Poffertjes in Volendam
Poffertjes in de Hollandse Markt in Volendam. De Hollandse Markt is een zeer authentieke winkel met aanbod van poffertjes, ijs, souvenirs, jassen, tafelkleden, beelden van indianen, draken, heksen et cetera. De winkel is zeker een bezoekje waard!
Meer informatie kunt u vinden op hollandsemarkt.com
Volendam en Edam in Nederland
Boek nu een vakantiehuis in Edam of Volendam met NOVASOL Vakantiehuizen. In de pittoreske plaats Edam vindt u schitterende historische huizen uit de 17e en 18e eeuw. Deze kunt u eenvoudig bezoeken en bekijken wanneer u een vakantiehuis in de omgeving huurt. Edam is natuurlijk vooral bekend vanwege haar Edammer kazen. Op iedere woensdag tijdens de zomer wordt er een unieke en gezellige kaasmarkt georganiseerd in Edam. Het oude Edammuseum is ook erg interessant en leuk voor jong en oud. Dit zit in een erg oud gebouw. Ook voor de niet- kaasliefhebber de moeite waard om eens mee te maken. Edam heeft naast de kazen natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook nog De Dam, De Muziekkamer of bijvoorbeeld het Diennaarssluisje bezichtigen. Volendam is natuurlijk bekend vanwege de vele BN’ers en de toeristische afspiegeling van Nederland. In Volendam zijn vele leuke winkeltjes, oude herenhuizen, sfeervolle grachten en charmante straatjes. Het is dan ook een aanrader hier overheen te struinen of heerlijk te genieten van de gezelligheid in één van de cafés of restaurants. Volendam werd vroeger vaak bezocht door beroemde schilders, juist omdat het zo’n pittoreske uitstraling heeft. Niet voor niets werd het dorp bezongen als de parel van de Zuiderzee. Op een bijzondere manier kunt u hier genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Met een vakantiehuis of appartement in Volendam of Edam kunt u ook eenvoudig de hoofdstad Amsterdam bezoeken. Hier vindt u vele musea, het koninklijk paleis of bezoek met de kinderen dierentuin Artis. Hebt u zin om zelf te koken? Struin dan eens over de Albert Cuip markt, waar u vele lekkernijen kunt vinden. Kies nu voor een NOVASOL vakantiehuis in Volendam of Edam en geniet van een onvergetelijke vakantie in Nederland. Profiteer van de privacy en de comfort die onze vakantiehuizen in Nederland u bieden. Novasol website:
Netherlands-Beautiful Haarlem (Holland) Part 1
Welcome to my travelchannel.On my channel you can find almost 1000 films of more than 70 countries. See the playlist on my youtube channel.Enjoy!
Welcome to my travelchannel.On my channel you can find almost 1000 films of more than 70 countries.
See the playlist on my youtube channel.Enjoy!
Haarlem-Holland
Haarlem ligt in de noordvleugel van de Randstad. De gemeente grenst met de klok mee aan de gemeentes Velsen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal. Oostwaarts liggen Amsterdam (19 km) en Schiphol (13 km). De havens van IJmuiden liggen 10 km naar het noorden en de Noordzeekust ligt ongeveer 7 km naar het westen.
Haarlem heeft een belangrijke regionale functie. Het primaire verzorgingsgebied bestaat uit het noordelijke deel van de Zuid-Hollandse Bollenstreek, met in het bijzonder de gemeenten Hillegom, Zuid-Kennemerland, IJmond en een deel van de Haarlemmermeer. De stad is bisschopszetel van het Bisdom Haarlem-Amsterdam. De agglomeratie Haarlem maakt op haar beurt weer deel uit van een grotere agglomeratie, de Metropoolregio Amsterdam. Deze regio beslaat een groot deel van de noordvleugel van de Randstad en heeft meer dan 2 miljoen inwoners.
Het Spaarne is de belangrijkste rivier die door Haarlem heen stroomt. Aan het Spaarne staan veel oude loodsen, de Droste-fabriek en andere historische panden. De rivier wordt vooral in de zomermaanden veel gebruikt door pleziervaart. Ook de Mooie Nel aan de noordoostkant van de stad biedt een groot open vaarwater. Vanaf het Spaarne is via Spaarndam het Noordzeekanaal bereikbaar en via de Ringvaart zijn de plassen van Zuid-Holland te bereiken. De grachten en singels in en rondom de binnenstad zijn bereikbaar voor boten met een geringe doorvaarthoogte.
Centrum
Het stadscentrum van Haarlem, 12.000 inwoners, bestaat uit de historische binnenstad en de buurt tussen het station en de Nieuwe Gracht. De historische binnenstad, die omringd is door grachten en singels, wordt gekenmerkt door vele oude straatjes en monumenten. In het hart van het de binnenstad ligt de Grote Markt waaraan enkele bijzondere historische gebouwen staan waaronder het stadhuis, de Vleeshal en de Grote of St. Bavokerk. De skyline van de binnenstad wordt gedomineerd door deze enorme kerk met zijn bijna 80 meter hoge toren. Veel bekende musici onder wie Mozart hebben op het wereldberoemde Müllerorgel in de kerk gespeeld. De derde versie van het eerste Nederlandse vliegtuig, de Spin 3 van Anthony Fokker, vloog op een vlucht boven de Haarlemse binnenstad en rond de St. Bavokerk ter gelegenheid van Koninginnedag in 1911. Op de Grote Markt is twee keer per week markt en door het jaar heen vinden er verschillende evenementen plaats waaronder de jaarlijkse kermis. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen belangrijke winkelstraten namelijk de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. In het historisch centrum bevindt zich een aantal kleine karakteristieke winkelstraatjes, zoals de Warmoesstraat, de Schagchelstraat en de Kleine Houtstraat. De rivier het Spaarne scheidt de binnenstad in twee delen. Ten westen van de rivier ligt het grootste deel van de binnenstad. Ten oosten het deel dat ook wel de Spaarnwouderbuurt wordt genoemd. In dit deel is onder andere de enige overgebleven stadspoort van Haarlem te vinden de Spaarnwouder- of Amsterdamse Poort. Ook bevinden zich hier de molen De Adriaan en Koepelgevangenis. Beide oevers van het Spaarne worden door twee monumentale draaibruggen, een klein ophaalbruggetje genaamd de Gravestenenbrug en een moderne ophaalbrug met elkaar verbonden. Deze laatste brug, die in de volksmond de 'Verfroller' wordt genoemd, heet officieel de Lange Brug.
Veel van de gebouwen in de binnenstad stammen uit de 16e, 17e, 18e en 19e eeuw. Er is echter ook veel moderne architectuur te vinden, zoals de Toneelschuur en de nieuwbouw rond de Appelaar. De buurt die tussen de Nieuwe Gracht en het station, de Stationbuurt, werd gebouwd in de tweede helft 19e eeuw. Langs de Nieuwe Gracht staan veel grote patriciërswoningen. In de jaren '60 en '70 van de 19e eeuw kwamen de villa's aan het Kenaupark en het Ripperdapark en op de Bolwerken tot stand. Het ontwerp van deze villaparken is van de hand van de Haarlemse (tuin)architect Louis Paul Zocher. In 1908 kwam het nieuwe station aan het Stationsplein tot stand. De architectuur van het stationsgebouw is in Jugendstil, het station is een ontwerp van Dirk Margadant.
Hollandse Markten, brengt de markt naar u toe Lange Voorhout antiekmarkt Den Haag
Markten in Nederland, overzicht en uitleg over bezoek en deelname aan de warenmarkten, themamarkten en nog veel meer markt info
1965 Hoorn: 'Oud Hollandse markt' | Kermis
In 1965 kent Hoorn op de woensdagen tijdens de zomermaanden de 'Oud-Hollandse markt'. Bezoekers van de 'Oud-Hollandse markt' worden bij het station met draaiorgelmuziek verwelkomd.
Er staan marktkramen opgesteld in de winkelstraten en de kooplieden presenteren zich in oud-hollandse stijl. Op de Roode Steen worden verschillende oude ambachten gedemonstreerd,
er is muziek van de 'Vrolijke Volendammers' en ook de poppenkast trekt veel kijkers.
Hollandse Markten, brengt de markt naar u toe :nostalgische kaasmarkt te Edam
Markten in Nederland, overzicht en uitleg over bezoek en deelname aan de warenmarkten, themamarkten en nog veel meer markt info
荷蘭鲱魚Killing haring,Holland famous fish, lekker
How to clean the haring
Hollandse Markten, brengt de markt naar u toe Sommersdijk jaarmarkt
Markten in Nederland, overzicht en uitleg over bezoek en deelname aan de warenmarkten, themamarkten en nog veel meer markt info
DELFT-Markt (Olanda)
tranquilla giornata estiva in Piazza Markt a Delft (Olanda)..... di due turisti fai da te...romani
010nu - Hollandse Nieuwe weghappen met haring-freak Peter van Drunen
Het haringseizoen is weer begonnen. Nadat van de week traditioneel het eerste vaatje haring is geveild voor het goede doel liggen nu ook de Rotterdamse vishandels vol met de Hollandse Nieuwe. Haringfreak en OPEN Rotterdam collega Peter van Drunen kan niet wachten. Per jaar werkt hij er zo’n 150 weg...en vanochtend, nam hij de eerste.
Wil je Rotterdamse verhalen volgen? Abonneer je (gratis) op ons kanaal!
Volg ons ook op onze andere kanalen:
Facebook -
Instagram -
Twitter -
Snapchat -
OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers!
Nederland EDAM 650 JAAR DEEL 2
Edam is een plaats met stadsrechten in de provincie Noord-Holland. Samen met Volendam vormt Edam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ongeveer 7380 inwoners. De gehele gemeente Edam-Volendam telt 28.492 inwoners. Oorspronkelijk lag het aan het riviertje de E en heette het ook wel IJedam. Daar is ook Edam van afgeleid.
Edam ontstond bij een dam aan de Ye of E die in de Zuiderzee uitmondde. Omstreeks 1230 werden de zeegaten van de Zuiderzee afgedamd. Bij de dam moesten de goederen worden overgeladen en kon tol worden geheven. Zo kon Edam tot een handelsplaats uitgroeien. Scheepsbouw, haringvisserij en kaashandel brachten Edam tot grote bloei.
Volgens een legende zouden de Edammers in 1219 op een kruistocht de Haarlemmers te hulp zijn gekomen bij de belegering van Damietta in Egypte. Als beloning voor hun dappere optreden mochten de Edammers van de Duitse keizer drie sterren in hun wapen opnemen.
Graaf Willem V verleende Edam in 1357 stadsrechten, niet in de laatste plaats uit eigenbelang. In deze tijd woedde namelijk de strijd tussen de Hoeken en de Kabeljauwen: een gevecht om de macht tussen het grafelijke gezag en de regenten in de steden. Het was voor Graaf Willem V belangrijk om de steden aan zijn kant te krijgen. Maar ook voor de inwoners stond veel op het spel. Zo nam de rechtszekerheid voor de burgers toe, omdat schout en schepenen nu zelf recht konden spreken. Heel belangrijk is dat Edam toestemming kreeg om een nieuwe haven naar zee te graven. Dit werden er twee: de Voorhaven en het Oorgat. Daarmee ontstond niet alleen een veel betere scheepvaartverbinding met de stad, maar binnen- en buitenlandse handelsschepen konden nu veel makkelijker via het Purmermeer naar andere grote Noord-Hollandse steden varen. Ook mocht driemaal per jaar een markt worden gehouden. Al deze gebeurtenissen droegen bij aan de economische groei van de nieuwe stad.
De kaasmarkt had vanaf de zestiende eeuw in belangrijke mate de economie van Edam bepaald. Op 16 april 1526 kreeg Edam van keizer Karel V het recht van vrije weekmarkt alsmede het recht van Waag, waarvoor jaarlijks 90 gulden aan de Grafelijkheid moest worden betaald. Op 2 maart 1574 werd dit recht van Waag door Willem van Oranje eeuwigdurend vergeven als dank voor de goede samenwerking tijdens het beleg van Alkmaar.
In 1544 bepaalde Karel V dat de open verbinding van Edam met de Zuiderzee moest worden gesloten om het achterland te beschermen tegen de werking van eb en vloed. Edam was hier zeer fel tegen gekant, omdat men vreesde dat zonder de schurende werking van het getij de haven zou kunnen dichtslibben. In 1570 vernielden de Edammers dan ook de sluisdeuren. De sluis betekende het einde van de ambities van Edam om nog eens tot een grote havenstad uit te groeien.
Het centrum binnen de oude vesting is thans aangewezen als beschermd stadsgezicht door de rijksoverheid.
Monumenten in het beschermde stadsdeel zijn o.a.:
de laat-gotische Grote of Niklaaskerk, een bouwwerk uit 1626, met een 15e-eeuwse speeltoren.
De lutherse kerk, gebouwd tussen 1739-1741 met fronten in Lodewijk XIV-stijl.
verschillende oude woonhuizen.
stadhuis, daterend uit de 15e eeuw.
Kaasmarkt in Edam, augustus 2006.Na de toekenning van het recht op een kaaswaag is er in Edam tot 1922 een commerciële kaasmarkt geweest waar de boeren uit de omtrek hun kaas kwamen verhandelen. De Edammer kaas werd naar de markt vervoerd met kleine bootjes. Na het lossen op een speciale loswal werd de kaas door kaasdragers naar de markt gebracht. Daar werd de kaas te koop aangeboden aan handelaren. Na eerst te zijn gekeurd werd door middel van loven en bieden, het handjeklap, de kiloprijs van de kaas vastgesteld. Vervolgens werden de kazen weer op een berrie geladen en naar de waag gebracht waar het gewicht werd vastgesteld. De kaas werd tenslotte met paard en kaasbrik naar het kaaspakhuis vervoerd om daar nog enige tijd te rijpen.
De kaasmarkt werd in 1989 weer nieuw leven ingeblazen. In de zomer (juli en augustus) wordt elke woensdag tussen 10.30 en 12.30 een toeristische versie van de kaasmarkt gehouden.
De stadsrechten die in 1357 aan Edam werden toegekend werden in 2007 uitgebreid gevierd. Ter ere van het 650-jarig bestaan waren er het hele jaar door diverse activiteiten. Van 19 juni tot en met 1 juli vond er een feestweek plaats met vele activiteiten.
VLOG #23 VOLENDAM & FASHION WEEK AMSTERDAM - JACQUELINE SCHOOTS
Deze keer ga ik samen met Dwain de toerist uithangen in Volendam en is het weer tijd voor Amsterdam fashionweek!
Enjoy watching! :-)
Meer over mij:
Instagram: @fashionmakesme
Blog:
Facebook:
Snapchat: fashionmakesme
Contact: jacqueline@fashionmakesme.com
Hi! Leuk dat je kijkt naar mijn vlog! Ik ben Jacqueline , 24 jaar en ik kom uit Culemborg. In 2011 begon ik mijn blog: fashionmakesme.com waarop ik meerdere keren per week een update plaats met daarin outfits of inspiratie voor hotspots, nationaal en internationaal. De reden hiervoor is mijn enorme passie voor mode, ennnn voor schrijven! Omdat ik dit wilde uitbreiden ben ik in februari 2016 begonnen met vloggen.
Samen met mijn vriend Niels, heb ik een mopshondje, Chloé. Een echte diva. Niels woont in Utrecht, en ook hier spot je me dan ook vaak ;-). Mijn beste vriend is Dwain, we werken allebei bij de Bijenkorf op de sales afdeling.
Volg mijn vlog voor hilarische, spontane momenten. Met vooral veel mode, en ook lekker eten.
Wordt gerust abonnee op mijn kanaal!
Joop bezoekt z'n maten op de Haagse Markt | D'r Uit Met Buyt - OMROEP WEST SPORT
Het eind van de maand september is daar en dus is Joop Buyt deze week weer op de Haagse Markt. Daar gaat-ie z'n vaste maten langs, bloemenboer Bert, groenteboer Mo, vishandelaar Renaldo én Ritchie!
Presentatie: Joop Buyt
Camera en montage: Danny van den Bosch
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer TV West Sport? -
Volg ons ook op:
Twitter:
Facebook:
Instagram:
4K - Gouda - the Netherlands - 2019 #20
Welcome to my channel.
This is next video about Gouda.
Subscribe for more video's.
Around the year 1100, the area where Gouda now is located was swampy and covered with a peat forest, crossed by small creeks such as the Gouwe. Along the shores of this stream near the current market and city hall, peat harvesting began in the 11th and 12th centuries. In 1139, the name Gouda is first mentioned in a statement from the Bishop of Utrecht.
In the 13th century, the Gouwe was connected to the Oude Rijn (Old Rhine) by means of a canal and its mouth at the Hollandse IJssel was developed into a harbour. Castle Gouda was built to protect this harbour. This shipping route was used for trade between Flanders and France with Holland and the Baltic Sea. In 1272, Floris V, Count of Holland, granted city rights to Gouda, which by then had become an important location. City-canals or grachten were dug and served as transport ways through the town.
Great fires in 1361 and 1438 destroyed the city. In 1572, the city was occupied by Les Gueux (Dutch rebels against the Spanish King) who also committed arson and destruction. In 1577 the demolition of Castle Gouda began.
In 1551 was founded the oldest still-functioning inn De Zalm, located on Markt 34, near the historic Waag building.
In 1574, 1625, 1636, and 1673, Gouda suffered from deadly plague epidemics, of which the last one was the most severe: 2995 persons died, constituting 20% of its population.[4]
In the last quarter of the 16th century, Gouda had serious economic problems. It recovered in the first half of the 17th century and even prospered between 1665 and 1672. But its economy collapsed again when war broke out in 1672 and the plague decimated the city in 1673, even affecting the pipe industry. After 1700, Gouda enjoyed a period of progress and prosperity until 1730. Then another recession followed, resulting in a long period of decline that lasted well into the 19th century.[5] Gouda was one of the poorest cities in the country during that period: the terms Goudaner and beggar were considered synonymous.[6]
Starting in 1830, demolition of the city walls began. The last city gate was torn down in 1854. Only from the second half of the 19th century onward did Gouda start to profit from an improved economic condition. New companies, such as Stearine Kaarsenfabriek (Stearine Candle Factory) and Machinale Garenspinnerij (Mechanized Yarn Spinnery), acted as the impetus to its economy. In 1855, the railway Gouda-Utrecht began to operate. In the beginning of the 20th century, large-scale development began, extending the city beyond its moats. First the new neighbourhoods Korte Akkeren, Kort Haarlem and Kadebuurt were built, followed by Oosterwei [nl], Bloemendaal [nl], Goverwelle [nl] and Westergouwe [nl] after World War II.
From 1940 on, back-filling of the city moats and city-canals, the grachten, began: the Nieuwe Haven, Raam, Naaierstraat, and Achter de Vismarkt. But because of protests from city dwellers and revised policies of city planners, Gouda did not continue back-filling moats and city-canals, now considered historically valuable. In 1944, the railway station was damaged during an Allied bombardment, killing 8 and wounding 10 persons. This bombardment was intended to destroy the railroad connecting The Hague and Rotterdam to Utrecht.
After the war, the city started to expand and nearly tripled in size. New neighbourhoods, such as Gouda-Oost, Bloemendaal and Goverwelle were built. Over the last years there has been a shift from expanding the city towards urban renewal and gentrification.
Tell us what I need to film next time.
Which city in the Netherlands you want me to film?
Subscribe and like my videos for more videos.
Like and comment.
Holland, Kaasmarkt, Edam
Kaasmarkt in Edam
Hoek van Holland de Grootste Rommelmarkt van Nederland.
Elke laatste zondag van de maand in Hoek van Holland Rommelmarkt.
te bezoeken op de Koningin Emmaboulevard.
(recording with sony ericsson Xperia ARC)
(geen geluid / no sound)
Nederland EDAM 650 JAAR DEEL 1
Edam is een plaats met stadsrechten in de provincie Noord-Holland. Samen met Volendam vormt Edam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ongeveer 7380 inwoners. De gehele gemeente Edam-Volendam telt 28.492 inwoners. Oorspronkelijk lag het aan het riviertje de E en heette het ook wel IJedam. Daar is ook Edam van afgeleid.
Edam ontstond bij een dam aan de Ye of E die in de Zuiderzee uitmondde. Omstreeks 1230 werden de zeegaten van de Zuiderzee afgedamd. Bij de dam moesten de goederen worden overgeladen en kon tol worden geheven. Zo kon Edam tot een handelsplaats uitgroeien. Scheepsbouw, haringvisserij en kaashandel brachten Edam tot grote bloei.
Volgens een legende zouden de Edammers in 1219 op een kruistocht de Haarlemmers te hulp zijn gekomen bij de belegering van Damietta in Egypte. Als beloning voor hun dappere optreden mochten de Edammers van de Duitse keizer drie sterren in hun wapen opnemen.
Graaf Willem V verleende Edam in 1357 stadsrechten, niet in de laatste plaats uit eigenbelang. In deze tijd woedde namelijk de strijd tussen de Hoeken en de Kabeljauwen: een gevecht om de macht tussen het grafelijke gezag en de regenten in de steden. Het was voor Graaf Willem V belangrijk om de steden aan zijn kant te krijgen. Maar ook voor de inwoners stond veel op het spel. Zo nam de rechtszekerheid voor de burgers toe, omdat schout en schepenen nu zelf recht konden spreken. Heel belangrijk is dat Edam toestemming kreeg om een nieuwe haven naar zee te graven. Dit werden er twee: de Voorhaven en het Oorgat. Daarmee ontstond niet alleen een veel betere scheepvaartverbinding met de stad, maar binnen- en buitenlandse handelsschepen konden nu veel makkelijker via het Purmermeer naar andere grote Noord-Hollandse steden varen. Ook mocht driemaal per jaar een markt worden gehouden. Al deze gebeurtenissen droegen bij aan de economische groei van de nieuwe stad.
De kaasmarkt had vanaf de zestiende eeuw in belangrijke mate de economie van Edam bepaald. Op 16 april 1526 kreeg Edam van keizer Karel V het recht van vrije weekmarkt alsmede het recht van Waag, waarvoor jaarlijks 90 gulden aan de Grafelijkheid moest worden betaald. Op 2 maart 1574 werd dit recht van Waag door Willem van Oranje eeuwigdurend vergeven als dank voor de goede samenwerking tijdens het beleg van Alkmaar.
In 1544 bepaalde Karel V dat de open verbinding van Edam met de Zuiderzee moest worden gesloten om het achterland te beschermen tegen de werking van eb en vloed. Edam was hier zeer fel tegen gekant, omdat men vreesde dat zonder de schurende werking van het getij de haven zou kunnen dichtslibben. In 1570 vernielden de Edammers dan ook de sluisdeuren. De sluis betekende het einde van de ambities van Edam om nog eens tot een grote havenstad uit te groeien.
Het centrum binnen de oude vesting is thans aangewezen als beschermd stadsgezicht door de rijksoverheid.
Monumenten in het beschermde stadsdeel zijn o.a.:
de laat-gotische Grote of Niklaaskerk, een bouwwerk uit 1626, met een 15e-eeuwse speeltoren.
De lutherse kerk, gebouwd tussen 1739-1741 met fronten in Lodewijk XIV-stijl.
verschillende oude woonhuizen.
stadhuis, daterend uit de 15e eeuw.
Kaasmarkt in Edam, augustus 2006.Na de toekenning van het recht op een kaaswaag is er in Edam tot 1922 een commerciële kaasmarkt geweest waar de boeren uit de omtrek hun kaas kwamen verhandelen. De Edammer kaas werd naar de markt vervoerd met kleine bootjes. Na het lossen op een speciale loswal werd de kaas door kaasdragers naar de markt gebracht. Daar werd de kaas te koop aangeboden aan handelaren. Na eerst te zijn gekeurd werd door middel van loven en bieden, het handjeklap, de kiloprijs van de kaas vastgesteld. Vervolgens werden de kazen weer op een berrie geladen en naar de waag gebracht waar het gewicht werd vastgesteld. De kaas werd tenslotte met paard en kaasbrik naar het kaaspakhuis vervoerd om daar nog enige tijd te rijpen.
De kaasmarkt werd in 1989 weer nieuw leven ingeblazen. In de zomer (juli en augustus) wordt elke woensdag tussen 10.30 en 12.30 een toeristische versie van de kaasmarkt gehouden.
De stadsrechten die in 1357 aan Edam werden toegekend werden in 2007 uitgebreid gevierd. Ter ere van het 650-jarig bestaan waren er het hele jaar door diverse activiteiten. Van 19 juni tot en met 1 juli vond er een feestweek plaats met vele activiteiten.
Nederlandse klederdrachten in het Vondelpark (1950)
Ter gelegeheid van de buitenlandse bezoekers van het Holland-festival wordt in het ICC Vondelpark-paviljoen te Amsterdam een modeshow gehouden van Nederlandse klederdrachten. Shots: op een terras kijken diverse dames naar mannequins in historische klederdrachten die tussen hen door lopen. Te zien zijn onder meer een antiek kostuum uit Hindeloopen, een Brabants bruidstoilet, een traditioneel vrouwenkostuum uit West-Friesland, een trouwkostuum en een kerkkostuum uit Huizen en een jonge meisjestoilet uit Walcheren.
Jouw TV-favoriet op DVD bestellen?
Ga naar:
'Stroopwafel-tsunami' op de Albert Cuyp
Bert van den Ende is er maar druk mee. Als voorzitter van de ondernemersvereniging Albert Cuyp ziet hij duidelijk dat er iets mis gaat. 'Je ziet inderdaad dat er veel meer stroopwafels op de markt komen Het is een economische werking. We willen in ieder geval niet een tweede Nutella-straat worden dus we zijn hard bezig in samenwerking met het stadsdeel om dat in goede banen te leiden.'
Kaasmarkt in Edam Juli 2012
Impressie en sfeerverslag van de kaasmarkt in Edam anno 2012.