La pas in Sibiu. Una din cele mai frumoase biserici vizitate, Sf Treime/Sibiu, Holy Trinity Church
La pas mai ia si pauze de plimbare si se odihneste. De data aceasta a facut-o intr-o biserica superba din Sibiu, Biserica Romano - Catolica Sfanta Treime, unde am si filmat putin atmosfera din interior. Speram sa va placa si sa va oferim 10 minute de liniste si pace
La pas in Brasov:
La pas in Sighisoara:
La pas in Sibiu:
La pas in Bucuresti:
Organ Project april 2010- Biserica romano-catolica Maria Zapezii Resita, Romania
Organ Project april 2010- Biserica romano-catolica Maria Zapezii Resita, Romania
Turneul naţional „Orgile României” – ediţia I
Prima ediție a turneului naţional „Orgile României” a fost o incursiune sonoră şi vizuală în lumea acestui instrument, aşa cum poate fi el descoperit în România, trecând prin 7 oraşe și aducând în prim plan un tânăr organist român aflat la început de carieră, Vlad Vişenescu. Turneul a fost dublat de o serie de sesiuni fotografice menite a pune în valoare aspectul general şi detaliile instrumentelor aflate în bisericile în care au avut loc concertele din acest turneu, selectate pentru a reflecta diversitatea acestora ca epocă de construcţie şi sistem de funcţionare. Rezultatul acestor sesiuni foto se concretizează într-o monografie vizuală virtuală on line care este prezentată pe site-ul turneului, orgileromaniei.ro.
În bisericile din România există peste 1000 de orgi, un tezaur de tradiție culturală pe cât de bogat, pe atât de neștiut de public.
Perioada în care s-a desfăşurat turneul a fost 1-11 iulie 2019, iar traseul a ajuns la: Arad – Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de Padova”, Cluj-Napoca – Biserica reformată centrală, Alba Iulia – Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, Mediaş – Biserica evanghelică „Sfânta Margareta”, Sighişoara – Biserica mănăstirii dominicane, Târgu Mureș – Biserica romano-catolică „Sfântul Ioan Botezătorul, Bucureşti – Catedrala „Sfântul Iosif “. Concertele au avut loc cu intrarea loiberă.
Turneul Naţional Orgile României este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
“The Pipe Organs of Romania” National Tour – the 1st edition, represented a musical and visual leap into the universe of this instrument, as it can be discovered in Romania; the tournament journeyed through 7 cities and brought to the fore a rising, young Romanian organist, Vlad Vişenescu. The tour was supported by a series of photographic sessions designed to highlight the general appearance and details of the instruments in the churches where the concerts of this tournament took place, selected to reflect their diversity in terms of when these instruments were built and how they work. The result of these photo sessions is a virtual on-line monograph that can be accessed on the tournament website, orgileromaniei.ro.
Across Romania there are over 1000 church organs, a treasure of cultural tradition that is at the same time extremely rich and very poorly known to the general audience.
The tournament took place between July 1-11, 2019, and the route reached: Arad - Roman Catholic Church Saint Anthony of Padua, Cluj-Napoca - Central Reformed Church, Alba Iulia - Catholic Cathedral Saint Mihail , Mediaş - St. Margaret Evangelical Church, Sighişoara – the Church of the Dominican Monastery, Târgu Mureş – the Roman Catholic Church Saint John the Baptist , Bucharest - St. Joseph Cathedral.
The Pipe Organs of Romania” National Tour is a cultural project co-funded by the Administration of the National Cultural Fund.
BISERICA DIN DEAL SIGHIŞOARA
Investiţi în România!-Euroeconomia, 11 04 2017
Sighisoara - Biserica din Deal ✔
➤“Biserica din deal din Sighișoara este o biserică evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525. Închinată Sfântului Nicolae, ea se află în vârful așa-numitului „Deal al Școlii” (în germană Schulberg).
Considerată cel mai valoros monument arhitectonic din oraș, ea este a patra biserică gotică ca mărime din Transilvania și înglobează o capelă romanică și un donjon patrulater. Are un turn-clopotniță de 42 m înălțime care face corp străin ce restul clădirii, și care se pleacă puțin spre sud. Are singura criptă cunoscută în Transilvania aflată dedesubtul corului și conține morminte din secolele al XVI-XVIII.
Este biserica în care Gheorghe Rákóczi I a fost ales principe al Transilvaniei și rege al Ungariei în 1631.
Se crede că biserica a fost construită pe locul unei cetățui existente înaintea secolului al XIII-lea, unde la sfârșitul secolului al XIII-lea a fost construit un turn.
Prima atestare scrisă a bisericii este din 1345, într-un document al regelui Ludovic I al Ungariei în care scrie că sighișorenii îi sunt credincioși și că clădesc o biserică închinată lui Sfântul Nicolae.
Între 1429 și 1483 a avut loc reamenajarea bisericii de tip bazilică în biserică tip hală.
Portalul de nord cu blazonul orașului este din 1495, portalul de sud cu pronaos din 1525, altarul cu două aripi pe partea frontală a navei laterale din 1513. Corul a fost terminat în 1520.
După cutremurul din 1838 care a dărâmat bolta, au fost reînnoiți patru perechi de pilaștri octogonali neprofilați. În 1777 frescele au fost zugrăvite pe deasupra și dezvelite în 1934.
Frescele interioare au fost probabil pictate în două etape: 1483 și 1488. Picturile din 1483 (corul și arcul de triumf) îi aparți probabil lui Valentinus Pictor (care a devenit ulterior primar în 1490), iar cele din 1488 (în nava laterală nord-sud) îi aparțin probabil lui Jakobus Kendlinger.
Biserica a fost renovată de două ori: prima dată în 1934 și a doua oară între 1992-2003 (cu fonduri de la Fundația Messerschmitt din Germania și de la Ministerul Culturii și Cultelor din România). A doua renovare a fost răsplătită cu Marele Premiu al Uniunii Europene pentru patrimoniu- premiul „Europa Nostra” (2005). Biserica funcționează acum și ca muzeu al artei saxone și centru cultural româno-saxon.
Când sașii transilvăneni au trecut la luteranism (1544), picturile au fost acoperite (zugrăvite), ele fiind parțial dezvelite cu ocazia primei renovări a bisericii (1934) și total cu ocazia celei de a doua renovări (1992-2003). Una din picturile dezvelite a fost realizată în 1483 și îl reprezintă pe arhanghelul Mihai. Pictura se pare că a fost comandată și plătită de breasla cojocarilor pentru că stema lor se află sub imaginea arhanghelului. O pictură realizată de către un artist din Austria, Petrus Lantregen, este „Închinarea magilor”.
Stranele sunt executate în lemn și au fost realizate de meșterul sighișorean Johann Reychmut.
Turnul-clopotniță se ridică pe o bază pătrată cu latura de 11 m, corpul prismatic este înalt de 24 m, iar împreună cu acoperișul cu foișorul și cu fleșa terminală are 42 m. Este clădit din piatră brută, netencuită, iar geamurile și geamurile tăiate erau guri de tragere și de aruncare. Turnul este dezaxat spre sud iar fleșa este încovoiată.
Ușa de lemn a portalului poartă inscripția W.R.U.B 1495 („Wladislaw Rex Ungarie et Boemiae”), având în stânga stema regală iar în dreapta stema cetății Sighișoara.”
➤Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
➤ SUBSCRIBE to my channel HERE:
➤Music: London Impulse from Jukedeck - create your own at
#BisericiFortificateDinTransilvania, #BisericiFortificate #Sighisoara
Biserica Fortificata din Valea Viilor (Wurmloch) ✔
➤Romănă
Biserica fortificata din Valea Viilor este o biserica fortificata luterana aflata in judetul Sibiu, Transilvania, Romania. A fost ridicata de comunitatea saseasca din Transilvania, pe vremea cand regiunea apartinea Regatului Ungar. Initial romano catolica, devine luterana in urma Reformei.
Există dovezi care sugereaza că în sat a existat o biserică romanică anterioară ca și faptul ca în trecut, sub podeaua sacristiei, au potut fi văzute resturi ale acesteia .
In anul 1999 Valea Viilor, împreună cu alte cinci locuri, a fost adăugat la satele cu biserici fortificate din Transilvania din patrimoniul mondial UNESCO.
Vă rog să comentați dacă vă place și mai ales dacă nu vă place ceva :)
➤English
The Valea Viilor fortified church is a Lutheran fortified church in Valea Viilor (Wurmloch), Sibiu County, in the Transylvania region of Romania. It was built by the ethnic German Transylvanian Saxon community at a time when the area belonged to the Kingdom of Hungary. Initially Roman Catholic, it became Lutheran following the Reformation.
There is evidence to suggest that an earlier Romanesque church existed in the village, as remnants could formerly be seen beneath the floor of the sacristy.
In 1999, Valea Viilor, together with five other places, was added to the already-listed Biertan to form the villages with fortified churches in Transylvania UNESCO World Heritage Site.
➤I encourage you to comment if you like and, especially if you do not like something :)
➤Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
➤ SUBSCRIBE to my channel HERE:
➤Music: EGA-Time Spaces Version Jamendo.com
Release under Creative Commons - Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
#BisericiFortificateDinTransilvania, #BisericiFortificate
Romania 4k: Ditrau - Biserica Preasfanta Inima a lui Isus
Turneul naţional Orgile României – ediţia I
O incursiune sonoră şi vizuală, o scurtă monografie a acestui instrument, aşa cum poate fi el descoperit în România, printr-un turneu naţional de concerte în 7 oraşe din România, realizat de un tânăr organist aflat la început de carieră, Vlad Vişenescu. Traseul cuprinde Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” din Arad, Biserica Reformată Centrală din Cluj–Napoca, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, Biserica evanghelică „Sf. Margareta” din Mediaş, Biserica mănăstirii dominicane din Sighişoara, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul din Târgu Mureş și Catedrala „Sfântul Iosif“ din Bucureşti.
Inside The Holy Trinity Cathedral, Sibiu (Romania)
The Holy Trinity Cathedral, Catedrala Sfânta Treime in Sibiu is located at 35 Mitropoliei Street. It was built as Byzantine basilica, inspired by Hagia Sophia.]
The cornerstone was laid on 18 August 1902.
Caminando por Sighiosara Part1
Sighisoara es una de las ciudades medievales mejor preservadas de Europa, lo que hizo que la UNESCO incluyese la ciudad en 1999 a su Patrimonio de la Humanidad.
Qué ver
Ciudadela de Sighisoara (Cetatea Sighisoarei).
La torre Cositorilor aún muestra los impactos debido al sitio turco de 1704. Otras torres destacables son la de los Herreros (Turnul Fierarilor), la de los carniceros (Turnul Macelarilor), Torre de los Tintoreros o la Torre de los sastres, o la gran torre del Reloj. Los torreones llevan el nombre de los oficios ya que eran los gremios los que las defendían y pagaban su mantenimiento, de la torre y de la milicia y su armamento.
El centro de la fortaleza lo ocupa la plaza de la Ciudadela (Piata Cetatii), la más grande e importante.
merece la Torre del reloj (Turnul cu Ceas) en la misma Piata Cetatii, uno de los monumentos más conocidos y visitados de la ciudad. también se la conoce como torre del ayuntamiento. Fue construida en el siglo XIV y ampliada en el XVI
En la Plaza de la Ciudadela, también encontramos la iglesia y monasterio dominico (Biserica Manastirii Dominicane).La iglesia luterana de estilo románico gótico fue construida en el siglo XIII, pero fue restaurada en el siglo XV y XVI tras grandes incendios. (Entrada 5 lei).
Detrás de esta iglesia se encuentra la estatua de Blad Tepes (Drácula)
Otra iglesia de interés artístico es la iglesia de la colina (Biserica din Deal) como la anterior en la Piata Cetatii. De estilo gótico transilvano, iglesia protestante destacaba por sus pinturas murales hoy perdidas.
Las escaleras de los estudiantes. Se encuentra al final de la Calle de los estudiantes y une la plaza de la ciudadela con la Iglesia de la colina. Se trata de una escalinata que protegía el acceso de los estudiantes en invierno. De sus 300 escalones hoy sólo quedan 175. Data de 1642.
Casa Dracula.
Sighisoara es famosa por ser la ciudad natal de Vlad Dracul, que se sitúa también en la zona vieja, en una plaza muy bonita. El edificio alberga un museo de armas antiguas y un restarante.
Casa Veneciana (Casa Venetiana).
la Catedral ortodoxa (Catedrala Ortodoxa)
la iglesia católica de San José (Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif), la iglesia ortodoxa de Cornesti,
Cámara de la Tortura (Camera de Tortura).También se encuentra en la Torre del Reloj.
Museo de las Armas (Colectia de Arme Medievale).
† SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria 19.03.2019 18:00 Parohia Ss. Ap. Petru si Paul Onesti
Credinta | 12.11.2017 | George Lamasanu | Catedrala veche Sf. Gheorghe Iasi
Pentru a vedea mai multe stiri Apollonia TV sau emisiuni realizate de noi abonati-va la canalul nostru de Youtube :
Daca v-a ajutat/placut/displacut video-ul , va rugam sa ne spuneti cu butonul de like/dislike.
Daca vreti sa va spuneti parerea va invitam sa dati un comment sub video. Va vom raspunde cat se poate de prompt!
Daca vreti sa ramaneti la curent cu ultimele noutati din orasul dumneavoastra apasati butonul de Abonare.
Da-ne un like ! ⓕ
Contact :
Adresa: Bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant nr 2, Iasi, Cod postal 700124
Adresa de E-mail : apolloniatv2015@gmail.com
Facebook :
Telefon : 0332.882.578
Catedrală ortodoxă Sighisoara
Orga de la Biserica Neagra Brasov
Orga Buchholz de la Biserica Neagra, Brasov
Ne aflăm la pupitrul de comandă al Bisericii Negre, respectiv la instrumentul principal din Biserica Neagră, este vorba de orga Buchholz, după constructorul Carl August Buchholz, care a venit din Prusia din Berlin în anul 1836 și în trei ani, până în 1839 a montat acest instrument la Brașov.
Orga de la Biserica Neagra din Brasov, a rămas cel mai mare instrument mecanic din România. Există și alte sisteme prematice sau electrice, sau electronice, dar în sistem mecanic aceasta este cea mai mare din România, mecanic însemnând că nu este nevoie nici de presiunea de aer pentru a da mai departe impulsul degetului, nici de cabluri de curent.
Deci practic degetele apasa tastele, tasta are o lungime de aproape 2-3 metri până în spate, va face un unghi și va urca în sus. Orga are o înălțime de aproape 12 metri, iar clapele actioneaza cele aproape 4000 de tuburi, cât are instrumentul.
Există 3993 de tuburi și toate sună, toate trebuie să fie alimentate cu aer si isi pot schimba sunetul din panoul de manete. Se numesc registre…
În lunile de vară pot fi auzite zilnic la Biserica Neagră recitaluri de orgă, frecventate de iubitorii de musica sacra din țară și din străinătate. În anul 1542 reformatorul Johannes Honterus a introdus aici slujba divină evanghelică în limba germană.
După incendiul devastator din 1689, refacerea bisericii a durat aproape 100 de ani.
********************************************************************
Booking Romania hotels :
Buy airline tickets to Romania:
*********************************************************************
Please SUBSCRIBE to our channel if you want to travel with us through the most beautiful places all over the world.
►
********************************************************************
Make sure to follow us on SOCIAL MEDIA for BTS and sneak-peaks at upcoming projects.
► Travel website:
► Facebook:
► Instagram:
► Tweeter:
CHECK OUT OUR VIDEO PRODUCTION COMPANY
NELSTILL VIDEO PRODUCTION: Our passion is creating video content that truly brings a destination to life for the viewer.
WE PRODUCE ► travel film presentation, graphics AE CS, advertising, film and editing, weddings, news events.
► Website:
********************************************************************
© Copyright infringement:
► This video is subject to copyright owned by Nelstill Video Production. Any reproduction or republication of all or part of this video is expressly prohibited unless Nelstill Video Production has explicitly granted its prior written consent. All other rights reserved.
********************************************************************
#BisericaNeagra #OrgaBuchholz #Brasov
#RomaniabyDrone #RelaxingandAmazing #AerialLandscapes #bestaerialnature #landscapevideos #aerialfootages #dronefootage #Romania #DanubeDelta #Moldova #Iasi #manastireaagapia #Dolhesti #Dobrogea #DiscoverRomania #traveltoromania #DiscoverBucovina #Suceava #Bucovina #winteraeriallandscape #wildaerialfootage
[TRIPofJHL] Trip to Timișoara, România
Traveling Timișoara, România.
The city of parks and churches.
Timișoara is one of top cities in western Romania.
With plenty of spacious parks, this is the place to stop by and take a breath for travelers. Many of them just come from Serbia and leave this city quickly by the way.
During summer, it's easy to witness wedding in parks of Timișoara. Metropolitan Cathedral is the most remarkable place in the city and marrying couples are easily seen.
Victory Square is the most beloved area for the people. There are popular shops, cafes and restaurants.There's no loud performance like other touristic cities. People just sit around and relax.
The old neighborhood of Timișoara is in a wide area with significantly broad avenues and big squares. Ironically, there are quite few people hanging around and it makes streets looking dreary sometimes. Each street in the center has an interesting symbolic statue at the entrance.
As well as parks, there are frequently found churches with nice architectures in Timișoara.
Most areas of Timișoara are in a plain land and tramways are stretching from corner to corner.
Iulius Mall is the huge shopping mall north of the old neighborhood.
In the evening, more people come to spend their time at Victory Square.
Parcul Rozelor (Roses Park) | Parcul Botanic (Botanic Park) | Parcul Justiţiei (Justice Park) | Parcul Regina Maria (Regina Maria Park) |
Catedrala Mitropolitană Ortodoxă (Orthodox Metropolitan Cathedral) | Fântâna cu Pești (Fountain with Fish) | Piaţa Victoriei (Victory Square) |
Piața Unirii (Union Square) | Piața Libertății (Liberty's Square) | Statuia Sfânta Treime (Holy Trinity Statue) |
Biserica romano-catolică Millenium (Millenium Cathedral) | Biserica Nașterea Maicii Domnului (Church of the Nativity of Our Lady) |
Punctele Cardinale (Cardinal Points) | Iulius Mall
Traveling Europe in August, 2016.
Find out more information at
[TRIPofJHL] 티미쇼아라 여행...
루마니아 티미쇼아라 시내여행.
공원과 교회의 도시.
루마니아 서부의 주요도시 티미쇼아라.
수많은 공원이 곳곳에 있는 이 곳은 장기여행에 지친 사람들이 들러서 쉬어가기 좋은 곳이다. 하지만, 세르비아에서 출발한 많은 여행객들이 다음 행선지를 위해 지체없이 통과하는 곳이기도 하다.
여름에는 공원 여기저기에서 웨딩촬영을 하는 것이 자주 눈에 띄며, 이 도시에서 가장 유명한 장소인 메트로폴리탄 성당은 결혼행렬을 쉽게 볼 수 있다.
승리의 광장은 시민들에게 가장 사랑받는 장소이다. 주위에는 인기 상점, 카페, 식당들이 많이 있는 반면, 다른 관광도시처럼 요란한 공연 같은 것은 없다. 사람들은 그저 앉아서 쉬기 위해 찾는다.
티미쇼아라의 구시가지는 넓은 부지에 두드러질 만큼 넓은 대로와 대광장들이 많다. 이와는 어울리지 않게 길가에 사람들은 드물어 때로는 황량하기까지 하다. 중심부의 거리는 각각 고유의 조각물이 입구에 설치되어 있다.
티미쇼아라에는 공원 뿐만 아니라 개성있는 건축의 교회들도 쉽게 볼 수 있다.
티미쇼아라의 대부분의 지역은 평지에 있어 트램이 구석구석을 통과한다.
이울리우스몰은 구시가지 북부에 있으며 상당한 규모의 백화점이다.
저녁에는 더욱더 많은 시민들이 승리의 광장에 모여들어 시간을 보낸다.
장미공원 | 식물공원 | 정의공원 | 레지나마리아공원 | 미트로폴리탄성당 | 물고기분수 | 승리광장 | 단결공원 | 자유광장 | 성삼위일체 교회 | 밀레니엄 성당 | 성모탄생교회 | 이울리우스몰
이 영상은 티미쇼아라 여행정보 가이드라기 보다는 도시의 분위기를 느낄 수 있는 여러 장소에 대한 짧은 소개를 제공한다.
2016년 8월 유럽 여행.
더 많은 정보는 여기에:
Biserica fortificată - DÂRJIU - The Fortified Church (Transylvania, Romania)
Enable English subtitle ! - Activați subtitrarea în românește !
A székelyderzsi unitárius vártemplom
Dârjiu (în maghiară Székelyderzs) este un sat secuiesc situat în partea sud-estică a Transilvaniei, la circa 18 Km sud-vest de Odorheiu Secuiesc. Biserica unitariană de la Dârjiu este singura secuiască care face parte din grupul celor șapte biserici fortificate din Transilvania incluse în anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial, celelalte șase biserici fiind săsești (în general evanghelice): Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz, Câlnic și Valea Viilor. Bisericuța catolică inițială, construită în 1270, va fi extinsă în secolele al XIV-lea și al XV-lea. Din 1419 datează pictura pictura interioară, renumită fiind fresca cu legenda Sfântului rege Ladislau. Atacurile asupra ei, dar și Reforma protestantă de la începutul secolului al XVI-lea, atrag modificări constructive importante, fortificarea (ziduri, bastioane, dar și biserica în sine), precum și trecerea la ritul reformat. În prezent, biserica are nu numai un rol religios activ, dar constituie și o componentă socială importantă și de tradiție în viața satului, în fostele fortificații fiind depozitate produse de carne afumată care se pun și se iau respectându-se vechi cutume. În ultimii ani, complexul a fost renovat și anumite spații au fost amenajate ca muzeu etnografic.
Dârjiu (Székelyderzs, in Hungarian) is a Szekler village located in the south-eastern part of Transylvania, about 18 km southwest of Odorheiu Secuiesc. The Unitarian Church in Dârjiu is the only Szekler church who is part of the group of seven fortified churches in Transylvania included in 1999 on the UNESCO World Heritage List, the other six churches being Saxon (generally evangelical): Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz, Câlnic and Valea Viilor. The original Catholic church, built in 1270, will be extended in the 14th and 15th centuries. The interior painting dates back to 1419, being renowned the fresco with the legend of Saint king Ladislau. The attacks on it, but also the Protestant Reformation at the beginning of the 16th century, bring important constructive changes, the fortification (walls, bastions, but also the church itself), as well as the transition to the reformed rite. At present, the church has not only an active religious role, but also an important social and traditional social component in the village's life, with the former fortifications storing smoked meat products that are placed and taked being respected old customs. In recent years, the complex has been renovated and some spaces have been set up as an ethnographic museum.
Noul episcop romano-catolic de Timişoara a fost consacrat şi instalat
Domul Romano-Catolic din Piața Unirii a găzduit în această dimineaţă ceremonia de consacrare și instalare a noului episcop romano-catolic de Timișoara, în persoana Pr. József Csaba Pál, Canonic al Catedralei, arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan şi paroh al parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din Reșița, numit în această funcție de În data de 16 mai 2018, Sfântul Părinte Papa Francisc la 16 mai 2018.
Biserica de Piatră - Tirgu Mures
Karolyi Castle, Carei, Romania. * Europe at home * 2013
Biserici fortificate din Sibiu
Am vizitat bisericile evanghelice fortificate din Axente Sever, Ighis, Richis, Mosna si Biertani. Pagina de facebook: Link catre website: