Best Attractions and Places to See in Tilburg, The Netherlands
Tilburg Travel Guide. MUST WATCH. Top things you have to do in Tilburg. We have sorted Tourist Attractions in Tilburg for You. Discover Tilburg as per the Traveler Resources given by our Travel Specialists. You will not miss any fun thing to do in Tilburg.
This Video has covered Best Attractions and Things to do in Tilburg.
Don't forget to Subscribe our channel to view more travel videos. Click on Bell ICON to get the notification of updates Immediately.
List of Best Things to do in Tilburg, The Netherlands
Museum De pont
Textile Museum
Natuurmuseum Brabant
Beekse Bergen Safari Park
Zoopark The Oliemeulen
Beer Brewery de Koningshoeven
Theaters Tilburg
Burgemeester Jansen
Hasselt Chapel
La Trappe Brouwerij, Proeflokaal en Kloosterwinkel
Top 10 Tourist Places In Tilburg - Netherlands
Tilburg is a city in the Netherlands, in the southern province of North Brabant. With a population of 214,157, it is the second largest municipality in North Brabant, and the sixth largest in the Netherlands.
beekse bergen safari park - Beekse Bergen 31, 5081 NJ Tilburg
TextileMuseum - Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg
Zoopark The Oliemeulen - Reitse Hoevenstraat, 30, 5042 EH Tilburg
The Nature Museum Brabant - Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg
theaters Tilburg - Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg
Hasselt Chapel - Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg
duvelhok - Sint Josephstraat 133, 5017 GG Tilburg
Heikese kerk - Stadhuisstraat 6, 5038 XZ Tilburg
Helga Deen Garden & Tilburg Synagogue - Willem II straat 20, 5038 BG Tilburg
De Pont Museum - Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg
Piusplein - Piusplein 7, 5038 WL Tilburg
Follow Me On
------------
Facebook :
Instagram :
Google Plus :
Twitter :
Blog :
------------
WhatsApp : +91 7034242262
Some Images -
Bernhard Lokhorst - Improviseert in Hasselt (02/12/2019)
Bernhard Lokhorst improviseert er op los in Hasselt (Grote kerk).
Playlist Hasselt:
1. Israël
2. Psalm 68
3. Verjaardagslied
4. Sinterklaas & de Kerstman
5. Stille nacht
6. 't Was nacht in Bethlehems dreven/In de stad van Koning David.
Geniet er maar van!
Meiliedeken, beiaard Hasselt
Een onbekende beiaardier (mogelijk Dhr. Loos) speelt Hasselts Meiliedeken op de beiaard van de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De opname dateert uit 1954 en werd gemaakt voor een reportage van Gewestelijke Omroep Zuid uit Maastricht.
Uit het geluidsarchief van Radio 2 Limburg (in Provinciale Bibliotheek Limburg).
-uploaded in HD at
Het Koningsluiden in Tilburg (stadsluiding)
STADSLUIDEN MET ALLE 41 KLOKKEN IN TILBURG!
- georganiseerd door Werkgroep de Torenklok, onderdeel van Heemkundekring Tilborch -
0:02 Voorslag Heikese Kerk
0:15 Uurslag Heikese Kerk (9 uur)
---------------------------------
0:22 Inluiden Heuvelse Kerk
0:28 Inluiden Broekhovense Kerk
2:12 Inluiden Pauluskerk
4:00 langs Zusters van Liefde
6:25 Inluiden Heikese Kerk
---- korte stop Stadspark: te horen zijn
Broekhovense Kerk, Heikese Kerk, Zusters van Liefde en Gerardus Majellakerk
ca. 11:00 wandeling uit stadspark, dan is nog maar de
Heikese Kerk en de Zusters van Liefde goed te horen. Vanaf 12:00 zijn alleen deze kerken te horen.
13:30 langs de Heikese Kerk, dan beginnen de klokken ook uit te luiden.
Totale dispositie: b c' d' d' e' e' e' g' g' a' a' d e g ;-)
De volgende locaties deden mee:
Antoniuskerk (Reeshof), St. Dionysius (Goirke), St. Dionysius (Heike), Generalaat Fraters CMM, Gerardus Majellakerk, Hasseltse Kapel, St. Jozefkerk (Heuvel), Lucaskerk, Maranathakerk, Montfort, O.L.V. van Goeden Raad (Broekhoven), O.L.V. Koningin van de Vrede, O.L.V. Onbevlekte Ontvangenis (Heikant), O.L.V. Rozenkrans (Hasselt), Paters Kapucijnen, Pauluskerk, Petrus Donders (Loven), Zusters Oude Dijk, en tevens de kerken in Goirle, Berkel en Enschot.
Voor eventuele stoorgeluiden (voetstappen, pratende mensen, fietsen, vogels, auto's, etc.) wil ik me verontschuldigen, het is een buitenopname in het stadscentrum en zijn deze geluiden - zeker op zo'n drukke dag - niet onontkoombaar.
Opname gemaakt op Koningsdag 2017 n.a.v. de feestelijke inluiding van de komst van de koninklijke familie.
Met dank aan de leden van de Werkgroep (Peter van Gestel, Petra Robben en Jan Rossou), het Oranje Comité, en niettemin alle kosters/medewerkers die voor dit luiden hebben gezorgd!
Sint Jacobskerk luiden van de kerkklok
Dit vindt traditie getrouw nog steeds plaats op iedere zondagmorgen en middag, men spreekt ook wel in de volksmond van het beieren van de kerkklok. Het doel hiervan is om aan te geven dat over een kwartier of half uur de kerkdienst zal beginnen. Ook bij huwelijksplechtigheden en begrafenissen luidde men de kerkklok, en dit komt nog steeds geregeld voor.
In het verleden
In 1169 werd de luidklok officieel opgenomen in het rooms-katholieke kerkrecht. De kerk bepaalde het gebruik van de kerkklok. Zo mocht de wereldlijke overheid alleen in geval van nood (brand, overstroming, oorlog) klokken luiden. De Reformatie nam het gebruik van de luidklokken over.
Winterland Breda, een wonderlijk voorproefje.
????Wil jij weten hoe wondermooi Winterland Breda eruit gaat zien? Deel dit filmpje met familie & vrienden en kom alvast in de stemming. Het wordt een prachtige winter! ????
⛄ Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes omtrent Winterland Breda 2016!? Zet je zelf op aanwezig op het event: goo.gl/2bgt2i ⛄
PhD defence ceremony in the Senate Room
Some 300 PhD defences are held every year at Leiden University. A PhD defence is always both an official and a festive occasion. Leiden University has two locations where defences can be held: the Great Auditorium and the Senate Room. The Senate Room is a more intimate venue.
Preview 'Klokkenluider al twee jaar in strijd met buren'
Netwerk, 2 juli 2009 - Preview 'Klokkenluider al twee jaar in strijd met buren'
Music Show Scotland // 18.11.2017 // Sportpaleis
Meer info:
Mistflarden hullen het Schotse Highland Valley Castle in een mysterieuze duisternis. De torens en kantelen op de hoge muren van de vesting lichten op wanneer felle bliksemschichten de lucht doorklieven. Het geluid van de donder is oorverdovend. By the center, quick march! klinkt een militair bevel achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken doedelzakken. Het geluid van de pipes en drums zwelt aan. Steeds harder en harder. Een imposante formatie van meer dan honderd doedelzakspelers en drummers met Schotse kilt, full dress en bontmuts marcheert door de kasteelpoort naar buiten…
Music Show Scotland, de grootste indoorpipeshow van de wereld, is begonnen!
Deze indrukwekkende show komt, na zijn Belgische première in 2014 in de Ethias Arena in Hasselt en zijn succesvolle shows in 2015 en 2016 in het Sportpaleis, terug naar Antwerpen en doet in januari 2018 voor het eerst ook Brussel (Vorst Nationaal) aan. Kom en geniet van meer dan drie uur Keltische muziek, zang, Schotse dans, Ierse stepdance en humor in de grootste en mooiste arena’s van het land!
Een fenomenale productie
Wanneer de enorme massed band in uniform door de kasteelpoort komt marcheren, is kippenvel gegarandeerd. Legendarische muziek als ‘Amazing Grace’, ‘Highland Cathedral’ en ‘Auld Lang Syne’ zijn slechts een klein onderdeel van het drie uur durende programma. Combinaties van traditionele muziek met moderne pop- en rockmuziek, verzorgd door de eigen Castleband, zorgen voor een onvergetelijke avond.
Het Schotse ‘highland dancing’ en het Ierse ‘tapdancing’, bekend van o.a. Riverdance, ontmoeten elkaar. Dansgroepen voeren begeleid door livemuziek traditionele en moderne dansen op en voor het bijzondere decor waan je je in de Schotse Highlands.
Music Show Scotland wordt gebracht door meer dan 200 pipers, drummers, danseressen, muzikanten en zangeressen in een imposant kasteeldecor. Het levensgrote Highland Valley Castle is speciaal ontwikkeld voor deze show en is met zijn 70 meter breedte en 12 meter hoogte een unieke setting voor deze fenomenale productie. Er zijn zes vrachtwagens nodig om het kasteel, dat bestaat uit onder meer 6.500 kilo staal en 2.200 kilo hout, en de spectaculaire licht- en geluidsshow te vervoeren. Vijf touringcars brengen de artiesten van stad naar stad, waar zij keer op keer een weergaloze show neerzetten.
Met Schotten uit… Nederland
Enkele jaren geleden werd het idee van de Music Show Scotland geboren in Nederland. De Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo organiseerde succesvolle Celtic Nights die door vele bezoekers enthousiast werden begroet. De Celtic Nights groeiden uit tot de grootste Schotse indoorshow ter wereld: Music Show Scotland.
Kaarten kosten van 38,50 tot 59 euro.
Korting voor kinderen tot 12 jaar. Verschillende ticketprijzen Antwerpen en Brussel.
Wie schön leuchtet der Morgenstern, Bert Matter - Martijn Borsje
Wie schön leuchtet der Morgenstern, Bert Matter - Martijn Borsje
Hoe helder staat de morgenster, Philipp Nicolai
Opname vanuit de Grote Kerk in Den Haag tijdens mijn concert op het Metzler-orgel.
Registranten: Marieke Dolman en Rianne Korteweg
Rotterdam Zuid-Holland: Luidklok Grote kerk Overschie (Klok 2)
Grote Kerk Overschie (Rotterdam)
Deze klok luidt dagelijks om 20.00 uur.
Volgens de website van kerkelijke gemeente hangen er twee klokken van Van Bergen te Heiligerlee.
De kleine klok (klok 2) weegt 675 kg en de grote (klok 1) 1100 kg.
Fantasie & Toccata Psalm 68 Klaas Jan Mulder door pianoleerling op twee Seifert-orgels Duitsland
Fantasie (Intro & Toccata) over Psalm 68 - Klaas Jan Mulder (1930-2008). Hendrik Jan van der Heiden, pianoleerling van K. J. Mulder, speelt een reconstructie van deze improvisatie zonder bladmuziek op twee orgels; de Intro op het Seifertorgel te Emmerich ( september 2008) en de Toccata op het Seifertorgel te Rhede (juni 2009). De Intro over Psalm 68 is de versie van K. J. Mulder uit de Laurenskerk te Rotterdam in de jaren '90, cd De Bazuin. De Toccata over Psalm 68 is versie van K. J. Mulder uit de Sint- Hypolituskerk te Delft in de jaren '60, lp Te Deum.
Fantasy (Intro & Toccata) about Psalm 68 - Klaas Jan Mulder (1930-2008). Hendrik Jan van der Heiden, piano student of K. J. Mulder, plays a reconstruction of this improvisation without sheet music on two organs; the Intro on the Seifert organ in Emmerich (September 2008) and the Toccata on the Seifert organ in Rhede (June 2009). The Intro about Psalm 68 is the version of K. J. Mulder from the Laurenskerk in Rotterdam in the 90s, CD De Bazuin. The Toccata about Psalm 68 is a version of K. J. Mulder from the Sint-Hypolitus church in Delft in the 1960s, LP Te Deum.
The Dutch organist Hendrik Jan van der Heiden is a pupil of Frans van Tilburg, Jaap Zwart and the famous Dutch organist Klaas Jan Mulder. Frans van Tilburg is a pupil of Feike Asma and Jaap Zwart is the grandson of Jan Zwart. Hendrik Jan van der Heiden belongs to a typical Dutch organ movement.
Brugge, Sint-Gilliskerk (1/2): klokken (solo).
Brugge (België, West-Vlaanderen)
Afzonderlijk luiden van de vier klokken van de Brugse Sint-Gilliskerk.
00:47 Uurslag op de dis1
01:50 Luiden cis2
04:33 Luiden fis1
09:05 Luiden dis1
14:40 Luiden cis1
Joanna (naam vorige klok: Salvator), cis1
Gewicht: ca. 2.200 kg
Ø 1,495 meter
Gegoten in 1715 door Ignatius de Cock uit Heestert.
Buitenopname:
Maria, dis1
Gewicht: ca. 1.750 kg
Ø 1,380 meter
Gegoten in 1689 door Nikolaas (Niclays) Moerman te Brugge.
3) Jozef, fis1
Gewicht: ca. 950 kg?
Ø 1,140 meter
Gegoten in 1948 door Marcel Michiels Jr. te doornik.
4) Bruno, cis2
Gewicht: ca. 200 kg
Ø 0,700 meter
Gegoten in 1769 door Joris Dumery te Brugge.
In 1621 hergoot Gregorius van Halle de grootste klok van 4770 pond. In 1689 goot de Brugse klokkengieter Nikolaas Moerman de tweede klok. Een andere telg, de geelgieter Gillis Moerman, goot luidklokken voor Heist en de trommel voor de beiaard van Melchior de Haze in de hallentoren. Deze trommel ging bij de brand van het belfort in 1741 verloren. In 1715 hergoot Ignatius de Cock uit Heestert opnieuw de zwaarste klok. Ignatius de Cock leverde beiaarden aan o.a. Mesen, Veurne, Menen,... In 1857 leverde Severinus van Aerschodt uit Leuven een luidklok genaamd 'Josephus'. Deze klok werd in 1943 opgeëist en in 1948 door Marcel Michiels Jr. uit Doornik vervangen.
Schatting gewichten: Thierry Pauwels.
Bruges (Belgique, Flandre-Occidentale).
Sonnerie en solo des quatre cloches de volée de l'église Saint-Gilles.
Notes: do#3, ré#3, fa#3, do#4.
Bruges (Belgium)
Ringing of the four bells of Saint-Giles' church.
Notes: C#, D#, F#, C#
Met dank aan pastoor Gruwet voor de toestemming om de klokken te filmen. Ook dank aan de koster voor de begeleiding in de toren en aan stadsbeiaardier Frank Deleu voor de bijkomende gegevens over de klokken.
Huize Nazareth
Woon- en Zorgcentrum Tienen
GLUE @ Antwerp Music City (full set)
American attack in Belgium.
30.6.2017 / Antwerpen.
Nancy Smart's Crazy Jungle Funhouse walkthrough
Taken at King's Lynn Mart 17th February 2018. A video that I did for Fairgroundking1.
Of all the Funhouses at the Mart, this one is my favourite one of them all. :)
BREDA (NL, N.-Br.) Breda Nassauklok Grote Kerk
In Breda hangt een prachtvolle klok uit 1695. Ze werd gegoten door de Antwerpse gieter Passchier Melliaert. Héél bijzonder is, is dat de klok een van de weinige voorwerpen is, die de Nassau's bijgedragen heeft! Zo vermeldt ook het opschrift: WILHELMUS III D.G. MAGNAE BRITTANIAE REX BARO IN BREDA FIDEI DEFENCOR ANNO MDCXC. PASCHASIUS MELLIAERT ME FUDIT ANNO MDCXCV (Willem de Derde, door Gods genade, Koning van Groot-Brittanië, Baron in Breda en Landsverdeging in het jaar 1690, Passchier Melliaert heeft mij gegoten in het jaar 1695).
Over de gieter zelf is weinig informatie te vinden. Hij liet ook weinig klokken achter. Daarom is het, in mijn optiek zo bijzonder dat ze juist voor deze gieter gekozen hebben. Bekend over de gieter is, is dat hij een knecht van Melchior de Haze zou geweest zijn. De versieringen van de Melliaertklokken duiden op de modellen van de Hemony's, gesneden door Artus Quellinus. Melchior de Haze had ook contact met deze man.
1694 brak er een heftige brand uit. De gemeente en de protestanste kerk sloeg toe en had klokken nodig! Immers was het hele klokkenspel van Melchior de Haze(!), en alle 7 luidklokken ten gronde gegaan. Haastig werden 5 luidklokken gegoten, met nog een uurslag, halfuurslag en poortklok. Helaas luidt er nog maar één klok, omdat er eentje in het carillon verplaatst werd en 3 zijn omgesmlten voor het nieuwe carilon uit 1928.
DEUTSCH: In der Großen Kirche, wo die Nassaus, vor Wilhelm von Oranje, begraben worden sind, hängt ebenso eine majestätische Glocke aus 1695. Wortwörtlich: Stifter der Großen Glocke des ursprünglichen 5er-Geläute, war Wilhelm der III.
De klok in het algemeen:
Naam, geen; Toon, Bes°;
Gieter: Passchier Melliaert, Antwerpen
Gietjaar: 1695
Gewicht: ca 4000 kg
Doorsnede: 1795 mm
Drone flying at ENCI Maastricht
Drone vliegen in de groeve van ENCI Maastricht.
Er zullen meer en langere drone videos aankomen.
Zottegem, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, luidklokken
Manuele luiding van de klokken van de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk van Zottegem.
Sonnerie manuelle des cloches de l'église Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart de Zottegem (Belgium).
Manual ringing of the bells of the church of Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart in Zottegem (Belgium).
We waren erg verwonderd om in Zottegem drie klokken te vinden aan rechte luidassen. De ophanging is duidelijk ontworpen voor synchroon luiden, net zoals in Friuli. De kleine klok heeft een houten blok tussen het juk en de kroon, de middenklok hangt onmiddelijk aan het juk, terwijl de kroon van de grote klok verzonken is in het juk. We hebben ook vastgesteld dat de klokken vanzelf bijna synchroon gingen luiden. We hebben geen poging kunnen doen om die ook synchroon te luiden, want de klepel van de kleine klok slingerde te fel, en daar moest alle aandacht naartoe gaan.
Trois cloches en lancé franc, avec des suspensions qui semblent venir droit du Friuli. L'intention était clairement de sonner en mode synchrone. Nous ne l'avons pas essayé, le battant de la petite cloche oscillait trop.
Three bells with straight yokes, with a suspension similar to those in Friuli. The intention was clearly to ring synchronously. We did not try it, since the clapper of the small bell was swinging too much.
Er was onvoldoende tijd om de klokken volledig te fotograferen, waardoor de opschriften van klokken 2 en 3 niet volledig konden gecontroleerd worden. Ze zijn aangevuld met gegevens uit de literatuur (...) en uit vergelijking met de tekst van klok 1, maar voor klok 1 hebben door te vergelijken met onze foto's 9 fouten kunnen vinden. De aldus aangevulde passages zijn in het groen gemarkeerd.
Les inscriptions sur les cloches ne pouvaient pas être déduites entièrement de nos photos. Les parties manquantes ont été complétées avec les données dans la litterature (marquées en vert).
The texts on the bells could not be read completely on our photographs. Missing parts (in green) were got from the literature.
Terwijl klokken 1 en 2 vrij normale profielen hebben, heeft klok 3 een verrassend licht profiel.
Cloche 3 a un profil très léger. Bell 3 has a very light profile.
1. Maria-Hemelvaart
.....Severinus Vanaerschodt, 1873
.....es1-09 --- mib3
.....130.5 cm, ~1400 kg
2. Jozef
.....Severinus Vanaerschodt, 1873
.....f1+04 --- fa3
.....117.4 cm, ~1050 kg
3. Barbara
.....Severinus Vanaerschodt, 1867
.....g1-27 --- sol3
.....96.5 cm, ~520 kg
Klankanalyse, analyse sonore, sound analysis:
Diameters van eigen meting. Gewichten geschat uit de diameter en de toonhoogte.
00:04 Foto's kerk
01:08 Foto's beiaard
01:48 Foto's klokkenkamer
01:58 Klok 3
02:02 ....Foto's
02:18 ....Opschrift
02:26 ....Luiden
05:36 Klok 2
05:40 ....Foto's
05:43 ....Opschrift
05:51 ....Luiden
10:35 Klok 1
10:39 ....Foto's
11:04 ....Opschrift
11:12 ....Luiden
14:26 Uurslag
15:12 Volgelui
Met dank aan Joeri De Vreese en Tim Martens voor de organisatie van het bezoek. Dank aan Joeri De Vreese voor het vervoer, en de touwen. Dank aan Tim Martens voor de verlichting van de klokken. Dank aan Lander Vierendeel en Joeri De Vreese voor het luiden en de hulp bij het meten van de diameters. Dank aan deken Hans Vandenholen voor de toestemming om de toren te bezoeken. Dank tenslotte aan de koster Luc Versticht voor de begeleiding in de toren.