Invitation to walking tour in Gradina Icoanei - on the early Neoromanian architecture. 17.01.2015
Historic Houses of Romania organises a tour in Gradina Icoanei area of Bucharest, on Saturday 17 January 2015, between 11.30h - 13.30h, on the theme of the early stage of development of Romania's national architecture (the Neoromanian). Valentin Mandache is going to be your guide; for registering at the tour please send an email at v.mandache@gmail.com and you will be receive back the details of the meeting/ starting point of this cultural excursion.
KERUCOV .ro: Cu bicicleta prin Bucuresti - 3: Gradina Cismigiu - Gradina Icoanei - Parcul Circului
Cu bicicleta prin Bucuresti - 3: Gradina Cismigiu - Gradina Icoanei - Parcul Circului / Cycling In Bucharest - 3 - Cismigiu Garden - Icoanei Garden - Circus Park
Street Delivery 2012 - Roata olarului. Bucharest, Romania
Intre 15 si 17 iunie 2012, Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza la Bucuresti, pe strada Arthur Verona, a saptea editie Street Delivery, un eveniment de urbanism, arhitectura si arte, care isi propune recuperarea peisajului urban de catre pietoni si comunitate.
Bucurestiul a fost declarat in 2011 de catre studiul Aphekom cea mai poluata capitala europeana, fiind o victima a dezvoltarii, in detrimentul confortului si a calitatii vietii.In acelasi timp, peisajul urban s-a deteriorat si s-a instrainat de cetateni, devenind rezultatul exclusiv al unor proiecte oficiale si al interventiei dezvoltatorilor imobiliari, derulate in absenta unui dialog real si al implicarii entitatilor care pot negocia armonizarea ambientala si dreptul comunitatii de a influenta calitatea spatiului public.
In foarte multe zone, dar cu precadere in centrul orasului, lipseste coerenta unor trasee pietonale, bucurestenii fiind astfel privati de bucuria simpla a contemplarii si a promenadei. Street Delivery a aparut ca o forma de rezistenta.
Street Delivery a inceput prin mici exercitii legate de detalii: de parcelare, marginea strazii, gard, resturi de pavaje si gradini. Treptat, am ajuns la concluzia ca o buna vecinatate si interesul comun ar putea sa genereze ideea de traseu cultural. Nu am pornit, cum se intampla de obicei, de la o comanda publica, ci de la initiativa particulara si nevoia agregarii vecinatatilor unui cartier. Scopul a fost sa reintregim strada Arthur Verona, traversand Bulevardul Magheru -- pentru ca ea, de fapt, incepe dincolo de acesta -- si astfel Parcul Gradina Icoanei s-ar uni cu Gradina Cismigiu. Aceasta promenada creeaza un alt gen de relatie decat cele obisnuite cu orasul, cu casele si traficul. Descoperi astfel oportunitati si locuri pe care acum nici nu ne-am putea imagina ca pot fi folosite. Exista un beneficiu economic si de confort urban pe care poti sa-l fructifici in momentul cand accepti si respecti drepturile pietonului si ale biciclistului. -- Arh. Serban Sturdza, Presedintele Fundatiei Pro Patrimonio.
Street Delivery a reprezentat, incepand cu 2006, un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locatari si toti cei care doresc sa se faca vazuti si auziti sa poata oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului. In aceste trei zile, anual, se creeaza o proiectie pozitiva asupra potentialului pe care il are Bucurestiul, dar si alte orase din Romania care se confrunta cu situatii similare.
„Street Delivery este un exercitiu de bucurie prin buna invecinare crede arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania. Daca ne referim la acest conflict, la suprapunerea dintre o strada veche, pe care cetateanul putea sa circule intre Gradina Icoanei si Ateneu, si acest bulevard, care a insemnat modernizarea Bucurestiului la un moment dat, atunci se poate spune ca proiectul nu este inca terminat Street Delivery este esenta unui tip de actiune care capata forma unei reveniri periodice, un eveniment anual, un obicei care se reia, dar care vorbeste despre lucruri care se pot intampla in fiecare zi, oriunde, oricand, legat de spatiul public si de continuitatea acestuia. Pietonul este la fel de important ca automobilistul in contextul in care intelegem mobilitatea ca un deziderat si o nevoie de a parcurge spatiul si de a putea sa participam la ceea ce ofera orasul, care este o aglomerare de interese. Strada Arthur Verona este o strada ca oricare alta, dar cei care locuiesc sau lucreaza aici, -- Ordinul Arhitectilor, Libraria Carturesti si toti ceilalti care au inteles sa participe -- si-au deschis portile si au lansat o invitatie la colaborare si dialog. La fiecare editie, Street Delivery isi propune sa rezolve o problema a cartierului, cat de mica, fie ca e vorba de un trotuar care trebuie reparat, de un gard care trebuie refacut de niste mesteri, de monumente sau de piateta din fata Bisericii Anglicane. Sunt lucruri simple, care aduc calitate spatiului urban.
Desi Street Delivery este un eveniment legat intrinsec de proiectul traseului cultural Arthur Verona, in timpul care s-a scurs de la prima editie, prin plusul de diversitate si dinamism adus de cei care ni s-au alaturat, s-a conturat si un obiectiv mai generos: un peisaj emotional optimist si sentimentul de apartenenta. Impreuna, aspiram la un oras in care oamenii au prioritate si se bucura sa traiasca.
Procesiunea pelerinaj la Parcul Gradina Icoanei
A doua inconjurare a Parcului Gradina Icoanei la Pelerinajul din Duminica Ortodoxiei - 9 martie 2014 - Bucuresti Protoieria 2. După săvârşirea Sfintei Liturghii, clerul şi credincioşii au mers în procesiune spre Parcul „Grădina Icoanei, unde s-au întâlnit cu preoţii şi credincioşii de la celelalte parohii ale Protopopiatului Sectorului 2 Capitală, pentru a participa împreună la procesiunea „Icoana - fereastră spre Dumnezeu. În fruntea alaiului au fost purtate Sfânta Cruce, toaca, ripidele, steagurile bisericeşti, icoane mari, purtate pe câte un baldachin, între care şi icoanele făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi şi de la Biserica Icoanei din Bucureşti. După sfintele odoare duhovniceşti au urmat soborul de preoţi, care purtau în mâini cruci de binecuvântare, Preasfinţitul Episcop Varsanufie Prahoveanul şi numeroşi credincioşi care ţineau în mâini icoane.
Procesiunea a avut loc în jurul Parcului „Grădina Icoanei, fiind rostite ectenii şi cântări specifice perioadei Postului Mare, după care s-a înaintat spre podiumul din mijlocului parcului (2014.03.09-13:54;29)
Adrian Paunescu. Monument la Gradina Icoanei
Monumentul poetului Adrian Paunescu din Parcul Gradina Icoanei - Bucuresti (2014.03.09-14:23:33)
PARCUL IOR TITAN (park bucharest romania titan )
ABONEAZA-TE LA CANAL DISTRIBUIE SI DA LIKE LA FILMULETELE CARE-TI PLAC , VIZIONARE PLACUTA !
vizitati canalul meu
inainte sa plecati pe munte verificati vremea inainte cu o zi pentru zona in care vreti sa mergeti ,daca vremea pe urmatoarea zi este buna in principiu sa nu ploua trebuie sa aveti minim ghete sau adidasi buni pentru urcari pe munte ,ruksac,bautura energizanta batoane energizante cafea mancare sanviciuri consistente
faceti rucsacul de seara cand dimineata plecati pe munte
Biserica Gradina Icoanei în sarbatoare, Universul credinţei, TVR
Biserica Gradina Icoanei în sarbatoare, Universul credinţei, TVR
Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la Biserica Grădina Icoanei din Bucureşti
15 august 2012
imagine Matei Gheorghe şi Doru Iacovescu
gradina icoanei - prezentare
documentar facut din joaca, sa vedem daca suntem in stare
Biserica Icoanei, București - Martor al minunilor săvârșite de icoana Maicii Domnului
Adresa Bisericii: Strada Icoanei, București 030167, Romania
Telefon - +40 741 130 968
Material video preluat de pe B1 TV. Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.
Grădina Japoneză, un colțișor de frumusețe în București
Grădina Japoneză se află în parcul Herăstrău (sau parcul Regele Mihai I).
De vizitat în luna aprilie, când cireșii sunt înfloriți!
#GradinaJaponeza #Bucharest
------------------------------------------------------------------------------
LIKE & SUBSCRIBE
▫️Idei de călătorie | Atracții turistice
▫️Aventură și explorare
▫️Drumeții montane pentru a descoperi minunile naturii
------------------------------------------------------------------------------
Eveniment la Biserica Icoanei-Universul Credinţei- TVR1
Eveniment la Biserica Icoanei-Universul Credinţei- TVR1
Realizator Lucia Toader
Plimbare in Parcul Gradina Cismigiu pe bicicleta / Bike ride in Bucharest, Romania
If you like our work, please donate through Paypal link below any amount that you consider. We have expenses, like energy cost, software licenses, hardware maintenance and upgrade, travel to remote location to record video and audio, time, s.o. Thank you!
.
Plimbare in Parcul Gradina Cismigiu pe bicicleta / Bike ride in Bucharest, Romania.
12.08.2014
Petanque - Gradina Icoanei
Regulile sunt simple, marchezi cu piciorul un cerc în nisip, arunci o bilă de referință, numită purcică sau “cochonnet”, iar fiecare jucător (dacă joci tete a tete) sau echipă (dublă sau triplă) are ca scop plasarea bilelor sale cât mai aproape și ale adversarului cât mai departe de purcica. Întotdeauna aruncă cel care are ultima bilă aruncată mai departe de “cochonnet”. La final, câștigă cine are cele mai multe bile lângă purcica.
Pe parcursul jocului din Grădina Icoanei, cel puțin 10 oameni s-au oprit pentru a observa acest “extraterestru” prezent, poate nu cât ar trebui, în parcurile bucureștene.
Un copil a venit în fugă, strigând “Booowling” și a strâns bilele de pe jos, oferindu-i-le apoi lui Ionuț. O fată a interacționat, cerând mai multe detalii despre joc, și arătându-se curioasă de proveniența acestuia.
Colturi de Bucuresti - Bulevardul Magheru
Valentina Balasa Ario despre Bulevardul Magheru.
Produced by Vlad Trandafir
Website:
► Subscribe to Vlad Trandafir
Find Vlad here:
Instagram:
Facebook:
LinkedIN:
Twitter:
Snapchat:
Tumblr:
Pinterest:
Google+:
Soundcloud:
Nicusor Dan la RTV - 4 iunie 2012 Romania in 60 de minute
Nicusor Dan, presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul, a modificat legea urbanismului astfel încât sa nu mai poata fi ridicate imobile de 10 etaje în cartiere proiectate si construite pentru case, a salvat 7 hectare din Parcul Tineretului de la distrugere, a împiedicat construirea unui bloc de 13 etaje în zona Gradina Icoanei si a castigat în ultimii ani 23 de procese împotriva primariilor din Bucuresti.
Impresionanta desfasurare de forte din campania de strângere de semnaturi pentru candidatura sa la Primaria Capitalei a punctat forta societatii civile si a formulat mesajul campaniei - Salveaza-ti Bucurestiul.
Nicusor Dan este candidat independent la Primaria Bucuresti.
Suntem mai multi decat cred ei!
Distractie cu dansuri de Swing anii '30, in Gradina Icoanei
#BucurestiSwingDanceSociety #LiveMusicEvents #PiataRosetti
Ne-am distrat pentru al 3-lea an consecutiv, alaturi de copii mari si mici, la Gradina cu Artisti, pe 26 mai 2019. Parcul Gradina Icoanei a rasunat de acordurile muzicii de Swing & Jazz si pasii veseli specifici anilor '20-'50. Multumim pentru invitație și vă multumim tuturor, pentru participare.
Urmariti lectiidedans.ro si pagina noastră de Facebook, Bucuresti Swing Dance Society, pentru urmatoarele evenimente.
Feel free to share the video.
#SwingYourWayOntoTheDanceFloor
Video credits & multumiri: Marian Stuparu.
Video Copyrights: Asociatia C.S.Feel&Dance
CISMIGIU Garden,Bucharest Romania
Luna martie in Cismigiu.
Cismigiu, in March
M410 Bucuresti - 9 parcuri : Herastrau, Floreasca, Circului, Crangasi, Kiseleff, Ioanid, Icoanei
M410 Bucuresti - 9 parcuri frumoase din Bucuresti Romania : Parcul Herastrau ,Parcul Floreasca, Parcul Cinematografic Floreasca, Parcul Circului de stat, Parcul Crangasi si Lacul Mori ,Parcul Kiseleff si Arcul de Triumf, Parcul Ioanid, Parcul Gradina Icoanei
ULTRACENTRAL - GRADINA ICOANEI
Spatiu comercial situat la parter de bloc, fara risc seismic, AC=107,52 mp, AU=92 mp, amenajat pentru minirestaurant, cu bar, de lux (lounge & events), inchiriat cu 2.550 euro/luna+tva (27,7 euro/mp). Capacitatea spatiului este pentru 20-25 de consumatori, cu posibilitatea unei terase exterioare pentru 3-4 mese. Spatiul este dotat cu aer conditionat si decoratiuni interioare de exceptie. Investitia in locatie se vinde cu 25.000 euro, prin cesiunea societatii, cu asociat unic, care detine contractul de inchiriere.
PRET vanzare afacere: 25.000 euro
E-mail: vladimir.nerisanu@gmail.com
Telefon: +4 0744.367.781
DOWNTOWN BUCHAREST CITY - ICOANEI GARDEN
Commercial space at the ground floor of a block, without seismic risk, gross built area=107.52 sqm, net area=92 sqm, arranged for luxury mini-restaurant with bar, (lounge & events), let for 2,550 euro/month+vat (27.7 euro/sqm). The capacity of the space is for 20-25 costumers, with the possibility of an exterior terrace for 3-4 tables. The space is equipped with air conditioning and exceptional interior decorations. The investment in location is on sale for 25,000 euro, by assignment of the company, with sole associate that owns the rental contract.
Business sale price: 25,000 euro
E-mail: vladimir.nerisanu@gmail.com
Phone: +4 0744.367.781
Street Delivery 2012 - Theater. Bucharest, Romania - Part II
For 3 days, between June 15 and 17, 2012, the Arthur Verona Street in Bucharest is closed for cars and open just for the people.
'Street Delivery' advocate for a city to give joy to its inhabitants, for a city where pedestrians are given the same importance as other traffic participants.
They propose to determine the authorities to create a pedestrian cultural trail inn the Arthur Verona Street area, which over time to expand to link the Cismigiu Park with the Garden Icon ('Gradina Icoanei').
Piesa „Ulciorul sau leagănul florii-strugure
Proiectul a fost realizat în cadrul Clubului „Vis-în-Dungi, la cursul de scenografie condus de prof. Maria Cosmina Dragomir, in colaborare cu prof. Petruta Banita, Madalina Gheorghe-Tanase si Mihaela Netoiu. Copiii implicaţi au vârste cuprinse între 3 ani şi 12 ani.
Scenariul spectacolului este o adaptare după o poveste din folclorul rusesc, proces creativ în care au fost implicate părerile copiilor. Ei au primit o schemă epică pe care au îmbogăţit-o, au inventat dialogurile, le-au dat nume oamenilor şi locurilor.
Au schiţat numeroase proiecte pentru construcţia spectacolului, au desenat, pictat, decupat şi lipit, au modelat în plastilină şi lut. Au creat decorurile, butaforia şi păpuşile, fiecare a contribuit cu personalitatea şi sensibilitatea sa la peisaj şi la expresia personajelor.
În final, învăţând povestea, au fost rugaţi să o istorisească fiecare cu propriile cuvinte, şi au făcut-o dindărătul paravanului, prin intermediul păpuşilor, fără rigori de memorizare, fără reguli crispate de intonaţie, fără distribuţie prestabilită. E o poveste minunată, despre iubire şi toleranţă, despre artişti şi bătălia continuă a vieţii, istorisită prin vocile unor copiii. Spectacolul a avut loc sâmbătă, 16 iunie 2012 la ora 11:30 in Grădina Verona.