In Muchia Sambetei - Muntii Fagaras - 2009
Cool Winter Pictures Taken in Fagaras Mountains
Winter tour in Fagaras Mountains
Lacul Balea,Transfagarasan
O mare atractie pe drumul Transfagarasan o constituie lacul glaciar Balea, cu peisajul sau minunat, situat la o altitudine de 2040m. Lacul este unul dintre cele mai mari din tara, avand o suprafata de 4,65 ha si o adancime de 11,35m. Frumoasa si rece ca ghiata, apa lacului in care se oglindesc varfurile muntilor care o inconjoara, nu depaseste 5 grade, nici macar in timpul verii. Prima cabana de aici a fost construita in 1904. Lacul si imprejurimile, pe o suprafata de 180ha, au fost declarate inca din 1932 rezervatie stintifica si cuprinde relieful alpin, lacul, flora si fauna din zona . Piscurile din apropiere adapostesc capre negre, rasi, cocosi si acvile de munte, vulturi plesuvi si gingase flori de colt . In apropierea lacului Balea a fost construit in anul 2006, primul hotel de gheta din estul Europei. Este un loc deosebit de pitoresc, foarte apreciat de iubitorii muntelui. De aici pornesc o serie de trasee interesante, mai scurte sau mai lungi, cu o durata de 1ora, pana la 12ore. Daca nu sunteti adeptii ascensiunilor montane,dar totusi nu aveti rau de inaltime,puteti alege un traseu unic si spectaculos de 3700 m pana la cascada Balea,cu telecabina,care pleaca la fiecare 12minute,cu o viteza de 7m/secunda. La cascada se mai poate ajunge de aici pe jos, urmand un traseu de 3-4 ore, prin Valea Doamnei. Supranumiti si Alpii Transilvaniei, muntii Fagaras reprezinta cea mai semeata creasta stancoasa a Romaniei. Aici se afla cele mai inalte piscuri din tara: Moldoveanu-2544m si Negoiu-2535m. Alte locuri mirifice pe traseul Transfagarasanului sunt cascada Balea, lacul si barajul Vidraru, cascada Capra si cetatea Poenari.
Transfagarasan - Die Strasse zur Dracula-Festung. / Teil 1
Die Straße überquert die Fagaras Berge und verbindet die historische Region Muntenien (Walachei) mit Siebenbürgen (Transsilvanien). Die Straße erreicht in der Nähe der Tunnel zum Balea See in einer Seehöhe von 2.042 m ihren höchsten Punkt.
Transfagarasan ist die zweithöchste Straße Rumäniens und gehört zu den schönsten Alpinstraßen weltweit.
Die Straße führt am Wasserkraftwerk Vidraru vorbei und schlängelt sich dann mit insgesamt 79 Serpentinen, die auf einer Länge von genau 5.341,5 m verteilt sind, bis zum Staudamm Vidraru.
Die Route führt weiter entlang des Stausees Vidraru und steigt bis zum Wasserfall Capra und dem Balea Tunnel.
Der Balea Tunnel (der längste Rumäniens) ist 884 m lang, 4,4 m hoch und 6 m breit, durchquert das Paltinu Gebirge und führt zum Naturreservat „Golul Alpin“ und zum Balea See.
Transfagarasan ist wetterbedingt zwischen 01. Oktober und 30. Juni geschlossen.
Entlang der Straße selbst bietet sich die Balea Lac Hütte (Balea See), eine bewirtschaftete Hütte, an, um hier zu übernachten oder/und zu essen. Die Hütte ist aber auch ein ausgezeichneter Ausgangspunkt für Wanderungen zu verschiedenen Naturattraktionen und Sehenswürdigkeiten des Fagaras Gebirge (des höchsten Rumäniens).
Excursie Transfagarasan - Balea Cascada
Cu o lungime de 150 km , drumul national Transfagarasan face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Ardeal , traversand cei mai inalti munti din Romania , muntii Fagaras si impresioneaza prin traseul deosebit de spectaculos . Magistrala rutiera a fost construita intre 1970 si 1974 , la intiativa lui Nicolae Ceausescu .Ea se ridica in dreptul tunelului
Balea la inaltimea de 2060 m altitudine . Drumul prin muntii Fagarasului are 830 podete , 27 viaducte si 5 tuneluri , dintre care unul de peste 800 m , ce trece pe sub varfurile Negoiu si Moldoveanu 2535 m si respectiv 2544 m . Din loc in loc , pe langa soseaua ingusta , care serpuieste uluitor prin munte , exista locuri de belvedere de unde poti admira peisajul maret . Cea mai mare atractie o constitiue cascada Balea . De o frumusete extraordinara , ea se revarsa spectaculos in trepte , de la o altitudine de 1234 m si are peste 60 m inaltime . Este cea mai inalta cascada montana din tara. Cabana Balea se afla pe malul estic al paraului . De aici se poate urca cu telecabina pana la Balea Lac , pe o lungime de 3700 m . Traseul dureaza 12 minute , timp in care telecabina te poarta la o inaltime cuprinsa intre 1200 m si 2400 m , deasupra unui peisaj spectaculos si unic. Nu trbuie sa ratati de pe acest traseu lacul si barajul Vidraru ,Balea Cascada , Balea Lac si statiunile Cumpana , Valea cu Pesti si Molivisu . Transfagarasanul constituie o importanta atractie a tuturor automobilistilor si turistilor din tara , dar si din strainatate , multe publicatii internationale de specialitate considerandu-l cel mai frumos si mai spectaculos drum montan din lume .
Balea Lac, Way up at the Top of the mountain by Cable-car
Mit der Gondel von Balea Wasserfall hinauf zum Balea Lac.
With the Cable-car up from Balea Cascada to Balea Lac.