Bastionul Tesatorilor din Brasov
Bastionul Tesatorilor este situat in coltul de sud-vest al Cetatii Brasov si ocupa o suprafata de 1.616 mp. Zidurile sale au o grosime cuprinsa intre 4 m la baza si 1 m la cel de-al patrulea nivel al constructiei. Construit de catre breasla tesatorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de pacura si cu doua turnuri de straja, bastionul are o arhitectura unica in sud-estul Europei.
La marele incendiu de la 1689, cind toata cetatea Brasovului a fost distrusa, Bastionul Tesatorilor a fost singura cladire care a ramas neatinsa de foc, astfel ca, in prezent, se pastreaza in forma sa originala. Cele dintai lucrari de constructie au avut loc intre 1421 si 1436, fiind ridicate primele doua nivele.
In anul 1522 a fost atestat documentar. Intre 1570 si 1573 a fost ridicat cel de-al treilea etaj, iar intre 1750 si 1910 au fost executate importante lucrari de restaurare, dupa ce bastionul se prabusise partial in 1701. In 1908, dupa ce a slujit mult timp numai ca depozit, bastionul a capatat cladirea adiacenta (sediul breslei), si, din ce in ce mai mult, este folosit pentru petreceri si mai ales concerte de opera, datorita extraordinarelor calitati acustice de care da dovada.
In 1950, in interiorul bastionului s-a amenajat Muzeul Tarii Barsei, in care este expusa macheta vechii cetati a Brasovului si a Scheiului asa cum arata la sfarsitul secolului al XVII-lea, precum si arme si produse ale breslei tesatorilor. Incepind din anul 2002 curtea interioara, cu acustica deosebita datorata in mare masura galeriilor din lemn de rasinoase existente pe zidul de incinta, a devenit scena in aer liber pentru spectacole de opera, premiera în peisajul cultural brasovean.
_____________________________________________________
Vezi mai multe videoclipuri, stiri si harta Brasovului pe:
Fii la curent cu cele mai recente filmari despre Brasov:
_____________________________________________________
Music credit:
Mirage Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
7. Brașov-Pârâul Spurcata la Bastionul Graft și Turnul Alb-01 Ianuarie 2011
Pârâul Spurcata și panorama Turnul Negru si Turnul Alb. 1 Ianuarie 2011 Brașov.
La pas in Brasov, fortificatii, Bastionul Graft/Walking Brasov, city walls and moat (almost)
Astazi ne-am plimbat de-a lungul unuia din fosturile ziduri de aparare al Brasovului. Iar la final, in partea cea mai spectaculoasa a fortificatiei, am trecut pe sub Bastionul Graft. Astazi zona de Dupa ziduri este un parc si o straduta linistita pentru promenada. Greu de crezut ca pe vremuri era pazita de soldati inarmati.
Nu uitati ca un like, un share, un subscribe sau un comentariu ne ajuta enorm canalul. Evident, doar daca va plac plimbarile noastre
La pas in Brasov:
La pas in Sighisoara:
La pas in Sibiu:
La pas in Bucuresti:
-----------------------------------
Today we walked along one of Brasov's medieval city walls and, at the end, we had the chance to see the Graft Bastion. Today the area is a park where you can relax in peace, despite its (probably) bloody history.
If you like our videos, you can help us grow with just a like, share, subscribe or a comment
La pas in Brasov:
La pas in Sighisoara:
La pas in Sibiu:
La pas in Bucuresti:
Panda's Odyssey In Brasov Romania
17 Aug 2017
Brasov Romania Walking Tour
PANDASODYSSEY.COM
I joined my new friend Leonie in visiting Brasov Romania and together we walking all over the city seeing it's cool old buildings, walls and fortifications. This video really does do the city justice on how cool the old rock structures are, I highly recommend taking the short train ride up if you're visiting Bucharest.
here are links to the places we visited:
The Black Church:
The arch/gate we walked under (Catherine's Gate):
The Black Tower:
The stream, wall and arch we walked by (Graft Bastion):
The Fortress we ended up at:
Music provided by Phantom
Song: The King's Road
PANDASODYSSEY.COM
Brasov - Monumente Istorice #1 - White Tower - Turnul Alb - (Dupa Ziduri).
Construit între anii 1460 și 1494, Turnul Alb impresionează și astăzi prin masivitatea și zveltețea liniilor sale arhitectonice. Rezumând arhitectura sa în date putem spune: plan semicircular deschis; peste 30 m diferență de nivel față de zidurile orașului; înălțime: 20 m spre oraș și 18 m înspre deal; zidurile au la bază 4 m, iar diametrul turnului măsoară 19 m. De-a lungul zidurilor sale, turnul prezintă metereze, guri pentru smoală și balcoane susținute de console cioplite în piatră. Aflându-se la 59 m depărtare de zidul cetății, turnul comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Avea vedere spre Blumăna și, cu cele 5 etaje ale sale, era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov. În interiorul turnului s-a păstrat coșul de fum de deasupra unei vetre, care putea servi și pentru încălzirea paznicilor și a apărătorilor - breslași cositorari și arămari. În 1678, breasla cositorilor a răscumpărat obligația de apărare a turnului, numărul meșterilor fiind scăzut. Cu ocazia marelui incendiu din 21 aprilie 1689, focul dus de un vânt puternic a cuprins și Turnul Alb, care a ars, fiind renovat de abia în 1723. Alte acțiuni de restaurare au fost efectuate în 1902, 1974, 2002 și 2006. Astăzi deține un punct muzeal.
Brasov,cel mai iubit oras din Romania
Brasovul si vecinatatile sale,sub denumirea de Tara Barsei,
au jucat un rol important in Evul Mediu, detinand trei puncte strategice,care i-au asigurat dezvoltarea militara, economoca si politica: cetatea Fagaras, castelul Bran si nu in ultimul rand orasul Brasov.
Cuibarit in curbura Carpatilor, intre muntii Piatra Mare, Postavaru si Tampa, orasul Brasov are destule turnuri, porti si biserici vechi, cat sa te duca intr-o captivanta atmosfera medievala.
Orasul coroanei s-a remarcat inca de la intemeierea sa (1235)prin modul in care mai multe etnii, romani, maghiari si germani au reusit sa convietuiasca in pace si intelegere. Edificata intre secolele paisprezece si saptesprezece , cetatea Brasovului, considerata a fi una dintre cele mai puternice din Transilvania, pastreaza numeroase vestigii, care in urma restaurarilor efectuate in ultimii ani, au devenit obiective de mare atractie.
Piata Sfatului, Bastionul Tesatorilor, Turnul Alb si Turnul Negru, Poarta Ecaterina, Poarta Schei, Canalul si Bastionul Graft, Biserica Neagra, sunt doar cateva dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului vechi, amintiri ale puternicei cetati de odinioara. Turistii care viziteaza aceste locuri, pot remarca farmecul aparte al cetatii medievale, aspectul placut si ingrijit al strazilor si al cladirilor, precum si multitudinea evenimentelor culturale.
Cu un trecut istoric fascinant, dar si cu frumusetea privelistilor inconjuratoare, Brasovul este prin excelenta un oras turistic, pe care vi-l recomand cu mare placere.
Bastionul Ţesătorilor din Braşov, vechi de peste 500 de ani, distrus de birocraţie
Birocraţia şi indiferenţa autorităţilor distrug istoria. Bastionul Ţesătorilor din Braşov, vechi de peste 500 de ani, se degradează din ce în ce mai rău.
Nu este clar cine ar trebui să consolideze clădirea, aşa că nimeni nu vrea să salveze monumentul. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât, în ultimele săptămâni, în judeţ s-au prăbuşit turnurile a două biserici fortificate
Brasov - Parcul de Dupa Ziduri
Parcul de Dupa Ziduri se afla linga zidul vestic al vechii cetati a Brasovului. Zona este impadurita si strabatuta de alei. Printre copaci se gasesc Turnul Alb si Turnul Negru de pe a caror terase se pot admira panorame ale centrului vechi al orasului. Linga zidul cetatii este promenada pe linga care curge piriul Graft. Peste apa curgatoare, ca o arcada, se afla Bastionul Graft.
O plimbare prin acest parc este placuta vara datorita racorii oferita de copaci. Turistii, dar chiar si brasovenii, pot vizita si muzeele din Turnul Alb si Bastionul Graft. La data realizarii acestei filmari (mai 2013), exista in planul autoritatilor municipale construirea unei artere de circulatie auto prin acest parc. Soseaua ar trebui sa asigure legatura cu cartierul Schei, dupa ce strada Muresenilor ar urma sa fie transformata in zona pietonala.
Music credit:
Mirage Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
BRASOV Video Tur
BRASOV Video Tur
Un video tur al principalele atractii turistice care trebuie vizitate in Brasov. Un tur ce poate fi realizat intr-un weekend sau chiar intr-o zi.
Daca v-a placut dati un LIKE si ABONEAZA-TE!
BRASOV Video Tur - atractii turistice:
- Piata Sfatului
- Biserica Neagra
- Cetatea Brasovului
- Turnul Alb si Turnul Negru
- Bastionui Graft
- Poarta Schei
- Poarta Ecaterina
- Strada Sforii
- Bastionul Tesatorilor
- Muntele Tampa
Va invit pe canalul meu cu Muzica si Frumusete!
Puteti vedea mai multe videoclipuri la fel in playlisturile:
1) ROMANIA pe muzica populara
2) ORASE pe muzica populara
Brasov atractii turistice
Brasov - Monumente Istorice #4 - Drapers' Bastion - Bastionul Postăvarilor.
Bastionul Postăvarilor, situat în colțul de nord-est al cetății Brașov, a fost construit și apărat de breasla aurarilor, între 1450 și 1455.
Aceștia l-au înzestrat cu bombarde de la Praga, cu trei tunuri mici și cu 16 archebuze. În 1521 și 1522 sunt realizate lucrări la bastion. În 1640, punctul de apărare a fost preluat de către postăvari.
Construit pe patru niveluri de galerii de lemn, de formă eliptică cu diametrul de 16 m, bastionul măsura 20 m în înălțime. Zidurile sale aveau la bază 2 m grosime și prezentau la primul nivel găuri pentru instalarea tunurilor de calibru mic.
Bastionul Postăvarilor s-a păstrat relativ bine până astăzi, fiind consolidat în anii 1961 - 1962 și renovat în 2005.
Bastionul Tesatorilor - Brasov
Brasov - Monumente Istorice #5 - Walls and Bastions - Ziduri si Bastioane
Bastionul Funarilor (sau Frânghierilor) din Braşov este primul bastion menţionat în documente, la 1416.De formă hexagonală, bastionul avea iniţial 10-12 m în înălţime şi era dotat cu guri de tragere pentru piese mobile. Arcurile plate din cărămidă, ale căror urme se mai văd şi astăzi, au fost construite ceva mai târziu.
Bastionul a avut de suferit din pricina incendiilor de la 1461 şi 1689, cel din urmă provocând grave distrugeri asupra arhitecturii iniţiale.
Refăcut, bastionul Funarilor a slujit drept depozit pentru materiale. Casa, care se vede şi astăzi, a fost construită în 1794, de către breasla ce avea în stăpânire fortificaţia.
În 1894, bastionul a fost vândut cu 2.000 de fiorini, sumă importantă la acea vreme.
A fost renovat în 2006.
Bastionul Postăvarilor e încuiat în plin sezon turistic
Consilprest se plânge că nu scoate bani din monumentele istorice ale Braşovului, dar le ţine închise.
Citește mai mult pe:
Exploring Brasov, Romania | I got so scared
We have explored Brasov, one of the biggest cities in Romania. We made plan to visit Strada dupa ziduri which means street behind the walls. We also visited the Black Tower in the same location. The air was refreshing and it was really a peaceful environment. Something funny happened while visiting the tower which you will see in the video. I got so scared that...
I was so amazed to see that there is no ticket to pay to visit this historical place. Its just like a park and anyone can visit it without restriction. Brasov is a mountain city so its attraction doubles in the winter season. If you want to find peace, nature and safety in one place, this is your destination! A perfect mix of beauty, nature, adventure and safety.
We hope you enjoy our moments and please SUBSCRIBE if you do:
Like, share and comment you thoughts about it. We would love to respond and know what are your thoughts.
Have you seen our India Trip exciting videos including our MARRIAGE? Check it out today:
For all of Yuki's cute moments:
Follow us on twitter:
Join us on facebook for pics, teasers, discussions , quotes and much more :
Our fan page:
Like to be on Instagram? Follow us here:
Bal baroc la Bastionul tesatorilor din Brasov
Muzica baroc si teatru este oferta de vara a stagiunii brasovene.
Brașov Romania
#PiataSfatului #Brasov #Romania #Transylvania #GoPro #visitbrasov #discoverromania #exploreromania #GoPro7black #goprofamily
Walk in Brasov - visiting Transylvania # 5. The Weavers' Bastion - Bastionul Tesatorilor.
The bastion was built in two phases between 1421-1436 and 1570-1573. Part of it collapsed in 1701, thus it was reconstructed in 1750 and restored in 1910. The hexagon shaped building occupies 1.616 sq.metres and its thick (1.5-3m ) battered walls also have loopholes for pouring tar. On the ground floor there are crevices for cannons. On the interior side of the walls there are 3-4 storey hallways. In 1800 two other constructions were built for the guilt, while in 1807, when the bastion lost its protective function a watch house was built to the entrance. The year 1908 brings along changes and the bastion becomes the scene of more and more cultural events. Due to its excellent acoustic even opera nights were held here. Since 1950 it houses a museum. The permanent exhibition entitled 'Brasov castle and the Bársza country fortresses' displays weapons from the middle ages, products made by the guilds, the scale model of the city in the middle ages, made by Friedrich Herman in 1896, as well as the scale model of Schei.
I'll be back !
Thanks 4 watching !
I hope you like it!
Don't forget to subscribe !