Viața Parohiilor. Biserica Eroilor Martiri (26 06 2019)
Ziua in cartier (35) Cimitirul Eroilor Martiri ai Revolutiei din decembrie 1989
Revolutia din 1989, repovestita de elevii bucuresteni
Elevii de la Colegiul National Sfantul Sava impreuna cu cei de la Colegiul National Elena Cuza au inceput un proiect care isi propune sa trateze tema revolutiei din 1989 prin perspectiva rudelor eroilor martiri care si-au pierdut viata in urma evenimentelor din acelasi an.
Initiativa ii apartine profesoarei Corina Paun, Colegiul National Elena Cuza.
Autor: Andreea Erhan
„Vom muri și vom fi liberi” Eroii Revoluției din Decembrie 1989
Invitați:
Pr. Dr. Vasile Gavrilă, Biserica „Sfântul Nicolae” - Ghica, București
Pr. Toader Crâșmariu, Biserica Doamnei, București
Georgeta Filitti. istoric
Ioana Rădoi
Ion Barbu, secretar Asociația pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revoluției
Realizator: Iuliana Lazăr
Patriarhul României s-a rugat pentru eroii Revoluției din 1989
În decembrie 1989, Meleșcanu a acoperit crimele de la Timișoara două zile la rând
Află detalii:
Un nou document diplomatic, scris de ambasadorul canadian la Viena pe 19 decembrie 1989, arată cum Teodor Meleșcanu a catalogat drept zvonuri și relatări de presă nefondate informațiile despre cum armata a deschis focul asupra oamenilor la Timișoara.Prima oară acest lucru a fost scos la iveală de o telegramă transmisă de ambasadorul american, publicată de Libertatea și negată de actualul șef al Senatului.
Abonează-te la canalul nostru:
Mai multe stiri pe
Urmărește-ne și pe social media:
Facebook:
Instagram:
Twitter:
12/22/19: Participarea PM L Orban la slujba de pomenire a eroilor Revoluției Române din Dec '89
12/22/19: Catedrala Patriarhală, București
Participarea premierului Ludovic Orban la slujba de pomenire a eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989
Candele aprinse pe treptele Catedralei în memoria Eroilor Martiri ai Revoluției Române
A devenit deja o tradiție ca în seara de 18 decembrie, Forumul Revoluţiei din Decembrie 1989 Libertatea – Timişoara să organizeze evenimente comemorative în fața Catedralei Mitropolitane a Banatului.
Și în acest an, de 18 decembrie, la un sfert de veac de la declanșarea Revoluției Române, membrii Forumului Revoluţiei din Decembrie 1989 Libertatea – Timişoara s-au reunit pe treptele Catedralei unde au aprins candele în memoria celor căzuți pe altarul libertății noastre în acel decembrie sângeros din 1989.
După 25 de ani: Timişoara îşi comemorează eroii din 17 decembrie 1989
Mai multe detalii găsiţi pe stiriletvr.ro ►
“Libertate te iubim/ Ori învingem, ori murim”
Zi de doliu la Timişoara, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în baia de sânge prin care comuniştii au încercat să înăbuşe revolta împotriva regimului. 17 decembrie 1989 a fost ziua în care au căzut primii eroi ai Revoluţiei. Au fost scoase în stradă tancurile şi blindatele şi s-a tras asupra mulţimii, iar zeci de oameni nu s-au mai întors niciodată acasă.
Dan Dragomir-SLOBOZIA. Eroii Revolutiei din 1989 .wmv
Martirii Revolutiei din decembrie 1989. Imagini din cimitirul Eroilor Revolutiei.
20 Decembrie 1989, prima zi de Libertate, în România. Totul a început la Timișoara
20 Decembrie 1989, prima zi de Libertate, în România. Totul a început la Timișoara
Ședința de plen a Consiliului Județean Timiș a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din Decembrie 1989. 20 decembrie reprezintă ziua libertății. Libertatea a început în Timișoara, apoi în toată țara. Timișoara cinstește memoria eroilor care și-au dat viața pentru a striga ”Libertate”.
Slujbă de pomenire pentru eroii Revoluției Române din 1989
Eroii revolutiei din decembrie 1989 comemorati la Caransebes
Autorități locale, reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, cadre militare, rudele și prietenii celor ce şi-au pierdut viaţa la Revoluția din 1989, au participat luni, 22 decembrie, la comemorarea eroilor din Caransebeș, răpuși acum 25 de ani
Eroii Revolutiei Române comemorați la Pitesti
În Piața Vasile Milea din municipiul Pitești, autoritățile județene și locale au participat la comemorarea eroilor martiri căzuți pentru schimbarea unui regim totalitar la 22 decembrie 1989.
Evenimentul a început cu o ceremonie militară
şi religioasă. A urmat un discurs susţinut de revoluţionarul Dorin Popa, iar apoi s-au depus coroane la Monumentul Eroilor din Piteşti.
Alături de prefectul de Argeș , Mihai Oprescu și președintele Consiliului Județean Florin Tecău, au mai participat la depunerea coroanelor de flori, șefii structurilor militare( IPJ, Jandarmi, Pompieri), reprezentanții ai partidelor politice de la PSD, PNL și UNPR. Singurul parlamentar din Argeș prezent a fost senatorul UNPR de Argeş Iulian Cristache.
Dorin Popa, reprezentantul revoluționarilor prezenți, a deschis seria de alocuțiuni cu privire la importanța zilei de 22 Decembrie, criticând dur hotărârile parlamentarilor de a-și mării pensiile lor dar și a primarilor viceprimarilor, președinților consiliilor județene și vicepreședinților. Acesta a invocat lipsa de respect a tuturor politicienilor față de eroii Revoluției Române, cărora nici după 26 de ani nu li s-a făcut dreptate, în aflarea adevărului criminalilor care au ucis peste trei mii de oameni.
După ce a mulțumit prefectului de Argeș Mihai Oprescu pentru tot sprijinul acordat, Popa a mai punctat că „ Asistăm la eveniment din spatele Monumentului din Piaţă. Trebuie să le amintim tuturor cetăţenilor că aici, la monument, a decedat colegul şi
camaradul nostru Enăchescu Eleodorus. A decedat de oftică, de duşmănie, de ură, de inimă rea. A murit în Gara Piteşti, în drum spre Piaţa Universităţii, unde voia să protesteze împotriva celor care au jefuit această ţară 26 de ani! L-au scos pe acest erou din tot ce înseamnă revoluţia română din 1989. Au rămas în urmă trei copii, o soție și o mamă îndurerată, care își strigă durerea fără nici o speranță. Are o pensie de 800 de lei, din care nu poate să-și ducă bătrânețile și nici să-și întrețină nepoatele. Nu am văzut nici un parlamentar care, din indemnizația sa să ajute, măcar cu 100 de lei, această familie îndurerată.“.
La final, reprezentanții revoluţionarilor au transmis jurnaliştilor prezenţi o petiție denunțătoare împotriva hotărârii procurorilor de a nu găsi nici un vinovat pentru moartea eroilor din decembrie 1989. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Redactor Georgiana Leulescu Raicu, op. imag. editare si montaj, ing. Viorel Raicu, VGtv vgtvarges.cabanova.com
17 Decembrie Timisoara
Revolutie 1989, 16 Decembrie Timisoara
Cine uita e complice! Marsul Eroilor: suporterii ASU Poli au omagiat eroii Revolutiei
Au trecut 26 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, iar suporterii echipei ASU Poli Timișoara le reamintesc timișorenilor că „Eroii nu mor niciodată”. Au mărșăluit din nou pe străzile orașului, din Piața Maria până la Cimitirul Eroilor. Pe drum au aprins torțe și au scandat fel de fel de mesaje, în memoria celor care au murit în decembrie 1989.
Mai multe aici
21 decembrie 1989(+30)
Un drum prin locurile de inceput (in Bucuresti) ale Revolutiei romane din 1989
1989 , meditatie asupra revolutiei din 1989 din ROMANIA /@ CORINA TUDOSE
Cultura,educatie,
Revolutia Romana Arad 22.12.1989
Eroii Revoluției din 1989, pomeniți la Sibiu