Resfințirea și consacrarea altarului bisericii romano-catolice din Rădăuți.
Ceremonia resfințirii bisericii și consacrarea altarului bisericii romano-catolice din Rădăuți. 8 septembrie 2019.
Concert magnific cu o sală plină la Biserica Romano-Catolică Preasfânta Treime din Govandari
Profesorul de pian Cristian Roșoagă - un promotor al culturii din orașul nostru și din județ, i-a adunat în jurul său pe tinerii săi colegi de generație, cu care a încântat ascultătorii veniți în număr mare pentru a se bucura de acest regal de muzică simfonică cu care, din păcate, reșițenii nu se întâlnesc prea des. În fața reșițenilor au prestat tinerii Patrick Paulescu, Dan Pelics la orgă și fratele său - baritonul Fabian Pelics, soprana Cristine Surdu acompaniată de profesorul Cristian Roșoagă la orgă, Kristian Kelemen și Denis Moldovan, ambii la orgă și Cristea Mihaly, la pian. Acesta a oferit auditorilor Studiul transcendental nr.7 Eroica - interpretare cu care a cucerit spectatorii prezenți în număr foarte mare. Citeste tu mai departe pe infocs.ro
Prima Impartasanie 2019 - Biserica Romano-Catolica Preasfanta Treime Resita
Biserica Romano-Catolica Preasfanta Treime Resita
#BoudaHarald,#CorinaBouda
Cinematic Sounds -
Catedrala romano catolica - basilica minor - din Oradea Ridicarea la cer a Fecioarei Maria
Catedrala romano catolica - basilica minor - din Oradea Ridicarea la cer a Fecioarei Maria Orașul românesc unde își dorm somnul de veci patru regi, două regine și un împărat
Kogălniceanu, o biserică catolică lângă aeroportul constănțean
O comunitate catolică de origine germană a ridicat această biserică, la sfârșit de secol XX. Întorsăturile istoriei au făcut că aceia care o se adună azi în jurul acestui altar să-l laude pe Dumnezeu sunt toți români.
Biserici Catolice din judetul Neamt
viziteazaneamt.ro
SPITALUL DIN ORSOVA ARE APA DAR SI DOSAR DE EXECUTARE
Spitalul Municipal din Orsova nu este in pericol de a ramane fara apa curenta, asta tine sa aminteasca un comunicat al acestei institutii emis catre presa. Astfel operatorul de Apa Canal din Orsova Floricola SA in data de 4.05.2017 a emis o informare prin care anunta ca din cauza neplatii datoriei cumulate in 2016 si 2017 va sista pe data de 09.05.2017 serviciul de alimentare cu apa la Spitalul Municipal Orsova. Astfel comunicatul Spitalului ne face sa rasuflam usurati ca in Orsova macar mai este apa la Spital, ce este forte interesaant in toata aceasta ecuatie, banii. Mai exact conform surselor noastre conducerea spitalului actuala nu ar fi recunoscut consumul de apa din timpul fostei conduceri si astfel de aici ar fi plecat problema. Dupa interventia DSP Mehedinti s-ar fi ajuns la un accord verbal. Si mai interesant este aspectul ca oricum creanta a fost trimisa de catre operator la executare conform legii si astfel, ca vor ca nu vor mai cu bête-n roate, mai de una mai de alta banii in acest caz vor fi recuperati.
Orga Bisericii Evanghelice Maghiare din Brasov
Biserica Evangelica Maghiara, detine o orga construita de mesterul Schneider.
In acest videoclip sunt inregistrate lucrari de Cabezon, Bach si Jan de Lublin
Adrian-Irinel Aciobăniței la orga Schneider a bisericii evanghelice, maghiare.
Sf Liturghie 03.01.2019 18:00 - Biserica „Ss. Ap. Petru și Paul” - Onești
Liturghie Sfanta Marie la biserica greco-catolica Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti
Biserica Franciscană Sfântul Anton de Padova din Istanbul, TVR, Universul Credinţei
Istoria consemneaza prezenta Franciscanilor pe teritoriul actual al Turciei inca din timpul vietii Sf. Francisc. Conform arhivelor ordinului, primul misionar a fost fratele Italian Elia trimis aici pentru a purta o prima discutie cu Sultanul. Dupa acea prima intrevedere, franciscanii au fondat in acest teritoriu mai multe comunitati fiecare avand biserica proprie. Prima biserica franciscana din Istanbul, transformata apoi in moschee, a fost consemnata prin anul 1725; acesteia i-a urmat o alta care insa a fost demolata, aflandu-se pe traseul actualului pietonal Istiklal.In cele din urma, in baza unei cereri inaintata sultanului, franciscanii au primit un nou teren, la circa 300 de metri de vechea biserica, pe locul fostului teatru Concordia, distrus in urma unui incendiu, unde acestia au inceput, in anul 1906, constructia actualei biserici inchinata marelui Sf. Franciscan Anton de Padova. Dovadă a acestui acord dintre franciscani si sultan sta un firman emis de catre acesta ce se gaseste si astazi in conventul din Istanbul. Biserica in stil Neo-Gotic Venetian a fost construita dupa planurile cunoscutului arhitectului levantin Giulio Mongeri, cu finantare din partea comunitatii Italiene care in acea epoca numara circa 40 de mii de personae numai in Istanbul. Inca de atunci biserica este cunoscuta drept Biserica Italienilor, chiar daca astazi aceasta comunitate este mult restransa.
La data consacrarii bisericii, in anul 1913, aici se celebrau in fiecare duminica 4 liturghii, toate in limba Italiana; astazi se celebreaza tot 4 liturghii doar ca in 4 limbi diferite. Turca, Engleza, Italiana si Poloneza. Fiind construita de catre italieni in timpul pastoririi misionarilor provinciei de Padova, biserica pastreaza o serie de asemanari cu basilica in care se gasesc relicvele Sfantului, atat in ceea ce priveste stilul architectural exterior cat si in ceea ce priveste structura interioara in trei nave. Biserica este situata chiar pe strada Istiklal, probabil cea mai populata si vizitata strada pietonala de catre turisti in Istanbul. In curte interioara, in majoritatea timpului, se gaseste o expozitie de fotografii ce marcheaza diferite moment importante ale comunitatii, din diferite perioade. In partea dreapta, inainte de intrarea in biserica se gaseste inca din anul 2006, o statuie din bronz reprezentandu-l pe Sfantul Papă Ioan al 23 –lea, numit de catre localnici, prietenul Turcilor. Deasemeni tot in partea dreapta, de curand a fost amenajata o grota unde credinciosii vin si se roaga, oferindu-I flori Maicii Domnului. Fatada bisericii imbracata in caramida rosie, este marcata de cele trei intrari, una principal si doua secundare, fiecare avand deasupra cate un mosaic reprezentandu-I pe cei doi sfinti ai ordinului, Sf. Francisc si Sf. Anton, precum si pe Maica Domnului.
Totodata fatada bisericii este impodobita de 3 rozete ce anticipa stilul in forma de cruce cu trei nave si un turn cu clopote, situat in partea inferioara. La Interior biserica este de o frumusete si o simplitate neasteptata; putine sunt obiectele de cult ce s-au pastrat de la vechiul lacas de cult demolat in anul 1854, printre acestea numarandu-se 5 tablouri de mari dimensiuni. 4 dintre ele sunt asezate in cele doua altarele laterale si reprezinta moment din viata Mantuitorului ori sfinti ai ordinului, cel de al V-lea fiind asezat in capela conventului. Stilul simplu este completat astazi, pe langa cele 14 statiuni din calea crucii aduse din Franta, si de alte obiecte de cult, statui ori simple elemente decorative sau placi commemorative, cum ar fi blazonul papal si placa de marmura ce amintesc vizita Papei Paul al VI-lea din anul 1967, o placa de marmura dedicata delegatului apostolic in Turcia si Grecia, mons. Angelo Giuseppe Roncalli, viitorul Papa Ioan al XXIII-lea, un altar inchinat Sf. Franciscan de origine polona, Maximilian Maria Kolbe, doua icoane bizantine, din Romania, precum si alte obiecte avand fiecare o semnificatie aparte. In centrul altarului se gasete statuia Maicii Domnului incoronata ca Regina a Cerului si a pamantului; atat deasupra altarului principal cat si in cel din partea dreapta se gasesc doua sculpturi reprezentand rastignirea si punerea in mormant.
ADRIAN CICAN SI ACL ORSOVA PUN TUNURILE PE PRIMARIA ORSOVA
Orsova noua si imprejurimi 720p
Aşezare : Oraşul Orşova se află în S-V-ul României, în jud. Mehedinţi, între munţii Banatului şi munţii Mehedinţi, acolo unde rîul Cerna se varsă în Dunăre.
Situat într-o mică depresiune pe culoarul Timiş-Cerna, oraşul se întinde de-a lungul
golfului, pe un arc de cerc cu o lungime de 4,5 km. Noul oraş, dezvoltat în jurul golfului la 3-4 km de vechea aşezare, inundată în anii 1968-1970 de apele lacului de acumulare Portile de Fier I, ocupă teritoriul fostelor sate Jupalnic, Coramnic si Tufari.
Scurt istoric : Orşova are o vechime de 18 veacuri şi este în acelaşi timp un oraş nou, ridicat în anii 1968-1970. Aşezată strategic pe Dunăre în zona Porţilor de Fier cunoscute din antichitate pentru dificultatea condiţiilor de navigaţie, localitatea exista şi pe timpul războaielor geto-dacice, sub denumirea de Dierna. O atestă vestigiile arheologice descoperite aici -un tezaur de monede dacice din argint , fragmente de ceramica geto-dacică. În zona Cazanelor pe malul sîrbesc se află Tabula Traiana. Inscripţia consemnează eforturile de construire a drumului militar roman, sub comanda împăratului Traian, şi care urma să servească cuceririi teritoriilor de la nord de Dunăre. Datorită ridicării nivelului apei, odată cu construirea barajului, a fost scoasă din stîncă şi înălţată, împreună cu o parte din vechiul drum , 20 m deasupra apei. Imensul bloc de piatră are o greutate de peste 250 tone. Un alt obiectiv istoric important îl constitue Ceasul Solar şi Mira care măsurau acum 2000 de ani scurgerea timpului şi adîncimea apei. Acestea se află în Cazanele Mici în apropierea Golfului Mraconia.
Hidrocentrala Porţile de Fier 1 este şi ea un obiectiv turistic important şi intens vizitat.
Catredala Catolică din Orşova, în stil modern, este unică în ţară prin forma ei şi rezonanţa acustică pe care o are. Pe Dealul Moşului se află mînăstirea Sf. Ana, un lăcaş de cult aparte, asemănător ca aşezare cu cele de pe Muntele Atos.
Biserica din parohia clujeană Sic a fost resfințită
Biserica Parohiei Cornea a fost resfințită
Cristi Negrici Viata de preotie si biserica Adventista patrea 1
BISERICA CATOLICA DIN BUZAU
Buzău - Sfântul Iosif
Adresa: str. Colonel Buzoianu, nr. 1, Buzău - 120018, jud. Buzău, tel.: 0238-72.28.17
Paroh: pr. Pavel Butnariu
Vicar: pr. Sebastian Lucaciu
Parohia a fost înfiinţată în anul 1898 de către Arhiepiscopul Francisc Xaveriu de Hornstein cu o casă ce servea drept capelă, şcoală pentru copii şi locuinţă pentru preot. În anul 1912 s-a construit actuala biserică. Ea a fost sfinţită de Arhiepiscopul Raymund Netzhammer. În ultimii ani, aceasta a fost mărită şi înfrumuseţată.
Hramul bisericii: Sfântul Iosif, soţul Sfintei Fecioare Maria - 19 martie.
Filiale: Zărneşti, 2 familii cu 7 credincioşi; Glodeanu Siliştea, 2 familii cu 6 credincioşi; Stâlpu, 6 familii cu 14 credincioşi; Cândeşti, 1 familie; Pitulicea, 2 familii cu 6 credincioşi; Ogrăzile, 1 familie cu 3 credincioşi; Lipia, 2 familii cu 4 credincioşi; Gherăseni, 1 familie; Clondiru, 2 familii cu 3 credincioşi; Mărăcineni, 2 familii cu 3 credincioşi.
Programul sfintelor Liturghii:
- duminica şi în sărbătorile de poruncă:
- în timpul săptămânii:
arcb.ro/index.php?option=com_content&view..
De ce trag clopotele la Catedrala „Sf. Iosif?
Miercuri, 28 octombrie 2009, ora 17: Întrucât somaţia adresată de Primăria Municipiului Bucureşti firmei Millenium de a opri lucrările la şantierul „Cathedral Plaza este ignorată şi sfidată clopotele Catedralei „Sf. Iosif au reînceput să bată pentru indepărtarea pericolului grav şi iminent la care este expus lăcaşul de cult şi, deopotrivă, vieţile bucureştenilor.
Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia
Realizator: Andreea Monea