Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων / Archaeological Museum of Megara, Greece
Στο Μουσείο Μεγάρων εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται από τις σωστικές ανασκαφές της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην πόλη των Μεγάρων και την ευρύτερη περιοχή. Τα ευρήματα καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τον 8ο αι. π.Χ. μέχρι και τον 2ο αι. μ.Χ. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν να στεγαστούν μερικά από τα ευρήματα της Αρχαιολογικής Συλλογής Μεγάρων και να αποτελέσει ένα μικρό πνεύμονα πολιτισμού στις παρυφές της δυτικής Αττικής.
Η έκθεση στεγάζεται στο παλιό Δημαρχιακό Μέγαρο, κτίσμα του 19ου αι. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με τέσσερις εκθεσιακούς χώρους.
Στο ισόγειο του κτηρίου παρουσιάζονται τα μαρμάρινα ευρήματα. Μνημειακά γλυπτά και αναθηματικά ανάγλυφα εκτίθενται στην αίθουσα Α, πλαισιωμένα από πληροφορίες που προέρχονται από την ανασκαφική έρευνα και τις φιλολογικές πηγές για τη μνημειακή γλυπτική και τα ανάγλυφα των Μεγάρων από την Αρχαϊκή έως και τη Ρωμαϊκή Εποχή. Επίσης παρουσιάζεται σε σχεδιαστική αναπαράσταση η Νίκη των Μεγάρων, αντίγραφο από γκραβούρα του 1847.
Στην αίθουσα Β εκτίθενται επιγραφές, που παρέχουν πληροφορίες για τη δημόσια ζωή της Κλασικής κυρίως Εποχής και επιτύμβιες στήλες της Κλασικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου. Πλαισιώνονται από σχετικά κείμενα και φωτογραφίες.
Στην αίθουσα Γ του ορόφου εκτίθενται αντικείμενα επιλεγμένα από ταφικά σύνολα που χρονολογούνται από τον 8ο αι. έως τον 1ο αι. π.Χ. Πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό, φωτογραφίες, σχέδια και κείμενα, σχετικά με τη θέση των αρχαίων νεκροταφείων στην τοπογραφία της σύγχρονης και αρχαίας πόλης και τα ταφικά έθιμα.
Στην αίθουσα Δ παρουσιάζονται αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα, κυρίως πήλινα και χάλκινα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αποθέτης ενός αρχαϊκού ιερού στη Θέση Μπούρι στο Αλεποχώρι. Από τα πολυάριθμα ευρήματα του ιερού εκτίθενται ελάχιστα αντιπροσωπευτικά δείγματα της λατρείας και του τοπικού κεραμικού εργαστηρίου, του οποίου αποτελούν προϊόντα. Μια ευσύνοπτη παρουσίαση της ανασκαφής γίνεται με τη βοήθεια εποπτικού υλικού που πλαισιώνει την προθήκη με τα εκθέματα του ιερού.
Στον αύλειο χώρο του μουσείου εκτίθενται επιγραφές, βάθρα αγαλμάτων και αρχιτεκτονικά μέλη διαφόρων περιόδων.
The auloi of Megara, c.300 BCE – a report by Barnaby Brown
Reeds and reproduction made by Chrestos Terzēs at the Hermes Workshop, University of Athens. Filmed outside the Archaeological Museum of Megara, Greece, 24 June 2018.
Excursion to Megara
In which Maura shares the remains of the incredible fountain house in the city of Megara.
Κρήνη του Θεαγένη, Μέγαρα / Ancient Fountain Theagenous, Megara, Greece
Η Κρήνη του Θεαγένη ήταν υδραγωγείο στα Μέγαρα, που τροφοδοτούσε την πόλη με νερό από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 5ο αιώνα. Ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές του Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών το 1899.
Αναφέρεται από τον Παυσανία στην αρχή της περιγραφής του των Μεγάρων, ο οποίος κάνει σε αυτήν ειδική μνεία εξαιτίας του διακόσμου, του μεγέθους του κτίσματος και των πολλών κιόνων της, και ο οποίος θεώρησε ότι χτίστηκε από τον τύραννο Θεαγένη. Όταν στις ανασκαφές της Εννεάκρουνου ανακαλύφθηκε το Πεισιστράτειο υδραγωγείο, ο αρχητέκτονας/αρχαιολόγος Ντέρπφελντ (Wilhelm Dörpfeld) ακολούθησε την πορεία των αρχαίων πήλινων σωλήνων καταλήγοντας στην Κρήνη του Θεαγένη. Οι ανασκαφές διενεργήθηκαν από τις 11 ως τις 23 Δεκεμβρίου 1899.
Αυτή η χρονολόγηση, την οποία αναφέρει ο Παυσανίας, αποδείχθηκε λανθασμένη από την ανασκαφική έρευνα, την οποία ανέλαβαν το 1958, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Παπαδημητρίου, ο Βασίλειος Πετράκος και ο αρχητέκτονας/ερευνητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής του Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ο Θεοπροστατευόμενος (Gottfried) Gruben.
Οι ικανότητες-του αποτέλεσαν εγγύησση, ώστε (i) ο Δάσκαλος Gruben να εμπιστευθεί στον Μαθητή το ανασκαφικό του ημερολόγιο, και (ii) να γίνει μια εξυπαρχής εξέτασητου μνημείου και των ανασκαφικών ευρημάτων απ' τον κ. N. Hellner (Θ. Π. Τάσιος στο πρόλογο του βιβλίου του Hellner). Ο Nils Hellner είναι αρχιτεκτονας/ερευνητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής του Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών απ' το 2009.
Thermopylae monuments Greece,Θερμοπύλες,Termopilas,Фермопилы,温泉
ΜΕΓΑΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.wmv
ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ , ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΗ , ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 . ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥΛΙΩΝ . ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ . ΤΑ ΡΟΥΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ , ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ , ΤΟΥΣ ΜΑΗΔΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ( ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΝΥΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ) ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ( ΚΑΤΣΟΥΛΕΣ ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ !
ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΛΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΠΑΧΗ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ,ΤΟ Μ. ΠΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟΠΥΡΓΟ . ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ .
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ (ΒΑΡΕΑ), ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ .
Archaeological Museum of Olympia - Greece HD Travel Channel
After visiting the ancient site, we make a tour of the Archaeological Museum of Olympia. Already build in 1882 to exhibit finds from the surrounding archaeological sites, it was the first museum outside Athens. In 1975 one set up a new building, renovated in 2003 with high-quality materials. It is one of the most important museums in Greece. The exhibition halls are arranged chronologically in a clockwise direction.
We start our tour with the models of the Pelopion, the first sanctuary. Followed up to 4000 years old figures and weapons, usually made of bronze.
Architectural relics, like the pediment of the Treasure House of Megara, or the east and west pediment of the Temple of Zeus, witness the earlier artful design of the buildings.
We see models and an illustration of a reconstruction of the Statue of Zeus that brings the past back to life. Once the statue had hair and robes covered with gold and a skin made of ivory.
The statues of Nike of Paionios and Hermes of Praxiteles witness the perfection of Greek sculpture.
A highlight in the Roman hall is the bull from the Nymphaeum of Herodes Atticus, a consul, and patron of the arts.
.......
please read more:
Nach dem Besuch der antiken Stätte machen wir einen Rundgang durch das archäologische Museum von Olympia. Bereits 1882 erbaut, um Funde aus den umliegenden archäologischen Stätten auszustellen, war es das erste Museum außerhalb von Athen.
1975 errichtete man ein neues Gebäude, das 2003 mit hochwertigen Materialien renoviert wurde. Es ist eines der wichtigsten Museen Griechenlands. Die Ausstellungshallen sind im Uhrzeigersinn chronologisch angeordnet.
Wir beginnen unseren Rundgang mit den Modellen des Pelopion, der ersten Weihestätte. Es folgen bis zu 4000 Jahre alte Figuren und Waffen, in der Regel aus Bronze gefertigt.
Architektonische Relikte, wie der Giebel des Schatzhauses von Megara, oder Ost- und Westgiebel des Zeustempel zeigen die einst kunstvolle Gestaltung der Bauwerke.
Modelle und eine Abbildung einer Rekonstruktion der Zeusstatue, deren Haar und Gewänder mit Gold überzogen war und deren Haut aus Elfenbein gefertigt wurde, lassen die Vergangenheit wieder bildlich aufleben.
Eindrucksvoll zeigen die Statuen der Nike des Paionios und des Hermes des Praxiteles die Perfektion der griechischen Bildhauerkunst.
Im römischen Saal ist der Stier aus dem Nymphäum des Herodes Atticus, einem Konsul und Mäzen, hervorzuheben.
......
weitere Infos im Reisevideoblog:
Amazing Ancient Structures Found In Thessoloniki, Greece (Feb. 25, 2018)
At a conference on Friday, Greek authorities have showcased recent findings of the last few years including ancient cities, markets, house, cemeteries, necropolises, and more.
HELLAS BOEOTIA ON THE WAY TO LIVADOSTRA BAY PART 1
Acropolis of Ancient Kreusis
Archaeological site
32010 KREFSIS , THISVI , GREECE
URL:
The citadel (akropolis) of ancient Kreusis lies on the east slope of mount Korombili. The fortification walls with towers of the 4th cent. B.C. - of initial length of c. 300 ms - are preserved in a good condition. Kreusis and the nearby Siphai were the ports of ancient Thespies.
On a low hill opposite the akropolis of Kreusis stands a medieval tower (14th cent A.D.).
Principals / HQ / participations...
* As a monument is administered by:
o 9th Ephorate of Prehistoric and Classical Antiquities, THIVA, GREECE
* Finds are exhibited at the museums:
o National Archaeological Museum of Athens, ATHENS, GREECE
greece megara .........
greece megara...........
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης / Archaeological Museum of Nikopolis, Greece
Η έκθεση του Μουσείου αφορά αποκλειστικά στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και όχι στη Συλλογή μιας ευρύτερης περιοχής, γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την κεντρική ιδέα της έκθεσης. Επομένως, ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες είναι η σύνδεση της Έκθεσης και του Μουσείου με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Η εικόνα του χώρου κρίνεται απαραίτητο να βρίσκεται διαρκώς στο μυαλό του επισκέπτη, καθώς με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πληρέστερη κατανόηση της έκθεσης, ανεξαρτήτως του αν η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο προηγείται ή έπεται. Η σύνδεση του Μουσείου με τον αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία πραγματοποιείται στο χώρο υποδοχής του Μουσείου καθώς και σε σημεία της Έκθεσης με οπτικοακουστικό υλικό.
Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλεται η μεγαλοπρεπής ρωμαϊκή Νικόπολη, ως η πόλη-σύμβολο μιας μεγαλειώδους νίκης, που ιδρύθηκε για να επιδείξει την ισχύ του Οκταβιανού Αυγούστου. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται η παλαιοχριστιανική πόλη, που μεταβάλλεται με την κατάρρευση των ρωμαϊκών συνόρων, τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας από τη Δύση στην Ανατολή και την επικράτηση του Χριστιανισμού, ανασυντάσσεται κατά την παλαιοχριστιανική περίοδο και ανακτά το μεγαλοπρεπή χαρακτήρα της, αποτελώντας καίριο θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο.
Καθώς τα όρια ανάμεσα στο ρωμαϊκό και τον παλαιοχριστιανικό κόσμο είναι συμβατικά και ο απόλυτος διαχωρισμός των δύο περιόδων με την αντίστοιχη κατανομή των ευρημάτων σχεδόν αδύνατος, επιλέγεται η εξελικτική (χρονολογικά και θεματικά) παρουσίασή τους μέσα στις δύο κύριες αίθουσες του Μουσείου, την αίθουσα Α και την Αίθουσα Β.
Πριν την είσοδο στην αίθουσα Α, στο Διάδρομο Α, αναπτύσσεται το Χρονολόγιο, με τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν από το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου έως την ίδρυση της Νικόπολης (28 π.Χ.).
Στην Αίθουσα Α, μέσα από αρχιτεκτονικά μέλη (κιονόκρανα, θωράκια), βωμούς, αγάλματα και προτομές, καθώς και από νομίσματα, κεραμικά, γυάλινα και μεταλλικά αντικείμενα, παρουσιάζεται αρχικά η ίδρυση της πόλης και, στη συνέχεια, η εξέλιξή της κατά τη ρωμαϊκή και την παλαιοχριστιανική εποχή, μέχρι την παρακμή και την εγκατάλειψή της. Η Έκθεση αναπτύσσεται μέσω ενός τριμερούς σχήματος: α. Η ναυμαχία του Ακτίου και το Μνημείο της Νίκης του Αυγούστου, β. Η Ρωμαϊκή Πόλη και οι Υποδομές της και γ. Η μετάβαση στην Παλαιοχριστιανική Πόλη και οι πρώιμοι βυζαντινοί χρόνοι, μέσα από το οποίο παρουσιάζεται ο συνοικισμός της Νικόπολης, η νομισματοκοπία, τα δημόσια κτίρια, η λατρεία, ο δημόσιος βίος, η μετάβαση στη νέα εποχή, ο θρησκευτικός βίος και οι Βασιλικές της Νικόπολης.
Στην Αίθουσα Β προβάλλονται διαχρονικά οι επιμέρους τομείς και οι εκφάνσεις του βίου των κατοίκων της Νικόπολης, όπως η εμπορική και βιοτεχνική δραστηριότητα, η καθημερινή ζωή, οι δραστηριότητες και οι συνήθειες των ανθρώπων, καθώς και η στάση τους απέναντι στο θάνατο. Διαμορφώνεται ένα είδος νοητού περιπάτου του επισκέπτη, δίνοντας την αίσθηση ότι περιέρχεται μέσα από το λιμάνι, τα εργαστήρια, τα σπίτια και, τέλος, τα νεκροταφεία της πόλης. Εκτίθενται αμφορείς, πλίνθοι, αγγεία καθημερινής χρήσης και οικοσκευή, κοσμήματα και σκεύη καλλωπισμού, εργαλεία, παιχνίδια καθώς και ταφικά σύνολα με σαρκοφάγους και τεφροδόχα γυάλινα και πήλινα αγγεία.
Stika Beach Megara ,Greece
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου /Archaeological Museum of Aigion, Greece
Το Μουσείο αναπτύσσεται στην ανατολική μεγάλη πλευρά του κτιρίου, σε έξι αίθουσες, όπου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από τα νεολιθικά έως και τα ύστερα γεωμετρικά χρόνια. Τα ευρήματα προέρχονται κυρίως από την πόλη του Αιγίου και τις άλλες αρχαίες πόλεις της Αιγιάλειας (Αίγειρα, Κερύνεια, Ρύπες κ.ά), αλλά και από μικρότερους αταύτιστους αρχαίους οικισμούς της περιοχής.
Το μαρμάρινο άγαλμα της μικρής Ηρακλειώτισσας από το Αίγιο, ρωμαϊκό αντίγραφο πρωτότυπου έργου του 320-310 π.Χ., εκτίθεται στο αίθριο μαζί με αρχιτεκτονικά μέλη κτιρίων, έναν ταφικό πίθο και επιγραφές.
Αίθουσα Ι: Εκτίθενται ευρήματα της μέσης και νεότερης νεολιθικής (προθήκες 1-3) (6η-4η χιλιετία π.Χ.) και της Πρωτοελλαδικής περιόδου (προθήκη 4) (3η χιλιετία π.Χ.), από τον οικισμό του Κράθιου. Περιλαμβάνουν αγγεία, πήλινα ειδώλια, υφαντικά βάρη και λίθινα εργαλεία.
Αίθουσα ΙΙ: Ακολουθούν τα ευρήματα της μεσοελλαδικής (προθήκη 5) (α΄μισό 2ης χιλιετίας) και της υστεροελλαδικής ή μυκηναϊκής περιόδου (1550-1060/40 π.Χ.) (προθήκες 6-8). Τα μεσοελλαδικά ευρήματα προέρχονται από τον οικισμό του Αιγίου και το Κράθιο. Τα αντικείμενα της μυκηναϊκής περιόδου έχουν βρεθεί κυρίως κατά την έρευνα του οικισμού και του νεκροταφείου του Αιγίου, αλλά και στην Αιγείρα, Τραπεζά και Αχλαδιά.
Αίθουσα ΙΙΙ: Η αίθουσα αυτή περιλαμβάνει ευρήματα της πρωτογεωμετρικής και γεωμετρικής περιόδου (τέλος 10 ου - 7ος αι π.Χ.) (προθήκες 9-12). Μία σημαντική ομάδα προέρχεται από το Δερβένι Μαμουσιάς (προθήκη 9), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο από ταφικό πίθο στην οδό Πλαστήρα στο Αίγιο, που περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες χάλκινες πόρπες και δύο αιγυπτιακούς σκαραβαίους.
Αίθουσα ΙV: Στην αρχαϊκή (7ος - 6ος αι. π.Χ.), κλασική (5ος - 4ος αι.π.Χ.) και ελληνιστική περίοδο (τέλος 4ου - 1ο αι. π.Χ.) ανήκουν τα ευρήματα της αίθουσας αυτής (προθήκες 13 - 16). Η αρχαϊκή περίοδος αντιπροσωπεύεται στο Αίγιο, τη Μαμουσιά, το Νέο Ερινεό, την Κερύνεια και τον Προβοδό Καμαρών, ενώ λίγα είναι τα ευρήματα της κλασικής περιόδου. Αντίθετα η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Αιγιάλειας παρουσιάζεται κατά την ελληνιστική περίοδο, με την ίδρυση της Αχαϊκής συμπολιτείας. Σημαντικά ευρήματα από τάφους της περιόδου αυτής στο Αίγιο και τη Μαμουσιά περιλαμβάνουν αγγεία και κοσμήματα.
Αίθουσα V: Στις προθήκες 17-18 εκτίθενται επίσης ευρήματα της ύστερης ελληνιστικής περιόδου, ενώ στις τελευταίες δύο προθήκες ((19-20) εκτίθενται αντικείμενα της ρωμαϊκής περιόδου (μετά το 146 π.Χ.) που περιλαμβάνουν πήλινα και γυάλινα αγγεία, καθώς και αντικείμενα από χαλκό, ελεφαντοστό και πηλό.
Στην τελευταία αίθουσα του Μουσείου (VI) εκτίθεται το υπερφυσικού μεγέθους άγαλμα Διός ή νέου άνδρα με αιγίδα (Αιγίοχος) του 1ου αι. μ.Χ., το οποίο βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών προς οικοδόμηση στο Αίγιο.
Megara iblea
Megara iblea visita guidata
Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, Αττική / Archaeological Museum of Marathon, Greece
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα είναι ένα αρχαιολογικό μουσείο στον Μαραθώνα της Αττικής. Εγκαινιάστηκε το 1975. Αναπτύσσεται σε 5 αίθουσες και σε ένα στεγασμένο αίθριο.
Στεγάζει ευρήματα από τη Μάχη του Μαραθώνα αλλά και ευρήματα άλλου είδους από την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης και από το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών της Μπρεξίζας, τα ερείπεια του οποίου βρίσκονται στα παράλια της Νέας Μάκρης. Το μουσείο περιλαμβάνει επίσης το προστατευμένο με στέγαστρο νεκροταφείο τύμβων της Μέσης Εποχής του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.) και τον λεγόμενο τύμβο των Πλαταιέων του 5ου αι. π.Χ
Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου / Archaeological Museum of Andros, Greece
Συλλογές που περιλαμβάνει:
Συλλογή ευρημάτων Γεωμετρικού οικισμού Ζαγοράς
Συλλογή γλυπτών από την αρχαϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή
Συλλογή επιγραφών
Συλλογή γλυπτών πρωτοβυζαντινής και βυζαντινής εποχής.
Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου Archaeological Museum Corinth
.
Το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, όσον αφορά τον πλούτο και την ποιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται.
Το Μουσείο κατασκευάστηκε το 1930, αποτελείται από 4 αίθουσες και δύο στοές. Στον προθάλαμο υπάρχει ένα τμήμα από μωσαϊκό του 4ου αιώνα πΧ με παράσταση δύο Γρυπών που μάχονται με ένα άλογο. Το μωσαϊκό αυτό, είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά μωσαϊκά που έχουν βρεθεί.
K1 spin - megara bloopers
Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών / Archaeological Museum of Ancient Agora, Athens, Greece
Το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς στεγάζεται στο αναστηλωμένο κτήριο της Στοάς Αττάλου το οποίο χρονολογείται στο 2ο αι. π.Χ. και ήταν δώρο του βασιλιά της Περγάμου Αττάλου ΙΙ στους Αθηναίους.
Η έκθεση του Μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα των ανασκαφών της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αρχαία Αγορά που χρονολογούνται από τους νεολιθικούς χρόνους μέχρι την μεταβυζαντινή εποχή και την εποχή της Τουρκοκρατίας. Η έκθεση είναι οργανωμένη σε χρονολογικές και θεματικές ενότητες και παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο των αρχαίων Αθηναίων.
Τα αρχαιότερα εκθέματα, αγγεία, ειδώλια, όπλα και όστρακα κεραμικής, ανάγονται στους νεολιθικούς χρόνους, την πρώιμη και την μέση εποχή του χαλκού, την μυκηναϊκή και την γεωμετρική εποχή και προέρχονται κυρίως από αβαθή φρέατα και ταφές που ερευνήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αγοράς.
Τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου, σχετίζονται με τις λειτουργίες του Αθηναϊκού Δημοκρατικού πολιτεύματος και χρονολογούνται στους κλασικούς, υστεροκλασικούς χρόνους. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται: πήλινα δημόσια μέτρα, χάλκινα επίσημα σταθμά, τμήμα μαρμάρινου κληρωτηρίου, χάλκινα δικαστικά πινάκια, μία πήλινη κλεψύδρα, χάλκινες δικαστικές ψήφοι, και όστρακα οστρακισμού με χαραγμένα τα ονόματα γνωστών στρατηγών και πολιτικών ανδρών της αρχαιότητας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μαρμάρινο ψηφισματικό ανάγλυφο με παράσταση του Δήμου και της Δημοκρατίας και χαραγμένο ψήφισμα της Εκκλησίας του Δήμου κατά της τυραννίας. Σημαντική ενότητα αποτελούν τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία, πολλά έργα γνωστών αγγειογράφων και τα σκεύη καθημερινής χρήσης, οι λύχνοι τα ειδώλια και λιγοστά κοσμήματα και νομίσματα. Την έκθεση συμπληρώνουν γλυπτά μικρών διαστάσεων, τα οποία αντιγράφουν έργα γνωστών καλλιτεχνών της αρχαιότητας και μαρμάρινα εικονιστικά πορτραίτα ρωμαϊκών χρόνων.
ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ , ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ . ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ !!! ΕΝΩ ΟΣΑ ΕΙΔΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ''ΑΖΉΤΗΤΑ'' ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ : Μεγαρίδα (Αρχαία Μεγαρίς Χώρα) , i Love You Megara , TA ΜΕΓΑΡΑ Η Πανάρχαια Μεγαρική γη , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ