Brancoveanu Monastery - Sambata de Sus - Romania
See manastireabrancoveanu.ro
Sâmbata de Sus, Mănăstirea Brâncoveanu (Brâncoveanu Monastery), România, october 2017
Located on the valley of the Sambata River, at the foot of the Fagaras Mountains, it is renowned as a place of silence, caressing and spiritual strengthening for believers and visitors praying or embracing in this holy place.
The Monastery of Sâmbăta, also known as Brâncoveanu Monastery from Sâmbăta de Sus, is a monastic settlement of monks. Originally, it had a wooden church with double patron (Assumption of the Virgin Mary and the Spring of Healing), being built in 1657, on the initiative of Predna Brancoveanu. Between 1696 and 1707 a wall church was built, through the care of the prince Constantin Brâncoveanu. The interior wall paintings were executed in 1766 by painters Ionascu and Pană. The monastery was demolished with the cannon by the Preiss Habsburg general in 1785 during the religious retreat in Transylvania.
One of the cultural-religious objectives that magnifies the brilliance of Brancoveanu Monastery is the future Sambata Academy - Spirituality, Culture, Art, Science, which was inaugurated at the patronage of the Assumption of the Virgin monastery on August 15, 2003.
Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant.
Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahalde călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii 1696 - 1707 s-a construit o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Picturile murale interioare au fost executate în 1766, de zugravii Ionașcu și Pană. Mănăstirea a fost dărâmată cu tunul de generalul habsburgic Preiss în 1785, în timpul răzmerițelor religioase din Ardeal.
Unul din obiectivele cultural-religioase care maresc stralucirea pe care o are Manastirea Brancoveanu este si viitoarea Academia Sambata - spiritualitate, cultura, arta, stiinta, care a fost inaugurata la hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului din 15 august 2003.
Manastirea Sambata de Sus
Cuibarita la poalele muntilor Fagaras,in apropiere de soseaua care leaga Sibiul de Brasov, statiunea Sambata de Sus este o oaza de frumusete, liniste si relaxare. Statiunea este renumita nu doar pentru peisajele minunate ,dar mai ales pentru Manastirea cu acelasi nume, ctitorita de domnitorul Constantin Brancoveanu intre 1696-1707 . Manastirea a fost partial distrusa in 1785 si parasita apoi timp de 140 de ani. A fost restaurata abia in 1926 iar sfintirea a fost facuta in 1946, in timpul Regelui Mihai al Romaniei , fiind considerat un al doilea ctitor al manastirii.
Este renumit atelierul de pictura pe sticla al manastirii, unul dintre cele mai importante din tara.
La doar 12 km de acesta statiune, la Sambata de Jos,iubitorii de echitatie se pot bucura de cea mai mare herghelie de lipitani din Romania si una dintre cele mai vechi din Europa, infintata in 1874, iar in apropiere, la Avrig se afla minunata resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, construita in 1770.
Este o zona deosebit de pitoreasca,plina de atractii turistice unice.
Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus - România! VISIT ROMANIA!
Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii 1696 - 1707 s-a construit o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Picturile murale interioare au fost executate în 1766, de zugravii Ionașcu și Pană. Mănăstirea a fost dărâmată cu tunul de generalul habsburgic Preiss în 1785, în timpul răzmerițelor religioase din Ardeal.
Mitropolitul Nicolae Bălan a început restaurarea bisericii în anul 1926, iar sfințirea a fost făcută în 1946, în timpul lui Mihai I, Regele Românilor, al cărui portret îl putem vedea pictat în interiorul bisericii, Regele Mihai I, fiind un al doilea ctitor al mănăstirii.
În primii ani ai comunismului din România, portretul regelui fusese acoperit cu un strat de var, devenind invizibil, întrucât se dorea ștergerea oricăror referiri la monarhia română silită să se exileze în Lumea Liberă.
Sâmbăta de Sus Monastery (Romanian: Mănăstirea Sâmbăta de Sus) is a Romanian Orthodox monastery in Sâmbăta de Sus, Brașov County, in the Transylvania region of Romania. Dedicated to the Dormition of the Mother of God, it is also known as the Brâncoveanu Monastery (Mănăstirea Brâncoveanu).
Music: ''Exhale'' - Jeremy Blake
#manastireabrancoveanu #sambatadesus #constantinbrancoveanu
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus, jud. Brasov mai 2019
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus
Monastery Sâmbăta de Sus Transylvania (English subtitled)
Documentary about a great orthodox monastery from Transylvania
Manastire Brancoveanu Sambata de sus
Brancoveanu Monastery
Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea Brancoveanu este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria manastirii incepe in secolul al XVII-lea. Desi exista mai multe marturii indirecte despre existenta manastirii prin mentionarea unor calugari de aici in diferite acte de la inceputul secolului XVI, primele dovezi certe dateaza din anul 1654, cand satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier din Tara Romaneasca. Traditia locala spune ca acesta a construit o bisericuta din lemn pe valea raului Sambata, probabil pentru calugarii sihastri de aici. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti (1688-1714), a zidit din piatra si caramida o manastire. In contextul atacurilor repetate ale principilor calvini ce urmareau deznationalizarea romanilor transilvaneni prin renuntarea la credinta ortodoxa, pericol aparut prin trecerea Transilvaniei sub stapanirea Habsburgilor (1683), domnitorul Constantin Brancoveanu a transformat si reorganizat vechea manastire ortodoxa din Sambata de Sus, cu calugari sihastri, intr-o manastire mai mare cu viata de obste. Tot aici se infiinteaza o Scoala de gramatici, un atelier de pictura si o mica tipografie, dupa modelul brancovenesc folosit in toate ctitoriile domnesti.
Manastirea Brâncoveanu (Brâncoveanu Monastery) ✔
➤Istoria manastirii Brancoveanu a inceput in secolul al 17 lea, cand Preda Brancoveanu pe Valea Sambata, prima biserica, construita din lemn. In locul ei, in jurul anului 1696, Constantin Brancoveanu, principele Tarii Romanesti ( 1688-1714), reconstruieste manastirea in piatra, in scopul intaririi si salvarii ortodoxiei romanesti de pericolul catolicizarii, care a aparut cand Transilvania a intrat sub stapanirea Habsburgica (1683). In 1785, manastirea a fost partial demolata, la ordinul generalului Preiss. Onoarea de a deveni a doilea fondator al manastirii Brancoveanu, i-a revenit Mitropolitului Nicolae Balan, care incepe munca de restaurare in 1926. Sfiintirea a avut loc in 1946, dupa razboi.
➤Monastery started in the 17th century, when Preda Brâncoveanu erected on Sambata Valley, the first church built in wood. On its place, around the year 1696, Constantin Brâncoveanu, the ruler of Wallachia (1688 - 1714), re-built a monastery in stone, in order to strengthen and save the Romanian Orthodoxy from the danger of Catholicism, which appeared when Transylvania was ruled by the Habsburgs (1683). In 1785 the monastery was partially demolished by the order of general Preiss. The honor of becoming the second founder of the Brâncoveanu Monastery was given to Metropolitan Nicolae Balan, who started the restoration work in the 1926. Its consecration took place in 1946 , after the war.
➤Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
➤ SUBSCRIBE to my channel HERE:
➤Music:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: a l'intérieur du musée du Louvre ✔
-~-~~-~~~-~~-~-
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus
Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus are o istorie zbuciumata intinsa pe o perioada de aproape cinci secole. Primele dovezi ale inceputului sunt datate în anul 1654, când satul şi moşia din Sâmbăta de Sus au intrat în stăpânirea lui Preda Brâncoveanu, bunicul lui Constantin Brâncoveanu, boier de loc din sudul Carpaţilor. Acesta, se spune că a construit o bisericuţă din lemn pe valea râului Sâmbăta, probabil pentru călugării sihaştri de aici. În jurul anului 1696, vechea biserică, construită probabil din lemn a fost refăcută în piatră şi cărămidă de domnitorul Constantin Brâncoveanu. El a transformat şi reorganizat vechea mânăstire ortodoxă de la Sâmbăta de Sus, cu călugări sihaştri, într-o mănăstire mai mare cu viaţă de obşte, in care călugării traiau, munceau şi se rugau împreună.
Dintre zecile de manastiri si schituri existente la acea vreme in Tara Fagarasului, cea de la Sambata de Sus era singura zidita, celelalte fiind din lemn. La Praznicul Adormirii Maicii Domnului, 15 august 1714, cind domnitorul Constantin Brâncoveanu împlinea 60 de ani, a avut loc la Constantinopol martiriul său împreună cu cel al celor patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi al ginerelui său, sfetnicul Ianache.
Tara Fagarasului a trecut sub stapinirea habsburgica iar in vara anului 1761 lacasurile ortodoxe din zona au fost distruse la ordinul generalului Buccow. Mânăstirea Sâmbăta de Sus a fost cruţată de distrugere, foarte probabil la intervenţia familiei Brâncoveanu, proprietara moşiei şi satului Sâmbăta. Distrugerea ei a fost doar aminata pina în noiembrie 1785.
În decursul celor 140 de ani de părăsire în ruine de la data distrugerii, se cunosc mai multe încercări de restaurare a mânăstirii. Mitropolitul Dr. Nicolae Bălan a inceput lucrările de refacere a bisericii în vara anului 1926, când s-au dezgropat din ruine zidurile vechii biserici, s-au refăcut părţile ce lipseau si s-a ridicat acoperişul. Sfințirea bisericii a fost făcută în 1946, în timpul lui Mihai I, Regele Românilor, care a fost al doilea ctitor al mănăstirii.
Cinstea de a deveni cel de-al treilea ctitor al Mânăstirii Brâncoveanu a revenit Î.P.S. Sale Dr. Antonie Plămădeală, ales în anul 1982 Arhiepiscop al Sibiului, Mitropolit al Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului. Î.P.S. Sa a rezidit din temelie incinta mânăstirii, lucrare pe care a început-o în anul 1985. Iniţiativa este cu atât mai îndrăzneaţă cu cât se ştie că aprobare pentru ridicarea unei mănăstiri era imposibil de obţinut la acea vreme, când comuniştii se aflau la putere. Sub pretextul că se va construi o sală unde vor fi expuse obiecte de patrimoniu, Î.P.S. Dr. Antonie Plămădeală a reuşit să zidească o biserică nouă, pe lângă cea mică voievodală. Altarul era mascat cu un perete de cărămidă. După revoluţia din 1989, peretele a fost înlăturat şi a apărut altarul care a fost separat de naos printr-o frumoasă catapeteasmă din lemn de stejar sculptat împodobită cu icoane pictate pe sticlă. Sub îndrumarea directă a Î.P.S. Dr. Antonie Plămădeală s-au făcut reparaţii capitale şi s-a restaurat pictura de la vechea biserică brâncovenească.
În 2003, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Sâmbăta a fost inaugurată o nouă construcţie: Centrul Ecumenic - Academia de la Sâmbăta de Sus. Clădirea a fost ridicată la iniţiativa Înalt Prea Sfinţitului Antonie şi este menită să găzduiască seminarii şi conferinţe teologice, cu caracter naţional şi internaţional. În noua construcţie pot fi cazate 160 de persoane şi tot atâtea au loc în sala ultramodernă de conferinţe.
Sursa info:
_____________________________________________________
Vezi mai multe videoclipuri, stiri si harta Brasovului pe:
Fii la curent cu cele mai recente filmari despre Brasov:
______________________________________________________
Music credit:
Mirage Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
Gust de Romania - Manastirea Brancoveanu 2017
La Sambata de Sus se afla poate cea mai frumoasa ctitorie brancoveneasca din Romania. Amplasata pe Valea Sambetei, intr-o zona mirifica, lacasul de cult atrage tot mai multi pelerini. In jurul manastirii s-au dezvoltat puzderie de pensiuni cu zone de agrement spectaculoase.
Casa Ardeleana - Sambata de Sus - Romania
Casa Ardeleana hotel city: Sambata de Sus - Country: Romania
Address: Complex turistic Sambata de Sus; zip code: 507266
Casa Ardeleana is located in the touristic area of Sambata de Sus, at the foothills of the Fagaras Mountains and 1 km from the Brancoveanu Monastery. It offers a garden with a terrace and a 24-reception. Free parking spaces are available on site.
-- Le Casa Ardeleana vous accueille dans la région touristique de Sambata de Sus, au pied des monts Fagaras et à 1 km du monastère de Brancoveanu.
-- La Casa Ardeleana está situada en la zona turística de Sambata de Sus, en la ladera de las montañas Fagaras y a 1 km del monasterio de Brancoveanu. Dispone de jardín con terraza y recepción 24 horas. El aparcamiento es gratuito.
-- Die Casa Ardeleana liegt im touristischen Teil von Sambata de Sus am Fuße des Fagaras-Gebirges und 1 km vom Kloster Brancoveanu entfernt. Sie bietet Ihnen einen Garten mit einer Terrasse und eine 24-Stunden-Rezeption.
-- Ubicata nella zona turistica di Sambata de Sus, ai piedi dei Monti Fagaras e a 1 km dal Monastero di Brancoveanu, Casa Ardeleana offre un giardino con terrazza, una reception operativa 24 ore su 24 e un parcheggio gratuito.
-- Casa Ardeleana酒店位于旅游区Sambata de Sus,坐落在弗格拉什山(Fagaras Mountains)山麓,距离Brancoveanu Monastery修道院1公里,提供带露台的花园、24小时前台以及免费内部停车场。 Ardeleana酒店的客房配有休息区、有线电视以及私人或共用浴室设施。部分客房配有免费无线网络连接。 酒店的客人可使用免费烧烤设施和设施齐全的共用厨房。酒店距离餐馆不到1公里,距离杂货店有9分钟车程。 酒店距离锡比乌机场(Sibiu...
-- Комплекс Casa Ardeleana находится в туристическом районе Сымбата-де-Сус, у подножия горы Фэгэраш и в 1 км от монастыря Брынковяну. К услугам гостей сад с террасой и круглосуточная стойка регистрации. На территории предоставляется бесплатная парковка.
-- يقع Casa Ardeleana في منطقة Sambata de Sus السياحية في سفوح جبال Fagaras وعلى بعد كيلو متر واحد من دير Brancoveanu، ويضم حديقة مع تراس ومكتب استقبال يعمل على مدار 24 ساعة، وتتوافر مواقف مجانًا للسيارات في الموقع.
--
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus - 2016
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus - 2016
Μonks of Sambata de sus monastery transilvania chant يرتلون باللغة الرومانية تراتيل الميلاد
Manastirea Brancoveanu - Complex Turistic Sambata de Sus
A very small part of Romania - Fagaras
A small part of Romania , pictures of Brancoveanu monastery from Sambata de sus area, Fagaras Mountains
Mânăstirea Brâncoveanu Sambata se sus
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus
Manastirea Brancoveanu sau Manastirea Sambata de Sus - - este un important lacas sfant ortodox, fiind localizata intr-o regiune pitoreasca din judetul Brasov, la poalele Muntilor Fagaras, pe valea Raului Sambata. Pentru a citi intreg articolul, vizitati: ...
Brancoveanu Monastery
Brancoveanu Monastery
Stire 3, 17 August 2009, La Sambata de Sus de Sfanta Marie
La Sambata de Sus de Sfanta Marie