BURDUR GÖLÜ--LAKE BURDUR-Burdur/Turkey. Gezi Videoları 2018. #gölyoksaburdurdayok #lakes #göller
GÖL YOKSA BURDUR DA YOK !!! BURDUR GÖLÜ KURUMASIN... #CreatorsforChange
►Türkiye’nin en derin göllerinden biri olan Burdur Gölü'ndeki su çekilmesi artık geri döndürülemez seviye de.Burdur Gölünün yok olması ve kurtarılmaz hale gelmesi malesef çok üzücü.Gölün bu hale gelme sebebi ve sonuçları hakkında bilgilerle birlikte gölün son halini üzülerek göstermek istedik.Umarız bu videomuz ile uzak bir ihtimalde olsa Burdur Gölü'nün kurtarılması açısından bir yardımı dokunur.
►►►►►►►►►ENGLİSH►►►►►►►►►
►Turkey is one of the deepest lake in Burdur withdrawal of water in the lake is now irreversible levels.Unfortunately, it is very sad when Burdur Lake is destroyed and become unrecoverable.With the information about the reason and the results of this lake, we wanted to show the last version of the lake with regret. We hope that this video will help us to recover Burdur Lake.
► ►Kanalımızda seyredeceğiniz tüm videolar , seyahate çıkmadan önce sizlere rehber olabilmesi adına yayınlanmaktadır.Şimdiden iyi gezmeler.
► ►All the videos you will watch on our channel are published in order to be able to guide you before going on a trip.
► ►Video işinize yaradıysa desteğinizi göstermek adına beğenmeyi ve kanala abone olmayı unutmayın.
► ►If the video made you work, do not forget to subscribe to liking and subscribing to show your support.
► ► ►Diğer gezi videolarımız için takipte kalın.► ► ►
►Tarsus Şelalesi /Tarsus Waterfall-Roman Tombs/Roma Mezarları
►Ashab-ı Keyf &yedi uyuyanlar mağarası
►H.z Danyal Peygamber'in Kabri ve camii
►Keloğlan Mağarası /Keloğlan Cave
►St.John Kilisesi /The St.John Church
►Taşkuyu Mağarası/Taşkuyu Cave-Tarsus
►Magnesia Antik Kenti- söke / Aydın
►AdamKayalar & Şeytan Deresi- Mersin/ Erdemli
►Smyrna Agora Ancient city /izmir-turkey
►İzmir Sanat ve Arkeoloji Müzesi/ İzmir Art and Archeology Museum
►Metropolis Antik Kenti
►Şirince köyü
►İzmir sanat ve arkeoloji müzesi-bölüm 2-İzmir-TURKEY
►Salda Gölü/lake of salda Burdur/TURKEY
►Gökova Körfezi-Köyceğiz Gölü-Yuvarlak çay-Azmak Nehri
►Sardes Antik Kenti/Sardes Ancient City . Salihli-Manisa / Turkey
►Honaz & Kaklık Mağarası -Kaklık Cave Honaz-Denizli /TURKEY
►Yeni Uşak Müzesi ve Karun Hazineleri-Uşak Museum And Karun Treasures / Turkey
► Şerefiye Sarnıcı-şerefiye cistern /istanbul-TURKEY
► Kız Kulesi-Maiden's Tower-İSTANBUL-TURKEY
► ► ►Kanala Abone Ol :
► ► ►instagram :
Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Sistemleri Ve Savanaları Yeşilova Burdur
ISBN 978-605-88104-0-2
Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Sistemleri Ve Savanaları Yeşilova Burdur
Yarışlı gölü, Göl Burdur'a 37 kilometre, Yeşilova'ya 20 kilometre, Salda Gölü'ne 24 kilometre ve Denizli'ye 116 kilometre uzaklıktadır. Burdur İli, Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alır. Harmanlı, Yarışlı, Sazak, Kocapınar ve Düğer köyleri arasında, genişliği 16 km², derinliği 4 m olan karstik göldür. Göl içinde küçük bir ada yer alır. Göl sodyum fosfat, sodyum klorür ve sodyum sülfat açısından zengin olduğu için suları acıdır. Kümbet, Yarışlı, Kirse pınarları, Kadınca suyu, Başkuyu çayı ve yağışlarla beslenir.
Beslenme kaynakları zayıftır. Dışarıya akışı olmayan göl Burdur Gölünden alçak tepelerle ayrılır.Derelerin göle karıştığı alanlarda bitki örtüsü gelişmiştir. Göl canlı hayatı acısından zayıftır, dere ağızlarında yalnızca dişli sazan balığı yaşar. Göl suları yazın iyice kurumakta, tuzlu bataklığa dönüşmektedir.
Yarışlı gölünün doğusundaki yarımadada M.Ö 6.yydan kalma Tymbrianassus antik şehri, Hacılar Höyüğünün 10 km. batısında Düğer Köyü’nün güney batısında bulunmaktadır.
Yarışlı'da dünyada tehdit altında olan Dikkuyruklar kışlamaktadır. Ayrıca Angutlar kışlamak için, flamingolar ise göç sırasında alanı kullanmaktadır. Doğa Derneği tarafından Önemli Doğa Alanı ilan edilen sahada koruma çalışması yoktur.
----------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan SÖKMEN
Çekim Tarihi : 26.04.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 28.04.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv
Burdur Gölü ve Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü - Yeşil Doğa 26.02.2018 Cumartesi
Güven İslamoğlu 'Göller Bölgesi'nde bir rota yaptı, kuraklık tehdidi altındaki Burdur Gölü'nü ve Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü'nü ekrana taşıdı.
KARATAŞ GÖLÜ, BURDUR'UN KUŞ CENNETİ OLACAK
Burdur Gölü'nün son konukları flamingolar
#haberler #haber #gazetenehaber
Yarışlı Gölü Kirli Beyaz Olmuş Yarışlı Doğası Katledilmiş Önemli Kuş Yolu Yok Oldu Burdur 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Yarışlı Gölü Kirli Beyaz Olmuş Yarışlı Doğası Katledilmiş Önemli Kuş Yolu Yok Oldu Burdur 4K UHD
Burdur’da flamingolar başta olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Yarışlı Gölü’nün hemen etrafındaki dağlar, mermer ocakları tarafından işgal edilmiş durumda. Her yıl, etrafında 50’nin üzerinde mermer ocağı bulunan gölde konaklayan flamingolar, bu yıl Akgöl'ün kuruması nedeniyle yine zorunlu iniş yapmışlar.
Burdur’da Tefenni, Karaman ve Yeşilova ilçelerinde neredeyse bütün dağları kanser gibi saran mermer ocakları, bölgede yer altı su kaynakları dahil tarımsal faaliyetlere dek birçok alanda büyük doğa tahribatına yol açmış durumdadır.
Mermer ocakları; Salda, Yarışlı, Burdur Gölü ve Akgöl gibi birçok gölü uğrak yeri olarak kullanan flamingo, akçabalıkçıl, dikkuyruk gibi çok sayıda göçmen kuş türünü yok ediyor. Buna hemen dur diyen yoktur. Çünkü bu ocakların ruhsatı verilirken doğayı koruma kriterleri; Rüşvet-Rant ve Kirli Çıkar İlişkileri nedeniyle görmezden geliniyor.
Daha önce kuş gözlemcileri ve doğa yürüyüş grupları için gözlem amacıyla gezilerin düzenlendiği bu göllerden Yarışlı, her yıl nisan ayında binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyordu. Ancak son yıllarda ve bu çekimimiz yapılıncaya kadar da Yarışlı Gölü’nün etrafını saran dağlar, mermer ocaklarıyla dolmuş durumdadır. Göl etrafında 50’nin üzerinde mermer ocağı faaliyet gösteriyor. İş makinelerinin hareketliliği, patlatılan dinamitler, toz ve gürültü kirliliği nedeniyle Yarışlı Gölü’ne flamingolar ya hiç gelmiyor veya zorunlu iniş yapıyor.
Sibirya’ya giderken ve dönerken Anadolu’nun semalarından geçen flamingolar, yaklaşık 1 ay bu gölde misafir kalmaktadır. Geçmiş zaman diliminde Akdeniz arkası coğrafyada, Muğla’dan Konya’ya kadar uzanan ‘Göller Bölgesi’ denilen bir doğa diyarı varken, son 50 yılda tahıl yetiştirmek için göllerin yüzde 90’ının insan eliyle kalkınma, gelişme adına kurutuldu ve yok edildi.
Son sığınıklarıydı bu sulak alan! Flamingolar ve diğer göçmen kuşlar için! Artık değil, olmadığı gibi tam bir zehir sahasıdır. Oysa Yarışlı Gölü göçmen kuşlar için olduğu kadar, orada kuluçkaya yatan onlarca yerli kuş türü için de son sığınak görevini üstleniyordu. Diğer göllerde olmayan bir şey var bu gölde. O da sodalı suyu. Peki neden sodalı su? Birçok kuş türü ekolojileri gereği sadece sodalı suda yaşayabilir, üreyebilir.
Salda ve Burdur gölleri arasında Yarışlı Gölü kurutulmaktan kurtulmuş gibi görünse de; son derece narin ve kırılgan olarak zorlukla yaşamını sürdürüyor. Ormanlar, akarsular, denizler gibi göllerin de bir ekosistemi var. Göl ekosistemleri sanıldığının aksine çok değerli yaşam ortamlarını içinde barındırır. Yarışlı Gölü bu anlamda kuşların bu uzun göç yolunda soluklanacağı, nefes alacağı, enerjilerini toplayacağı bölgedeki son sığınaktır. Ancak bu sığınak şimdilerde tamamen yok olma süreci yaşıyor.
Gölün hemen yanı başında son 3-5 senede onlarca mermer ocağı açılmış ve açılmaya devam ediyor. Yarışlı Gölü iki kaynaktan beslenir. Biri güneyinde bulunan gölün kendi su kaynakları, ki her su kaynağının tepesinde bir mermer ocağı var. Bu akıl tutulması değil; rantın, dalavere işlerin ve gözü dönmüşlüğün nelere kadir olduğunun açık bir göstergesidir.
İkinci olarak yağmur sularından beslenen göl çanak şeklinde olup, bu çanakların yanakları mermer ocaklarıyla dolduğu için, Yağmur yağınca bu ocaklardaki mermer tozları göle taşınıyor. Sonra bu tozlar gölün tabanına çöküyor ve tabanda bir beton etkisi gösteriyor. Gölün canlıları; balık, su böcekleri, kurbağalar, algler, mikroskobik canlılar, su sinekleri ölüyor. Çünkü gölün suyu kavanozdaki ölü su gibi oluyor. Ekolojisi bozuluyor. Yani gölün kuşlar için gıda üretimi duruyor, göl ölüyor.
Yarışlı gölü kirli beyaza dönüşmüştür. Kuşların artık suya girmiyor, göl kenarında karada bir şeyler arar durumdadır. Gölün rengi mermer tozları nedeniyle kirli beyaza dönüşmüş, flamingolar başta olmak üzere birçok kuş türü gölü terk etmiştir. Hem göl etrafı, hem de göl suyunda oluşan kirlilik nedeniyle flamingoların nesli yok olma sürecindedir.
Burdur Yarışlı Gölünde flamingolar hazin son ile karşı karşıyadır. Mermer atıkları nedeniyle su ile bataklık arasındaki bağ kopmuş, gölün canlıları hızla ölmektedir. Gölün suyu kavanozda ki su gibi olup, Ekolojik dengesi de bozulmuştur. Sonuçta gölün kuşlar için gıda üretimi durmuştur.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 30.04.2017
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 02.05.2017
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Flamingoların bir gölü daha kurudu
Türkiye'de başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Göller Bölgesi, bu yıl, aşırı sıcak ve yağış azlığı nedeniyle Bayındır Gölü'nden sonra 16 kilometrekarelik Yarışlı Gölü'nü de kaybetti. Etrafında 50'nin üzerinde mermer ocağı bulunan Yarışlı Gölü tamamen kurudu.
Göller Yöresi'nin en önemli sulak alanlarından Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesinde başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Bayındır Gölü'nün (Akgöl) ardından bu kez Yarışlı Gölü de kurudu. Harmanlı, Yarışlı, Sazak, Kocapınar ve Düğer köyleri arasında genişliği 16 kilometrekare, derinliği bir dönem 4 metreye kadar çıkan karstik Yarışlı Gölü'nde, küçük bir ada da bulunuyor. Sodyum fosfat, sodyum klorür ve sodyum sülfat açısından zengin olduğu için suları acı olan göl tamamen kuruduktan sonra çöle dönüştü.
EN BÜYÜK NEDEN KÜRESEL ISINMA
Göller Bölgesi'nde başta lavanta olmak üzere, kekik, adaçayı, melisa üretimiyle bölgede su kaynaklarının korunması için susuz tarımı teşvik etmeye çalışan Lisinia Doğa Yaşam Alanı kurucusu Öztürk Sarıca, çocukluğunda derinliği neredeyse 4 metreye ulaşan Yarışlı Gölü'nün, son yıllardaki küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı ve aşırı sıcak havalar nedeniyle tamamen kuruduğunu söyledi.
FLAMİNGOLARIN GÖLLERİ BİR BİR KURUYOR
Göller Bölgesi'nde sulak alanların son yıllarda hızla yok olduğunu, 10'a yakın alanın kaybedildiğini belirten Öztürk Sarıca, “Özellikle flamingoların son dönemde kullanmaya başladığı alanlardan birisiydi. Akgöl'ün kuruması, Yarışlı Gölü'nün de kurumasıyla birlikte flamingoları artık sadece Burdur Gölü kenarında ve Acıgöl'de görmekteyiz. Özellikle küresel ısınma kaynaklı ve bu yıl anormal derecede yükselen hava sıcaklıkları ve yağış rejiminin çok düzensiz ve bölgenin ciddi anlamda yağış almıyor olması, sulak alanlarımızın hızla kurumasına sebep oluyor diye konuştu.
ÇEVRE BASKISI
Çevre baskısının da önemli bir etken olduğuna işaret eden Sarıca, “Göller Bölgesi'ndeki büyükbaş hayvancılığın yoğunlaşarak devam etmesi, alternatif ürün modellerinin yaygınlaşmaması, küçükbaş hayvan ve susuz yetişen aromatik bitki üretiminin azlığı, ayrıca sulak alanlarımızın büyük kısmının etrafında yoğunlaşan mermer ocakları, tabi ki etrafa beyaz ışınların saçılmasıyla daha fazla ısıya sebep olmakta. Dolayısıyla bu da çevresel anlamda yağış rejimlerini olumsuz etkilemekte ve Göller Yöresi'nin özellikle önümüzdeki yıllarda çok daha az yağış alacağını ve çok daha ciddi kuraklık tehlikesi beklediğini gösteriyor dedi.
GÖL ETRAFINDA 50'NİN ÜZERİNDE MERMER OCAĞI
Yarışlı Gölü etrafında 50'nin üzerinde mermer ocağı bulunduğuna da dikkat çeken Sarıca, mermer ocaklarının kesim sırasında su tüketimleri olmasının yanında daha ziyade çevresel ısının artışındaki etkilerinin çok fazla olduğunu söyledi. Sarıca, “Doğanın tahrip olması buradaki su kaynaklarını da olumsuz etkiliyor. Tüm dünyada sulak alanlarda ve insanların etkileneceği alanlarda mermer ocakları açılmaması tercih edilir. Türkiye'de maalesef mermer ocakları özellikle sulak alanlar ve insanların çok ciddi etkileşimde bulunacağı alanlarda fazla miktarda açılıyor. Göl etrafındaki 50'nin üzerinde mermer ocağının, derelerin yönlerini değiştirmesi, çevresel ısının artması ve yeşilin tüketilmesi noktalarında olumsuz etkileri var diye konuştu.
'BÖYLE GİDERSE BURDUR GÖLÜ DE KAYBEDİLECEK'
Mermer ocaklarının oluşturduğu toz kümelerinin tarımı da ciddi anlamda etkilediğini anlatan Sarıca, “Bu da ister istemez insanları burada büyükbaş hayvancılığa mecbur bırakıyor ki, büyükbaş hayvancılıkta üretilen mısır ve yonca suların hızla tüketilmesine sebep oluyor. Önümüzdeki yıllarda küresel ısınmanın da bu şekilde devam edeceğini düşünürsek Göller Yöresi pek çok sulak alanını ve Burdur Gölü'nü kaybedecek. Sanayileşmiş ülkeler karbon salınımını azaltma noktasında verdikleri hiçbir sözü yerine getirmiyor. Dolayısıyla yerküremiz biraz daha ısınıyor ve Türkiye ve Göller Yöresi bundan nasibini fazlasıyla alıyor dedi.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
Sagalassos, Lake Burdur, Lake Salda, Lake Eğirdir, Ağlasun, Burdur (January 26th-29th, 2017) HD
Trip to Archaeological Site of Sagalassos, Lake Burdur, Lake Salda, Lake Eğirdir, Ağlasun, Burdur:
Archaeological Site of Sagalassos
Ağlasun
Çatak Beli
Lake Burdur
Lake Salda
Lake Eğirdir
Museum of Burdur
Burdur Museum of Natural History
Lisinia Doğa
Camera: Samsung Galaxy Note 2
twitter: @malicetinkaya
Allı turnalar Burdur’da
Allı turnalar diğer bir ismiyle flamingolar Burdur Yarışlı Gölü’ne geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP ekipleri, nefes kesen kuşların dansını havadan görüntüledi.
Allı turnalar Burdur’da Göçmen kuşların önemli sulak alanlardan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Yarışlı Gölü, allı turnaları diğer bir ismiyle flamingoları ağırlıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerince havadan görüntülenen yaklaşık 2 bin 500 civarındaki allı turnalar, kuş gözlemcilerine ve fotoğraf sanatçılarına doyumsuz bir görüntü veriyor.
Göçmen kuşlar için zengin besin kaynağına sahip Yarış Gölü, flamingoların yanı sıra yılın belli dönemlerinde 141 çeşit kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.
Flamingoların gölü çöle döndü! Nadir görülen kuş türlerinin uğrak noktasıydı
Türkiye'de flamingoların en önemli uğrak yerlerinden biri olan Göller Bölgesi'ndeki Akgöl, haziran ayı itibarıyla tamamen kurudu. Akgöl veya Çorak Göl olarak da adlandırılan karstik göl, suları tamamen çekildikten sonra bembeyaz bir çöle dönüştü.
Göller Bölgesi'nde başta Burdur Gölü olmak üzere Salda, Akgöl, Acıgöl ve Yarışlı gölleri, flamingo kuşlarının en önemli yaşam alanlarından biri. Son yıllarda başta küresel ısınma olmak üzere Göller Bölgesi'ndeki göller, bilinçsiz ve vahşi tarımsal sulama, kaçak sondajlar, kaynaklarını besleyen dağlardaki maden ocakları ve kaynak derelerine su akışını engelleyen gölet projeleri nedeniyle hızla su kaybı yaşıyor.
GÖL SUYU BOŞALTILMIŞ
Burdur Gölü'nde bir zamanlar yer alan flamingolar artık görülmüyor. Bölgedeki Yarışlı Gölü'nde de etrafındaki 50'yi aşkın mermer ocağı nedeniyle ciddi sorunlar yaşanıyor. Flamingoların bölgedeki en önemli uğrak alanlarından biri olan Akgöl veya Bayındır Gölü olarak bilinen göl de tamamıyla kurudu. Bir bölümü Dereköy sınırları içindeki Akgöl'ün uzun yıllar önce Bulgaristan göçmenleri için yerleşim alanı olarak planlandığını belirten köylülerden Serdar Tekin, “Göl bu yüzden bir delik açılarak boşaltılıyor. Ancak kışın yağışlarla yeniden dolması üzerine şu anki taşıma planı iptal ediliyor dedi.
AKGÖL ÇORAK GÖLE DÖNÜŞTÜ
Gölün boşaltılma işlemi sonrasında bir daha eski su seviyesine ulaşılamadığını aktaran Tekin, Bayındır veya Akgöl olarak da adlandırılan gölün 'Çorak-Kurak göl' olarak da adlandırıldığını söyledi. Son yıllarda her yaz gölün tamamıyla kuruduğunu söyleyen Tekin, 3-5 sene öncesine kadar yağışlar iyiydi. Bu yıl yağış çok az olduğu için haziran ayında kurudu. Göle her yıl binlerce flamingo geliyordu. Bu yıl gölün kuruması nedeniyle flamingolar da ayrıldı. Bu göl, etrafındaki derelerden ve yağışlarla besleniyordu. Yakındaki Alanköy'e gölet yapılması nedeniyle derelerden bazılarından köye verilen su kesildi. Göletlerin de çok etkisi var diye konuştu.
BEMBEYAZ BİR ÇÖLE DÖNÜŞTÜ
Göle flamingo dışında ördek, meke, çok nadir görülen dik kuyruk gibi çok sayıda yaban kuşunun da geldiğini anlatan Serdar Tekin, kuşların su çekilene kadar gölde konakladıklarını dile getirdi. Aşırı tuzlu olması nedeniyle kuruduktan sonra çölü andıran bembeyaz bir manzaranın ortaya çıktığı göl etrafında Yeşilova ilçesine bağlı Aşağıkırlı, Yukarıkırlı, Dereköy, Orhanlı, Taşpınar ve Bayındır köyleri bulunuyor.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
Burdur Gölü'nün ölmesi Finish reklamında
Burdur Gölü'nün ölmesi Finish reklamında
BURDUR GÖLÜ S O S VERİYOR
SU KAYNAKLARININ ÖNÜNÜN KESİLMESİ, MEVSİMSEL VE İKLİMSEL DEĞİŞİKLİKLER İLE VAHŞİ SULAMA DOLAYISIYLA HACMİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KAYBEDEN BURDUR GÖLÜ, ÖNLEM ALINMAMASI HALİNDE KISA SÜREDE YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA. BURDUR GÖLÜ’NÜN ÇIĞLIĞINA KULAK VERMEK İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK ADINA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPTIKLARINI İFADE EDEN BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ, VAHŞİ SULAMA VE GÖLÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARININ KESİLMESİ NEDENİYLE GÜNDEN GÜNE KURUMAYA DEVAM EDİYOR DEDİ
Burdur Gölünün Yıllara Göre Alansal Değişimi [1984 - 2016]
Salda Gölü Büyülüyor-Türkiyenin Maldivleri
Salda Gölünün eşsiz doğası tüm Türkiyeyi kendisine hayran bırakıyor.
Güneşin doğuşu ve batışı hiç bu kadar güzel olmamıştır.
Göl suyunun berraklığı görülmeye değer.Çadır Kamp yapmaya çok elverişlidir.
Salda gölü Burdur'un Yeşilova ilçesine 3 km uzaklıkta, Burdur merkeze 60 km,Antalya'ya 130 km,Denizli iline ise 100 km mesafededir.
BURDUR GÖLÜ BUGÜN SANAT BUGÜN TV
BURDUR GÖLÜ ÇÖL OLMASIN DİYE GÖLE YAS VE SU ORUCU BULUŞMASI DÜZENLEYEN PROJENİN BELGESEL YÖNETMENİ MEHMET ŞAFAK TÜRKEL VE LİSİNİA DOĞA GENEL KOORDİNATÖRÜ VETERİNER HEKİM ÖZTÜRK SARICA'YI BUGÜN SANAT'TA AĞIRLADIK
Burdur'da En güzel göl Salda gölü
Burdur'da En güzel göl Salda gölü
Türkiye’nin En Derin Gölü
185 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin, dünyanın ise üçüncü en derin gölü konumunda
Mars Özelligi Tasıyor
Dünyadaki Mars özelliği gösteren iki yerden biri. Göldeki magnezyum yüklü beyaz kayaların aynısı Mars’ta da var
1. Derece Sit Alanı
14.06.1989 gün ve 786 sayılı kararı ile I. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilen gölde yapılaşma yasak
Göl Suyu Sifa Dagıtıyor
Gölün toprak yapısının sahip olduğu mineraller sayesinde, göl suyu bazı cilt hastalıklarına karşı etkili
WELCOME to our raft Yeşilova HOŞ GELDiNiZ YEŞİLOVA'MIZA
Burdur Lake yesilova only made our holiday to visit tourist attractions in terms of our springs are also only in our local food kenr sand at our lake in the world located in two places on Mars in a Yeşilova canada united in our second..
Burdur Lake yesilova only made our holiday to visit tourist attractions in terms of our springs are also only in our local food kenr sand at our lake in the world located in two places on Mars in a Yeşilova canada united in our second...............................................
Burdur Yeşilova
Burdur in Yesilova county, district 4 km. away from the forest-covered hills, it is a brackish lake surrounded by rocky terrain and tectonic small alluvial plains. Lakes are within the region. Its area is about 44 kilometers. Up to 185 meters Depth is the deepest lake in Turkey. In the winter months it hosts a significant number of Ferruginous, duck duck tail and other offers to take part in the Salt Lake wetlands of international importance. The larch forest is surrounded by beaches are. Lake is granted the status of Natural Protected Area in 1989. Formed by the cleanliness of the water and the beautiful turquoise In addition to the views, southwest and small beaches located in the southeast coastal area allows the recreation purposes. Salt Lake Burdur, approximately 60 km of the province. west is located. Turkey's deepest, cleanest, best known as the lake with clear features. Height above sea level is 1140 meters. The composition of the lake water magnesium, soda, and no clay useful in the treatment of certain skin diseases causing the results. According to a survey of experts in the lake water it is good for acne. The remaining forest cover in the back of the lake partridge, rabbit, fox, wild boar, while the lake is home to wild ducks. Seven white man began seeing the withdrawal of water in the lake, the lake's beauty adds another beauty. Lake east Yeşilova district, southwest of Salta is located in Kayadibi Doğanbaba and northeast to the northwest. In the last 20 years, the lake level was 3-4 meters finds a withdrawal. Still withdrawal continues. Salt lake depth in terms of Turkey 's deepest lake. Measurable depth is 185 meters.Salt Lake is one of only two places in the world that shows Mars feature. The same magnesium installed white rock in the lake on Mars occurs, the Mars also be used to suggest that the sea or lake.
Burdur Gölü özel misafirlerini ağırlıyor
Türkiye'deki su kuşlarının yaklaşık üçte birinin yaşadığı Göller Yöresi’nin en büyük gölü Burdur Gölü'nün neredeyse kendisiyle özdeş dikkuyrukları ağırlama dönemi başladı.
Burdur Gölü Burdur Gölü, Uluslararası öneme sahip, Ramsar Sözleşmesi'yle koruma altında olan ve göçmen kuşların uğrak mekanları arasında yer alıyor. Özellikle 1980'li ve 1990'lı yıllarda dünya popülasyonunun yüzde 70'inin kışladığı Burdur Gölü denilince akla ilk gelen su kuşu türü dikkuyruklardı.
Son zamanlarda yine çoğalan bu tür, dik duran kuyrukları, açık mavi gagaları, beyaz başları ve hafif siyah taçları ile dikkatleri çekiyor. Erişkin erkekleri ve kahverengi dişileriyle dikkuyruklar, meraklılarına görsel şölen sunuyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, bu yıl Burdur Gölü'nün simgesi dikkuyrukları gözlemleme şansı yakaladıklarını söyledi.
Dikkuyrukların, izleyenlere gölde bir film şeridi gibi tüm güzelliklerini sunduklarını dile getiren Kamil, Bu nadir görülen kuşların Burdur Gölü'nde bulunmasının en büyük nedeni, besin bulduklarından dolayı burayı benimsemiş olmaları. dedi.
Kamil, göçmen kuşlar için sulak alanlarda yaptıkları yatırımların meyvelerini görmekten memnun olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
Sulak alanlarımızı hem su kuşlarının popülasyonlarının sağlıklı bireyler hem de habitatlarının sağlıklı olarak gelecek nesillere aktarılması adına alanlarda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Dikkuyrukların da tekrardan gelmesi bizi gelecek açısından umutlandırdı.
Burdur Gölü ile özdeşleşmiş bir kuş
Dikkuyruk kuşlarının genelde kışları bitkisel beslendiğini ancak üreme dönemlerinde yüksek proteinli hayvansal besinlere yöneldiklerini ifade eden Kamil, şöyle devam etti:
Dikkuyrukları görmek için ziyaretçiler de gelmeye başladı. Dikkuyruklar Burdur Gölü ile özdeşleşmiş bir kuş. Dikkuyruk kuşu denilince ülkemizde ve dünyada Burdur Gölü öne çıkıyor. Bu bakımdan bu kuşlar bizim için çok önemli. Bunlar insanları cezbediyor dolayısıyla kış döneminde İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden ziyaretçiler işini gücünü bırakıp bunları görmeye geliyor. Herkesi Burdur Gölü ile özdeşleşen bu kuş türünü görmeye davet ediyoruz.
Çok güzeller, ender görülen bir kuş
Öte yandan halk plajına gelen çok sayıda ziyaretçi de gölde beslenerek kışı geçiren dikkuyrukları görüntüleme fırsatı buluyor.
Ziyaretçilerden Güven Polat da her yıl bu zamanlar dikkuyruk kuşlarını görmek için göle geldiğini dile getirerek, Çok güzeller, ender görülen bir kuş. Herkese görmelerini tavsiye ederim. dedi.
Süreyya Barış da daha önce fotoğraflarını gördüğü dikkuyrukları yakından izlediğinde büyülendiğini söyledi.
Üniversite öğrencisi Umut Polat da Dikkuyruklar, yılın bu dönemlerinde Burdur Gölü'ne geldikleri için onları yakından görmek istedik. Bizden ürküp kaçmadıkları için izleme fırsatı elde ediyoruz. diye konuştu.
Burdur gölü dikkuyrukları
dikkuyrukları hiç bu kadar yakın gördünüz mü ?