Sehenswertes Klassenzimmer am Fjord...
Gl. Sogn Skole - die alte Pfarrschule am Ringkøbing Fjord
Gegenüber der Gl. Sogn Kirke (Alte Pfarrkirche), ungefähr 1,5 km westlich von Ringkøbing liegt ein sehr schönes altes Haus. Im südöstlichen Flügel des Gebäudes befindet sich ein sehenswertes altes Klassenzimmer aus dem 19. Jahrhundert.
Eine fiktive Reise in die Vergangenheit...????
A beautiful Memory von Dag Reinbott/
MY TK AARHUS KIGGER PÅ LANGENÆS PARKEN 2013 HD
Langenæs er en bydel i den sydvestlige del af Aarhus centrum, afgrænset af Søndre Ringgade, Skanderborgvej, Marselis Boulevard og Brabrand Ådal. Bydelen blev til i 1950'erne som et resultat af en arkitektkonkurrence, hvor man ønskede at afprøve nye idealer. Området er meget karakteristisk for sin tid, hvor idealet var åbne karreer med lys og luft. Midt på Langenæs findes et stort grønt område omgivet af Langenæsstien. Den ældste del af bydelen har traditionel randbebyggelse langs Søndre Ringgade -- Jyllands alle -Sønderborggade -- Tøndergade -- Skanderborgvej -- Rudolph Wulffs Gade med mere.
Arkæologiske fund viser, at Langenæs var beboet allerede i jægerstenalderen og bronzealderen. Senere hørte området i 700 år til Havreballegaard og Marselisborg Gods i Viby Sogn, inden det i 1899 blev en del af Aarhus By.
Området har i dag ca. 6000 beboere, og er et attraktivt boligkvarter med 2-5-værelses lejligheder. Størstedelen af ejendommene er på 5-7 etager, og mange af disse har elevator.
Langenæs præges af fire højhuse, Langenæshus og Langenæsbo på Augustenborggade, der består af tre delvis forskudte grå-hvide højhuse på 46 meter og Højhuset Langenæs, der er belagt med rødlige aluminiumplader, og som med sine 55 meter er Danmarks højeste murstensbygning.
I 1966 fik området sin egen kirke, Langenæskirken, og hører i dag under Langenæs Sogn, der er udskilt fra Sankt Lukas sogn. Langenæs har to supermarkeder og en række andre forretninger, hvoraf især Langenæs Bageriet er kendt.
På LANGENÆS findes en super FRITIDS- OG UNGDOMSKLUB ved LANGENÆSSTIEN 6C. Den ligger tæt ved en stor spændende MULTI FODBOLD OG BASKET BANE. AARHUS 1900 har en fodboldafdeling på LANGENÆS og der findes en KÆLKEBANE kaldet DJÆVLEBAKKEN og nedenfor denne ligger HANNE MORs SMØRHULLET.
Lars Bech, Mikkel Andreas Beck, Marie Frank: langenæs, århus, danmark (Forlaget Ajour, 2001).
Niels Kjær: Fra køkkenmøddinger til højhuse: Bidrag til en beskrivelse af Langenæs-områdets historie (2010).