Bozcaada Çamlıbağ Şarapları'nda tadım
Bozcaada'da uğramada gitmeyeceğiniz mekanlardan Çamlıbağ Şarapları. 8 şaraptan oluşan bir tadım menüsü var. Burada şarapları denedikten sonra istediğiniz şarabı yan sokağındaki dükkandan alabilirsiniz de sadece bu tadımla da yetinebilirsiniz. Giderseniz sahibi Haşim Yunatçı ile sohbet etmeden, Kadir'in elinden şarap denemeden dönmeyin :)
Can Günay ile Bozcaada Bağbozumu Turu #1 | Bağbozumu Festivali, Çamlıbağ Şarapçılık
Hanımlar & beyler selamlar. Setur ile gerçekleştirdiğimiz Bozcaada Bağbozumu Turu ile sizlerin karşısındayım, bu videoda Polente Feneri’nin eşsiz güzelliği ile gün batımı, Haşim Yunatçı tarafından işletilen Çamlıbağ Şarapçılığa ait olan, üzümlerin kraliçesi olarak bilenen cabernet bağının bozumu, incecik kumu pırıl pırıl turkuaz denizi ile Ayazma Plajı, festival kapsamında sahne alan Livaneli Korosu bulunmakta. Kanalıma abone olabilir; videoları takip edebilirsiniz. Yorum ve beğenilerinizi bekliyorum, iyi seyirler.
Can Günay
Profesyonel Tur Rehberi, Dünya İnsanı, Hayvan Sever, Doğa Aşığı, Seyyah..
Haşim Yunatçı Çamlıbağ ve Bozcaada'yı Anlatıyor...
Bozcaada 500 yıldır Türklerle Rumların birarada yaşadıkları mekan olmasına rağmen, şarapçılık dinsel nedenlerle uzun yıllar Rum üreticilerin tekelindeydi. Yüzlerce yıllık bu geleneği Cumhuriyetin ilanını takiben 1925 yılında, daha sonra Yunatçı soyadını alacak olan Haşim Yunatçı bozdu. Panayi Dimo adlı üreticiden aldığı üretim tesislerindeki üretimleri ile ada geleneğinde bir ilki gerçekleştirdi.
Hazım Yunatçı babasından devraldığı görevine bir yeniliği daha ekleyerek, ürettiği şarapları fıçı yerine şişelerde satışa sunmuştur. Hazım Yunatçı' dan sonra 3. kuşak olarak bayrağı Orhan Yunatçı devralmıştır. Yunatçılar Şarapçılıkın şu anki 4. kuşak yöneticisi Orhan Yunatçı'nın kimya mühendisi olan oğlu Haşim Yunatçı'dır.
Yunatçı ailesi, şaraplık üzümleri olan Vasilaki, Kuntra, Karalahna, Merlot ve Cabernet Sauvignon türlerini adanın güneyindeki, en uygun güneşi alan 300 dönümü aşkın Goble bağlarında özenle yetiştirmeye devam ediyor. Üzümler tam olgunluk seviyesine ulaştıkları günlerde sabah erken saatte hasat ediliyor. Hasattan hemen sonra hiç zaman kaybetmeden işlenmeye başlayan taze üzümler kadehimize şarap olarak gelene kadar bir çok aşamadan geçiyor...
Bütün bu işlemler Yunatçılar Şarapçılığın 84 yıllık ve dört kuşaklık tecrübesiyle Bozcaada'nın bu alandaki şöhretine layık olmaya devam etmek için en kaliteli biçimde gerçekleştiriliyor. Yunatçılar yeni teknolojileri ve yeni üzüm çeşitlerini de devreye sokarak lezzet ufuklarını genişletiyorlar..
BozcaadaKal Tatil Rehberi Vedat Milor ve Bozcaada Şarapları
BozcaadaKal Tatil Rehberi Vedat Milor ve Bozcaada Şarapları.
Bozcaadalılar New Balance Bozcaada Maratonu’nu anlatıyor: Çamlıbağ Şarapları Haşim Yunakçı
BOZCAADA ŞARAP TADIM GÜNLERİ
Bozcaada muhteşem koylarının yanı sıra şaraplarıyla da meşhur olan bir ada. Adanın şaraplarını tanıtmak amacıyla yıllardır şarap tadım günleri düzenleniyor. Bu sene şarap tadım günleri 10-15 Temmuz 2018 tarihleri arasındaydı. İlk kez katıldığım için emin olamasam da etkinliğin önceden ücretsiz olduğunu okudum bir yerde. Şimdi ise belli bir giriş ücreti ödemeniz gerekiyor.
O günkü deneyimimi ayrıntılı anlattığın blog yazısı için tıklayınız:
Bozcaada'da kış nüfusu gittikçe azalıyor
Bozcaada'da kış aylarında nüfus giderek azalıyor. Son yıllarda kış aylarında nüfus 600-700'e kadar düştü. Bozcaada Haber, kış nüfusunun azalması ile adalılar görüştü ve sitesinde paylaştı.
Bozcaada’da Şarap Üzerine | Vlog (3.Bölüm)
Bozcaada ve Şarap üzerine...
Abone olmayı unutmayın!
►Facebook:
►Twitter:
►instagram:
►YouNow:
Bozcaada Erken Bağbozumu Günleri
10- 16 Ağustos tarihleri arasında, Bozcaada Erken Bağbozumu Günleri'nde üzüm bağlarında başlayan ve adalı şarap üreticilerinin elinde dünyanın en güzel lezzetine dönüşen Bozcaada şaraplarının hikayesi Bozcaada'da misafirlerini bekliyor.
BOZCAADA’NIN DELİKANLISI USTA RESSAM TAYFUR SANLIMAN
Usta ressam Tayfur Sanlıman, Arkeoege Yayınları’ndan 2013 yılında çıkan “Yol Boyunca” isimli kitabında resim aşkını şu sözlerle anlatıyor: “Ne zaman ki Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdim, rahmetli Neyzen Halil Dikmen ve gene rahmetli Zeki Faik İzer, ilk resim hocam rahmetli Latif Ariş’in aç toprağıma serptiği sanat sevgisi tohumlarını sulamaya ve yeşertmeye başladılar. Aşkımın gerçek yüzü göründü ve bu sevdanın ömür boyu ne denli bir özveri gerektirdiği belli oldu… O gün bu gündür içimde, resim çalışmanın tükenmez hazzını ve o dünyanın tadını yaşar, durmadan çalışırım.”
84 yıllık ömrün acı-tatlı hatıralarını, öğütlerini, Türkiye’nin geçirdiği değişimleri kendine has konuşma diliyle kaleme alan Tayfur Hocamızın kitabından öğrenecek çok şey var. Bazen güldüren, bazen ağlatan bu anı kitabında ustamızın deyimiyle ibretlik sonuçlar var.
Bu arada resim sanatımızın ustalarından Tayfur Sanlıman’ın Sergisi, Galeri Nişart’ta 08-23 Ocak 2014 tarihleri arasında izlenebilir.
1930 doğumlu Tayfur Hoca, röportajımıza başlamadan önce yaşamı boyunca nelere şahit olduğunu listeledi. İşte o an yaşayan bir tarih ile, canlı bir ansiklopedi ile söyleşi yaptığımı bir kez daha hatırladım. Tayfur Hoca’nın o içimize işleyen tok sesini, babacan tavırlarını sizlere daha iyi aktarabilmek için bu defa röportajımızı video olarak yayınlamak istedim. Tüm dostlarıma keyifli seyirler diliyorum.
TAYFUR ÇELİKTEN SANLIMAN
Ressam Tayfur Sanlıman, 1930 yılında Adana’da doğdu, sanatçı; ilk, orta, lise eğitimini doğduğu kentte tamamladı. 1951’de girdiği Orman Fakültesi’nden 1953’te ayrılarak askerlik görevini yaptı. 1955’te Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdi. Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer atölyelerinde beş yıl çalıştı ve pekiyi derece ile diploma aldı. Resim sevgisi ile ilkokulda tanışan Sanlıman, ortaokulda Akademili hocası Latif Ariş tarafından yönlendirildi. Güzel Sanatlar Akademisi’nden sonra resimden uzaklaşıp on beş yıl çeşitli işlerde uğraş veren sanatçı, 1977’de Marmaris’in İçmeler Köyüne yerleşti ve resme yeniden başladı. Yerleştiği köy, yeni yerleşim alanları ve turistik amaçlarla betonlaşmaya başlayınca 1984’te İstanbul’a döndü. 1992’de Asmalımescit’te kendi atölyesini kurdu. 2001’e kadar aralıksız çalıştı. 1985’ten bu yana insan-doğa ilişkisini doğadan yana çıkarak irdeleyen ve dünyalıların bu gidişle varacağı sonu resim diliyle anlatmaya çalışan Sanlıman, soyut gibi algılanabilecek bir anlatımla doğayı, renkçi ve zaman zaman da figüral tasarımları ile toplumu yansıtmaktadır. AKM-Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda “İsimsiz Resimlerle 50 Yıl” başlığı altında retrospektif sergisi açıldı ve sergiye eşlik eden sanatçı kitabı da yayınlandı. Bugüne kadar 30 kişisel sergi gerçekleştiren Sanlıman, 2001 yılında İstanbul’u terk ederek Bozcaada’ya yerleşti. Halen Bozcaada’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. (tayfursanliman.com).
Can Günay ile Bozcaada Bağbozumu Turu #2 | Bozcaada Kalesi, Şarap Tadımı, Bağbozumu Festivali
Hanımlar& beyler selamlar. Setur ile gerçekleştirdiğimiz Bozcaada Bağbozumu Turunun ikinci videosu ile sizlerin karşısındayım. Bu videoda Bozcaada Rum ve Türk Mahallelerini görüyor, Haşim Yunatçı ve ailesi tarafından işletilen Çamlıbağ Şarapçılık’ta tadım yapıyoruz. Bozcaada Kalesi’ni ziyaret ettikten sonra Bağbozumu Festivali kapsamında kalede sahne alan büyük usta Edip Akbayram’ı dinliyoruz. Ayrıca bu videoda Bozcaada gece hayatı hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Kanalıma abone olabilir; videoları takip edebilirsiniz. Yorum ve beğenilerinizi bekliyorum, iyi seyirler.
Profesyonel Tur Rehberi, Dünya İnsanı, Hayvan Sever, Doğa Aşığı, Seyyah..
Bloggerlar Şarap Tadıyor! | Anatolian Vineyards Şarap Okulu
22 Nisan Cuma akşamı Konuşan Kalem'in daveti ile Caddebostan'da bulunan Anatolian Vineyards Sarap Okulu'ndaydık. Duyularimizi kesfedip şarap kültürü ve tadimi konusunda bilgiler aldık.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz:
Snapchat: fullita
Instagram:
Facebook:
Google:
Twitter:
Sevgiler,
Fulya
arti bir Ana Haber - Bozcaada Şarap
BOZCAADA VLOG#1 REÇEL ŞARAP FABRİKALARI - KAVALA KURABİYESİ -AKVARYUM KOYU - AYAZMA PLAJI-
biz gezerken çok eğlendik ve etkilendik bunuda kaydettik umarım sizde eğlenir ve fikir sahibi olursunuz. Türkiyenin ve Dünyanın farklı yerlerini gezmeye devam edeceğiz mi acaba ? şaka şaka edeceğiz tabikide :)
BOZCAADA BOUTİQUE OTEL ŞARAP TABAĞIMIZ
Adaya özgü şaraplarımızı sizlere sunmak iteriz ...
rez : 0537884 44 44
Haşim Yunatçı Çamlıbağ'ı Anlatıyor
Yunatçılar Şarapçı'lıktan Çamlıbağ Şarapları'na Haşim Yunatçı, 1925'de başlayan şarap serüvenlerini anlatıyor...
TENEDOS vineyards & winery (Bozcaada)
Bozcaada'da 19 konut yapılıyor!
Mermerburnu’nun denize bakan kısmında 19 konut yapımına başlandı. Bozcaada imara kapalı olsa da bu konutların izninin 2011 yılında eski imar kanununa göre alındığı belirtiliyor. Bir diğer iddia ise konutların ETİ Grubu tarafından alındığı yönünde.
GNG Turkey ep.13 | เที่ยวเกาะ Bozcaada | Canakkale 2 | เที่ยวตุรกี วันที่ 6
รีวิวเที่ยวตุรกี วันที่ 6 เที่ยวชานักกาเล่
วันเที่ยว : 26 สิงหาคม
ที่เที่ยววันนี้ อาจจะไม่ได้ป๊อปปูล่าสำหรับคนไทยนัก แต่สำหรับคนตุรกีแล้วมันคือสถานตากอากาศสไตล์กรีกยอดฮิตของเขาเลย
เกาะ Bozcaada อ่านว่า โบ๊ดจาดะ เป็นเกาะที่อยู่ห่างจาก Canakkale ประมาณ 40 กม. ใช้เวลานั่งเรือประมาณ 2 ชม.
มีไปกลับแค่วันละ 1 รอบ ขาไป 10 โมงเช้า ขากลับ 1 ทุ่ม
สาเหตุที่เลือกไปที่่นี่มากกว่า Gallipoli (อนุสรณ์สถานสนามรบ) เพราะอยากเห็นทะเลของตุรกี อยากพักผ่อน
แล้วก็คิดว่าที่ Gallipoli น่าจะคล้ายๆสุสาน ก็เลยรู้สึกว่าไม่น่าตื่นเต้น เลยเลือกนั่งเรือไป Bozcaada ดีกว่า
แต่มันก็ขึ้นกับความชอบส่วนบุคคลด้วยนะ ถ้ามีโอกาสกลับมาอีก ก็คงจะลองไป Gallipoli ดูบ้างค่ะ
กลับมาพูดเรื่อง Bozcaada กันดีกว่า
ที่นี่ให้ความรู้สึกถึงความเป็นกรีกๆ กรีซๆ บ้านเรือน(ส่วนใหญ่เป็นโรงแรม ห้องพัก) ตกแต่งแข่งกันน่าดู คนที่ชอบถ่ายรูปเดินเล่น น่าจะชอบนะ
ส่วนชายหาดที่ใหญ่ที่สุดคือ Ayazma เล่นน้ำตามสบาย แต่หินเยอะหน่อย ทรายไม่ได้ร่วนขาวเหมือนบ้านเรา มีห้องเปลี่ยนชุด แต่ไม่มีที่ล้างตัว (ฝรั่งส่วนใหญ่ไม่อาบน้ำกัน)
สรุปว่าการมาเที่ยวที่ Bozcaada คุ้มค่ามากๆประทับใจที่สุด ถ้าจะเสียก็เสียแค่นั่งเรือน๊านนาน
(กดที่นาทีว๊าบไปจุดที่ชอบได้เลย)
3:00 นั่งเรือจาก Canakkale ไปเกาะ Bozcaada
5:50 ถึง Bozcaada
6:30 ถึงชายหาด Ayazma เล่นน้ำ อาบแดด
11:00 กลับมาที่ในเมือง Bozcaada
13:45 เข้าชมปราสาท Bozcaada ในสมัยศตวรรษที่15
-----------------------
GNG SS3 Playlist
-----------------------
eBook
รีวิวเที่ยวตุรกี เล่ม1 Istanbul
รีวิวเที่ยวตุรกี เล่ม2 Goreme
รีวิวเที่ยวตุรกี เล่ม3 Pamukkale
-----------------------
สนับสนุน GNG
-----------------------
ติดตาม GNG
Facebook :
Website :
IG :
Subscribe ติดตามวิดีโอใหม่ๆ
ถามได้ทุกเรื่องที่ GNG Group
-----------------------
#GNGss3 #เที่ยวตุรกี #GoNoGuide
Camlibag Tanıtım
Yunatcılar Çamlıbağ tanıtım