ATATÜRK KÖŞKÜ I TRABZON
Merhaba, ben Neşem! Kanalımda gezdiğim gördüğüm yerleri kameraya alıyorum. Doğası, mimarisi, yemekleri, kültürüyle gezdiğim yerleri hem tanıyor hem de tanıtıyorum. Gezmek yaşamaktır düsturuyla yola çıktığım bu kanala ortak olmak için ABONE OLmayı unutmayın!
MÜZİK
Chris Zabriskie sanatçısının Prelude No. 8 adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı altında lisanslıdır.
Kaynak:
Sanatçı:
Turkey/Trabzon (Atatürk's House Pavilion-Atatürk Köşkü) Part 13
Welcome to my travelchannel.On my channel you can find almost 1000 films of more than 70 countries.
See the playlist on my youtube channel.Enjoy!
Atatürk’s (House) Pavilion:
The Trabzon Museum (Turkish: Trabzon Müzesi), also known as Kostaki Mansion (Kostaki Konağı), is a historic house museum with archeological and ethnographic exhibitions located in Trabzon, Turkey. The mansion was built in the beginning of the 1900s as a private residence for Kostaki Teophylaktos, a notable banker of Greek origin. It is known that the architect was of Italian origin and many materials used in the building were brought from Italy. However, the name of the architect is unknown.
As Teophylaktos went bankrupt in 1917, all his properties were confiscated, among them his mansion. The building was acquired by the Nemlioğlu family.
During the timespan of Turkish War of Independence (1919–1923), the mansion was used as the headquarters for the military in the region. In 1924, it was prepared for the first visit of Mustafa Kemal, the founder of the Turkish Republic, to Trabzon. Between September 15–17, he and the First Lady Latife stayed in the mansion.
In 1927, the building was nationalized by the Governor of Trabzon Ali Galip Bey, and served until 1931 as the Governor's House. Between 1931-1937, it was used as the inspector's office.
The Kostaki Mansion was assigned in 1937 to the Ministry of National Education, and was used for fifty years long as a vocational high school for girls. Finally, in 1987, the building was handed over to the Ministry of Culture and Tourism to be transformed into a museum.The building, one of the outstanding examples of the civil architecture in Turkey, was restored between 1988-2001. On April 22, 2001, it was opened to public as the Trabzon Museum. A total of 3,651 items are found in the museum's inventory.
The building is on three levels in addition to a basement. The basement comprises archeological works, while the first floor is the section for ethnographic collections. On the ground floor, items belonging to the architecture and history of the mansion are exhibited. The attic is reserved for the administration.
ATATÜRK KÖŞKÜ I TRABZON
Trabzon’a hakim Soğuksu sırtlarında, çam ormanları içinde yer alan bina, Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 yılında yazlık olarak yaptırılmıştır. Avrupa ve Batı Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan binada büyük ve gösterişli Avrupa simgeleri kullanılmıştır. Köşkün dış cephesi taş işçiliği göstermekte olup, iç cephesi Bağdadî tekniğindedir. Yerler yine aynı akımın etkisi olarak dönemin fayanslarıyla döşenmiştir.
Atatürk, 15-17 Eylül 1924 tarihlerinde Trabzon’u ilk kez onurlandırdığında bu gün Trabzon Müzesi olarak düzenlenen konakta ağırlanmıştır.15 Eylül günü Soğuksu semtine yaptığı gezintide Köşkü görmüş ve çok beğenmiştir. 27–29 Kasım 1930 tarihlerinde Trabzon’u ikinci kez onurlandırdığında da Eski Türk Ocağı binasında ağırlanmıştır.
Daha sonra gerekli çalışmalar sürdürülerek bina 1930 yılında Trabzon Özel İdaresince tescil edilerek İl Daimi Encümeninin 18.5.1931 tarih ve 361 sayılı kararıyla Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine “ temlik” edilmiştir. Daha sonra Trabzon’dan oluşturulan bir heyet Ankara’ya giderek köşkün tapusunu ve anahtarını Atatürk’e teslim etmiştir.
seyahat,etkinlik,gezi,rehber,tanıyalım,gezelim,travel,turizm,yolculuk,karadeniz turu,trabzon,atatürk köşkü,atatürk müzesi,türkiye,keşfet,gezi turları,kültür turları,haftasonu turları,doğu karadeniz turları,batı karadeniz turları,doğa
Atatürk Evi Etnografik Değer Müze Atatürk Köşkü Müzesi Trabzon 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Atatürk Evi Etnografik Değer Müze Atatürk Köşkü Müzesi Trabzon 4K UHD
Trabzon, Atatürk Köşkü Müzesi
Trabzon'un 7 km. güney batısında ve Trabzon’a hakim Soğuksu semti tepesinde yer alan Atatürk Köşkü şehrin bir simgesidir ve küçük bir çam korusu içinde yer alır.
Bir Ata yadigârıdır Trabzon Atatürk Köşkü, Yirminci yüzyılın hemen başında yaptırılmıştır. Köşk, 1903 yılında o döneme özgü, Avrupai bir tarzda inşa edilen binanın, giriş sütunları, manzaraya açılan panaromik balkonları ve farklı çatı strüktürü binaya özgünlük katıyor. Konstantin Kabayanidis isimli bir Rus tarafından yapılmış, 1916-1918 yıllarındaki işgal sırasında Rusların karargahı olmuştur.
Cumhuriyetin ilanından sonra mülkiyeti hazineye geçmiş, Atatürk'ün 15 Eylül 1924'te Trabzon'u ziyaretinde de O'na hediye edilmiştir. Atatürk, Trabzon'a 1930 ve 1937 yıllarındaki gelişlerinde burada kalarak vasiyetinin bir bölümünü yazmıştır.
Atatürk'ün ölümünden sonra köşk, kızkardeşi Makbule Atadan'a geçmiş. 17.4.1943'te de Trabzon Belediyesi'nce kamulaştırılmış, o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek 1964 yılından itibaren Atatürk Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.
Avrupa ve Batı Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan binada büyük ve gösterişli Avrupa simgeleri kullanılmıştır. Köşkün dış cephesi taş işçiliği göstermekte olup, iç cephesi Bağdadî tekniğindedir. Yerler yine aynı akımın etkisi olarak dönemin fayanslarıyla döşenmiştir.
Atatürk, 15-17 Eylül 1924 tarihlerinde Trabzon’u ilk kez onurlandırdığında bu gün Trabzon Müzesi olarak düzenlenen konakta ağırlanmıştır. 15 Eylül günü Soğuksu semtine yaptığı gezintide Köşkü görmüş ve çok beğenmiştir. 27–29 Kasım 1930 tarihlerinde Trabzon’u ikinci kez onurlandırdığında da Eski Türk Ocağı binasında ağırlanmıştır.
Daha sonra gerekli çalışmalar sürdürülerek bina 1930 yılında Trabzon Özel İdaresince tescil edilerek İl Daimi Encümeninin 18.5.1931 tarih ve 361 sayılı kararıyla Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine “ temlik” edilmiştir. Daha sonra Trabzon’dan oluşturulan bir heyet Ankara’ya giderek köşkün tapusunu ve anahtarını Atatürk’e teslim etmiştir.
Atatürk, 10–12 Haziran 1937 tarihlerinde üçüncü ve son kez Trabzon’u onurlandırdığında ise, iki gece bu Köşkte kalmıştır.
Atatürk’ün ölümünden sonra Köşk, Ankara Asliye Hukuk Hakimliğinin 7.12.1938 tarih ve 938/2509 Esas ve 1627 sayılı kararı ile yasal varisi, kardeşi Makbule Boysan’ a intikal ettirilmiştir.
Köşkün müzeye dönüştürülmek amacıyla Trabzon Belediyesince Makbule Boysan’dan satın alınması, Trabzon Asliye Hukuk Hakimliğinin 6.8.1942 tarih ve 476/284 nolu kararıyla gerçekleştirilmiş olup; istimlak bedeli olarak 10.000. TL Makbule Boysan adına Ziraat Bankası hesabına 30.3.1943 tarih ve 673 sayılı makbuzla yatırılmıştır. Bina 1943 yılından itibaren müzeye dönüştürülerek hizmete açılmış olup halk arasında “Atatürk Köşkü” adıyla anılmaktadır.
Atatürk kendi ifadesiyle büyük mutluluk yaşayarak Köşkte geçirdiği iki gece, Trabzon ve Trabzonlular için olduğu kadar Türk Tarihi için de sonsuza denk unutulmayacak ve sürekli örnek teşkil edecek bir oluşuma tanık olmuştur. Atatürk 11 Haziran 1937 gecesi bu Köşk’te bütün mal varlığını canından çok sevdiği Türk ulusuna armağan etme kararı almış ve mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakan’ a göndermiştir.
Müzede, 19. yy sonu ile 20. yy ait, mobilyalar, porselenler, halılar vb. ile Atatürk’e ait tablolardan oluşan Etnografik nitelikli 344 adet eser sergilenmektedir. Müze, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Müzeye Atatürk Alanından her yarım saatte bir kalkan Belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır
XIX. yüzyıl Avrupa mimarisi özelliklerini taşıyan köşk, dört katlıdır, doğu ve kuzey yönlerine doğru cephelendirilmiştir. Taş binanın iç bölümleri tuğla ile örülürken, ahşap doğramaların yanı sıra merdivenlerde gerçekleştirilen ustalık çok dikkat çekici. Giriş katın kalbi niteliğinde olan kare formdaki salon, bu katta yer alan diğer mekanlara da geçit tanıyor. Atatürk'ün yaptığı önemli konuşma metinlerinin de asılı olduğu salonun ısıtmasını ise bir şömine sağlıyor.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan SÖKMEN
Çekim Tarihi : 06.08.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 10.10.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Atatürk Köşkü Trabzon Türkiye. ...
Atatürk Köşkü’nün Bilinmeyen Gizli Geçidi
Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde bulunan gizli geçit ilk kez görüntülendi. Köşkte bulunan vasiyet odasındaki fayansların altından girilen gizli geçidin inşa edildiği 1890'lı yıllarda saldırı anında sığınak olarak kullanılmak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
15-17 Eylül 1924 tarihlerinde Trabzon’a ilk ziyaretini yapan Mustafa Kemal Atatürk, Soğuksu mahallesinde yaptığı gezintide çam ormanları içinde Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 yılında yazlık olarak yaptırılan köşkü beğendi. 1930 yılında Trabzon Özel İdaresince tescil edilerek İl Daimi Encümeninin 18.5.1931 tarih ve 361 sayılı kararıyla Mustafa Kemal Atatürk’e ‘temlik’ edilen köşkün tapusu ve anahtarı Trabzon’da oluşturulan bir heyet tarafından Atatürk’e teslim edildi. Trabzon’u üçüncü kez ziyaret ettiğinde bu köşkte 2 gün konaklayan Atatürk, vasiyetini burada hazırladı. Tüm varlığını Türk halkına bıraktığını burada yazdığı vasiyette açıklayan Atatürk’ün 'Veranda' olarak bilinen odanın altında bir gizli geçit olduğu öğrenildi. Fayansları çıkartılarak ulaşılan ve 3 odası olan sardıç köşkün alt kısmında bulunan çam ormanlarının içindeki dehlize ulaşıyor. 150 metre uzunluğundaki dehlize ulaşan sarnıç saldırı anında sığınak olarak ta kullanılmak için yapılmış. Köşkün bahçeye açılan çift kapılı bölümünün hemen altında bulunan sarnıçtan ulaşılan ve 20 yıl önce kapatılan dehliz Trabzon’da çok az kişi tarafından biliniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Atatürk Köşkü Müze Müdürü Ali Mahir Pak, saçaklardaki tüm yağmur sularının toplandığı su deposunun farklı bir amaçla da kullanıldığını belirterek saldırı anında sığınak görevi de gördüğünü dile getirdi. Atatürk Köşkü’nün 1890 yılında yapımına başlandığını ve 1912 yılında bitirildiğini kaydeden Pak, “O dönemde bina ile beraber özel olarak saçaklardaki tüm yağmur sularının toplandığı bizim de sarnıç dediğimiz su deposu şeklinde yapılmış ancak farklı amaçlarla da kullanılmış. Bizim bildiğimiz kadarıyla herhangi bir tehlike, saldırı anında sığınak görevi de görüyordu. Ben de bu yöreden olduğum için buradaki eskilerin anlattıklarından da burasının sığınak olarak da kullanıldığını biliyoruz. Gerekli olduğu zamanlarda da su ihtiyacını buradan karşılamak için sarnıç olarak yapılmış. Çünkü o dönemlerde susuzluk had safhalarda imiş ve kuyu sularıyla ihtiyaç sağlanıyordu. Dolayısıyla kuyu sularının yeterli olmadığı zamanda o yağmur sularının burada depolandığı ve bahçe sulamada olsun diğer her hangi bir alanda olsun kullanılıyordu. Ben 2001 yılında bir dönem burada 3 yıl görev yaptım ve o dönemde öğrenmiştim. Binanın yapılışıyla bu dehliz yapılmış. Dehlizin asıl amacı binanın kanalizasyon sisteminin 150 metre aşağısında bir çukur açılmış ve yıllarca da hizmet vermiş. Hemen onun yanında da bir dehliz herhangi tehlike anında oradan bir çıkış yolu olarak görülebilen bir yer. Daha sonra oradaki boşluk çocukların veya herhangi birilerinin oraya düşmesi söz konusu olacağından yaklaşık 15-20 yıl önce üzeri toprakla kapatılmış. Tamamıyla mesire alanı olarak insanların gezebileceği bir yer oluşturuldu. Sarnıçtan buraya açılan kapı açılıyor” ifadelerini kullandı.
#haber #sondakika #gündem #news #haberler #atatürk #köşk #trabzon #gizli #geçit
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
ATATÜRK KÖŞKÜ TRABZON ZPROMAP
Trabzon, Turkey| Memişağa Konağı’ | Memisaga Mansion | Atatùrk Pavilion | Atatürk köskü
Trabzon, Turkey| Memişağa Konağı’ | Memisaga Mansion | Atatùrk Pavilion | Atatürk köskü
Atatürk Köşkü Trabzon izlerken duygulanacaksınız :(
Atatürk Köşkü Hakkında
Cumhuriyetin ilanından sonra, Sonbahar Gezisi adıyla Atatürk'ün yaptığı büyük yurt gezisi Dumlupınar'dan başlamıştı. Buradan Bursa'ya gelen Atatürk 12 Eylül 1924'te Hamidiye, Kruvazörü ile Mudanya'dan hareket etmiş. İstanbul Boğazından geçerek Karadeniz'e açılmış, 15 Eylül1924 sabahı saat 11. 00 de Trabzon'a gelmişti. Atatürk, Trabzonlular tarafından heyecanla karşılandı Yanında eşi Latife Hanım ve yakın arkadaşları vardı. Doğruca Belediyeye geldi. Öğleden sonra da, kendileri için dayanıp döşenen Soğuksu'daki köşke giderek dinlendiler. Köşk 1913 yılında yaptırılmış, Cumhuriyetin ilanından sonra da Özel İdarenin mülkiyetine geçmişti. Bodrumu ile birlikte dört katlıydı. Üçüncü katın büyük odası Atatürk'ün yatak odası idi.
O gün akşam, Köşk'ün alt kat salonunda Trabzon Belediye Başkanı Kazazoğlu Hüseyin, Atatürk'ün onuruna bir yemek vermiş bir de konuşma yapmıştı. Atatürk bu konuşmayı cevaplandırdı: (Efendiler, hemen bütün Trabzon halkını yekpare bir samimiyete kitlesi halinde gördüm. Kadınların, çocukların, ihtiyarların gözlerinde yaş gördüm. Bu ne yüksel duygu bu ne şefkat bu ne asalettir. ) dedi Trabzonlulara teşekkür etti.
Ertesi gün okulları, hastaneyi, iplik fabrikasını ziyaret ettikten sonra 17 Eylül 1924 sabahı Trabzon'dan ayrıldı Rize'ye yolcu oldu.
Atatürk'ün Trabzon'u ziyaretinden sonra özel idareye ait bulunan Köşk, Trabzon Belediyesince satın alınarak Atatürk'e hediye edildi. Bir Trabzon heyeti, Ankara'ya gelerek Köşkün tapusunu ve anahtarlarını Atatürk'e teslim etti. Atatürk 27 Kasım 1930 günü Ege vapuru ile Samsun'dan Trabzon'a geldiği zaman, geceyi yine bu Köşkte geçirmiş, iki gece kaldıktan sonra, İstanbul'a dönmüştü. Köşk artık (Atatürk köşkü) adıyla tanınıyor, Trabzonlular bu Köşkle övünüyorlardı.
Atatürk'ün Trabzon'a üçüncü ve son gelişleri 10 Haziran 1937 tarihine rastlar, Ege vapuru ile İstanbul'dan Trabzon'a gelen Atatürk, doğruca kendi Köşküne gelmiş, iki gecesini bu Köşk'te geçirmişti. Bu son gelişlerinde: (Mal ve Mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum. ) diyerek, bütün mal ve mülk varlığını hazineye bağışladığını noter huzurunda tescil ettirmişti. Atatürk 12 Haziran 1937 sabahı Trabzon'dan İstanbul'a döndü.
Atatürk'ün ölümünden sonra, Trabzon Belediyesi, Atatürk köşkünü Atatürk Müzesi olarak ziyarete açmağa karar verdi. Atatürk 'ün kullandığı eşyaları, fotoğraflarını sergiledi. Bugün Köşk'ün girişinde, Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişlerinde yaptığı konuşmanın tam metni asılıdır. Sağdaki küçük salon, Atatürk'ün yaptığı konuşmanın tam metni asılıdır. Sağdaki küçük salon, Atatürk'ün hayatına ve Trabzon'u ziyaretlerine ait fotoğraflarla donatılmıştır. Bitişiğindeki odada ise Atatürk'ün dinlendiği koltuk ve kanepeler bulunmaktadır. Bunlardan biri üzerindeki plakada şu cümle yazılıdır. (Atatürk, 11 Haziran 1937 tarihinde, şahıslarına ait emval-i gayrimenküllerini millete bıraktıklarına dair muameleyi burada imza buyurdular. ) Öteki oda, Atatürk'ün yemek salonu olarak döşelidir.
Köşk'ün üçüncü katında Atatürk'ün yatak odası, banyosu, yaver odaları, çalışma salonu vardır. Köşk bugün çiçekli geniş bahçesi ile Trabzon'un en güzel evlerinden biri olarak tanımakta, Belediyenin yönetiminde Atatürk Müzesi olarak ziyarete açık bulundurulmaktadır.
Atatürk Köşkü
Trabzon Atatürk Köşkü
Atatürk'ün Trabzon Ziyareti ve Atatürk Köşkü
Tarihçi Veysel Usta'nın anlatımı ile Atatürk'ün 1924, 1930 ve 1937 tarihlerinde yaptığı Trabzon ziyaretleri.
Yapım Yılı: 2007
Atatürk Köşkü’nün bilinmeyen gizli geçidi
#haberler #haber #gazetenehaber
TRABZON'A DÖNÜŞ- ATATÜRK KÖŞKÜ- GÜN BATIMI VE ÇAY SEFASI Turkey Trip - 터키 여행
Bu videoda ilk balayımız için gittiğimiz Karadeniz turunun Trabzon ve Ayder bölümünü ve benim Karadeniz de yaptırdığım dış çekimden anlar bulacaksınız.
#mywedding #koreanwedding #turkishwedding #korea #turkey #koreanturkishcouple
#düğünüm #ourkoreanwedding #kore #seul
Atatürk'ün Trabzon gezisi
Atatürk'ün Trabzon gezisi
Atatürk Köşkü’nün bilinmeyen gizli geçidi
Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde bulunan gizli geçit ilk kez görüntülendi. Köşkte bulunan vasiyet odasındaki fayansların altından girilen gizli geçidin inşa edildiği 1890'lı yıllarda saldırı anında sığınak olarak kullanılmak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.
- Haber detayları
-Sakınca Haber YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
SAKINCA HABER resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları
شاهد تصوير جوي لقصر اتاتورك في طرابزون Trabzon Atatürk Köşkü
نقدم لكم تصوير جوي مميز من قبل شركة بروج لمتحف قصر اتاتورك الموجود في طرابزون
والذي تم انشاءه عام 1890 م
وتم تحويله الى متحف للزوار ، حيث يتميز القصر بإطلالة جميلة وبها مقتنيات خاصة بمؤسس الجمهورية التركية
يعتبر من المتاحف التي لابد من زيارتها في طرابزون
بروج العقارية
هي شركة عقارية رائدة في الإستثمار العقاري بتركيا تقدم نخبة متنوعة من أفضل المشاريع السكنية في طرابزون واسطنبول وكل انحاء تركيا وتحرص على متابعة كل مراحل عملية البيع سواء قبل اوبعد الشراء بمهنية ومصداقية لتنال ثقة ورضا العميل
---------------------------------------------------------------
للمزيد الرجاء التواصل معنا على الارقام التالية (اتصال او واتساب)
محمد بخاري
00905495955551
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
عبدالقيوم خوجة
00905495955553
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
عبدالواسع بخاري
00905495955558
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
عبدالهادي بخاري
00905495955550
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
مكتب اسطنبول /
سيد حبيب
00905495955565
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
يمان سعد الدين
00905495955540
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
رقم شركة بروج /
00908505505550
رابط الواتساب المباشر للتحدث معي
حساباتنا في السوشل ميديا /
موقع الشركة /
#السناب_شات /
الفيس بوك /
#تويتر/
انستقرام /
او زيارة موقعنا على الانترنت
burujrealestate.com
burujresidence.com
#بروج العقارية / إحدى نشاطات مجموعة بروج للاستثمار والتطوير العقاري
والمنشأة في #تركيا.
أنشئت مجموعة بروج للاستثمار والتطوير العقاري في تركيا وتمارس نشاطها التجاري في طرابزون، وتعمل في مدن تركية أخرى مثل ( #اسطنبول ، #صبنجه ، #يلوا )، تم ادراجنا من قبل غرفة تجارة طرابزون كشركة #عقارية وانشاءات و #سياحة في تركيا، رقمنا في السجل التجاري هو 18060 ورقمنا الضريبي هو 1910582099 .
تؤمن شركة بروج العقارية بأهمية ايجاد فرص استثمارية عقارية من شأنها رفع القيمة الاستثمارية والربحية للمستثمرين العرب بمختلف شرائح المجتمع وتوجهاته، وذلك من خلال تحديد فرص الاستثمار العقاري# التركي آخذين بعين الاعتبار المخاطر المحتملة في السوق كالتقلبات في الأسعار والقوة الشرائية وذلك بهدف تجنيب المستثمرين المخاطر المحتملة، لذا أولت بروح العقارية اهتمامها بالتطوير الدائم والإرتقاء بجودة وتنوع خدماتها والمحافظة على الأسس والثوابت التي من شأنها رفع سوية الشركة وزيادة ربحية مستثمريها.
Atatürk Köşkü (Trabzon) 4K (ULTRA HD) Mustafa Kemal Atatürk'ün Gerçek Sesiyle
Cumhuriyetin ilanından sonra, Sonbahar Gezisi adıyla Atatürk'ün yaptığı büyük yurt gezisi Dumlupınar'dan başlamıştı. Buradan Bursa'ya gelen Atatürk 12 Eylül 1924'te Hamidiye, Kruvazörü ile Mudanya'dan hareket etmiş. İstanbul Boğazından geçerek Karadeniz'e açılmış, 15 Eylül1924 sabahı saat 11. 00 de Trabzon'a gelmişti. Atatürk, Trabzonlular tarafından heyecanla karşılandı Yanında eşi Latife Hanım ve yakın arkadaşları vardı. Doğruca Belediyeye geldi. Öğleden sonra da, kendileri için dayanıp döşenen Soğuksu'daki köşke giderek dinlendiler. Köşk 1913 yılında yaptırılmış, Cumhuriyetin ilanından sonra da Özel İdarenin mülkiyetine geçmişti. Bodrumu ile birlikte dört katlıydı. Üçüncü katın büyük odası Atatürk'ün yatak odası idi.
O gün akşam, Köşk'ün alt kat salonunda Trabzon Belediye Başkanı Kazazoğlu Hüseyin, Atatürk'ün onuruna bir yemek vermiş bir de konuşma yapmıştı. Atatürk bu konuşmayı cevaplandırdı: (Efendiler, hemen bütün Trabzon halkını yekpare bir samimiyete kitlesi halinde gördüm. Kadınların, çocukların, ihtiyarların gözlerinde yaş gördüm. Bu ne yüksel duygu bu ne şefkat bu ne asalettir. ) dedi Trabzonlulara teşekkür etti.
Ertesi gün okulları, hastaneyi, iplik fabrikasını ziyaret ettikten sonra 17 Eylül 1924 sabahı Trabzon'dan ayrıldı Rize'ye yolcu oldu.
Atatürk'ün Trabzon'u ziyaretinden sonra özel idareye ait bulunan Köşk, Trabzon Belediyesince satın alınarak Atatürk'e hediye edildi. Bir Trabzon heyeti, Ankara'ya gelerek Köşkün tapusunu ve anahtarlarını Atatürk'e teslim etti. Atatürk 27 Kasım 1930 günü Ege vapuru ile Samsun'dan Trabzon'a geldiği zaman, geceyi yine bu Köşkte geçirmiş, iki gece kaldıktan sonra, İstanbul'a dönmüştü. Köşk artık (Atatürk köşkü) adıyla tanınıyor, Trabzonlular bu Köşkle övünüyorlardı.
Atatürk'ün Trabzon'a üçüncü ve son gelişleri 10 Haziran 1937 tarihine rastlar, Ege vapuru ile İstanbul'dan Trabzon'a gelen Atatürk, doğruca kendi Köşküne gelmiş, iki gecesini bu Köşk'te geçirmişti. Bu son gelişlerinde: (Mal ve Mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum. ) diyerek, bütün mal ve mülk varlığını hazineye bağışladığını noter huzurunda tescil ettirmişti. Atatürk 12 Haziran 1937 sabahı Trabzon'dan İstanbul'a döndü.
Atatürk'ün ölümünden sonra, Trabzon Belediyesi, Atatürk köşkünü Atatürk Müzesi olarak ziyarete açmağa karar verdi. Atatürk 'ün kullandığı eşyaları, fotoğraflarını sergiledi. Bugün Köşk'ün girişinde, Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişlerinde yaptığı konuşmanın tam metni asılıdır. Sağdaki küçük salon, Atatürk'ün yaptığı konuşmanın tam metni asılıdır. Sağdaki küçük salon, Atatürk'ün hayatına ve Trabzon'u ziyaretlerine ait fotoğraflarla donatılmıştır. Bitişiğindeki odada ise Atatürk'ün dinlendiği koltuk ve kanepeler bulunmaktadır. Bunlardan biri üzerindeki plakada şu cümle yazılıdır. (Atatürk, 11 Haziran 1937 tarihinde, şahıslarına ait emval-i gayrimenküllerini millete bıraktıklarına dair muameleyi burada imza buyurdular. ) Öteki oda, Atatürk'ün yemek salonu olarak döşelidir.
Köşk'ün üçüncü katında Atatürk'ün yatak odası, banyosu, yaver odaları, çalışma salonu vardır. Köşk bugün çiçekli geniş bahçesi ile Trabzon'un en güzel evlerinden biri olarak tanımakta, Belediyenin yönetiminde Atatürk Müzesi olarak ziyarete açık bulundurulmaktadır.
kaynak :
Atatürk Köşk'ünde Gizli Geçit
İşte Trabzon'daki Atatürk Köşkü'nün verandasında bulunan gizli geçit...
TGRT HABER YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN
#haber #gündem #sondakika #tgrthaber #news #trabzon #atatürk #köşk #gizli #geçit
====================================
TGRT HABER TV HAKKINDA:
● Türkiye'nin, haber kanalı olarak, gündem, siyaset, ekonomi, spor, sağlık, kültür, sanat kısacası haber ve habere dair ne varsa son dakika haberleri canlı yayın ile izleyicilere aktarıyoruz. Bilginin, tecrübenin, hızın ayrıcalığıyla haber dünyasındaki yerimizi; haftanın 7 günü 24 saat canlı yayınlarla daha da güçlendiriyoruz.
● Türkiye'deki ve dünyadaki her gelişmede anında ama doğru bilgiyi izleyiciye aktarıyoruz.
● Yıllardır ilgiyle takip edilen 24 saat izlenilebilir bir haber kanalı haline geldik.
● Haber vermeyi ve insanları bilgilendirmeyi görev edindik.
Bilgilendirmenin ötesinde asla yönlendirmeye gitmedik.
● Bizim için asıl önemli olan yapıcı, değerlere saygılı, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden objektif ve yorumsuz haber vermektir.Yorumları uzmanlarından seyirciye aktarabilmektir. Tarafsız ve ilkeli habercilik, en önemlisi doğru haberdir.
● Sağlık, ekonomi, piyasa, kültür, sanat, politika, turizm, tarih ve spor gibi pek çok alanda insanı ve yaşadıklarını, haberin tek odağı haline getirdik. Her yeni güne başlayan insanımız, hava ve yol durumunu, para piyasalarını, gazete başlıklarını ve dış basını öğrenmiş olarak evden ayrılmalarını sağladık.
● Seyircinin de rahatsız olduğu bir magazin anlayışından uzak durduk.
● İlkeli programları ile yayınımızı zenginleştirdik.
● Uyduda, kabloda, Digitürk'te, D-Smart'ta izleyicimize kolayca ulaşabiliyoruz..
● Dünyanın her yerinde izleniyoruz.
● Türkiye'nin kanalıyız...
TGRT HABER TV ULAŞMAK İÇİN
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 0212 454 70 70
Faks : 0212 454 56 56
izleyicitemsilcisi@tgrthaber.com.tr
TGRT HABER TV FREKANS BİLGİLERİ
Atatürk Köşkü Trabzon - Trabzon Atatürk's House
Atatürk Köşkü Trabzon
Öz Antalya Tur İle Gezi Çekimleri
ozantalyatour.com.tr
Çekimler: Mehmet SÖKMEN - 14-23.07.2010
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
05325258493
Trabzon Atatürk's House
With Öz Antalya Tour Travel Photography
ozantalyatour.com.tr
Shot: Mehmet Sökmen - 14-23.07.2010
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
05325258493
Ataturk'le ayni yere dokunmak.... Ataturk Kosku.
Bazi duygular vardir tarif edilmesi cok zor olur.. iste Trabzonda Ataturk koskunu ziyaret edince ayni duygulari yasadim. Atamizla ayni yere bakmak ve belkide ayni yere dokunmak beni cok duygulandirdi insallah birgun yolunuz Trrabzona duser ve ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.