The Walled Town of Montblanc, Catalonia (Arkeo Channel)
- Download our tourist guide:
- In this video we will show you the best preserved town walls of Catalonia, built around 700 years ago in Montblanc, the capital of the Conca de Barberà shire, in Tarragona Region. Besides this fortified enclosure you can admire many other medieval monuments such as the church of Saint Mary, the convent of Saint Francis, the old hospital, the old bridge, the Josa palace, the main square, the Jewish quarter and the church of Saint Michael.
- Music: Saltarello (14th century Italian medieval dance song).
- Available subtitles (activate them): English, Catalan, Spanish and Indonesian.
- Visit our website: arkeochannel.webs.com
.
Processó de Sant Miquel Agres 2016
Final de la processó de Sant Miquel de 2016 a Agres, la Música no toca la Marxa Reial
Canvi de guàrdia Armats de Montblanc
Canvi de guardia dels Armats de Montblanc a l'església de Sant Miquel. Dia 18 d'abril de 2014 a les 12 en punt.
Els Armats de Montblanc són una de les millors tradicions montblanquines.
Treballs al Pont Vell de Montblanc
Montblanc ha encetat aquest dimecres les excavacions a l'entorn del Pont Vell. L'objectiu és descobrir i deixar a la vista la part del pont que toca a la zona on hi havia Cal Baldrich, edifici enderrocat el passat mes de desembre. D'aquesta manera, es podrà veure el Pont Vell amb tota la seva dimensió. Els treballs s'estan fent sota la supervisió d'una arqueòloga, que segueix, in situ, els treballs. El pas següent serà habilitar aquesta zona del pont vell. A més, a finals de mes es tallarà el Pont Nou per començar a construir la passarel·la. La previsió és que tots aquests treballs estiguin enllestits per Sant Jordi.
Medieval Bridge of Pedret, Catalonia, Spain - Unravel Travel TV
Located on the Llobregat River downstream of the dam of the reservoir Baells, about 525 meters above sea level and very close to the church of St. Quirze Pedret. It is a Gothic bridge, documented in 1286, which crosses the Llobregat Pass way back, made with irregular stone and unpolished. It consists of four arches (initially had five) of unequal size, the central arch is pointed and the other, smaller semicircular reduced. Near the bridge, and dug into the rock, there is a series of round holes that correspond to the laces of wooden beams that supported a Roman bridge. It is an interesting example of Gothic bridge that facilitated, in its time, communications between Berga and the church of San Quirze Pedret the sector of San Miguel Canals and Puigarbessós.
Situat sobre el riu Llobregat, aigua avall de la presa de l'embassament de la Baells, a uns 525 m d'altitud i ben a prop de l'església de Sant Quirze de Pedret. Es tracta d'un pont gòtic, documentat l'any 1286, que travessa el Llobregat amb la forma d'esquena d'ase, fet amb pedra irregular i sense polir. Consta de quatre arcs (inicialment en tenia cinc) de mides desiguals; l'arc central és apuntat i els altres, més petits i de mig punt, rebaixats. Prop del pont, i excavats a la roca viva, hi ha un seguit de forats arrodonits que corresponen als encaixos de les bigues de fusta que sostenien un pont romànic. És un interessant exemplar de pont gòtic, que facilitava, en el seu temps, les comunicacions entre la vila de Berga i l'església de Sant Quirze de Pedret amb el sector de Sant Miquel de les Canals i el Puigarbessós.
Persona de contacte
Pere Cascante i Torrella (Petrea Patrimoni) T 608 74 88 89 info@petreapatrimoni.cat
Catalonia Tourism
Live broadcast Unravel Travel TV
Unravel Travel TV Twitter
Unravel Travel TV on You Tube
Unravel Travel TV
*MONTBLANC*
Nuestra visita a Montblanc, Tarragona
BOMBOLLES (2002, sardana) - RICARD VILADESAU i CANER
CONCERT: “EL PRINCEP DE LA TENORA: RICARD VILADESAU I CANER
MONTBLANC, dissabte 19 de gener de 2019. Església de Sant Miquel.
Actes de la Capital de la Sardana Montblanc 2018.
Concert commemoratiu del centenari del naixement del mestre Ricard Viladesau i Caner
INTÈRPRETS: Cobla REUS JOVE
Flabiol i tamborí: MARINA GARCIA DE MATEOS
Tibles: JORDI GRIFOLL i JORDI OLESTI
Tenores: NÚRIA FONT i JOSEP SECANELL
Trompetes: JOAN CARLES JULIO i SERGI AGUADO
Trombó: XAVIER IDIARTE
Fiscorns: AURELI ANDRÉS i JOAN BALLART
Contrabaix: EDUARD SENDRA
➢ BOMBOLLES [2002] (SARDANA ESTRENA) El poema “El Balneari Vichy”, d'Eliseu Vilaclara, va servir de base pel 6è Premi Doctor Modest Furest i Roca, dedicat l'any 2002 a la composició d'una sardana per a cobla i veu. El certamen és organitzat per l’empresa Vichy Catalan de Caldes de Malavella, al qual concorren una bona nòmina de compositors de renom i prestigi. El 16 de novembre del 2002, el jurat va donar el nom de les tres sardanes finalistes: Aquae calidae, de Josep Prenafeta; Danseu bombolles, de Joan Lluís Moraleda; i Bombolles de Ricard Viladesau. Hem de tenir en compte que Viladesau ja compta amb 84 anys d’edat i la seva salut és força delicada. Els últims anys de la seva vida ja no va poder escriure amb tanta abundància com havia fet uns anys abans. El veredicte va atorgar el primer premi a Josep Prenafeta i un accésit a Moraleda i Viladesau.
Sigui com sigui, Viladessau no es va quedar cap exemplar del material d’aquesta sardana, i la familia en l’acte de donació de tot l’arxiu musical al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, no consta en el catàleg d’obres en dipòsit. Fetes les consultes a un bon nombre de cobles de Catalunya, diversos arxius de sardanes i a coleccionistes de sardanes, ningú en sabia res de res.
L’Eduard Sendra, de la cobla Reus Jove ha estat treballant durant anys, i amb més intensitat els últims mesos, contactant amb diverses persones de Caldes de Malavella, i sardanistes. La familia del mestre tampoc en tenen notícies ni coneixement d’aquesta. El comissari de l’exposició del centenari de Viladesau tampoc en sabia res. No es rendeix i segueix rebuscant, fins anar a parar a les oficines centrals de Vichy Catalan a Barcelona, on després de fer les oportunes indagacions i gestions, aconsegueix la cessió del material original de Ricard Viladesau, i treu a la llum una sardana que malgrat no estar-ne al 100% segurs, podría ser perfectament que hagués quedat inèdita i no s’hagués interpretat mai en públic, o màxim s’hagués tocat el dia de l’entrega dels premis del concurs, però tots els indicis apunten que no es va interpretar al no ser la guanyadora.
L’estiu passat, a Mollerussa, 16 anys després de la seva composició, i tot aprofitant les facilitats que ens ha posat Vichy Catalan en la cessió dels materials de director i les particel·les de cobla, la cobla interpretava en estrena absoluta aquesta composició Disposem-nos a escoltar la sardana BOMBOLLES del mestre Ricard Viladesau.
Montblanc es prepara per la Festa Major
A Montblanc ja es preparen per la Festa Major, que se celebrarà del 7 a l'11 de setembre. Abans, però, es podrà gaudir dels actes previs. Entre ells una jornada per recaptar fons per l'associació AFANOC, contra el càncer infantil. La iniciativa 'Posa't la gorra' portarà diferents activitats a Montblanc diumenge 3 de setembre. Pel que fa als actes ja de la Festa Major, hi haurà diferents novetats. La diada castellera canviarà d'horari, del matí a la es 8 del vespre, el correfoc petit celebrarà el desè aniversari amb una actuació especial i s'estrenarà una obra de teatre escrita i protagonitzada a Montblanc.
'Dimecres Tapa' a Montblanc
Des d'avui fins al pròxim 23 d'agost es viurà la cinquena edició del Dimecres Tapa a Montblanc. Una ruta gastronòmica organitzada per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà. Amb la participació de 19 establiments, tots els dimecres, se serviran tapes creades específicament per la ruta, tot acompanyades amb vins de la DO del territori. A part de passar unes bones vetllades, els clients també podran optar a una caixa regal d'un cap de setmana. Per participar-hi cal obtenir el segell de 6 establiments diferents.
Montblanc Medieval Monjes Poblet.m4v
Contenido personajes aplicación para Smartphones Montblanc, crónicas de una villa medieval. Disponible para Android y Iphone.
Viernes Santo en Tarragona
La Virgen llega a la Plaça del Rei después de hacer su recorrido procesional del Viernes Santo por las calles de Tarragona.
Forès, Tarragona, beautiful villages of catalonia, dji phantom 4b pro, zhiyun crane
Forès, Tarragona, beautiful villages of catalonia, dji phantom 4b pro, zhiyun crane. Llamado el balcon de la conca de barbera. Tomas aéreas con el dji phantom 4 pro y estabilizador de camara zhiyun crane.
SUSCRIBETE:
Fue uno de los primeros emplazamientos en los que se inició la repoblación tras la reconquista de las tierras a las tropas sarracenas. Fue cedido por Ramón Berenguer I a Mir Foguet en el 1058. Más adelante pasó a depender del condado de Urgell hasta que en 1086 fue cedido a la iglesia. Durante todo el siglo XIII fue considerada como una villa real lo que le permitió tener representante en la Cortes catalanas que e celebraron en ese siglo. A partir de 1285 fue posesión del monasterio de Santas Creus quien mantuvo el señorío hasta 1835.
El pueblo se desarrolló alrededor del antiguo castillo del que sólo quedan algunas partes de las cimentaciones de los muros. La iglesia parroquial está dedicada a San Miguel. Se trata de un edificio de origen románico que fue construido entre los siglos XII y XIII. Tiene planta de cruz latina con crucero y bóveda blasonada.
Se accede a través de dos puertas. Una estaba destinada al acceso de las mujeres y está situada a la izquierda del crucero. Tiene cuatro columnas a cada lado rematadas por capiteles bastante deteriorados. El tímpano está esculpido con representaciones de cruces y de anagramas. La entrada reservada a los hombres está en la fachada lateral y es mucho más sencilla. Sobre la puerta se abre una pequeña ventana.
El ábside original fue eliminado para poder construir la sacristía. En el siglo XIV se añadieron un par de capillas laterales. El campanario es de estilo barroco y tiene forma octogonal. En el interior de la iglesia se encontraba una imagen gótica, de 1324, de la Mare de Déu de la Salut que se conserva en el museo diocesano de Tarragona
La fiesta mayor se celebra el último sábado de agosto. La fiesta mayor de invierno tiene lugar el 7 de septiembre, festividad de la Virgen de la Salud.
Email: charlygrimtv@gmail.com
Facebook:
Twitter:
Google+:
Instagram:
Música:
lush
Breaktime - Silent Film Light de Kevin MacLeod está sujeta a una licencia de Creative Commons Attribution (
Fuente:
Artista:
Victimae Paschali. IV Trobada General Cant Gregorià.flv
Seqüència gregoriana del temps pasqual, amb solos de la Schola Cantorum de Terrassa, setzena tretzena peça del programa de l'acte oficial de la IV Trobada General dels Grups de Cant Gregorià de Catalunya, Resurrexit, Alleluia.
Grups que interveniren:
Antics Escolans de Sant Cugat del Vallès
Capella de Música de la Tossa d'Igualada
Capella Gregoriana dels Dolors (Vic)
Cor de l'Associació dels Amics de l'Orgue de Sitges
Coral Antics Escolans de Montserrat
Grup Gregorià de la Parròquia de Santa Maria, Badalona
Grup de Cant Gregorià de l'Ateneu de Sant Just Desvern
Schola Cantorum de Lleida
Schola Cantorum de Terrassa
Schola de Cant Gregorià de Sant Miquel, Montblanc
Schola Gregoriana de Catalunya
Schola Gregoriana de Vilafranca del Penedès
Cantaires dels Tallers de Gregorià de la FCEC de Barcelona
Orfeó Vigatà (dir. Benet Camps)
Director de la Trobada: Ramon Vilar
Càmara: Arnau Collado Verdaguer
Ermita medieval
pequeña construccion medieval, consta de nave central rectangular y dos absides.
En su arquitectura se aprecia una clara transicion del romanico al gotico.
EA2TW ACTIVANDO LA ESTACION DE SANT POL DE MAR Y LA ERMITA DE SANT PAU
EA2TW ACTIVANDO LA ESTACION DE SANT POL DE MAR Y LA ERMITA DE SANT PAU
CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DEL CELLER DEL SINDICAT DE VINICULTORS DE SARRAL
Producció de videodansa
Més info a
El passat 19 d'abril a dos quarts de set de la tarda durant l'obertura dels actes de celebració del centenari del Celler del Sindicat de Vinicultors de Sarral es va presentar davant més d'un centenar de persones una peça de videodansa de 5 minuts creada a partir de Freiheit on l'objectiu principal és mostrar l'evolució que les vinyes pateixen al llarg de l'any. Per acomplir amb l'objectiu proposat, es presenten imatges on els ceps i el seu fruit capten tot el protagonisme, fent que la seva evolució així com la de la vida de la intèrpret siguin l'eix vertebrador del curt.
Càmera i edició: Marta Arjona
Interpretació i coreografia: Mei Casabona
Agraïments: Arnau Castro / Celler Can Joan Montbrió de la Marca / Tuells Sarral
Treball de fi de grau amb el suport de Universitat Rovira i Virgili i amb la col·laboració de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral
Gravat íntegrament a la Conca de Barberà entre octubre de 2013 i febrer de 2014
Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes - Os de Balaguer
És una antiga abadia de canonges regida per l'Orde de Sant Agustí. És al terme municipal d'Os de Balaguer a la comarca de la Noguera.
ball capgrossos de capellades
capgrossosdecapellades.org
facebook.com/capgrossosdecapellades
Aquest ball neix de l'encàrrec que la nostra Colla va fer a Xavier Casañas, músic i compositor capelladí que va fer les partitures i va gravar la música amb la Cobla La Principal del Llobregat. La magnífica coreografia original de Maria Cinta va ser pensada per l'Esbart Dansot de Capellades que la va estrenar amb els nostres capgrossos a la 1ª Trobada Nacional de Capgrossos de Catalunya feta a Capellades el juliol de 2000. El ball que ballem ara els Capgrossos de Capellades, es una coreografia adaptada a les nostres possibilitats que dona un paper definit a cadascuna de les parelles per separat, i que es va estrenar la Festa Major de 2002.
01 Escola l'Assumpció P3
Escola L'Assumpció festival fi de curs 2013-2014
Enregistrament del Centre d'Estudis Tirant lo Rall