Hjemsted Oldtidspark
Prod. 2015
Das Freilichtmuseum Hjemsted Oldtidspark - De
Skærbæk bei Rømø (Deutsches Version)
Skærbæk bei Rømø.
Skærbæk war ursprünglich nur ein Dorf, ist aber heute die größte Stadt zwischen Tønder und Ribe. Durch ihre Lage in der Nähe von Rømø ist sie ein guter Ausgangspunkt für einen Urlaub in Südwestjütland.
Skærbæks Geschichte reicht mehr als 720 Jahre zurück, als Handelsknotenpunkt mit Verbindungen zu sowohl der Dänischen als auch der Deutschen Seite. Heute ist Skærbæk eine Stadt mit mehreren feinen Geschichten, guten Fachgeschäften und einem Museum mit den berühmten Skærbækteppichen im Jugendstil aus dem 20. Jahrhundert.
Erleben Sie die Vergangenheit in Augenhöhe im Hjemsted Oldtidspark - schießen Sie mit Pfeil und Bogen, fahren Sie Einbaum, probieren Sie das Eisenzeitessen, dass über dem Feuer siedet - und genießen Sie das Café, das Geschäft und das unterirdische Museum.
romo.dk/de
En dag i Hjemsted Oldtidspark
En dag på arbejde i Hjemsted Oldtidspark... Taget ud fra klip jeg har gået og filmet hele dagen fra vi mødte på arbejde til katapult afskydning...
Hjemsted Oldtidspark
Præsentation af Hjemsted Oldtidspark, den store jernalderlandsby samt det store underjordiske museum.
Hjemsted Oldtidspark ligger tæt ved Nationalpark Vadehavet.
Strikkemaraton på Skærbæk Museum
Fra lørdag kl. 12.00 til efterfølgende søndag kl. 12.00 blev strikkepindene glødende på Skærbæk Museum. Der blev strikket på livet løs.....
Strikkemaraton på Skærbæk Museum blev afholdt fra den 17. august kl. 12.00 til den 18. august 2013 kl. 12.00 for at gøre opmærksom på de institutioner i og omkring Skærbæk, der arbejder med tekstile udtryk: Skærbæk Museum med de berømte Skærbæktæpper, Havervadgård med får, uld og strikning, Kunstnerhuset i Skærbæk med moderne vævning, Skærbæk Uldspinderi med bearbejdning af uld til karteflor og garn og endelig Hjemsted Oldtidspark med tekstiler fra Jernalderen.
Strikkemaratonen begynder kl. 12 den 17. august, og der begyndes med et antal arbejder, som de første strikkere strikker løs på. Det, der bliver strikket, skal ikke forestille noget, man kan strikke med grove pinde, skifte til finere pinde, strikke tre-dimensionelle ting eller et billede, alt er muligt, blot skal man fortsætte på et af de værker, som allerede er sat i gang. Når døgnet er gået, ser vi, hvordan arbejderne er. De strikkede arbejder vil, så snart de er afsluttet og evt. stoppet ud, blive udstillet i forhallen til Skærbæk Museum i den følgende måned.
Så snart der kommer en ny strikker, overtager hun eller han strikkepindene fra en af de strikkere, der er i gang og fortsætter, så længe vedkommende har lyst, helt efter sit eget hoved og med de materialer, som vedkommende vælger af de materialer, der er stillet til rådighed. Man kan således strikke en time i træk, i et par timer, et kvarter, og man må gerne strikke en ting, gå en tur, tage hjem eller lignende og så komme tilbage og fortsætte, enten på det samme arbejde eller på et andet. Der vil være kaffe, the og alm. vand samt et stykke kage til de strikkende. Blot skal de arbejder, som er sat i gang holdes i gang gennem hele det døgn, som strikkemaratonen varer.
===================================================
For mere information:
Samtlige optagelser er naturligvis med Copyright. Samtlige optagelser er udført med eget digitalt udstyr - som regel Canon. Initiativet til optagelserne og samtlige rettigheder - både for lyd, billeder, optagevinkel tilhører Erik Egvad Petersen.
Pressefotos og videoclip samt tidsbegrænsede embeddingsrettigheder kan købes på natur@mitropa.dk samt tlf. (+45)2124 2696.
Send en mail og få et godt tilbud!!!! Det er sikkert billigere end selv at sende personale ud til eventen.
Se mere om fotos og tekst samt hjemmesider på
Photos, videoclips and embeddingrigths can be offered - please mail natur@mitropa.dk for a offer.
© Nordisk Naturfoto v/Erik Petersen. All rights reserved.
===================================================
Skærbæk (Dansk version)
Skærbæk var oprindelig kun en landsby, men er i dag den største by mellem Tønder og Ribe, og er med sin nærhed til Rømø et godt udgangspunkt for en ferie i det sydvestjyske område.
Skærbæks historie strækker sig mere end 720 år tilbage, som handelsknudepunkt med tilhørsforhold både på dansk og tysk side. I dag en by med flere fine historier, gode specialforretninger og et museum med de berømte Skærbæktæpper i Jugendstil fra 1900-tallet.
Oplev historien i øjenhøjde i Hjemsted Oldtidspark - skyd med bue og pil, sejl i stammebåd, smag jernaldermaden, der simrer over bålet - og nyd café, butik og underjordiske musum.
romo.dk
RÖMÖ: SÜDJÜTLAND UND DIE EISENZEIT Hjemsted Oldtidspark
In der Nähe der Insel Römö besuchten wir ein Freilichtmuseum, das mitsamt seinen unterirdischen Räumen zeigt, wie die Menschen hier zur Eisenzeit gelebt haben. Kamera und Schnitt: Lothar Freier
Musik: Dreams Become Real von Kevin MacLeod
SkopLP News #8 - LEBENDIGE GESCHICHTE - Hjemsted Oltidspark in Dänemark - 2014
SÜDJÜTLAND: KATAPULT UND KANUFAHREN Ein Ferientip
Im Hjemsted Oldtidspark kann man wie die Römer mit einem Katapult schießen und mit einem Einbaum paddeln wie zu Urzeiten. Ein Ferientip von Lothar Freier nach einem Urlaub auf Römö. Musik: Kevin MacLeod mit Birch Run - Primal Drive und Deep Haze
Romer Festival - Hjemsted Oldtidspark 2010 č:4
Hjemsted Oldtidspark
Velkommen til Hjemsted Oldtidspark. I Hjemsted Oldtidspark bliver historien levende. Du får mulighed for at prøve på egen krop, hvordan livet i jernalderen kunne have været. Se om du kan ramme med bue og pil og sejle en tur i en stammebåd. Hjemsted Oldtidspark består af et stort underjordisk museum samt en aktivitetspark, med rekonstruerede jernalderhuse, søer og forskellige aktiviteter. Melder sulten sig, er der en café i parken med en fantastisk udsigt over området. Her tilbyder bl.a. lækre sandwich, kager mm. Har I lyst til at gå på oplevelse i fortiden er Hjemsted Oldtidspark lige sagen. Kom for en enkelt dag, eller prøv at bo en uge som jernalderfamilie i en jernaldergård. Gå klædt i jernaldertøj, lav mad over bål og del jeres oplevelser med publikum – livet som jernalderfamilie er både spændende og lærerigt. Vi glæder os til at se jer.
Romer Festival - Hjemsted Oldtidspark 2010 č:3
Hjemsted Oldtidspark, Simmersted Friskole
Jernudvinding
Prins Joachim, Prins Nikolai og Prins Felix i oldtidsparken
En tirsdag formiddag i august med en veloplagt prins og far samt de to prinser Nikolai og Felix i Hjemsted Oldtidspark. Her fik de bl.a præsenteret de forskellige buer, der bliver lavet af de frivillige i parken.
Odins Odense overtager Jernalderlandsbyen.
Foreningen Odins Odense har fået overdraget driften af Jernalderlandsbyen i Odense. Det betyder at der stadig er mulighed for at opleve aktiv historieformidling om jernalderen og vikingetiden på Fyn.
Jernalderlandsbyen har i mange år primært været et tilbud til byens skoler. Men nu vil Odins Odense også satse mere på et bredt publikum, når de holder åbent i weekenden og inviterer indenfor til større events, markedsdage, fejring af datidens højtider og håndværkerdage.
Indvielse af stier og slyng i Stavids Ådal
Søndag den 23. september var der fest ved Jernalderlandsbyen i Næsby med spændende aktiviteter og guidede ture. Ådalsprojektet og de nye stier blev officielt indviet med åbningstaler af byrådsmedlem Anders W. Bertelsen fra Odense Kommune og Vibeke Lindberg Birkelund fra Naturstyrelsen.
Simmersted Friskole
Et glimt ind i hverdagen på Simmersted Friskole - og det som ligger lidt ud over hverdagen.