Atatürk Köşkü’nün Bilinmeyen Gizli Geçidi
Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde bulunan gizli geçit ilk kez görüntülendi. Köşkte bulunan vasiyet odasındaki fayansların altından girilen gizli geçidin inşa edildiği 1890'lı yıllarda saldırı anında sığınak olarak kullanılmak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
15-17 Eylül 1924 tarihlerinde Trabzon’a ilk ziyaretini yapan Mustafa Kemal Atatürk, Soğuksu mahallesinde yaptığı gezintide çam ormanları içinde Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 yılında yazlık olarak yaptırılan köşkü beğendi. 1930 yılında Trabzon Özel İdaresince tescil edilerek İl Daimi Encümeninin 18.5.1931 tarih ve 361 sayılı kararıyla Mustafa Kemal Atatürk’e ‘temlik’ edilen köşkün tapusu ve anahtarı Trabzon’da oluşturulan bir heyet tarafından Atatürk’e teslim edildi. Trabzon’u üçüncü kez ziyaret ettiğinde bu köşkte 2 gün konaklayan Atatürk, vasiyetini burada hazırladı. Tüm varlığını Türk halkına bıraktığını burada yazdığı vasiyette açıklayan Atatürk’ün 'Veranda' olarak bilinen odanın altında bir gizli geçit olduğu öğrenildi. Fayansları çıkartılarak ulaşılan ve 3 odası olan sardıç köşkün alt kısmında bulunan çam ormanlarının içindeki dehlize ulaşıyor. 150 metre uzunluğundaki dehlize ulaşan sarnıç saldırı anında sığınak olarak ta kullanılmak için yapılmış. Köşkün bahçeye açılan çift kapılı bölümünün hemen altında bulunan sarnıçtan ulaşılan ve 20 yıl önce kapatılan dehliz Trabzon’da çok az kişi tarafından biliniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Atatürk Köşkü Müze Müdürü Ali Mahir Pak, saçaklardaki tüm yağmur sularının toplandığı su deposunun farklı bir amaçla da kullanıldığını belirterek saldırı anında sığınak görevi de gördüğünü dile getirdi. Atatürk Köşkü’nün 1890 yılında yapımına başlandığını ve 1912 yılında bitirildiğini kaydeden Pak, “O dönemde bina ile beraber özel olarak saçaklardaki tüm yağmur sularının toplandığı bizim de sarnıç dediğimiz su deposu şeklinde yapılmış ancak farklı amaçlarla da kullanılmış. Bizim bildiğimiz kadarıyla herhangi bir tehlike, saldırı anında sığınak görevi de görüyordu. Ben de bu yöreden olduğum için buradaki eskilerin anlattıklarından da burasının sığınak olarak da kullanıldığını biliyoruz. Gerekli olduğu zamanlarda da su ihtiyacını buradan karşılamak için sarnıç olarak yapılmış. Çünkü o dönemlerde susuzluk had safhalarda imiş ve kuyu sularıyla ihtiyaç sağlanıyordu. Dolayısıyla kuyu sularının yeterli olmadığı zamanda o yağmur sularının burada depolandığı ve bahçe sulamada olsun diğer her hangi bir alanda olsun kullanılıyordu. Ben 2001 yılında bir dönem burada 3 yıl görev yaptım ve o dönemde öğrenmiştim. Binanın yapılışıyla bu dehliz yapılmış. Dehlizin asıl amacı binanın kanalizasyon sisteminin 150 metre aşağısında bir çukur açılmış ve yıllarca da hizmet vermiş. Hemen onun yanında da bir dehliz herhangi tehlike anında oradan bir çıkış yolu olarak görülebilen bir yer. Daha sonra oradaki boşluk çocukların veya herhangi birilerinin oraya düşmesi söz konusu olacağından yaklaşık 15-20 yıl önce üzeri toprakla kapatılmış. Tamamıyla mesire alanı olarak insanların gezebileceği bir yer oluşturuldu. Sarnıçtan buraya açılan kapı açılıyor” ifadelerini kullandı.
#haber #sondakika #gündem #news #haberler #atatürk #köşk #trabzon #gizli #geçit
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Yalova Termal Gezisi, Atatürk Köşkü ve Yürüyen Köşk
Yürüyen Köşkü gelinlerden başka kimse bulamasın diye Navigasyonlar bile yanlış gösteriyor! :P
Atatürk Köşkü Yalova Termal
Atatürk Yalova’ya gelişinde ilk kez Baltacı Çiftliği’ndeki köşkte kalmıştır. Ardından Millet Çiftliği’ndeki köşk yapılmıştır. Böylece bu köşkler içerisinde yer alan Atatürk Köşkü yapılmıştır. Cumhuriyet dönemi mimarisinin ilk dönem yapılarından olan bu köşk 1929 yılında Mimar Sedat Hakkı Eldem tarafından 38 günde yapılmıştır.
Bu köşk arazi eğimine uydurulmuş, dikdörtgen planlı olup, iki katlıdır. Ayrıca çatı katından da yararlanılmıştır. Köşkün bodrum katında servis merdivenleri bulunan geniş mutfaklar yer almaktadır. Zemin katındaki giriş holünden şeref salonuna, oradan da toplantı ve yemek salonuna geçilmektedir. Sonra da bu mekân terasa açılmaktadır. Bu terastan, toplantı ve yemek salonlarından birer kapı ile girilen küçük bir çalışma odası bulunmaktadır. İkinci kat orta salona açılan odalardan meydana gelmiştir. Bu salonun girişi üzerinde Çinili Balkon adı verilen bir balkon bulunmaktadır. Orta salonun çevresi U biçiminde bir koridorla çevrilmiştir. Çinili Balkonun sağında yatak odası ile banyo vardır. Buradan da aralarında bağlantı olan iki dinlenme odasına yer verilmiştir. Orta salonun sağında kalan bölüm misafirlere ayrılan odaları içermektedir.
Köşk cephe görünümünde iki kat boyunca ince dikdörtgen pencerelerle aydınlatılmıştır. Cephe görünümü arazi konumuna göre düzenlenmiştir. Köşkün mobilyaları ve diğer eşyaları Dolmabahçe Sarayı’ndan buraya getirilmiştir.
Ulu Önder, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde ve deniz kenarında bulunan Köşke geldiğinde bahçıvanı ağacın dallarını kesmeye çalışırken görür. Hemen bahçıvanı yanına çağırarak bunun nedenini sorar. Bahçıvanda “Ağacın dalları Köşkün duvarına kadar uzamıştır” der. Bunun üzerine Ulu Önder “Ağacın dalını kesmeyin Köşkü kaydırın” emrini verir. Daha sonra 10 Ağustos 1930 tarihinde İstanbul'dan getirilen tren rayları üzerinde bina 4.80 cm kaydırılarak ağacın dalları kesilmekten kurtarılır. Bu yüzden de bu köşke halk arasında Yürüyen Köşk ismi verilmiştir.
Web:
Whatsapp İletişim Hattı :
Yürüyen Köşk Belgeseli YALOVA
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ''Yalova benim kentimdir'' dediği ve çok sevdiği bir şehir. Yürüyen köşkün adının konulmasındaki sebep Atatürk'ün doğa sevgisinden dolayı meşhur çınar ağacının dalını kesmemek için köşkünü 4 metre doğuya kaydırmıştır ve bu düşünceleriyle tekrardan adı tarihe yazılmıştır..
SEVGİ ve SAYGIYLA anıyoruz...
YALOVA TERMAL OTEL-ATATÜRK KÖŞKÜ-YÜRÜYEN KÖŞK-DEPREM ANITI-AĞLATAN FİNCAN HİKAYESİ BÖLÜM-2
YALOVA TERMAL OTEL-ATATÜRK KÖŞKÜ-YÜRÜYEN KÖŞK-DEPREM ANITI-AĞLATAN FİNCAN HİKAYESİ
İnstagram
Facebook
Twitter
Facebook Sayfası
Mail
cerenalpserapbilge@gmail.com
Serkos35@hotmail.com
Zeynepcerenalp@hotmail.com
Atatürk Köşkü’nün bilinmeyen gizli geçidi
Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Trabzon'daki Atatürk Köşkü’nde bulunan gizli geçit ilk kez görüntülendi. Köşkte bulunan vasiyet odasındaki fayansların altından girilen gizli geçidin inşa edildiği 1890'lı yıllarda saldırı anında sığınak olarak kullanılmak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.
- Haber detayları
-Sakınca Haber YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
SAKINCA HABER resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları
Hünkar Köşkü (Atatürk köşkü).Sabiha Gökçen ve ülkü de burada
Bursa'da setbaşının üzerinde temenyeri denen yerde 1844 de dönemin valisi Mehmet Salih tarafindan sultan Abdülmecit için yaptırılan av köşkü 3 padişaha ve M.Kemal Atatürk'e ev sahipliği yapmış.Atatürk Bursa'lı Sabiha Gökçen'i 1925 yılında bu köşkde evlat edinmiş. köşk şimdilerde ücretsiz müzesi ve av yemeklerinin de sunulduğu restaurant ıyla hizmet vermekte
#Atatürkköşkü #hünkarköşkübursa #avköşkü #avlak #köşk hünkarköşkü #hünkarköşkümüzesi ##avlakyeri #temenyeri #padişah #müze #osmanlımüzesi #avyemekleri #bıldırcın #ördeketi #kazeti #sultanabdülmecit #sultanabdüllaziz #sultan5.mehmetreşat #osmanlısultanları #bursa #osmanlıdönemininsultanları #m.kemalatatürk #atatürk #sabihagökçen #ülkü #atamızın manevikızları #cumhuriyetköşkü #kasr-ıhümayun #kasr-ımilli #tarihiçakılmozaik #podima #bursasosyaltesisi #hünkarköşkümüzesi #hünkarköçküsosyaltesisleri
YALOVA Termal'de ki ATATÜRK Köşkü'nün Son Durumu.wmv
22 04 2012
Atatürk Köşkü
Trabzon Atatürk Köşkü
Atatürk'ün, dalı kesilmesin diye köşkü yürüttüğü çınar ağacı 400 yaşında
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'da bir dalını kesmemek için inşa halindeki köşkü tren rayları üzerinde kaydırdığı çınar ağacının bakımları yaptırıldı. Atanın mirasına sahip çıktıklarını söyleyen CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, röntgenini çektirdikleri ağacın 400 yaşında olduğunu bildirdi.
Demirören Haber Ajansı'nın haber görüntülerini takip etmek için tıklayarak YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.
Demirören Haber Ajansı(DHA) Resmi Web Sitesi
►
Sosyal Medya Adreslerimiz
►
►
►
►
►
►
►
ATATÜRK köşkü
ATATÜRK KÖŞKÜ TRABZON ZProMap gözünden
ATATÜRK YALOVA VE YÜRÜYEN KÖŞK BELGESELİ
MERKEZ TV ‘YÜRÜYEN KÖŞK’TE
KANALIMIZA ABONE OLMAK İÇİN
Kanalımızda destek olmak için abone olmayı ve diğer hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.
MERKEZ TV SOSYAL AĞ BAĞLANTILARI
Merkez Tv Resmi Facebook Hesabı:
Merkez Tv Resmi Twitter Hesabı:
Merkez Tv Resmi Instagram Hesabı:
Merkez Tv Resmi Web Sitesi:
Merkez Tv Canlı Yayın:
MOBİL UYGULAMA
Merkez Tv Android Uygulaması:
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: (0312) 500 0100
Faks: (0374) 222 5551
E-Posta: internet@merkeztv.com.tr
MERKEZ TV FREKANS BİLGİLERİ
Frekans: 12641
Polari: H-Yatay
Sem.Or.: 30000
FEC: 2/3
Yürüyen Köşk'ün GERÇEK hikayesi - Atatürk Filmi Moving Villa
Bu filmde, her yerde yazılanın ve herkesçe anlatılanın aksine Yürüyen Köşk’ün gerçek öyküsünü izleyeceksiniz. Nasıl ve ne zaman uydurulduğunu bilemediğim yaygın olan anlatımlarda ise durum biraz farklıdır. Bu anlatımlardaki hikaye genel hatlarıyla şöyledir:
“ Atatürk Yalova’ya yaptığı ziyaretler sırasında yalova kıyılarında gördüğü ve çok beğendiği çınar ağacının civarında bir köşk yapılmasını emreder. Köşk 21 günde bitirilir, hizmete açılır. Aradan zaman geçer, ağacın dalları köşkün çatısına ve temellerine zarar vermeye başlar. Hikayelerin kimisinde izin istenerek kimisinde izinsiz ağacın dalları veya ağacın kendisi kesilmek istenir. Atatürk buna karşı çıkar ve köşkün taşınmasını emreder.”
Buradan yola çıkarak Atatürk’ün doğa ve ağaç sevgisi vurgulanmaya çalışılır. Hal bu ki, Atatürk’ün ağaç sevgisi doğru anlaşılmış olunsaydı, yakın hizmetinde olanlar tarafından bir ağacın, hele ki ulu bir çınarın, tümden veya kısmen kesilmesini bırakın, bunun söz konusu edilmesi dahi mümkün olmayacaktı. Yaklaşık 4000 kitap okumuş, bilgiye ve eğitime hayatını adamış, doğruluktan hiç şaşmamış, hurafeler ile mücadele etmiş, tüm dünyanın gözünde saygın bir yeri olan Atatürk’den söz ediyoruz. Üzülerek belirtmeliyim ki, bu uyduruk anlatımı hemen her yerde bulabiliriz. Devlet kurumların resmi yayın ve paylaşımlarında, akademik yayınlarda, kültürel yayın ve paylaşımlarda ve doğal olarak sosyal medyada…
Bu anlatımlarda köşkün 21 gün gibi kısa bir sürede bitirilip hizmete alındığı kanısı vardır. Bu kanıya varılmasının nedeni, Cumhuriyet gazetesinin 13 Eylül 1929 tarihli sayısında çıkan bir haberden dolaydır. Habere göre; Yalova’da Millet Çiftliği’nde inşa edilen köşk tamamlanmış ve Atatürk’ün 10 gün süresince burada kalacaktır. Ancak, gerek dönemin fotoğraflarında görüleceği gibi gerekse dönemin Yalova Çiftlikleri Müdürü Necati Turgay’ın ifadelerinden anlaşılacağı gibi köşk,1929 yılının Aralık ayında dahi, henüz bitmemiştir. Aynı zamanda, yine Cumhuriyet gazetesinin 14 Eylül 1929 tarihli sayısında yer alan haberde Atatürk Termal bölgesinde bulunan Yaveran Köşkü’nde(Yaverler Köşkü) kalmıştır. Ayrıca, Milliyet gazetesinin 28 Ağustos 1929 tarihli sayısında, Seyrisefain Müdürü Umumisi olan Sadullah Bey gazeteye verdiği demecinde, o gün, Yalova’da yaşanan süreci anlatırken, Atatürk’ün Millet Çiftliği denilen çok geniş bir arazi satın aldığından söz eder. Bu durumda köşkün yapımına en erken 28 Ağustos tarihinden itibaren başlanabileceğini farz edersek anlatılan hikayeye göre köşk inşaatının 15 günde bitirilmesi gerekmektedir. 13 Eylül 1929 tarihli Cumhuriyet gazetesindeki yer alan haberde bir tuhaflık olduğu ortadır, dönem itibariyle Yalova’nın başta Termal ilçesinde olmak üzere bir çok yerinde yeni binalar ve alt yapı çalışmaları yapılıyor olması bu karışıklığa yol açmış olabilir.
Film hazırlanırken döneme uygun Atatürk görsellerinden yararlanılmıştır. Filmin açılışında, yolculuk sahnelerinde, çınar ağacının ilk görülmesinde ve köşk inşaatının aralık ayındaki teftişinde konuya uygun görsel yokluğu nedeniyle başka tarihlere ait görsellerden kolaj yapılmıştır. Ancak köşkün taşınmasını kapsayan son iki gün için sadece uygun görseller kullanılmıştır.
Bu filmin konunun aydınlatılmasına ve yanlışların düzeltilmesine yardımcı olması dileğiyle, benzer Atatürk filmlerinde tekrar buluşmak üzere hoşçakalın.
cineÇINAR
Atatürk'ün konakladığı köşk, otel olarak hizmet veriyor
Limak Grubunun Yalova’da Atatürk’ün de konuk olduğu, Türkiye’nin ilk butik termal oteli muhteşem manzarası ile büyülüyor.
Otelin giriş kapısında muhafız gibi duranlar aslanlar, misafirleri karşılıyor. Bu arada, Yalova'nın Termal ilçesi, yerli ve yabancı turistlerin bahar ve yaz aylarında uğrak yeri.
Ancak ilçenin, daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran kaplıcalarıyla ünlü 2 bin nüfuslu Termal, kafa dinlemek için yaratılmış, dağayla iç içe olunabilen bir Anadolu kasabası. Vatandaşlar, belediye başkanı İsmail Atik'ten atik ve hızlı tanıtımlar bekliyor. Termal suları, kaplıcaları, ormanları ve farklı endemik bitkileri ile Termal, yaşanılabilir bir ilçe.
AHMET AKYOL, ATATÜRK'ÜN YALOVA'YA İLK KEZ GELİŞİNİ ANLATIYOR
Sitemizin Aralık Ayı konuğu, Emekli Kurmay Albay ve Araştırmacı Yazar Ahmet Akyol oldu..1990’li yılların başından buyana Yalova’da yaşayan ve “Atatürk ve Yalova” konularında sayısız eseri ve kitapları bulunan Ahmet Akyol sorularımızı yanıtlayarak, Atatürk’ün Yalova’ya geldiği ilk günden itibaren Yalova ve Termal’de yaptığı çalışmaları ayrıntılarıyla anlattı.
Akyol, Atatürk’ün Yalova’ya İlk geldiği 19 Ağustos 1929’da ilk olarak nereyi ziyaret ettiğini, 19 Ağustos’un ardından üst üste 4 gün Yalova’ya neden geldiğini çarpıcı açıklamalarla anlattı.
Akyol, Atatürk’ün Koru sahilinde bulunan Kaplıcaları ortaya çıkarmak için çaba sarfettiğini 20 Ağustos 1929’da Koru’da bu yönde çalışmalar ve incelemeler gerçekleştirdiğini , Yalova ve Termal kaplıcalarının Atatürk tarafından kısa süre içinde nasıl ihya ettiğini anlattı.
Atatürk’ün, Yalova’yı öncelikle neden tercih ettiğini, Atatürk’ün Termal’e getirdiği ve Termal’i bir cennet bahçesi yapan Başbahçevan Pandeli’ye Termal’de büyük bir haksızlık yapıldığını belirten Akyol, Yalova halkının Atatürk’ün miraslarına sahip çıkamadığını vurguladı
Ayrıntılar için TIKLAYIN
ATATÜRK YALOVA YÜRÜYEN KÖŞK - STAR ANA HABER 23 NİSAN 2019
ONUNLA ÖZDEŞLEŞEN,, HASTALIĞINDA UZUN SÜRE KALDIĞI,, MEMLEKETİ SELANİK'E BENZETTİĞİ,, YALOVA'YA.. VE YALOVA'DA BİR ÇEVRE ABİDESİ,, YÜRÜYEN KÖŞK.. ÜNLÜ YÜRÜYEN KÖŞK'ÜN HİKAYESİNİ,,, YAZAR İPEK ÇALIŞLAR ANLATTI.. VE ÇOK ÖZEL BİR AYRINTI ORTAYA ÇIKTI.. BELKİ DE İLK KEZ DUYACAĞINIZ BİR EŞYA VAR YÜRÜYEN KÖŞK'TE.. ATATÜRK'ÜN ANNESİ ZÜBEYDE HANIMIN,, KENDİ ELLERİYLE İŞLEDİĞİ,, ATATÜRK'ÜN ÇEYİZİ..
Bursa Atatürk Evi Müzesi
#Atatürk #Bursa #Müze
Bursa-Atatürk Müzesi Çekirğe'de Çelik Palas bahçesindedir.
Atatürk, Bursa'ya çeşitli tarihlerde 13 kez gelmişti. Çoğu zaman dinlenmek üzere geldiği Bursa'da gen günlerini hesaplayacak olursak, tamamı 2 ay 20 gün 4 saat tutuyor. Bursa bu yönüyle şanslı şehirlerimizden biri. Atatürk, İstanbul(Yalova dahil), Ankara, İzmir, Sivas'tan sonra en çok Bursa'da kalıyor.
Atatürk'ün Bursa'ya ilk gelişleri, Büyük Zaferden hemen sonra 16 Ekim 1922 tarihine rastlar. O tarihte 12 gün kaldığı Bursa'da İsmet (İnönü), Fevzi (çakmak), Kazım (Özalp) paşalarla birlikte Hünkar Köşkü'nde misafir edilmişlerdi. Daha sonra 20 Ocak 1923 günü ikinci defa Bursa'ya geldiğinde Çekirge'deki şimdi Atatürk Müzesi olan ve Atatürk Köşkü diye tanınan Köşk'te kaldı. Çekirge'deki Celik Palas'ın bitişiğinde bulunan bu Köşkte o güne kadar Miralay Mehmet Bey oturuyordu. Atatürk'ün Bursa'ya geleceği günlerde Bursa Belediyesi bu Köşkü sahibinden satın olarak dayayıp döşemiş ve Atatürk'e hediye etmişti. Şimdi Atatürk'ün Bursa'da bir Köşkü vardı ve Atatürk kendi köşkünde kalıyordu.
Atatürk, Dumlupınar'da düzenlenen Büyük Zafer'in ikinci yıldönümü törenlerinden bir gün sonra 31 Ağustos 1924'te Bursa'ya tekrar geldi. Bu kere yanında eşi Latife Hanım da vardı. Doğruca kendi Köşküne gitti. Eşiyle birlikte yerleşti. Latife Hanım, Köşkü çok beğenmişti. Köşkte 12 gün dinlendiler.
Bundan sonra Atatürk, Bursa'ya 10 kez daha geldi. Uzun ve kısa süreler kaldı. Her gelişinde Çekirge'deki bu köşkünde kalıyor. Çoğu zaman toplantılarını Köşk'te yapıyordu. Son gelişi 1 Şubat 1938 tarihi idi, Yalova'daki Otel Termal'in açılışını yapmıştı. Yanında Başbakan Celal Bayar, içişleri Bakanı Şükrü Kaya, Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya, ekonomi Bakanı Şakir Kesebir, Orgeneral Fahrettin Altay ve Ali Fuat Cebesoy da vardı. O gün Bursalılar ilk defa Atatürk'ü neşesiz gördüler. Yüzü soluktu, rahatsız olduğu her halinden anlaşılıyordu. Atatürk, doğruca yapımı tamamlanmış ve işletmeye açılmış bulunan Çelik Palas'a gitti. Özel dairesine çekildi. Ertesi gün Sümerbank Merinos Fabrikası'nın açılış töreni vardı, Törende bulunduktan ve Fabrikayı işletmeye açtıktan sonra, Bursa Belediye Başkanı Neşet Kiper'e bir mektup verdi. Mektup'ta Atatürk Bursa'lıların kendisine karşı gösterdikleri sevgi bağlılığa teşekkür ediyor, Çelik Palas'taki hissesi ile Bursalı'ların kendisine hediye ettikleri Köşkü Belediye'ye bağışladığını yazıyordu. Belediye Başkanı bu mektubu o gün okudu. Salon alkıştan inliyordu.
Atatürk, artık bir daha Bursa'ya gelemedi.
Atatürk'ün ölümünden sonra Bursa Atatürk köşkü, Çelik Palas'ın ek bir binası olarak Emekli Sandığı'na geçti. Daha sonra (Atatürk Müzesi) olarak ziyarete açılmak üzere, 1965 yılında onarıma lalındı. Onarımdan sonra, Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. 1973 yılında da (Atatürk Müzesi) adıyla ziyarete açıldı.
Geniş bir bahçe içerisinde bulunan Bursa Atatürk Köşkü, çatısı ile birlikte 3 katlıdır. İlk kattaki salon ve odalar bugün Atatürk resimleri ve Atatürk'ün kullandığı eşyalarla sergilenmiştir. İkinci katta, Atatürk'ün yatak odası, çalışma salonu, banyosu vardır. Buradaki eşyalardan çoğu Atatürk'ün zamanına aittir. Üçüncü kat, misafirhane olarak kullanılmaktadır.
Bursa Atatürk Köşkü, aynı zamanda son devir Köşk mimarisinin seçkin bir örneği olarak da Bursa'yı süslemektedir.
Atatürk ve Yalova
Atatürk'ün Yalova'da çekilmiş fotoğrafları ve Yalova'da bulunan emanetlerinden bir derleme...