Piata Presei Libere, Monumentul Aripi, Bucuresti
Piata Presei Libere, Monumentul Aripi, Bucuresti
Sundrone - Monumentul Aripi - 4K
Monumentul Aripi, dedicat luptei anticomuniste, cântăreşte peste 100 de tone şi are o înălţime de peste 20 de metri, fiind reprezentat de autorul său, sculptorul Mihai Buculei, sub forma a trei aripi, realizate din oţel inoxidabil.
Aripi românești care au făcut istorie
Delia - Pe aripi de vant (Live Piata Constitutiei, Bucuresti, Romania, 17.07.2015)
More videos here:
Vedere catre monumentul Aripi, din fata Casei Presei Libere
Vedere catre monumentul Aripi, din fata Casei Presei Libere
Scuter cu aripi la Glodenii Gandului
Scuter cu aripi la Glodenii Gandului - iasi - mai 2011 -
Orasul Medgidia cu aripi -Filmare aeriana a orasului Medgidia HD
Deoarece acest canal este unul personal ,am decis sa ne mutam pe canalul Youtube :
Pentru mai multe clipuri va asteptam aici :
Facebook :
Medgidia este unul din cele mai vechi orase din Dobrogea.
Descoperirile arheologice arata ca Dobrogea este locuita inca din epoca neolitica. Incepand cu anul 46 ien regiunea a fost administrata de Imperiul Roman. Un castru a fost construit pe valea Carasu, devenind leganul viitorului oras.
In 1417 turcii au invadat Dobrogea. Incepand cu secolul al XV-lea regiunea a fost colonizata cu populatie musulmana. Asezarea numita Karasu (Apa Neagra, in limba turca) era mentionata de catre Paolo Giorgio (1590) si Evlia Celebi (1653) ca aflandu-se pe harta lui Iehuda ben Zara din 1497.
Medgidia moderna a fost construita sub administratia otomana, pe locul vechiului Karasu, incepand cu 1856. A fost ridicata pentru a adaposti refugiatii din razboiul Crimeei si pentru a servi ca centru economic al partii de mijloc a Dobrogei.
In 1865, locuitorii solicita guvernatorului Dobrogei ca noua localitate sa fie denumita Medgidia, in semn de recunostinta pentru protectorul lor, Abdul Medgid. In scurt timp, orasul numara 15 - 20000 locuitori cu 1000 de case si multe altele in constructie.
De 100 de ani guvernul otoman intretinea iarmarocul, cu pravalii si baraci, de pe dealul Panaghirului. Aici expuneau produse manufacturiere cu caracter agricol si casnic negustori veniti din tara, dar si din strainatate. Targurile se tineau primavara si toamna, iar tribunalele de comert din Constanta si Tulcea se deplasau la Medgidia pentru a facilita tranzactiile comerciale.
Dupa razboiul de independenta ( 1877 - 1878 ), Dobrogea a revenit Romaniei, iar Targul Medgidia renaste si incepe sa se organizeze.
Timp de un an de zile, razboiul distrusese orasul si nenumarati cetateni se refugiasera in alte zone, astfel incat acum se inregistrau doar, 300 de case cu 1500 de locuitori. In decembrie 1878 este ales Consiliul Comunal si constituita cancelaria Primariei.
In 1979 se infiinteaza la Medgidia o scoala de fete si una de baieti, iar in 1886 o scoala primara mixta, pentru copiii saraci. In anul 1882 se infiinteaza spitalul comunal si a prima farmacie din oras. Cresterea populatiei se face intr-un ritm moderat, astfel incat in 1884 sunt inregistrati 2449 locuitori, iar in 1903 in 879 de case locuiesc 2858 de suflete.
Muzica : Dan Spataru: Vin la noi la Medgidia si
Tania Cergă: Orașul meu
DELIA-PE ARIPI DE VANT @ HARD ROCK CAFE BUCURESTI
10.02.2016
Ceremonia de inaugurare a Monumentului Aripi, ridicat în memoria luptătorilor din rezistența anti...
Președintele Klaus Iohannis: Ce ironie a sorții mai mare și ce izbândă mai puternică decât faptul că monumentul dedicat rezistenței anticomuniste este ridicat pe locul unde, până acum 27 de ani, străjuia statuia lui Lenin, unul dintre cei mai malefici oameni ai istoriei, doctrinarul bolșevismului?
Live aici:
Titlul evenimentului: Ceremonia de inaugurare a Monumentului Aripi, ridicat în memoria luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945 - 1989
Încă nu ai abonament la Privesc.Eu pe Youtube? ►►
Conectează-te la Privesc.Eu
Web:
Twitter:
Facebook:
DESPRE PRIVESC.EU
PRIVESC.EU este cel mai mare proiect de transmisiuni live din Republica Moldova și România. Transmitem în direct cele mai importante evenimente din ambele țări.
ÎNGERII CU ARIPI DIN FIER
Când spunem „îngeri” ne gândim imediat la entitățile biblice pe care le știm de când eram mici și la picturile de pe pereții bisericilor. În timp, îngerii au putut lua și alte forme, iar una din ele este cea a piloților SMURD care vin cu elicopterul pentru a transporta pacienții aflați în stare gravă. Astăzi a fost nevoie de intervenția salvatorilor aerieni pentru a transporta la Iași un pacient de 69 de ani, care a facut un infarct.
Depuneri de coroane la Monumentul Aripi, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa la Revoluţie
În memoria celor care şi-au pierdut viaţa la Revoluţie, au fost depuse mai multe coroane de flori la Monumentul Aripi vineri, 21.12.2018. Monumentul “Aripi”, realizat de sculptorul Mihai Buculei și dedicat luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945-1989 din România și Basarabia, a fost inaugurat în 2016, în Piața Presei Libere din București.
Paula Seling - Aripi
Edited & Directed by D A N A B L U E C H A N N E L
Ce lume s-a stins intre crezuri goale de lut
Ce timpuri am prins, cu idei ce noi nu le-am vrut.
Oamenii au aripi, dar nu pot sa zboare,
Nu mai cred in ce-au stiut candva
Au ales tacerea cand fiinta moare
Nu mai vor sa creada-n altceva.
Tristetea ne-a impins intr-un nor de paie si fum
Prezentul ne-a inchis intre vremuri moarte de mult
Ce lume in vremuri oarbe, ce-amaruri am plans
Ce jocuri si teluri moarte, ce pamantinfrant
Cine-ar fi spus ca astazi lumina se va stinge tarand cu ea in adancuri puterea de-a spera?
Henri Coandă - Omul care a dat lumii aripi
Henri Coandă este una dintre cele mai luminate minți date de România. Pe internet chiar circula un filmuleț foarte popular despre ce ar fi însemnat lumea fără România. Citește mai mult pe
Iar unul dintre punctele forte ale acelei realizări este reprezentat de magnifica invenție a lui Henri Coandă, fără de care dezvoltarea întregii lumi ar fi fost mult încetinită. Datorită lui Coandă și al efectului care îi poartă numele, astăzi avioanele cu reacție sunt o banalitate.
Dar începuturile au fost un miracol al tehnicii. Henri Coandă s-a născut într-o familie importantă, tatăl său, generalul Coandă, fiind chiar premier pentru o scurtă perioadă de timp în anul reîntregirii României, în 1918. Tânărul Henri a fost îndemnat să parcurgă același traseu ca al tatălui, de aceea a și absolvit școli militare. Numai că libertatea de dincolo de gardul unei cazărmi l-a îndemnat pe Henri să aleagă o altă cale.
Puțini știu că Henri Coandă, după ce a scăpat de corsajul armatei, a plecat într-o călătorie inițiatică în Tibet. Posibil ca această călătorie să îi fi deschis și mai mult mintea celui care avea să fie comparat la un moment dat cu Albert Einstein. Coandă era permanent în căutarea de soluții în cele mai diverse domenii. A inventat un material numit beton-lemn, folosit, printre altele, și la decorarea Palatului Culturii din Iași, a construit depozite subacvatice de petrol în Golful Persic și a inventat un detector de lichide în sol care a revoluționat căutarea țițeiului.
Însă marea sa pasiune a rămas aviația, el fiind creatorul a aproape 10 tipuri de avion în Franța și în Anglia. Printre altele, a creat și așa-zisul avion-lentilă. Practic, un avion cu forma unui OZN, la al cărui prototip a lucrat în Statele Unite. Marea sa invenție avea să fie arătată lumii la numai 24 de ani. În 1910 a creat precursorul avionului cu reacție, bazat pe creativitate, știință și un spirit de observație excepționale.
Deși extrem de apreciat în străinătate pentru valoarea sa, Henri Coandă este unul dintre românii care s-a întors în țară spre finalul vieții, în 1969. Nicolae Ceaușescu a reușit să îl atragă înapoi în România și i-a dat pe mână un institut de cercetare. Rezultatele s-au văzut rapid. Coandă a proiectat un tren capabil să meargă prin conducte, cu 500 de kilometri pe oră. Era 1970 iar proiectul era destinat inițial unui tronson cuprins între București și Marea Neagră, numit, ce ironie… Autostrada Soarelui. Proiectul nu a fost executat, evident, însă acum 5 ani americanii au anunțat că, pe baza invenției lui Coandă, intenționează să facă un asemenea tren care să lege New York de Los Angeles. Cei 4000 de kilometri ar urma să fie făcuți cu viteza uimitoare de 6.500 de kilometri pe oră, distanța fiind parcursă astfel în 45 de minute. Pare science-fiction, dar așa a apărut și motorul cu reacție, în momentul inventării sale de către Henri Coandă, un român cu o viziune excepțională.
HENRI COANDA 1886 - 1972
Piata Presei Libere Bucharest
recorded on July 7, 2013
Moving Image Archive Serge de Muller
Campania Aripi Deschise - interviu cu d-na dr. Anca Colita, Spit. Fundeni
Care este situatia copiilor suferind de cancer in Romania? Ce sanse au ei? Ce necesitati au spitalele noastre care se ocupa de acesti copii?
Raspunsuri de la d-na dr. Anca Colita, medic specialist pediatru, Institutul Clinic Fundeni, in cadrul campaniei umanitare Aripi Deschise, initiata de Ro Club Maraton
Aripi de înger - Revelion 2020 - Vasile Tiple
Aripi de înger #Aripideînger
Revelion 2020 #Revelion2020
Eroii Timpului #EroiiTimpului
Promoția 2020 #Promoția2020
Asociația Tinerilor Români din Transcarpatia
Școala din Biserică Albă, regiunea Transcarpatia, Ucraina #vasiletiple
Reportaj de la Proiectia Documentarelor CROS si Aripi de Foc
Bogdan Benea & Tedy Necula @ Seara Documentarelor Filmmaking Romania
Ploiestiul cu aripi - Eyecloud.ro - Filmare aeriana a orasului Ploiesti
Municipiul Ploiești este unul din orașele mari ale României, reședință a județului Prahova, fiind situat la 60 km nord de București, pe coordonatele de 25°2'48 longitudine estică și 44°56'24 latitudine nordică. Suprafața actuală a Ploieștiului este de aproape 60 km². Se învecinează la nord cu comuna Blejoi, la sud cu comunele Bărcănești și Brazi, la vest cu comuna Târgșoru Vechi, la est cu comuna Bucov. Municipiul Ploiești se găsește în apropierea regiunii viticole Dealul Mare-Valea Călugărească și are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importantă zonă de turism alpin din România.
Ploieștiul este un important nod de transport, situându-se pe drumurile care leagă capitala București de Transilvania și Moldova.
Este supranumit „capitala aurului negru, orașul fiind vechi centru al industriei petroliere, având patru rafinării și alte industrii legate de această ramură (construcții de mașini, echipamente electrice, întreținere).
Source:
Eyecloud este o companie dedicata filmarii si fotografierii aeriene, folosind drone radiocomandate capabile de a ridica echipament foto/video la joasa si inalta altitudine. Multicopterul este cea mai stabila, fiabila, rapida si accesibila tehnologie din acest domeniu. Efectul este unic, neputand fi realizat de la sol. Aplicabilitatea fotografiilor aeriene este nemarginita; astfel incat un numar mare de companii din diverse domenii (agentii imobiliare, proprietari de terenuri, topografi) pot beneficia de servicile noastre.
w:
f:
g:
Bogdan Ciudoiu - Cine ti-a suflat in aripi?
Aboneaza-te la canalul meu:
Bogdan Ciudoiu - Cine ti-a suflat in aripi?
Fii de partea mea!
un proiect prin care Mirela Retegan - Antrenorul Parintilor si-a propus sa atraga atentia asupra unui aspect care tinde sa ia amploare: copiii adolescenti sunt abandonati emotional de parintii care nu le fac fata.
In lipsa mijloacelor care sa-i reduca la tacere agresiv, in imposibilitatea de a-i mai controla fizic si de a-i conditiona, foarte multi parinti abandoneaza lupta cu nevoia de a-si intelege, sustine si accepta copiii.
Adolescenta copiilor este perioada de exorcizare a adultilor: un asolescent va scoate din parintele lui dracii despre care nici nu stia ca ii are.
Mirela Retegan a descoperit reteta prin care , relatia dintre parinti si copiii lor adolescenti, poate fi salvata: cei 3 A :
Atentia, Afectiunea, Acceptarea
Manifestarea celor 3A le da adolescentilor sentimentul de incredere si siguranta. E primul pas in rezolvarea acestui conflict.
Mirela a ales sa foloseasca experienta de mama de adolescent si sa impartaseasca lucrurile intelese de ea si altor parinti.
Mijloacele alese de ea sunt o carte, un cantec si un spectacol de teatru. Toate in jurul aceleasi idei: adolescentul vrea de la parintele lui un singur lucru: sa-i sufle in aripi.
“Fii de partea mea!” este strigatul unei generatii de adolescenti care cauta sa si desfaca aripile si sa zboare spre visele lor, stiind ca daca ii au ca sustinatori pe parinti, jumatate din succes este asigurat.
Ne intalnim si pe:
mirelaretegan.ro
INNA - Oare | Rock the Roof @ Bucharest
Videoclip Rock the Roof cu INNA interpretand live piesa Oare in Bucuresti. 2012
Concerts: booking@innaofficial.com
INNA Online:
Global Records Online: