Kirsten Klein på Holstebro Kunstmuseum og Danmarks Fotomuseum Herning
Klip fra de to ferniseringer.
Sur-Face udstilling på Dansk Fotomuseum
Erik Clausen, gøgler og filminstuktør, taler og læser sit forord fra bogen Sur-Face op, ved åbningen af foto udstillingen, med fotograf Kennet Havgaard portrætter af kendte danskere, på Dansk Fotomuseum i Herning, efteråret 2008
Danmarks Fotomuseum
Vi er taget på besøg på Dnamarks Fotomuseum. Se med her, hvis du har lyst til at blive meget klogere på fotografiets historie.
Kunstens Hus i Herning -- HEART
Kunstens Hus i Herning -- HEART -- åbnede i september 2009 som en fælles ramme om både Herning Kunstmuseum, de unge klassiske musikere i Ensemble Midtvest og Socle du Monde af den italienske koncept-kunstner Piero Manzoni.
Realdania har støttet byggeriet med 55 mio.kr. for derved at styrke muligheden for at skabe en stærk alliance mellem billedkunsten, musikken, borgerne på egnen, landsdelens erhvervsliv og de mange gæster, der besøger huset.
Art Herning 2014
Åbningen af Art Herning 2014 ved Preben Elkjær - Kunstavisen - Galleri Rasmus - Leonard Cohen Tegninger
KPHTV Socle du Monde 2008 Herning Kunstmuseum
Socle du Monde 2008 Herning Kunstmuseum
Herning Art Museum (Modified)
This video is done as part of an assignment for the module Computer Applications 2 in Taylor's University. This video is solely for educational purposes.
1001 fortællinger: Kirsten Klein, Feggeklit
På 1001fortællinger.dk kan du læse og høre om 1001 fantastiske kulturhistoriske steder i Danmark. Fra Flyvergrillen i Kastrup til Feggeklit på Mors. Fra Christiansø i øst til Cheminova i vest. Fra Brøndums Hotel i nord til Baunehøj i syd. Tilføj selv nye steder, billeder, links eller gør som kulturpersonlighederne her - optag din egen video - om et sted i Danmark, som du vil dele med andre.
Vi ses på 1001fortællinger.dk
HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM: Åbnigen af Martsudstillingen 1951 - 1983
Sentenser fra åbningstalen af kunstkritiker og -forfatter, professor i politologi Henning Jørgensen.
En tur gennem udstillingen.
En skole i billeder
Hun hjælper med at finde din indre kunstner og udfordrer dig med maling og pensel på billedskolen i Herning. Dette er et portræt af skolen og dens leder Lisbet Hauge.
Hans Edvard Nørregård-Nielsen i Mogens Dahl Koncertsal
Hans Edvard Nørregård-Nielsen er en mand med mange titler og gøremål. Mag.art., kunsthistoriker, direktør, professor og forfatter. Han besøger os med sit foredrag 'Som landet ligger'.
Han annoncerede i efteråret 2013 sin afgang som direktør for Ny Carslbergfondet, hvor han har siddet i 25 år som en af dansk kunstlivs mest indflydelsesrige personer. Hér har vestjyden fra Sønder Nissum været dagsordensættende gennem årlige uddelinger af mellem 40 og 60 millioner til kunsten.
Var det ikke for Hans Edvard Nørregård-Nielsen var det ikke sikkert vi havde ARoS i Aarhus, ligesom en stor renovering af Glyptotekets samling også tilskrives ham.
Den fattige, jyske opvækst har været tema for flere af hans prisbelønnede erindringsbøger som fx Mands minde, Riber ret, Noget nær og Som sagt. Riber Ret modtog boghandlernes forfatterpris De Gyldne Laurbær, og den seneste bog, 'Limfjorden', modtog Læsernes Bogpris 2012.
Abonnér på vores youtube-kanal:
Følg os på facebook:
Følg os på instragram:
Besøg vores hjemmeside:
Ejler Bille: Komposition. 1934
Ejler Billes 'Komposition' fra 1934 er et ganske særligt billede. Det bliver til et vendepunkt - både for Ejler Bille og for dansk billedkunst
Min skat - Kunst i privateje på Holstebro Kunstmuseum
Åbningen af udstillingen lørdag d. 19. sep. 2014
Udstillingen MIN SKAT – KUNST I PRIVATEJE omfatter omkring 170 kunstværker, som er hentet frem fra private hjem i Holstebro. Der er dansk og international kunst fra Cobra til samtidskunst.
Et lille klip fra udstillingen på Holstebro Museum MIN SKAT- PASSION FOR TING
Limfjorden - af Hans Edvard Nørregård-Nielsen
I bogen Limfjorden tager Hans Edvard Nørregård-Nielsens læseren med på rejse rundt i Limfjordslandet, hvor han fortæller, mindes og beskriver så levende, som kun han kan. Hans fortælling bliver akkompagneret af fotografen Kirsten Kleins stemningsfulde fotos, samt gamle fotos, malerier og landkort. Tilsammen bliver det en helhed, der både er ambitiøs og gribende, poetisk og nøgtern.
Find bogen her:
Find bøger af Hans Edvard Nørregård-Nielsen her:
Dan Park fernisering ved Trykkefrihedsselskabet
23. oktober 2014 holdt Trykkefrihedsselskabet fernisering for en udstilling af Dan Park plakater. Det skete i Christiansborg, mens selve udstillingen vil være et sted på Østerbro, som offentliggøres senere pga. sikkerhedsforanstaltninger.
Udstillingen skulle have fundet sted i Galleri Hornsleth, men han fik kolde fødder efter dødstrusler.
Dan Park er politisk forfulgt i sit hjemland, hvor sagen giver mindelser om forfølgelsen af kunstnere og dissidenter i det tidligere Sovjetunionen.
TO VERDENER
TO VERDENER hos Galleri Elander
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kom lørdag 26. juli til Galleri Elander i Tisvilde for at være med til at åbne ’To verdener’, der en fælles udstilling af billedkunstneren Charlotte Sidenius Kehler og sølvsmed Lasse Bæhring.
Galleriet åbner kl. 10. Udstillingen kan ses til og med 8. august.
De to kunstnere har i fællesskab lavet et værk, som de overdragede til Poul Nyrup Rasmussen som tak for hans store arbejde for psykisk sårbare. Det er tanken, at værket – et sølvfad med håndmalet træbund – skal udbydes til salg og overskuddet vil gå ubeskåret til ’Foreningen Det sociale netværk for unge psykisk sårbare’, som den tidligere statsminister er initiativtager til og formand for.
På udstillingen er det to verdener, der mødes. Det er Tisvilde-kunstneren Charlotte Sidenius Kehlers farverige og stærkt ekspressive lærreder, der pryder galleriets vægge, mens sølvsmeden Lasse Bæhrings elegante og minimalistiske værker fylder de horisontale flader i galleriet.
Lasse Bæhring, der gennem mange år har været fast sommergæst i Tisvilde, er uddannet som Korpussølvsmed på Georg Jensens Sølvsmedie og har været formand for udstillingsgruppen Danske Sølvsmede i over ti år.
Charlotte Sidenius Kehler er oprindelig BA i litteraturvidenskab, forfatter til fem bøger, men har gennem de sidste godt tre år udtrykt sig kunstnerisk gennem maleriet.
Dog er der også blevet tid til lidt lyrik-skrivning, som hun oplæste nogle eksempler på i forbindelse med ferniseringen.
Produced with CyberLink PowerDirector 10
Synsbedrag, punk-tegning og afrikansk inspiration på Holstebro Kunstmuseum (Del 1)
Kunstformidler Peter Haarby viser de dybere lag i Albert Mertz maleri 25 kugler, som hypnotiserer og folder sig ud i 3D. En tidlig tegning af Tal R viser et fuldt udstyret punk-band, og en skulptur af Sonja Ferlov Mancoba har klar afrikansk inspiration.
Åbningen af Inside 2012 på Kunstpakhuset i Ikast
Uddrag af velkomsttale og åbningstale samt et kik på de værker, det var muligt at komme til for de mange interesserede gæster.
Kunstnermøde i Vendsyssel - Kirsten Klein
Kirsten Klein fortæller i videoen om sit værk til Kunstnermøde i Vendsyssel. Kunstnermødet samler 12 billedkunstnere, som i løbet af september 2013 skal arbejde sammen og hver for sig på forskellige lokaliteter i Vendsyssel. Resultaterne præsenteres på en række udstillinger, der vises i april-juni 2014.
I løbet af september 2013 indlogeres Corner-kunstnerne Jens Bohr, Finn Heiberg, Kirsten Klein, Anne Marie Mejlholm, Knud Odde og Lars Ravn fra 2-4 uger på Hirsholmene, på Hirtshals Fyr, på Herregården Odden, på Grafisk Værksted og på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Herfra skal de på egen hånd og sammen med de lokale kunstnere Peter Max Jacobsen, Ole Tersløse, Carsten Schmidt Olsen, Gorm Spaabæk, Marit Benthe Norheim og Claus Ørntoft opsøge, opleve og lade sig inspirere af lokaliteter i Vendsyssel, som ellers ikke har nydt kunstnerisk bevågenhed.
Mens kunstnerne er i Vendsyssel vil de indgå i artists' talk, i møder med publikum on location og kommunikere via sociale medier. Publikum inviteres dermed til at følge den kunstneriske proces undervejs. Ud over udstillinger og anden formidling vil Kunstnermødet blive fastholdt gennem dels en grafisk mappe, som kunstnerne i løbet af efteråret 2013 udarbejder, dels gennem en bog, der som en alternativ og kunstnerisk funderet pendant til Turen går til ... formidler Vendsyssel, oplevet gennem de 12 kunstneres blik og sjæl.
Ny udstilling i Humlemagasinet
Humlemagasinet åbnede en ny udstilling 1. april 2012: Kong Christian X og Dronning Alexandrine samt Dronning Margrethe gennem 40 år. Kgl. Ordenshistoriograf Knud J.V. Jespersen fortalte om kongen og klippede snoren. Den 31. marts sluttede gymnastiksæsonen med en opvisning i hallen. Vi bringer her et fyldigt uddrag fra dagen.