Meet the Locals: Gl. Ullits - Hvor fællesskab og samvær er roden til det fantastiske naboskab
I Gl. Ullits mødes de lokale ofte ved Bulderly, som er en overdækket terrasse med bålplads.
Her er der fællesspisning hver torsdag aften i sommerhalvåret. Til fællesspisningen tager de lokale selv deres mad med, som kan tilberedes over bålet. På disse aftener er det den hyggelige tid sammen og samtalen borgerne imellem, som er prioriteret højest, da fællesskabet i byen værdsættes meget.
Bulderly er hele byens samlingssted, og det bruges til alt, der skal fejres i byen, høstfesten, Sankt Hans eller andre arrangementer.
Sagnet om kirken i Gl. Ullits lyder således: I ældgammeltid, da oldtidshavet gik helt ind til bunden af de nuværende enge, strandede et skib med en vendisk prinsesse ombord i en storm neden for bakken, hvor GL. Ullits kirke ligger i dag. Som takkeoffer for sin redning fik hun bygget en kirke og gav den navnet Ullitz, der skulle betyde ’skrænten’.
Kirken er fra omkring år 1200 og blev bygget af sognets befolkning, som slæbte stenene sammen fra markerne op på bakken, hvor kirken ligger med storslået udsigt.
Landsbyen ligger i dejlig natur, med Lerkenfeld å løbende langs landsbyens enge.
Lerkenfeld ådal med omkringliggende enge er fredet natur, som udover landskabets variation også giver gode muligheder for et rigt dyreliv og gode vandremuligheder på afmærkede stier.
I Gl. Ullits har man i samarbejde med landsbyerne Vesterbølle og Gedsted bygget en bro over Lerkenfeld å, og anlagt en trampesti ” Stien i Lerkenfeld ådal”, der forbinder de tre landsbyer og stisystemerne i ådalen med stien ” Louns halvøen rundt”.
Dette er en historisk bedrift, da åen tidligere har dannet den gamle kommune- og amtsgrænse mellem Aalestrup- og Farsø kommuner og grænsen mellem Nordjyllands og Viborg amter. Derfor har samarbejdet over åen været begrænset.
Ser vi imidlertid godt 100 år tilbage, har der været flere spange (smalle broer) over Lerkenfeld å. I Gl. Ullits enge kan der endnu ses rester af et gammelt støbt fundament til en spang.
Vigtigst af alt i Gl. Ullits er sammenholdet og omsorgen for hinanden, som det gode naboskab medfører.
Inger Møller, lokal ildsjæl udtaler:
”Det er fantastisk at bo her. Der er fabelagtig gode naboer. Det giver en utrolig tryghed, dels for børnefamilier, men bestemt også for os seniorer, at hjælpen aldrig er fjern”.
Oplev de andre landsbyer på:
Mød vores mand på auktionen i Strandby
“Det er meget, meget vigtigt, at man går efter de nyeste fisk på auktionen.”
Flemming er vores morgenfriske og dygtige mand på Strandby Fiskeauktion. Det er ham, der klokken 7 om morgenen sikrer, at vi får den bedste, friskfangede fisk til måltidskasserne. Det er vi selvsagt meget glade for! Hør Flemming fortælle her, hvad der er det vigtigste, når du skal sikre dig den gode kvalitetsfisk.
Nytårsmarch i overlade 2018
Gammel tradition i Overlade blev holdt i hævd trods silende regn. Se mere på I Denne video er filmet d. 1 jar 2018
Fortællingen om den rige mand og Lazarus
Vi er nået til 1. søndag efter trinitatis, og sognepræst Niels Iver Juul tager imod i Farsø Kirke. Søndagens tekst handler om den rige mand der pines i dødsriget, mens Lazarus trøstes. Men er rigdom negativt?
Vært: Asger Staugaard Nielsen
Produceret af FK-TV, Herning
Rubjerg Knude Fyr - AirView produktion
Se mere her:
Meet the Locals: Flejsborg - Hvor lokale samles til gode fællesstunder
Flejsborg er en lille landsby placeret centralt mellem Løgstør, Aars og Farsø.
I byen har de lokale et hyggeligt sammenhold med hinanden, hvilket især kan mærkes i juletiden. Landsbyens traditioner afspejler sig nemlig bl.a. i det årlige julearrangement med juletræstænding og dans om juletræet. Her mødes de lokale, voksne og børn, for at synge julesange og køre veterantraktorer igennem byens naturrige område. Dagen bliver rundet af i Flejsborghus, hvor der hygges med gløgg, æbleskiver, kaffe og kakao.
Flejsborghus er byens samlingssted til mange aktiviteter. Gennem årene er forsamlingshuset blevet brugt til mange fester, arrangementer og også gymnastikopvisninger. Derfor har huset dannet rammen om mange gode stunder og oplevelser for de lokale – et sted mange har en særlig tilknytning til. Og i byen bliver flagallén altid sat op når der sker noget lokalt.
Byen har sin egen smukke lille kirke med tilhørende træ-klokketårn og en klokke fra Frankrig. Kirkens lille kimeklokke blev erstatet med tårnet i 2002 – og landsbyen har ellers ikke har haft et tårn siden 1670, hvor det daværende tårn styrtede til jorden, da Kong Frederik d. 3. forsømte at vedligeholde det.
Bag kirken er Flejsborg Skydecenter placeret – et populært center og attraktion for både lokale og besøgende udefra. Centeret har over 300 medlemmer, og er et sted hvor alle kan komme og prøve at skyde – med eller udenjagttegn. Her bliver der også afholdt mange poterabender, firmaarrangementer, venindeture osv. I 2019 har centeret også været vært til DM i Compak Sporting.
Flejsborg er desuden placeret lige ved siden af Gatten som mange kender som Golfbyen Himmerland. Det er her Himmerland Golf & Spa Resort og Himmerland Golfklub er placeret - værter til en af Danmarks største sportsbegivenheder, golfturneringen Made in Denmark. Her kan der komme op til 80.000 besøgende gæster forbi området imens turneringen står på.
Selvom landsbyen er lille har den derfor med sit område meget at byde på. Om landsbyen fortæller borgeren Bente Jørgensen: ”Der er heldigvis kommet en masse nye beboere. Tæt på fjorden og skøn udsigt. Søde mennesker”
[4K] Klosterhede Plantage – Thyborøn – Vrist 4K Video
Vi køre i Klosterhede Plantage mod Lemvig og Thyborøn og tilbage mod Vrist se denne link fra Google Maps
Street Attack Tour 2019 - Hjørring
Street Attack Tour arrangeret af DGI Nordjylland, og med støtte fra TrygFonden, har henover sommeren været forbi Farsø, Thisted, Aalborg, Brønderslev, Hjørring og Hobro.
Lokale foreninger, aktører og kommuner har været med indover og sammen med DGI Nordjylland skabt fokus på gadeidrætten. ????l
Læs mere på dgi.dk/streetattack og DGI Street Facebook.
#StreetAttackTour #meregadeidræt
Ullits konfirmandundervisning
TV indslag om brugen af filmen Narnia i konfirmandundervisningen, efterår 2005
Johannes V. Jensen: Solhverssang - Vor Sol Er Bleven Kold
Solhvervssang
Johannes V. Jensen (Trykt første gang i Politiken 2/12 1917)
Vor sol er blevet kold,
vi er i vinter vold
og dunkle dage.
Men nu er nedgang endt
og håbet tændt
-- ja håbet tændt,
for nu er solen vendt,
nu kommer lyset og den lange dag tilbage.
Det grønne, skønne træ
forjætter sommerlæ
og søde skove.
I julelysets skær
som stjerners hær,
ja, stjerners hær,
er solens under nær
og alle gule blomstresole små, som sove.
I granens brændte duft
får svundne somre luft
og de, der kommer.
Det danske, svale år
i ringgang går,
ja ringgang går,
omkring en evig vår.
Syng alle sjæle med om Danmarks fagre sommer.
Ravnholt Gods - Simuleret jagt
På Ravnholt Gods tilbyder vi simuleret dagsjagt.
Abildgaard Kirke Cambodia Koncert 2014 - Rundt i hele verdenen
Jeg var oppe og høre min datter og 149 andre elever fra Nordstjerneskolen, Frydenstrand og Strandby skole
Fantastisk koncert - hvor børnene virkelig giver den gas
Meet the Locals: Strandby - En aktiv landsby tæt på skov og strand
I Strandby er kunsten det helt store omdrejningspunkt. Her er alt fra trækunst til keramik og kunstmalerier med mere. Man bliver budt velkommen til byen af kunsten på byportene ved de tre indfaldsveje, hvor lokale kunstnere har udtrykt sig på hver deres måde. Desuden er kunsten også at finde rundt i byen, som den 170 cm høje keramikkrukke, som står ved kirken. Krukken er lavet af den lokale keramiker Askel Krog, som desuden kom i Guinness Rekordbog i 1991 for at have drejet verdens største hånddrejede krukke på 3,19 m.
Strandby er en aktiv by, med meget liv og mange arrangementer. Hvert år afholdes blandt andet høstfest, stort julemarked, Sankt Hans og herremarch i byen – hvilke alle er velbesøgt, både af lokale og andre i området.
Byen har, som noget specielt, et museum hvor danske militæruniformer er udstillet. Den private samling har stået på i over 40 år og består af cirka 400 uniformer, hvoraf over 220 af dem er udstillet på figurer. Næsten samtlige modeller fra hæren fra 1885 til i dag er at finde i udstillingen.
Strandbyhallen er hele byens sportscentrum. Her er både volleyball og badminton, og hallen benyttes af mange foreninger. Der er ydermere tilhørende fodboldbaner. Det er også i hallen af mange af de store arrangementer i byen afholdes.
Desuden er der i byen en økologisk grøntsagsmand, Tonny van Lankveld, som sælger sine grøntsager med mere i boder i byen. Landbruget leverer grøntsager til flere store selskaber som f.eks. Skagen Food.
Oplev også:
- Strandby Kirke
- Skolestenen ved Strandby Kirke
Oplev de andre landsbyer på:
Drab Slangerup: Ejer af dækfirma og en ansat fundet døde
To mænd, der søndag er fundet i Slangerup i Nordsjælland, er en 46-årig indehaver af et lokalt dækfirma og en 33-årig mand, der var ansat i hans forretning.
Snakker med mig selv - Mette Juul - Danske sange i jazzens rum.
Mette Juul : Vokal
Snorre Kirk : trommer
Søren Bebe : rhodes
Felix Moseholm : bas
Sangskrivere: Otto Francker / Sejr Volmer-Sorensen
Arrangement af Snorre Kirk
Mette Juul´s første koncert på dansk, Sorø Jazzfestival.
mette-juul.com
Serie 3 Borup IF Sønderup Suldrup IK Frem 280919
Borup Idrætsforening vandt kampen 4-1.
Lyngvildficering 1 1
EGTVEDTØSEN!
Jeg synes bare Egtvedpigen er SÅ gammeldags - og hengemt... Her er mit bud - en laaaangt mere UP TO DATE Egtved-tøs (Som jeg mener hun skal omdøbes)
ALLE ved at gul er SO last century, så velkommen til HUD-hornet - Det klinger også lidt mere fashion-agtigt.
Og dragten... der er simpelthen for meget brun og grå kradsuld - RÆV træls?
Del gerne, hvis du også mener Danmarkshistorien trænger til et boost ;-)
Pwned guys by Møller
[-= LIKE =-]
Gug skole, 7, 8 og 9.B! En lille samling af nogle af de film jeg åbenbart har filmet. Bare se den :-D :-D :-D
Håndbold U18D, 2017-09-02 Niveaustævne, Furesø-HØJ
Håndbold U18D, 2017-09-02 Niveaustævne, Furesø-HØJ
Når Det Bliver For Meget, Helms Skole, 7.
Produceret for:Tal ordentligt film studios
Produktions selskab: En Kovending
Filmproducer, manuskriptkonsulent og underviser: Randolf Carlos Aabye
Filmeventvært: Randolf Carlos Aabye
Grafik og animation på intro: Amer Salem
Musik og lydeffekter: Partners in rhyme Inc
Copyright © 2013 Telia og Call Me