De Hartebrugkerk.in Leiden
Koster Hartebrugkerk Leiden heeft schedelbasisfractuur na overval
De koster die dinsdag werd overvallen in de Hartebrugkerk in de Leidse Haarlemmerstraat, heeft een schedelbasisfractuur opgelopen. 'Er kwam veel bloed uit zijn hoofd', laat pastoor Jaap van der Bie aan Omroep West weten. 'Ik hoop dat hij snel weer beter wordt.'
Read more at
Leiden, luiding kerkklok Hartebrugkerk (1)
Opname Maandag 30 mei 2011 13:15 uur.
Opening Catharinasteeg
LEIDEN - Leiden is af. Tenminste, als het aan de organisatoren van het Openingsfestival Catharinasteefgligt. Vier dagen lang staat Leiden in het teken van feest ter ere van het nieuwe winkelrondje. Donderdagmiddag werd het festival feestelijk afgetrapt bij de Catharinasteeg.
Winkelrondje
Met de realisatie van een nieuwe straat en de verlegging van de brug die daarop aansluit, is een nieuwe winkelroute ontstaan: vanuit de Haarlemmerstraat, Stille Mare, Catharinabrug, Catharinasteeg, Breestraat, Hoogstraat via de Donkersteeg weer terug naar de Haarlemmerstraat.
Festival
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wordt de binnenstad omgetoverd tot een stadsfestival. Er is een podium in de nieuwe Catharinahof, op het Waaghoofd en in de etalage van de Hudson’s Bay. Ook op Haarlemmerstraat is het feest bij de Hartebrugkerk.
De opening wordt gevierd met de Leidenaars, MRP, de projectontwikkelaar van de Catharinasteeg, de gemeente Leiden, het Centrummanagment, Hudson’s Bay en de ondernemers.
Nieuws uit de regio Leiden lees je ook dagelijks op
Beelden uit de regio Leiden zie je ook dagelijks op
Je hoort waar je woont bij Unity FM op
Muziek van Nederlandse bodem luister je via Unity NL op
2016 11 18 Hartebrugkerk afgesloten vanwege vallende steen
LEIDEN - Vanaf de monumentale Hartebrugkerk is vrijdagavond een steen uit de gevel komen vallen. De brandweer werd opgeroepen om naar de Haarlemmerstraat te gaan en te controleren of er niet meer stenen loszitten.
De politie heeft ondertussen met dranghekken een veilig gebied afgezet om te voorkomen dat mensen gewond raken. De kerk, officieel de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen genoemd, is gebouwd in 1877.
Zaterdag is de kerk toneel van het protest tegen zwarte piet. Op dit moment is het niet duidelijk of de demonstratie op die plek veilig kan verlopen.
Nieuws uit de regio Leiden lees je ook dagelijks op
Beelden uit de regio Leiden zie je ook dagelijks op
Je hoort waar je woont bij Unity FM op
Muziek van Nederlandse bodem luister je via Unity NL op
3 Oktober 2015 Leiden Fotoslideshow Reveilll je en Haring & Wittebrood www.leidseglibber.nl
Fotoslideshow van de Reveilll-je en de uitreiking van Haring & Wittebrood
Stadscarillon Leiden speelt liedjes Leidsch Studenten Cabaret
Het betreft bekende liedjes als 'Laat je zoon studeren' en 'Lege glazen'.
Petronilla of Lorraine and the Abbey of Rijnsburg in Rijnsburg, the Netherlands
Read the article here:
Petronilla of Lorraine and the Abbey of Rijnsburg
Twitter:
Facebook:
Blog:
Contact: info@historyofroyalwomen.com
Leiden, luiding kerkklok Hartebrugkerk (2)
Opname maandag 30 mei 2011 13:15 uur.
Het kan soms zijn dat op deze video het geluid raar doet.
Nieuwe klokkenstoel voor klok Pieterskerk in Leiden
Nieuwe klokkenstoel voor klok Pieterskerk in Leiden
Hooglandse Kerk Leiden 700 jaar - Kerk in het Licht - videoprojecties
'Kerk in het Licht': 11 dagen lang videoprojecties op de jubilerende Hooglandse Kerk in Leiden. De aftrap was op donderdag 3 september met een klank- en lichtshow, live zang en veel publiek.
Camera en montage: Beelding Media Producties
Leiden - Kath. St. Lodewijkskerk (PLENUM)
Eijsbouts 1961 68,2 cm
d2
Luidklok, glocke cloche campana chiesa
Cityhall tower of Leiden
Leiden
Zijlpoort begraafplaats, Leiden
Animation of the SketchUpmodel.
An oasis of peace, the Roman Catholic cemetery near the Zijlpoort in Leiden, the Netherlands. In 1828 built on the outskirts of the historic city. On this spot stood a windmill. More models at: vanderklip.net
Leiden Zuid-Holland: Kerkklok Katholieke Lodewijkskerk (Plenum)
Leiden (NL): Hervormde kerk
Leiden (NL): Reformierte Kirche
Kruk Luidas
Gekröpftes Joch
d
Opname: Woensdag 17 maart 2010 18.02 uur (Angelus Läuten)
Het Carillon als ook de luidklok en luidas van de luidklok zijn in de 60er jaren vervaardigd door Royal Eijsbouts te Asten
Das Carillon, Läuteglocke und gekröpften Joch sind im Jahren 60 gemacht worden durch Royal Eijsbouts zu Asten
Marekerk in Leiden
The Marekerk is a Protestant church in Leiden, located at the Lange Mare and the Oude Vest canal. The church was designed by the city architect Arent van 's-Gravesande in 1639-1649. It was opened in 1649.
Leiden (NL) Kerkklok Lodewijkskerk
Lodewijkskerk Leiden.
Nadat we de klokken van de Petruskerk hadden bezocht, konden we ook nog even langs de Lodwijkskerk. De toren is uiterst krap om te beklimmen. Het eerste gedeelte tot aan de omloop gaat nog, dan heb je een leuk zicht om je heen, maar je staat zeker niet hoog genoeg om veel van Leiden te kunnen zien, dan moet je de Petruskerktoren beklimmen. Echter als je naar de klok wilt moet je door een wirwar van houtconstructies klimmen en door een oerwoud van spinnenwebben kruipen. Je past zelf nauwelijks door het luik waar de klok hangt. Boven in de toren hangt een mini carillon met als grootste klok de luidklok. Deze hangt in het midden, recht boven je als je het luik open doet. Tijdens het filmen stond ik met m'n hoofd in de opening van de luik, want dichterbij kom je niet, zo krap is het. De carillonklokken hangen in een cirkel om de luidklok heen die wel vanaf buiten te zien zijn. De luidklok zelf stelt niet veel voor, een kleine klok die zwaar gekrukt hangt met dus een traag tempo en ook nog eens een stuiterende klepel. Het was wel leuk dat je de klok met een afstandsbediening aan kon zetten. Chardy en Leander waren hier namelijk ook bij en die stonden op de omloop tijdens de opname en konden hem van daaruit bedienen. Al met al toch wel een leuke ervaring :)
Gegevens klok:
Slagtoon: d²
Gieter: Eijsbouts
Gietjaar: 1961
Luidas: krukas
Aandrijving: elektrisch
Opname: dinsdag 22 augustus 2017 omstreeks 14.45 uur.
Stadhuis, Leiden | Berthawent.nl
Voor meer informatie over deze bestemming ga naar:
Leiden Castle (Burcht van Leiden)
I have wanted to see the Leiden Castle for some time and finally go a chance on June 17, 2014. It is locally known as the Burcht van Leiden, lies in the center of the city of Leiden, in the province of South Holland. From this 9 meter high Burcht you get a wonderful panorama of Leiden including the Hooglandse Kerk, the Mare Kerk, Peiters Kerk, the Stadhuis and Hartebrugkerk. The architecture of these structures span 600 years from 1100 AD.
Leiden Castle is a good example of a shell keep and, in its present form, dates back to the 12th century. The motte (an artificial hill) was constructed in the 11th century and a wooden fortification was built on top of it. Around 1150 this wooden fortification was replaced by the present stone castle. Originally a keep would have stood against the inside of the castle walls. Archeological excavations showed that Leiden Castle was probably never used for permanent habitation and only served as a refuge for the people of Leiden and their belongings in times of peril. In 1203 and again in 1204 the castle was sieged and suffered considerable damage. As the town of Leiden grew around the castle it lost its military function in the beginning of the 14th century. In 1651 the castle was bought by the town council of Leiden.
The castle was built on a strategic spot; in a bend of the Old Rhine river. Nowadays that river is reduced to a canal through the city of Leiden and can't be seen from the castle anymore due to all the 18th century buildings that surround the motte.
It consists of a tuff and brick circular wall with ramparts resting on arches. The carvings surrounding the gate are a decorative addition from the 18th century. A distant relative Ada, Countess (23rd great grand Aunt) of Holland Ada was captured by the supporters of William I, a 26th great grandfather, and taken prisoner in the citadel of Leiden.
Oegstgeest inBeeld: Dodenherdenkingen 2013
Unity TV was zaterdag in Oegstgeest bij de dodenherdenking. In het dorp werden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar ook de gevallen strijders uit andere conflicten. De opkomst bij de herdenking was groot. Burgemeester Timmers liet Unity TV weten blij te zijn dat ook de jeugd uit het dorp aanwezig was bij de herdenking.
Beelden uit de regio Leiden & de Bollenstreek zie je ook dagelijks op
Nieuws uit de regio Leiden & de Bollenstreek lees je ook dagelijks op