Gradina Zoologica Timisoara iulie 2018
Zoo Timisoara - Romania - Iulie 2018
Canon G7 X Mark II (Romanian review
Royalty Free Music from Bensound.com
Composer: Benjamin TISSOT (also known as Bensound)
Hoinar in Vest - Zoo Timisoara
Gradina Zoologica Timisoara este cea mai noua gradina zoologica din Romania si este amplasata in partea de nord-est a Municipiului, in Padurea Verde, pe o suprafata de 6,34 ha teren, aflat in proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timisoara.
Orar Gradina Zoologica din Timisoara:
Programul de vara (intre 15 aprilie si 30 septembrie)
Marti -- Duminica -- de la orele 10.00 la orele 20.00
Program de iarna (intre 1 octombrie -- 14 aprilie)
Marti -- Duminica -- de la orele 10.00 la orele 17.00
Luni -- Gradina zoologica este inchisa pentru vizitatori.
Colectia de animale: Ursul brun; Cerb comun; Pisica salbatica; Renul salbatic; Maimuta husar; Macaci; Cangur pitic; Lebada; Emu; Mara; Strutul; Ratonul nordic; Guanaco; Testoase; Paun; Ponei; Iepuri; Califarul rosu; Rata fluieratoare europeana; Rata sulitar; Rata chiliana; Iguana; Crapul KOI; Carasul auriu; Pasari domestice; Porcusor de Guineea; Capre; CAPYBARA
Animalele de la Pădurea Verde, sărbătorite de ziua lor
Animalele de la Pădurea Verde, sărbătorite de ziua lor
Poate că puțină lume știe că există în mod oficial o zi Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor. În fiecare an, pe data de 9 august, este marcată importanța conservării biodiversității.
La Timișoara, grădina zoologică, nu este nici din cele mai mari, nici nu are cele mai multe animale, dar a fost, astăzi, un loc de atracție deosebit pentru prichindeii curioși. Tot personalul grădinii, dar și animalele s-au pregătit în mod special ca să îi primească pe cei mici. Au venit în grupuri organizate cu câte un dascăl, alții mai mari în grupuri ad hoc iar alții cu părinții, bunicii sau chiar singuri.
De la poartă au avut o surpriză. Chiar dacă în alte zile nu se încurajează hrănirea animalelor pentru a evita unele accidente ce se pot ivi de ambele părți, acum a fost altfel. Pentru ca animalele să nu primească ceva ce nu le-ar fi priit, de data asta au fost pregătite punguțe speciale cu alimente. Sub atenta supraveghere au fost îndemnați doar la anumite specii să le întindă foi de varză, morcovi ori mere. Bucuria a fost comună. Animalele și cei mai buni prieteni ai lor, copiii, s-au distrat împtreună.
Printre vedete au fost poneii, caprele, cerbii, căprioarele, rațele și gâștele.
Una dintre cele mai atractive locuri a fost în mod sigur țarcul urșilor. Și maimuțele au stârnit interes. O specie mai deosebită a venit tocmai din America de Sud – mara. Puii lor le-au stârnit curiozitatea micilor vizitatori.
Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de ateliere de picturi pe față, cântece și jocuri. Nu au lipsit înghețata și floricelele de porumb.
Puiul de leu care ar putea deveni vedeta Zoo Timisoara
Cat a crescut si cum s-a schimbat Paco, puiul de leu scos la vanzare in Timisoara si ajuns la Zoo. Ar putea deveni vedeta Gradinii de la Padurea Verde. Video
Detalii aici:
New cycling route in Green Wood, Timisoara - Traseu nou pietruit in Padurea verde
Traseul porneste de la Gradina Zoologica si se termina la Lacul Dumbravita
De cateva luni traseul este pietruit, se asteapta asfaltarea lui.
SUBSCRIBE, LIKE & SHARE :) Thank you !
My Blog :
My Instagram :
Facebook - Piste de biciclete Timisoara -
Facebook - Comunitatea biciclistilor din Timisoara -
Facebook - International Cyclepath Timisoara - Zrenjanin -
Bivoli albi la Gradina Zoo Timisoara
Atractie noua la Gradina Zoologica din Timisoara
Detalii aici:
Grădina zoologică Timișoara
Dați Like și abonați-vă
Sper că va plăcut ????
#HaiCu100DeAbonații ✌️
#like
#share
#subscribe
Ziua internaționala a grădinilor zoologice
Zeci de copii au participat la Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice, în Timișoara
Marți, 9 august, este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice. Cu această ocazie, în Timișoara, toți vizitatorii au beneficiat de intrare gratuită la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde. Nu doar micuții au avut acces gratuit, ci și însoțitorii lor. Părinții sau bunicii au venit încă de la primele ore ale dimineții.
De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice copiii au putut hrăni animalele, fără niciun fel de pericol. Micuții au putut interacționa cu unele animale precum cerbii, suricatele, iepurașii, căprioarele, chiar și urșii, hrănindu-le peste gardurile de protecție.
Zoo--- TIMISOARA. 2016. part.2
Ramona Stefan & Adrian Chifu - Butterflies & their Friends ( Timisoara - Padurea Verde )
- original music with the voice of Ramona Stefan
- shot on 14th of June 2009 in Green Forest - Timisoara
Uncle Tom's Cabin Cabana unchiului Tom Timisoara Padurea Verde, poluare, gunoaie, moarte!
Uncle Tom's Cabin or, Life Among the Lowly
Cabana unchiului Tom in varianta CACANA TIMISOARA PADUREA VERDE.
Muzeul Satului Banatean din judetul Timis
Muzeul Satului Bănățean din județul Timiș
Biking Ep 2: MTB - Padurea Verde Timisoara (Part 1)
Pentru discount la PcGarage folositi codul de reducere: XB98VVF6
Mountain Biking - Padurea Verde Timisoara
Padurea Verde Timisoara 2016
Padurea Verde Timisoara - eveniment24 - mai multe pe:
link -
link -
Verde la biciclete in Timisoara
GoldenKey - Vila moderna cu 6 camere, gradina, impecabil renovata 2016 - ID307175
Pe o strada linistita cu access restrictionat, la 5 minute de mers de Parcul Herastrau si Metrou Aurel Vlaicu, aceasta vila moderna cu 6 camere se desfasoara pe 4 nivele, D+P+2. Este integral renovata in 2016 cu materiale de cea mai buna calitate.
Are o suprafata totala de 425mp din care 350mp utili pe un lot de teren de 500mp.
La demisol are camera hobby cu cinema si bar (provenita din inchiderea garajului), spa, spalatorie, depozitare si grup sanitar cu dus.
Parterul este compus din living spatios de 42mp, bucatarie separata complet utilata cu dining de 27mp si grup sanitar.
La etajul 1 sunt 3 dormitoare (19/17/15mp) cu 2 bai si terasa.
Etajul 2 este transformat in zona matrimoniala cu dormitor, living/birou, terasa, dressing si baie cu cada si dus.
Gradina este amenajata cu arbusti ornamentali si poate avea pana la 6 locuri de parcare.
Finisajele sunt de cea mai buna calitate, instalatiile au fost schimbate integral.
Pretul include mobilierul fix (bucatarie, dressinguri).
Avand in vedere locatia, ambientul placut si proximitatea majoritatii punctelor de interes, aceasta vila este perfecta pentru rezidenta sau activitati comerciale.
reporter de teren la muzeul satului
Reporter Europa Nova Timisoara, Cioban, Taitul brinzei cu ata, Padurea verde,Muzeul satului,interviu
Parcul Central | Ce s-a vrut și ce a ieșit. În loc de parc vienez, locul e raiul gunoaielor
Parcul Central | Ce s-a vrut și ce a ieșit. În loc de parc vienez, locul e raiul gunoaielor și al lucrărilor de mântuială
Cu vreo trei ani în urmă, edilii locali au încercat un fel de vot popular sau plebiscit (că sună mai democratic) despre starea viitoare a Parcului Central. În toatre mijloacele media umbla la liber o întrebare adresată oricui. Tot timișoreanul, dar nu numai, era întrebat dacă Parcul Central ar trebui să arate după un model vienez ori după unul englezesc. Bună întrebare, și-au zis cetățenii, chiar dacă nici cinci la sută nu s-au sinchisit să afle în ce constau diferențele dintre cele două stiluri. Și nici nu și-au pus întrebarea dacă mai există o a treia sau a „n”-a cale. Unii chiar au răspuns la sondajul fără fundamentare.
Gata de mari isprăvi, autoritățile locale au bătut palma cu ceva firme de construcții ori de peisagistică și au dat banii. Prima măsură a fost cea de a înconjura întregul parc cu un gard și de a pune niște paznici vigilenți să taie frunze la câini. După care au continuat lucrările ce nu mai puteau fi obsevate de nimeni. Nu fiincă ar fi fost gardul prea înalt ori ermetic, ci pentru că nu se prea întâmpla mai nimic pe șantier.
Totul a început în prag de vară la 1 iunie 2017. Cetățenii deja își frecau mâinile cu gândul la parcul vienez ce-i va întâmpina peste un an. Iluzii deșarte.
Termenul inițial de finalizare a fost hotărât la un an. A trecut anul, și nu se dădea nici un semn că cineva s-ar grăbi să finalizeze ceva. E drept că au mai apărut ba câte un muncitor cu o lopată, ba câte un escavator ce mai scurma molozul rezultat din decopertatrea vechilor alei. S-a muncit cu un entuziasm sublim, cam odată la săptămână se mai mișca câte o piatră pe șantier. Colac peste pupăză, a mai venit în septembrie 2017, celebra furtună ce a devastat întreg orașul. Ce pretext mai bun de a tergiversa lucrările și de amâna totul până la primăvară. Așa, târâș-grăpiș, a mai trecut o primăvară, apoi o vară caniculară din cauza căreia nu s-a făcut mai nimic.
A venit și toamna 2018 ce, în loc de roade bogate, a adus noi amânări de termene de finalizare. Cetățenii s-au obișnuit să ocolească cele opt hectare de parc inutilizabil. Nimeni nu le dădea nicio speranță sau măcar o explicație de ce nu se putea închide parțial ori pe bucăți parcul pentru a putea fi măcar folosite aleile ce traversează pe două diagonale fostul parc devenit tăpșan. Între timp firma constructoare își număra cele de 7,7 milioane de lei ce le-a căzut ca o pleașcă. Adică aproximativ 1,6 milioane de euro.
A mai fost lansat un termen de finalizare foarte optimist. Aprilie 2019 urma să fie limita de timp acceptată de municipalitate. Sigur că nu a fost respectată nici această dată.
Cu eforturi mărețe, în această vară (iulie 2019) a fost terminat Parcul Central, ce a revenit la numele de „Anton Scudier”.
„Cu arată?” se întrebau sutele de curioși care au dat năvală să vadă minunea. Concluzia generală este sintetizată de un domn în câteva cuvinte.
– „E binișor. Merge. Dacă vedeam așa ceva la Pătârlagele ziceam că e ceva deosebit. Dar de la Timișoara aveam pretenții ceva mai mari!”
„De fapt este o igienizare și întreținere normală ce ar trebui făcută ritmic măcar la doi-trei ani”, crede un alt vizitator. „Și eu am condus șantiere în tinerețe, așa că știu ce spun. Așa ceva se putea termina în patru-cinci luni cu bani mult mai puțini”.
Obiectiv vorbind, parcul arată destul de bine dacă nu te apleci asupra detaliilor. Dar acestea denotă heirupismul și uneori calificarea aproape de limita inferioară a celor care s-au ocupat de proiectarea, dar și de execuția lucrărilor de revitalizare. Nu a existat o viziune unitară. Majoritatea aleilor au fost asfaltate. Dar altele au fost pavate cu dale galbene de gresie. Sigur că nu mai are importanță că acea piatră este suficient de friabilă și, în general, se evită folosirea în spații deschise. Unele postamente de piatră ce susțin stâlpi de lemn sunt acoperite cu dale din imitație de marmură ce nu-și au locul aici. Tot din seria de exemple negative ar fi situația fără explicație a cutiilor electrice ce stau deschise larg de parcă ar fi o atracție turistică. Un copil ar putea fi cu siguranță victimă a tâmpeniei ridicate la rang de profesionalism.
Monument Ostașului din centru a fost parțial renovat. Mai ales la baza postamentului, ce a fost, de asemenea, cârpăcit cu marmură gălbuie sintetică. Asta, în condițiile în care tot pavimentul de marmură albă din jur a dispărut fără urmă, în loc să se folosească la înlocuit bucățile lipsă din postament. Mai sus nu a îndrăznit nimeni să urce și să smulgă buruienile ce cresc în voie pe statuie.
Un sat nou la Muzeul Satului Banatean
Un sat nou la Muzeul Satului Banatean