Biserica Sfântul Mihail - Cisnădioara
Biserica Sf. Mihail din Cisnădioara (în germană Michelsberg, în trad. Muntele [Sf.] Mihai) este un monument istoric și de arhitectură din secolul al XIII-lea, edificiu reprezentativ pentru arta romanică din Transilvania. Biserica din Cisnădioara se înscrie în seria bazilicilor de ispirație renană din zona Sibiului.
Zidul de incintă din jurul bisericii - prevăzut cu un turn de vest și cu un turn de poartă interior (ulterior refăcut) - a fost ridicat în doua jumătate a secolului al XIII-lea, cu drum de strajă zidit și creneluri. Înălțimea zidurilor este între 4 și 6 metri la exterior și 2 până la 3 metri pe interior. Pe latura nordică a existat un turn care era amplasat la câțiva metri spre exteriorul zidului incintei, care era legată de acesta prin intermediul unei punți mobile. În interiorul incintei sunt menționați încă din anul 1850 bolovani rotunzi, care se văd și astăzi, folosiți pentru a fi aruncați peste ziduri. Există și o legendă a locului care spune că fiecare fecior înainte de nuntă trebuia să ducă un astfel de bolovan în cetate pentru a-și demonstra puterea.
sursa: wikipedia
SIBIU - BISERICA CISNADIOARA - PALTINIS
DJ 106A
SIBIU - BISERICA FORTIFICATA CISNADIOARA - STATIUNEA PALTINIS
TRASEUL DE CICLISM KING OF THE ROAD
Sfânta Cruce: o biserică nouă pe urmele unui trecut vechi
Comunitatea de la Biserica Sfânta Cruce a pornit cu o mână de credincioși, înainte de
construirea actualului lăcaș, la finele anilor ’80. Astăzi, ea numără câteva sute de familii
care locuiesc în zona Mihai Bravu, dar și multe altele care îi sunt arondate prin
simpatie.
Citește mai mult pe: papalabucuresti.ro
Viziteaza Judetul Sibiu - Cetatea Cisnadioara
Cisnadioara – Biserica fortificata (Cetate) - aflata la 13 km de Sibiu, acces prin padurea Dumbrava, este un monument istoric de sec XIII.
Este situata intr-una din cele mai frumoase zone din jurul Sibiului cu o priveliste superba a muntilor Fagaras.
Aboneaza-te la canalul meu Youtube pentru suport pentru urmatoarele filmulete daca ti-a placut cel la care tocmai te-ai uitat. Multumesc.
Blog Personal:
Cetatea (biserica) fortificată din Cisnădioara
A fost construită din piatră intre anii 1162-1223 . In interiorul locașului sunt așezate plăci comemorative cu numele soldaților cazuți in 1916.
La pas in Sibiu. Una din cele mai frumoase biserici vizitate, Sf Treime/Sibiu, Holy Trinity Church
La pas mai ia si pauze de plimbare si se odihneste. De data aceasta a facut-o intr-o biserica superba din Sibiu, Biserica Romano - Catolica Sfanta Treime, unde am si filmat putin atmosfera din interior. Speram sa va placa si sa va oferim 10 minute de liniste si pace
La pas in Brasov:
La pas in Sighisoara:
La pas in Sibiu:
La pas in Bucuresti:
Saxon Fortified Church from Cisnădioara (Biserica Fortificata din Cisnadioara) ✔
➤Cisnadioara (German: Michelsberg; Hungarian: Kisdisznód; Transylvanian Saxon dialect: Mächelsbärch) is a village located 2 km west of Cisnadie. Initially, it was listed as one of the ten possessions of the Cistercian abbey at Cârta. The fortified church, built entirely of stone, was first referred to in a document dated November 20, 1223, which mentioned its donation to the abbey. The oldest Romanesque style church in Romania, it stands atop a 100-meter high hill, surrounded by circular fortifications, with a defensive turret above the entrance. Some of the original walls have been preserved to this day. The layout of the church, composed of a small basilica with three naves, as well as the decoration of the carved western entrance portal, dating from 1260, attest to the strong influence of Rhineland architecture.
➤Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
➤ SUBSCRIBE to my channel HERE:
➤Biserici Fortificate din Transilvania
➤Music from
#BisericiFortificateDinTransilvania, #BisericiFortificate
Cisnadioara, Transilvania - monumente medievale
Transilvania este plina de monumente medievale, bine pastrate iar multe dintre ele sunt unice in Europa. Cisnadioara este o mica localitate componenta a orasului Cisnadie,aflat la 10 km de Sibiu. Biserica evanghelica si basilica romanica din Cisnadioara merita vizitate,daca ajungeti in zona Sibiului. Bazilica in stil romanic din Cisnadioara,este cel mai vechi edificiu in stil romanic pastrat pana azi in Romania si uncat in Europa. A fost atestata documentar in 1223. Platoul foarte ingust de pe varful dealului,a impus si forma sa dreptunghiulara. Biserica a fost distrusa partial de tatari in 1241 si refacuta de sasi,care i-au adus mici modificari pe fatada vestica. Monumentul se remarca prin planul tipic de nava si prin portalul cu arcada. Biserica este inconjurata de un zid de aparare cu drum de straja. Zidurile de piatra masoara in latime intre 4 si 6 metrii spre exterior si intre 2 si 3 metrii spre interior.
Biserica evanghelica este un alt monument de arhitectura din Cisnadioara. A fost construita in stil baroc in 1764,dar turnul de pe latura de vest este construit in stil gotic si apartine bisericii anterioare.
Biserica evanghelica adaposteste cea mai veche orga cu tuburi,functionala,din Transilvania. In curte se afla o fantana si un monument inchinat soldatilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
Este admirabil cum aceste asezari au reusit sa pastreze nedeteriorata armonia dintre oameni si mediul inconjurator. Asezarile medievale din Tara Barsei sau Valea Tarnavelor, urmeaza acelasi tipar: o biserica fortificata in mijlocul satului,o piateta,ulite strimte cu case colorate,porti mari si geamuri oblonite,iar prin mijlocul satului,un parau. Va recomand sa vizitati toate bisericile fortificate din Transilvania,adevarate bijuterii medievale,majoritatea foarte bine conservate. Sunt locuri deosebit de pitoresti ale Romaniei.
COLOSALA BISERICA CU HRAMUL INALTAREA DOMNULUI SI SFANTUL NICOLAE DIN SIBIU
BISERICA DIN DEAL SIGHIŞOARA
Investiţi în România!-Euroeconomia, 11 04 2017
Atractii turistice - Cisnadie & Cisnadioara
Cisnădie, Cisnădioara și zonele limitrofe se prezintă turistilor prin obiective turistice importante şi prin peisaje naturale deosebite.
Întâlnire duhovnicească la Parohia Mihai Viteazul 1 din Sibiu
Sibiu Mihai Viteazul Biserica
Bd Mihai Viteazul
ALBA IULIA - 4 BISERICA ROMANO-CATOLICA SFANTUL MIHAIL
THE CATHOLIC CHURCH - ALBA IULIA - TRANSYLVANIA
Hermannstandt-Biserica catolica Sfanta Treime din Sibiu,seara la ora 18
Liturghie in limba maghiara la biserica catolica din Sibiu
Organist-Ropcean Calin Daniel
Orasul din inima Romaniei....Sibiu
Facebook-
Nihil sine Deo-
Alte melodii-
Allein Gott in der Hoh sei Ehr-
Das buch der bucher-
Grosser Gott,wir loben Dich -
Orga Gebrude Rieger-
Se cauta un om,melodie cantata la Campulung Mold.-
I know Whom I have Believed-
Iezuiții au obținut după 1689 mai multe prăvălii din Piața Mare. Când au solicitat de la primăria orașului un teren pentru construcția unei biserici în centrul Sibiului, au fost refuzați. În anul 1721 generalul imperial Damian Hugo von Virmond s-a implicat în rezolvarea disputei și a obținut pentru iezuiți mai multe imobile învecinate, pentru construcția bisericii și a seminarului iezuit. Piatra fundamentală a fost pusă în anul 1726, iar lucrările de construcție au durat până în anul 1733. Biserica a fost consacrată în data de 13 septembrie 1733.[2]
Clădirii i-a fost adăugat în 1738 un turn-clopotniță baroc, decroșat față de navă. Condiția pusă de autoritățile civile pentru construcția turnului a fost garantarea unui culoar public de trecere între Piața Mare și Piața Mică, pe locul pasajului medieval numit Schlosserloch („Gaura Lăcătușului”).
La sfârşitul secolului XVII, odată cu trupele austriece sosite în Sibiu au venit şi reprezentanţii de seamă ai catolicismului, călugării iezuiţi. În Piaţa Mare a oraşului s-au stabilit funcţionarii şi demnitarii austrieci, care au format o mică comunitate catolică. Prezenţa lor în oraş şi manifestarea liberă a credinţei au impus construcţia unei biserici catolice aici. Aceasta a fost sfinţită în anul 1733, iar în 1739 a fost inaugurată şi mănăstirea iezuită, astazi casă parohială.
Biserica se remarcă prin stilul baroc vienez timpuriu, cu exterior simplu şi interiorul bogat în elemente decorative.
După aderarea la reforma religioasă, oraşul Sibiu a rămas aproape 150 de ani fără biserică catolică. Ca urmare a Diplomei Leopoldine din 1691, în Sibiu au intrat trupe austriece, împreună cu care au venit şi preoţi militari catolici. Pentru soldaţi s-a permis celebrarea slujbei catolice în aşa-numita Hală a Croitorilor din Piaţa Mare, chiar pe locul unde se află astăzi biserica catolică.
După tratative îndelungate cu sfatul protestant al oraşului, s-a putut începe construirea unei biserici parohiale catolice. În data de 4 iulie 1726 s-a pus piatra de temelie, pentru ca în 13 septembrie 1733, biserica să fie sfinţită de către episcopul ardealului, baronul Georg von Zorger.
Biserica, construită de iezuiţi, se remarcă prin stilul baroc vienez timpuriu, cu exterior simplu şi interiorul bogat în elemente decorative. Elementele decorative (clopoţei, triglife, volute, scoici) sunt specifice şi altor monumente în stil baroc din Sibiu, pentru care biserica iezuită a servit drept model.
Structura interioară este cea de biserică sală de formă dreptunghiulară, având o tribună pe latura sudică. Scaunele de mărturisire datează din vremea iezuiţilor. Pictura navei aparţine pictorului german Ludwig Kandler şi a fost realizată în anul 1904. Deosebit de valoroasă este fresca interioară care decorează altarul principal, reprezentare a Fecioarei cu Pruncul. Vitraliile ferestrelor au fost executate în anul 1901 la Budapesta. Orga actuală a bisericii, instalată în anul 1860, a fost construită de constructorul de orgi Karl Hesse din Viena.
Un alt element valoros din interior este monumentul funerar al generalului conte Otto Ferdinand Traum de Abensberg (1677-1747), comandant militar al Transilvaniei în perioada 1744-1747. Monumentul se află în dreapta altarului, fiind executat de către sculptorul clujean Anton Schuchbanu.
Turnul bisericii prezintă un gang boltit, prin care se face trecerea din Piaţa Mare în Piaţa Mică a Sibiului. Turnul a fost terminat în 1738 şi are patru nivele înalte şi o cupolă. Ceasul din turn, cu cadrane spre cele două pieţe, datează din 1838. În capătul opus turnului, coama acoperişului este prevazută cu un turnuleţ lanternă.
Noua orgă a Bisericii Franciscane Sfântul Ioan din Brașov
Această orga a fost construită în anul 2017 de către contructorul Sandor Peter, are un manual și 12 registre și pedalier. Orga a fost instalată în Biserica Franciscană Sfântul Ioan Botezatorul și este cea mai noua din Brașov. Transmisia orgii este mecanică
Piesele interpretate sunt două preludii de corale pentru orgă de J. S. Bach
la orgă Adrian-Irinel Aciobăniței
This Organ was built in 2017 by Sandor Peter. This organ has 12 stopes and pedalier. The transmission of this pipe organ in mecanical. This organ was instaled in the Franciscan Church in Brasov Romania and the organ is the newest in Brasov.
Despre lucruri vechi care reapar in forme noi... | Theodor Paleologu | TEDxFloreascaStreet
Leadership. Public Speaking. Storytelling. UBER-izarea educatiei. Theodor Paleologu, former student of Ecole Normale Supérieure, studied philosophy at the Paris I Sorbonne University and has a PhD in political philosophy at the Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales and the University of Münich.
He was a fellow at Harvard, Notre Dame and Wissenschaftskolleg zu Berlin, taught at Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts in Berlin and the University of Copenhagen. He was ambassador of Romania in Denmark and Iceland and Minister of Culture. He is currently president of the Paleologu Foundation. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at
Biserici din Sibiu partea II 1
VIDEO - Biserica fortificată de la Chirpăr
Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017 își propune să adune din donații sume pentru administrarea unor monumente istorice insuficient promovate și valorificate.
Locuri Superbe din Romania - filmare aeriana (1)
Descopera locuri minunate din Romania, locul care pentru mine inseamna acasa. Sper sa iti placa acest filmulet cu locuri frumoase din tara noastra. Locurile filmate sunt descrise mai jos. Este partea 1, revin!
Daca ti-a placut filmuletul, da un Like, Un Share si de ce nu, aboneaza-te, pentru urmatoarele filmulete care urmeaza sa le postez.
Zile minunate si Doamne'ajuta-ti!
0:01 - Cabana Suru - M-tii Fagaras
0:10 - M-tii Parang
0:14 - Localitatea Jina - Jud. Sibiu
0:18 - Cheile Latoritei - M-tii Lotrului
0:22 - M-tii Bucegi
0:25 - Localitatea Jina - Jud. Sibiu
0:28 - Cheile Latoritei - M-tii Lotrului
0:29 - Cascada Scorusu - M-tii Lotrului
0:34 - Cetatea Enisala
0:39 - Plaja Sf. Gheorghe - Delta Dunarii
0:43 - Castelul Bran
0:47 - Delta Dunarii, Brat Sf.Gheorghe
0:51 - Plaja Sf. Gheorghe - Delta Dunarii
0:55 - Varful Peleaga, M-tii Bucegi
0:59 - Delta Dunarii
1:03 - Sfinxul Muntii Bucegi
1:08 - Delta Dunarii
1:11 - Muntii Parang urcare din Groapa Seaca
1:15 - Delta Dunarii
1:17 - Baraj Bradisor - Valea Lotrului
1:21 - Lacul Albastru - Baia Sprie
1:24 - Biserica Fortificata Biertan
1:28 - Delta Dunarii
1:32 - Transalpina - Pasul Urdele
1:36 - Cetatea Cisnadioara - Judetul Sibiu
1:41 - Manastirea Barsana
1:45 - Transalpina - Pasul Urdele
1:48 - Manastirea de lemn Budesti, Maramures
1:53 - Biserica Fortifica Viscri
1:57 - Mocanita Viseul de Sus, Maramures
2:02 - Varful Peleaga, M-tii Bucegi
2:09 - Delta Dunarii
Cea mai mare parte din filmari sunt cadre din filmuletele deja postate pe canalul meu de Youtube. Ce lipseste vine curand!