Danmarks riges formynder. Margrete 1. var formynder for sin søn Oluf, men da han døde i 1387 valgte Rigsrådet hende til regent.
Derfor er Margrethe II den første regerende dronning af Danmark, idet kvindelig arvefølge først blev indført med grundlovsændringen af 1953.
Dronningens opgaver
Danmarks styreform er konstitutionelt monarki. Det betyder, at monarken fungerer som statsoverhoved i et land med demokratisk valgt regering.
Monarken er i Danmark afskåret fra at udføre politiske handlinger, da dette varetages af regeringen og Folketinget. Love skal underskrives af regenten og den pågældende fagminister, før de er gyldige.
Dronningen spiller en vigtig rolle i udnævnelse og afskedigelse af regeringer. I forbindelse med en dronningerunde har hun en vigtig opgave i at udpege den person, der kan opnå størst opbakning og skabe grundlag for at danne regering.
Når en folkevalgt person har skabt grundlag for en regering uden flertal imod sig, meddeler personen dette til dronningen og anbefaler en regeringsudnævnelse.
Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke
Sådan lyder Margrethe II’s valgsprog. Danske monarkers valgsprog er en mindst 500 år gammel tradition. Traditionen var en måde, hvorpå monarken kunne udtrykke en eller flere værdier, vedkommende ønskede skulle præge landet.
Tidligere optrådte kongens valgsprog ofte på mønterne og skrevet på latin.
Hadsund broen svinger.wmv
Tilbage i tiden hvor Hadsund i Nordjylland havde en sving bro, her er der unikke optagelser fra en svunden tid. Besøg hadsundby.dk for mere.
Harlem shake 2 Marcus Hadsund
32½ TIMERS SALG NON STOP!!!
MARCUS HADSUND
dannebro spiser molen i hadsund.wmv