Cherry Blossom Park . AmsterdamBos, Amstelveen, The Netherlands
Every Year, the cherry Blossom bloom at Cherry Blossom Park in Amsterdamse Bos.
Broersepark Amstelveen - Black Swans, India Monument a beautiful place to walk in 4K
Hello Friends...
If you're living in Amstelveen, this is a park you can visit every evening. You can take a walk there to see the black swans, India war monument and beautiful landscape.
Our friend Christina took us to this park and was a great host for the day. You can follow her on her Instagram @christinapotharst and also see her website
Follow me on Facebook:
Follow me on Instagram:
Follow me on Youtube:
We bring a first-hand experience as a new visitor to new destinations every week. To watch our videos, subscribe our channel and hit the like button. Do not forget to hit the bell icon, you will be notified with our new videos.
Stay happy... Stay Connected...
HK Singh
20140518 Broersepark Amstelveen
A video
2013 De 68ste Indiëherdenking in het Broersepark, Amstelveen
De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië hield haar jaarlijkse herdenking in het Broersepark in Amstelveen bij het Indiëmonument op woensdagavond 14 augustus 2013. Op deze prachtige zomeravond kwamen honderden Amstelveners en geïnteresseerden naar het park om de traditionele bijeenkomst bij te wonen. Al vele jaren bezoekt de redactie Amstelveenweb deze herdenking om er verslag van te doen en de redactieleden zien een toename van het aantal aanwezigen, dat is een mooi gegeven.
Lees verder:
Broerse park
Prachtig park in de gemeente Amstelveen.
2017 Indieherdenking in Amstelveen
De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië hield haar jaarlijkse herdenking in het Broersepark in Amstelveen op maandagavond 14 augustus 2017. Het einde van de Tweede Wereldoorlog kwam in Nederlands-Indië, het latere Indonesia op 15 augustus 1945, 72 jaar geleden. De invasie en bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht de vernietiging van de koloniale staat Nederlands-Indië. Na de Japanse overgave in augustus 1945, riepen de nationalistische leiders Soekarno (Koesno Sosrodihardjo) en vicepresident Dr. Mohammed Hatta de onafhankelijkheid van de republiek Indonesië uit.
De regionale 72ste herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië begon om 19.20 uur bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen. Dit is altijd aan de vooravond van de landelijke herdenking. Zoals elk jaar was de ceremoniemeester ook deze keer Jacqueline Schäfer. Na haar welkomstwoord en het intreden van het ‘Vaandel ’, volgde de toespraak van de heer J.C.E.M. Bouwens, voorzitter van de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië.
Westwijk makelaars neemt u mee door het groen van Amstelveen
Amstelveen is een van de groenste gemeenten van Nederland. Wim Loos van Westwijk makelaars neemt u mee langs een aantal hoogtepunten, de ingang van het Amsterdamse Bos in Bovenkerk bij de Amstelveense Poel, de bloesemtuin in het Amsterdamse Bos en een van de 20 parken; het Broersepark.
70ste Indiëherdenking in Amstelveen
Bij het Indië-monument in het Broersepark vond weer de jaarlijkse herdenking plaats op 14 augustus 2015 vrijdagavond. Het is elk jaar weer afwachten wat de weersvoorspelling is en gelukkig zag het er goed uit. De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië organiseert jaarlijkse deze herdenking om het einde van de Tweede Wereldoorlog op 15 augustus 1945 in Nederlands-Indië te herdenken. De invasie en bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht de vernietiging van de koloniale staat Nederlands-Indië. Na de Japanse overgave in augustus 1945, riepen de nationalistische leiders Soekarno en Hatta de onafhankelijkheid van de republiek Indonesië uit.
Lees verder:
Studio Capoeira Amstelveen (broersepark)
27 mei
Cosme Monteiro
Capoeira Amstelveen
2018 Indiëherdenking in Amstelveen
De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië hield haar jaarlijkse herdenking in het Broersepark op dinsdagavond 14 augustus 2018. De stichting is opgericht op 8 december 2003 in Amstelveen en heeft enerzijds als doel het levend houden van de nagedachtenis aan de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië (nu Republiek Indonesia) en anderzijds het bevorderen van de kennis van de cultuur en geschiedenis van Nederlands-Indië. Het was in Amstelveen de 22ste keer dat deze Indië herdenking werd gehouden.
Lees verder:
2019 De 74ste Indiëherdenking in Amstelveen
Op 15 augustus 2019 is het 74 jaar geleden dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereld Oorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Hoewel Nederland op 5 mei 1945 werd bevrijd, eindigde de oorlog in Nederlands-Indië pas op 15 augustus 1945 door de capitulatie van Japan.
De Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië organiseerde op woensdag 14 augustus 2019 de 74ste herdenking in het Broersepark in Amstelveen. Ondanks de zware regenwolken en later regen, kwamen veel betrokkenen en geïnteresseerden naar de bijeenkomst. Dit zijn veelal mensen op leeftijd, in tegenstelling tot de herdenking op 4 mei, waar ook steeds meer jongeren naar toe komen. Hopelijk zal er op scholen ook aan deze herdenking en het bijwonen ervan meer aandacht worden gegeven, zodat ook de gevallenen en slachtoffers van de Japanse bezetting niet worden vergeten.
Lees verder:
2013 De 68ste Bevrijdingsdag in Amstelveen
Op zondag 5 mei 2013 vierde Amstelveen de Bevrijdingsdag de 68ste keer. Na de kranslegging op zaterdag 4 mei 2013 bij het Oorlogsmonument in het Broersepark, de dag van de Nationale Dodenherdenking, haalden de atleten van de Atletiek Vereniging Startbaan de fakkel met het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op.
Wageningen, de plaats waar de capitulatie van nazi Duitsland 68 jaar geleden werd ondertekend. Dit jaar was het de 7de keer, dat het bevrijdingsvuur in estafettevorm vanuit Wageningen naar Amstelveen werd gehaald door deze atleten.
Lees verder:
The Last Roda in Deba 24th March
Kennismaken met... Myrthe Schuuring - RTV Amstelveen
Aflevering 15 -- Interview: Matthijs den Hollander -- Productie: Petra Hofmeester, Renz Straatman & Jordy de Breet In kennismaken met leren we iedere week een bijzondere Amstelvener kennen. In deze aflevering maken wij kennis met Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater.
Sakura Park in Amstelveen
What a beautiful Sakura blossom season!
2016 De 71ste Dodenherdenking in Amstelveen
De herdenkingsplechtigheid van de 71ste Nationale Dodenherdenking in Amstelveen, vond zoals gebruikelijk plaats bij het monument 'Voor hen die vielen', aan de Amsterdamseweg op woensdagavond 4 mei 2016 bij het Broersepark. Op deze dag werden alle burgers en militairen herdacht die vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen door oorlogshandelingen en terreur voor het Koninkrijk, wanneer, of waar ook ter wereld.
Lees verder:
2017 Indische Onze Vader
Singer/songwriter Rianne van Dam, zingt het lied 'Indisch Onze Vader' tijdens de Indië herdenking op 14 augustus 2017 in het Broersepark in Amstelveen.
De oorsprong van 'Het 'Indische Onze Vader' staat beschreven op de website van de Indiëherdenking.nl. Een jong meisje leerde het 'Onze Vader' zingen op de kloosterschool van de zusters Ursulinen in Batavia. Toen in de oorlog heeft de Kempeitai (憲兵隊, 'Military Police Corps' de Japanse militaire en geheime politie de vrouwen en kinderen in verschillende kampen in Nederlands-Indië vastgehouden.
Zij zong iedere avond om zes uur dit gebed. Andere gevangenen die na hun verhoor door de Kempeitai weer terug mochten keren naar hun gevangenkamp, zongen dit lied voor hun lotgenoten. Onder deze moeilijke en mensonwaardige omstandigheden heeft dit lied veel gevangenen hoop en troost gebracht en daardoor kreeg het gezongen gebed in de oorlog een zeer speciale bekendheid.
Lees verder:
2015 De 70ste Bevrijdingsdag in Amstelveen
Dit jaar werd Bevrijdingsdag gevierd in het Oude Dorp op dinsdag 5 mei 2015. Het was de 70ste keer, dat Amstelveen de Bevrijdingsdag vierde na de kranslegging op maandag 4 mei 2015 bij het Oorlogsmonument in het Broersepark, de dag van de Nationale Dodenherdenking.
Atleten van de Atletiek Vereniging Startbaan haalden de fakkel met het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Wageningen is de plaats, waar de capitulatie van nazi Duitsland 70 jaar geleden werd ondertekend. Dit jaar was het de 9de keer, dat het bevrijdingsvuur in estafettevorm vanuit Wageningen naar Amstelveen werd gehaald door deze atleten. Rond 12 uur kwam de fakkel via de hardlopers in Amstelveen aan, die werden gevolgd door een colonne van oude legervoertuigen van de vereniging Keep Them Rolling.
Lees verder:
Queensday in Amstelveen
Walking around in our street, watching the crazyness of people when queensday is here again.. people have so much crap they think they can sell...
indieherdenking denhaag 2018