Doi ochi senini - Biserica Banu Iaşi, 2017
Concert vocal-instrumental susţinut de corul tinerilor studenţi din Asociaţia Ortodoxă Oastea Domnului din Iaşi - Biserica Banu Iaşi, 2017
Sfințirea picturii Bisericii Banu din Iași
Biserica Sf. Sava din Iași/ Saint Sabbas Church, Iași
Monuments, Architecture History, Monastery, Church, Romania Travel, Musulman Style, Constantinopolitan, Arts, Beautiful Place, Saint Sava, Documentary.
Ansamblul Mănăstirii Sfântul Sava din Iași,
istoria unui loc ce se pierde în negura timpului.
Împreună cu Biserica Bărboi, Mănăstirea Golia, Biserica Armenească, Biserica Sf. Nicolae Domnesc și Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi formează sextetul celor mai vechi și impresionante biserici din istoria Iașului.
Filmările au fost realizate în vara anului 2018.
#Documentary #Sabbas #Monastery
Biserica Bărboi, Iași, Romania
Biserica Bărboi, Iași, Romania
Biserica Bărboi este o biserică creștin-ortodoxă din municipiul Iași, care a fost construită în anii 1841-1844, pe locul unei biserici construită de vornicul Ursu Bărboi în perioada 1613-1615.
Biserica a fost ridicată după planurile arhitectului grec Andrei Caridis, ajutat de meșterii Atanasie și Gheorghe, greci din Sisani. Ea are hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătorit în fiecare an la 29 iunie.
Biserica ctitorită de Ursu Bărboi a fost transformată în 1669 în mănăstire, urmașii ctitorului închinând-o Mănăstirii Vatopedu din Muntele Athos.
În această biserică a fost înmormântat în anul 1842 fostul domnitor Ioniță Sandu Sturdza (1822-1828), primul domn pământean al Principatului Moldovei de după epoca fanariotă.
Tot aici sunt înmormântați și alți membri ai familiei Sturdza, precum și poetul Alecu Russo (1819-1859).
Cutremurul din 4 martie 1977 a produs avarii acestei biserici.
În anii 1980-1988, prin grija patriarhului Teoctist Arăpașu, fost mitropolit al Moldovei și Sucevei, s-au efectuat lucrări de consolidare și restaurare a lăcașului de cult, cu fonduri acordate de Mitropolia Moldovei și Sucevei și cu sprijinul tehnic al autorităților de stat. Cu acest prilej, a fost curățată și refăcută pictura murală interioară, catapeteasma și vechile jilțuri, s-au consolidat și restaurat turnul-clopotniță, clădirea fostei egumenii, zidul de incintă și casa de ape.
Biserica a fost resfințită la 27 noiembrie 1988 de către patriarhul Teoctist, înconjurat de un sobor de preoți din Iași.
Biserica este situată în centrul orașului Iași, pe Stradela Bărboi nr. 12.
Vă invităm sa vizitați linkurile de mai jos pentru a vedea videoclipuri similare:
Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Iasi:
Mânăstirea Vlădiceni, Iasi:
Mănăstirea Hadâmbu, Iasi:
Mănăstirea Cetățuia, Iași:
Mănăstirea Varatec, Neamț:
Mănăstirea Agapia, Neamț:
Schitul Sihla și Sfânta Cuvioasa Teodora, Neamț:
Mănăstirea Sucevița, Suceava:
Mănăstirea Humor, Suceava:
Chilia lui Daniil Sihastrul, Suceava:
Mănăstirea Moldovița, Suceava:
Mănăstirea Voroneț, Suceava:
Mulțumim mult pentru Like și Abonare!
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe:
INSTAGRAM:
LIKE:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
CHURCH (MITROPOLIA FROM THE CITY IAȘI, ROMÂNIA, cu hramul Sfânta Parascheva octombrie 2016
Catedrala Mitropolitană din Iași, cu hramul Sfânta Parascheva, Întâmpinarea Domnului și Sfântul Mucenic Gheorghe, este biserica catedrală a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, una dintre cele șase catedrale mitropolitane ortodoxe din România.
Ideea înălțării unei biserici monumentale, la Iași, aparține domnitorului Mihail Sturdza (finanțator prinicipal) și mitropolitului Veniamin Costache. Hrisovul domnesc din 8 august 1826, emis de Ioniță Sandu Sturdza, Domn al Moldovei între 1822-1828, privind lucrările de proiectare și construire a noii biserici, este considerat a fi actul de naștere al Catedralei mitropolitane.
Biserica a fost ridicată pe locul unde s-au aflat două biserici mai vechi: Biserica Albă (din secolul al XV-lea) și Biserica Stratenia (din secolul al XVII-lea). S-a lucrat mai întâi între anii 1833 și 1839, după planurile arhitecților Gustav Freywald, Bucher și Mihail Singurov.
În anul 1880, mitropolitul Iosif Naniescu a pus a doua piatră de temelie și, cu sprijinul autorităților statului, lucrările s-au încheiat în anul 1887. Arhitectul Alexandru Orăscu, pe atunci rector al Universității București, a refăcut proiectul măreței biserici, renunțând la imensa cupolă centrală.[3] El a adăugat cele două rânduri de pilaștri masivi în interior, realizând o clădire de plan basilical, cu o navă centrală și două nave laterale mai mici. Alexandru Orăscu a păstrat cele patru turle laterale decroșate, dar a renunțat la cupola centrală de mari dimensiuni, înlocuind-o cu un sistem de patru bolți, despărțite prin arce transversale.
Sfințirea Catedralei, la 23 aprilie 1887, a fost un eveniment național, la ceremonie luând parte regele Carol I și regina Elisabeta. Pisania aflată în în partea dreaptă a pridvorului catedralei, pe o placă de marmură care se află la intrare, conține următorul text:
„Terminatu-s-a întreaga lucrare în anul mântuirii 1886, al domniei noastre al douăzeci-și-șaselea, al regatului meu al șaselea, împodobindu-se și înzestrându-se cu vase sfinte, candele de argint, policandre, odoare și veșminte prețioase, precum și cu cele 10 ferestre cu măiestrie împodobite și închinate de noi ca un prinos al râvnei noastre pentru înălțarea sfintei Biserici Ortodoxe, întru pomenirea mea, a iubitei mele soții Elisabeta și a urmașilor noștri...”
Biserica Sf. Haralambie din Iași
Historical Documentary, Romanian Architecture, Travel, Old Monuments, Literature, Mihail Sadoveanu, Iassy, Sărăria, Saint Haralambia, Old Alley, Boeing Fair, Forgotten Churches.
Un scurt film cu exteriorul Bisericii Sf. Haralambie de pe Sărărie (Iași).
Conform Pisaniei din pridvor a fost ridicată pe locul numit Târgul Boilor din Mahalaua Muntenimii de Mijloc în perioada anilor 1799 - 1804.
Biserica a fost construită de Gheorghe Leondarie pentru a-și ispăși păcatul vărsării de sânge frățesc. Acesta l-a ucis pe fratele său Haralambie Leondarie la ordinul Domnitorului, (Constantin Ipsilanti) pentru că se făcuse haiduc. Episodul se regăsește scris în romanul Hanu-Ancuței al lui Mihail Sadoveanu, în cea de-a doua povestire numită Haralambie.
Realizator: Radu Cimpoi
Filmările au fost realizate în toamna anului 2018.
Artist Websites:
Facebook:
Twitter:
Instagram:
Blog:
Credinta | 03.09.2017 | George Lamasanu | Biserica Banu „Duminica Tuturor Sfinților”
Pentru a vedea mai multe stiri Apollonia TV sau emisiuni realizate de noi abonati-va la canalul nostru de Youtube :
Daca v-a ajutat/placut/displacut video-ul , va rugam sa ne spuneti cu butonul de like/dislike.
Daca vreti sa va spuneti parerea va invitam sa dati un comment sub video. Va vom raspunde cat se poate de prompt!
Daca vreti sa ramaneti la curent cu ultimele noutati din orasul dumneavoastra apasati butonul de Abonare.
Da-ne un like ! ⓕ
Contact :
Adresa: Bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant nr 2, Iasi, Cod postal 700124
Adresa de E-mail : apolloniatv2015@gmail.com
Facebook :
Telefon : 0332.882.578
3D Casa Dosoftei, Iasi, Romania. 3D reconstruction of the Dosoftei House in Iasi, Romania.
Scanare 3D Casa Dosoftei, Iasi, Romania, realizata de catre Platforma de Cercetare Interdisciplinara in Domeniul Arheologiei - Arheoinvest, din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.
Casa Dosoftei, situată în preajma vechii Curţi Domneşti, între Palatul Culturii şi Biserica «Sf. Neculai Domnesc», găzduieşte Muzeul de literatură veche, înfiinţat în 1970. Clădirea este construită în timpul domniei lui Antonie Vodă Ruset (1677-1679) şi a fost sediul celei de-a doua tiparniţe din Iaşi (1679-1686) după cea de la Trei Ierarhi, aici tipărindu-se, pentru prima oară în limba română în Moldova, în 1643, « Cazania ». Mitropolitul cărturar Dosoftei a dezvoltat aceată tipografie, cu sprijinul lui Nicolae Milescu-Spătarul. Aici se găsesc exponate unicat, carte veche, obiecte de cult, letopiseţe, manuscrise vechi şi o valoroasă copie a Letopiseţului Ţării Moldovei de Grigore Ureche.
Arheoinvest
Scanner operator.: Bogdan Venedict
Assistant scanner operator.: Radu Balaur
Video editing.: Andrei Asandulesei
Flashmob TVR Iasi - luni, 21 octombrie, Palas Mall
Un eveniment marca TVR Iaşi 22:
Flashmob realizat de TVR Iaşi în Palas Mall în data de 21 octombrie 2013.
Mulţumim pentru ajutorul acordat de prietenii noştri de la Opera Naţională Română din Iaşi, Adamos Brass, formaţiei Trigon, trupei de dans The Sky şi în mod special coregrafului Adi Ştefan, precum şi formaţiei Millenium.
tvriasi.ro
La pas prin Iasi
Website
La pas prin Iasi
Credinta | 28.05.2017 | George Lamasanu | BisericaInaltarea Domnului Iasi CUG
Pentru a vedea mai multe stiri Apollonia TV sau emisiuni realizate de noi abonati-va la canalul nostru de Youtube :
Daca v-a ajutat/placut/displacut video-ul , va rugam sa ne spuneti cu butonul de like/dislike.
Daca vreti sa va spuneti parerea va invitam sa dati un comment sub video. Va vom raspunde cat se poate de prompt!
Daca vreti sa ramaneti la curent cu ultimele noutati din orasul dumneavoastra apasati butonul de Abonare.
Da-ne un like ! ⓕ
Contact :
Adresa: Bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant nr 2, Iasi, Cod postal 700124
Adresa de E-mail : apolloniatv2015@gmail.com
Facebook :
Telefon : 0332.882.578
FAOS Al IXlea Simpozion International - 03 - Te Deum la Biserica Sfintii 40 de Mucenici Iasi
Te Deum la Sfânta Biserica Sfintii 40 de Mucenici din Iasi, jud. Iasi
FAOS - FEDERATIA ACADEMICA A OAMENILOR DE STIINTA impreuna cu partenerii sai a organizat în perioada 22 - 25 iunie 2013, la Iasi evenimentul Al Noulea Simpozion Stiintific International.
Simpozionul s-a desfasurat in Aula Gh Asachi a Universitatii Tehnice Gh Asachi Iasi
Pomenirea oamenilor de stiinta si a eroilor D. I. MANGERON, ANASTASIE BASOTA, AVRAM IANCU, NICOLAE OITA, VASILE GOLDIS
Galerie foto si mai multe detalii sunt disponibile pe RPI.ro:
Move To Romania - This Is Cluj
:: movetoromania.com :: facebook.com/movetoromania ::
We can help you move to Cluj!
MÖVE► caters to individuals, businesses & investors who are keen to settle, establish or expand their business. We provides the expert consulting to help investors gain significant advantage and also offer a multitude of related immigration services. Our mission is to enhance the image of Romania globally.
----------------------------------------------------
Full credit and copyright for this video goes to:
IONUT SVET
facebook.com/svetvideos
facebook.com/ionut.svet
La Familia - Tupeu de Borfas | Live @ Parcul Alexandru Ioan Cuza
Videoclip cu La Familia interpretand live piesa Tupeu de Borfas in parcul Alexandru Ioan Cuza (Bucuresti) in cadrul evenimentului de lansare a albumului Codul Bunelor Maniere. (C) 2017 La Familia
Concerte:
Nicoleta Sandu - 0757 104 166
booking@globalrecords.com
Intra in Familie:
La Familia Website & Shop:
Toate drepturile sunt rezervate. Orice upload neautorizat al acestui videoclip este ilegal si poate fi raportat oricand la Youtube.
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws. In order to avoid copyright infringement, please do not upload this video on your channel.
Golia Monastery - Iasi ✥۩♚۩✥
From Maramures to Danube Delta and to the Black Sea through Prahova Valley, the landscapes are incredibly beautiful: the mountains who are watching the waters, the plains, the riches of this land and people whose soul is awfully big. You need to know the soul of this nation, a soul who wrote, write and will write history, singing ballads and doina, a soul who cried, laughed, was mocked, suffered and who was joyful. The beauty of this country are described in the poems by Eminescu, Alecsandri or IH Radulescu, Fănuş Neagu and other and other great poets and writers.
Manastirea Sihastria - Scurt Istoric, Neamt, Romania
Manastirea Sihastria - Scurt Istoric, Neamt, Romania
Mănăstirea Sihăstria este o mănăstire ortodoxă de călugări, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, situată în partea de nord a județului Neamț, la 22 km de orașul Târgu Neamț, pe șoseaua ce duce spre Pipirig-Vatra Dornei.
Prima ctitorire a avut loc în anul 1655 de către sihastrul Atanasie împreună cu șapte ucenici de-ai săi.
Vremurile grele care au urmat au dus la ruinarea bisericii și de aceea, în 1734, episcopul Ghedeon al Romanului a ridicat o nouă biserică, din piatră, pe locul celei vechi. Edificiul este construit în stil clasic moldovenesc.
Istoria zbuciumată a acestor locuri a influențat și dezvoltarea mănăstirii, care a avut mult de suferit în decursul vremurilor. După distrugerile din anul 1821, când a fost incendiată de turci, a fost refăcută în 1824, cu sprijinul mitropolitului Veniamin Costachi.
In anul 1837 se construieste din lemn, pentru serviciul religios din timpul iernii, un paraclis cu hramul Sfintii Parinti Ioachim si Ana si, in continuare, alte doua corpuri de chilii, in partea de est si de nord. In anul 1842, o cismea cu doua tevi precum se vede aducea in incinta apa racoritoare si de viata datatoare.
In vara anului 1941 un incendiu necrutator a mistuit paraclisul de lemn si o parte a chiliilor Sihastriei, din care cauza multi calugari au plecat la alte manastiri. Parintele staret Ioanichie fiind batran si bolnav, in anul 1942 este ales, in postul de loctiitor de staret, Parintele Cleopa.
Prima grija a noului staret a fost refacerea incintei si a chiliilor arse.
Cu ajutorul manastirii Neamt, pana in 1944 s-au construit doua corpuri de chilii cu peste 20 de incaperi. Invingand dificultatile aduse de razboi si seceta, obstea condusa de Parintele Cleopa se intareste duhovniceste, creste numeric si, cu mari eforturi, reuseste sa construiasca in anul 1946 un nou paraclis.
Se cuvine amintita aici si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa la Manastirea Sihastria la inceputul secolului al XX-lea.
Dupa anul 1947, Sihastria, dintr-un mic schit pustnicesc, a devenit o manastire misionara, cautata de multi pelerini.
Insa mai ales dupa anul 1989, cand obstea a sporit mult numeric, ajungand in anul 1994 la aproape 140 de parinti si frati, iar credinciosii insetati dupa cuvantul lui Dumnezeu vin in numar foarte mare la manastire, s-a simtit mai mult nevoia construirii unei biserici mai mari.
Astfel a prins viata o dorinta mai veche a parintelui staret, arhim. Victorin Oanele, ce astepta doar vremuri mai prielnice pentru realizarea unei biserici mari, incapatoare.
Constructia a inaintat foarte repede, caci obstea s-a jertfit pe cat ii statea in putinta, sutele si miile de credinciosi veniti in pelerinaj la manastire au daruit fiecare ce si cat putea si nu putini oameni inimosi, cu posibilitati financiare, au contribuit cu materiale si bani.
In anul 1999 s-a finalizat constructia bisericii, iar in anul 2004 s-a terminat pictura interioara, in fresca, ramanand de pictat numai firidele dimprejurul bisericii.
Mănăstirea a atras vizitatori din toată România ce veneau la părintele arhimandrit Cleopa, care a fost unul dintre cei mai apreciați preoți la acea vreme. El a murit în anul 1998, în urma să rămânând 16 volume de învățături într-o colecție intitulată Ne vorbește părintele Cleopa. La mănăstirea Sihăstria se vizitează cimitirul mănăstirii, și schitul Sfântul Cleopa. Vizitatorii pot rămâne peste noapte în sala de dormit, iar masa o pot servi din sala meselor.
Cei care doresc se pot spovedi la un preot din apropierea clopotniței.
Vă invităm sa vizitați linkurile de mai jos pentru a vedea videoclipuri similare:
Mănăstirea Agapia, Neamț:
Schitul Sihla și Sfânta Cuvioasa Teodora, Neamț:
Manastirea Varatec, Neamt:
Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Iasi:
Biserica Bãrboi, Iași:
Mânăstirea Vlădiceni, Iasi:
Mănăstirea Hadâmbu, Iasi:
Mănăstirea Cetățuia, Iași:
Mănăstirea Sucevița, Suceava:
Mănăstirea Humor, Suceava:
Chilia lui Daniil Sihastrul, Suceava:
Mănăstirea Moldovița, Suceava:
Mănăstirea Voroneț, Suceava:
Mulțumim mult pentru Like și Abonare!
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe:
INSTAGRAM:
LIKE:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
Doi tineri, frate şi soră, din Republica Moldova, prinşi când voiau să intre ilegal în România
Ieromonahul Macarie Banu - Predică la Praznicul Sfântului Ierarh Spiridon
Prima minune la poalele Catedralei. Hoțul care s-a pocăit. „Am furat un telefon. Îl vreți dvs?”
Vestea proastă e însă că restul hoților nu s-au pocăit.
Altfel azi a fost cam așa pe Dealul Arsenalului (locul în care este amplasată catedrala înaltă de 120 de metri): un fost preot și-a dat foc (nu am imagini în video, sorry), un individ cu fața acoperită mi-a oferit telefonul pe care susținea că-l furase descărcat, jandarmii s-au simțit ca la protestele haștagiste, cu Răducu la garduri și autodeclarându-se profesionist, cu înaltele fețe bisericești care au sărit din frigul catedralei direct în căldura și luxul de la Marriott.
Și cu oameni care au înghețat, dar care nu și-au pierdut speranța în mântuire.
Puteți să susțineți activitatea mea aici:
J.S. Bach - Matthäus-Passion ( Black Church - Schwarze Kirche - Biserica Neagră - Fekete Templom )
Johann Sebastian Bach - Matthäuspassion - Patimile după Matei - Máté-passió-oratórium, BWV 244
Primă audiție în România pe instrumente baroce
Erstaufführung in Rumänien auf Barockinstrumenten (Deutsche Übersetzung unten)
Első romániai bemutató barokk hangszereken (A magyar nyelvű leíráshoz gördíts lejjebb!)
Dirijor : STEFFEN SCHLANDT
Orchestra Barocă a Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc
Concertmaistru: ULRIKE TITZE - vioară barocă (Dresda)
Soliști:
SZEROKOVÁN JÁNOS - Evanghelist (Budapesta)
MATTHIAS WEICHERT – Isus (Dresda)
RENATA GEBE-FÜGI – sopran (Cluj)
SUSANNE LANGNER – mezzosopran (Berlin)
NICOLAE SIMONOV – tenor (București)
DAN POPESCU – bas (Brașov)
Georgiana Simonov (Ancilla l-slujnica I, Uxor Pilati-soția lui Pilat),
Gabriela Schlandt (Ancilla ll-slujnica II),
Ványolós András (Testis l-martor I),
Beniamin Ghegoiu (Testis ll-martor II),
David Frîncu (Iuda),
Andreas Philippi (Petru),
Szilágyi Herbert (Caiafa, Pontiphex l-preot I),
Lőfi Gellèrt (Pilat, Pontiphex ll-preot II)
Bachchor - Corul Bach al Bisericii Negre – Dirijor: Steffen Schlandt
Corul Lux Aurumque din Miercurea Ciuc – Dirijor: Ványolós András & Szabó András
Cu participarea membrilor Corului de copii al Bisericii Negre - coordonator: Gabriela Schlandt - și a Corului de copii „Schola Gregoriana” din Siculeni - coordonatori: Orsolya și András Ványolós
Concertul a avut loc în data de 15 Iulie 2018, în Biserica Neagră din Brașov, în cadrul proiectului muzical „Uniți prin Muzică - Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach”.
Proiect organizat de către Biserica Neagră în parteneriat cu Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc și Festivalul Musica Barcensis.
Proiect finanțat din bugetul municipiului Brașov și cu susținerea financiară a Ambasadei Republicii Federale Germania din București.
DE:
Johann Sebastian Bach – Matthäuspassion – BWV 244
Dirigent: STEFFEN SCHLANDT
Das Barockorchester des Festivals für Alte Musik aus Miercurea Ciuc
Konzertmeister: ULRIKE TITZE (Dresden)
Solisten:
SZEROKOVÁN JÁNOS - Evangelist (Budapest)
MATTHIAS WEICHERT - Jesus (Dresden)
RENATA GEBE-FÜGI – Sopran (Klausenburg)
SUSANNE LANGNER – Mezzosopran (Berlin)
NICOLAE SIMONOV – Tenor (Bukarest)
DAN POPESCU – Bass (Kronstadt)
Georgiana Simonov (Ancilla I /1. Magd, Uxor Pilati/Pilatus' Weib)
Gabriela Schlandt (Ancilla II/2. Magd)
Vanyolos Andras (Testis I/ 1. Zeuge)
Beniamin Ghegoiu (Testis II/ 2. Zeuge)
David Frîncu (Judas)
Andreas Philippi (Petrus)
Szilágyi Herbert (Kaiphas, 1. Priester)
Löfi Gellert (Pilatus, 2. Priester)
Der Bachchor der Schwarzen Kirche Kronstadt – Leiter: Steffen Schlandt „Lux Aurumque“ Chor aus Miercurea Ciuc - Leiter: Vanyolos Andras & Szabó András
Unter der Mitwirkung des Kinderchores der Schwarzen Kirche Leiterin: Gabriela Schlandt und des Kinderchores „Schola Gregoriana“ aus Siculeni – Leiter: Orsolya und Andras Vanyolos.
Das Konzert fand am 15. Juli 2018 in der Schwarzen Kirche zu Kronstadt (Brasov) statt im Rahmen des Musikprojektes „Geeint durch die Musik – Die Matthäuspassion von Johann Sebastian Bach“.
Das Projekt wurde von der Schwarzen Kirche organisiert in Zusammenarbeit mit dem Festival für Alte Musik aus Miercurea Ciuc und dem Festival Musica Barcensis.
Das Projekt wurde aus dem Budget der Stadt Brașov/Kronstadt und aus Mitteln der Botschaft der Bundesrepublik Deutschland finanziert.
HU:
Johann Sebastian Bach - Máté-passió-oratórium - BWV 244
Karmester: STEFFEN SCHLANDT (Brassó)
Barokk Fesztiválzenekar – a Csíkszeredai Régizene Fesztivál Barokk zenekara
Koncertmester: ULRIKE TITZE – barokk hegedű (Drezda)
Szólisták:
SZEROKOVÁN JÁNOS – Evangélista, tenor (Budapest)
MATTHIAS WEICHERT – Jézus, basszus (Drezda)
GEBE-FÜGI RENATA – szoprán (Kolozsvár)
SUSANNE LANGNER – mezzoszoprán (Berlin)
NICOLAE SIMONOV – tenor (Bukarest)
DAN POPESCU – basszus (Brassó)
Georgiana Simonov (első szolgáló, Pilátus felesége), Gabriela Schlandt (második szolgáló), Ványolós András (első tanú), Beniamin Ghegoiu (második tanú), David Frîncu (Júdás), Andreas Philippi (Péter), Szilágyi Herbert (Kajafás, első főpap), Lőfi Gellèrt (Pilátus, második főpap)
Kórusok:
A brassói Fekete-templom Bach kórusa Steffen Schlandt vezetésével
A csíkszeredai Lux Aurumque Kamarakórus, Ványolós András és Szabó András irányításával
Közreműködtek a brassói Fekete-templom gyermekkórusa, Gabriela Schlandt vezetésével, és a Madéfalvi Schola Ványolós Orsolya és Ványolós András vezetésével.
A koncert 2018. július 15-én volt Brassóban a Fekete templomban a A zenében egyesülve – Máté passió, Johann Sebastian Bach (Uniți prin Muzică - Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach) című project keretében. A projekt a Fekete-templom, a Musica Barcensis Fesztivál és a Csíkszeredai Régizene Fesztivál együttműködésében valósult meg.
A project a Brassói önkormányzat és a Német Köztársaság Romániai Konzulátusának támogatásával valósult meg.