KAHRAMANMARAŞ ARKEOLOJİK MÜZESİ
Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi Cumhuriyetin ilk yıllarında Sakarya Mektebi’nde modern anlamda kurulan ilk müze, 1947 yılında Taş Medrese’ye taşınmıştır. Daha sonra bugünkü yerine taşınan Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi 2008’de başlayan ve 4 yıl süren çalışmalar ile yeniden düzenlenmiştir.
3000 yıl öncesine kadar yaşadığı bilinen Anadolu’nun en büyük canlısı Maraş Fili’nin tüm haliyle ayağa kaldırılmış iskeleti, Geç Roma dönemindeki Germanicia Antik Kenti’nden çıkarılan dönemin sosyal yaşamına ışık tutan eşsiz mozaikler, Hitit ve Roma dönemine ait taş eserler, Direkli Mağarası’nda yürütülen kazılarda çıkarılan Ana Tanrıça Heykeli, tarih meraklılarını şehrin aydınlatılmış geçmişinde sıra dışı bir yolculuğa çıkaracaktır.
KAHRAMANMARAŞ MUTFAK MÜZESİ
Maraş Müzesi (İnteraktif Uygulamalar) REO-TEK
reo-tek.com
Maraş Müzesi için interaktif bir sunumla soyu tükenen Maraş Fili canlandırılmıştır. Ayrıca müzede bir mağara adamının hayatından bir kesit canlandırılmış, ve ana tanrıça heykeli de hologram olarak sunulmuştur.
The extinct Maraş elephant has been virtually reanimated for Maraş Archaeology Museum with an interactive presentation. Additionally a section from the life of a caveman has been interpreted and a hologram of a mother goddess statue has been set up.
Babamın Çalıştığı Müze - Etnografya Müzesi (Daha Detaylı)
Kahramanmaraş’ın kırsal kesimlerinde zorlu yaşam
Çorum arkeoloji ve etnografya müzesi Gezisi
Corum Arkeoloji ve Etnografya müzesini sizin için gezdik tanıttık ve inceledik
Göksun'da Roma Dönemine Ait Heykel Yakalandı
#arkeloji##lahit# #mezar# #heykel# #define# #altın# #sikke# #gümüs# #altınyüzlük# #altınbilezik#sikke# #dedektör# #görüntülme# # cihazları# definecubukları# #sandıkmezar# #kayamezar# #hazine# #tevrat# #dedektör# #eskiparalar##sikke#altın#mezar#dedektör#numastik#arkeloji#
Misya
#Bitinya##altın#define#dedektör#sikke#arkeloji#gümüs#yeraltıgörüntüleme#tarih#definecubukları#
#arkeloji##lahit# #mezar# #heykel# #define# #altın# #sikke# #gümüs# #altınyüzlük# #altınbilezik#sikke# #dedektör# #görüntülme# # cihazları# definecubukları# #sandıkmezar# #kayamezar# #hazine# #tevrat##lahit# #mezar# #heykel# #define# #altın# #sikke# #gümüs# #altınyüzlük# #altınbilezik#sikke#
#arkeloji##lahit# #mezar# #heykel# #define# #altın# #sikke# #gümüs# #altınyüzlük# #altınbilezik#sikke# #dedektör# #görüntülme# # cihazları# definecubukları# #sandıkmezar# #kayamezar# #hazine# #tevrat# #dedektör# #eskiparalar##heykel# #arkelog# #uzmandefineciler#
#heykel# #höyük# # kayamezar# #tümmülüs# #inci# #pırnata# #altınbilezik# #altınkolye# #gümüskolye##lahit# #define# #altın# #sikke# #gümüs#
#arkeloji##lahit# #mezar# #heykel# #define# #altın# #sikke# #gümüs# #altınyüzlük# #altınbilezik#sikke# #dedektör# #görüntülme# # cihazları# definecubukları# #sandıkmezar# #kayamezar# #hazine# #tevrat# #dedektör# #eskiparalar##heykel# #Anıtmezarlar#
68 AKSARAY MÜZESİ www.Acemli68.com YEŞİLOVA68
mesut örkcü aksaray Acemli68.com YEŞİLOVA68 Acemli68.com YEŞİLOVA68
Adana Etnografya Müzesi
Adres: Döşeme Mahallesi Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı, D:No:7, 01060
Kapanış saati: 17:00
Telefon: (0322) 454 38 57
Türkoğlu: Yasa gereği sokakta pazar kurulamaz
Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu gazetemiz Çağdaş’ın gündeme getirdiği ‘Pazar Direnişi’ isimli haberde yer alan Sergiciler Odasının pazaryeri istemediği ve Perşembe Pazarının kurulmadığı yönündeki iddialara cevap verdi.
ISPARTA ÇAY BOYU ETNOĞRAFYA MÜZESİ / ISPARTA'YA DAİR
İsparta Çay Boyu, Etnoğrafya Müzesi 1.Bölüm
Güller diyarı Isparta'nın en güzel köşesi Çay Yolunda kahvaltımız ettik ve Etnoğrafya Müzesine girdik, onuncu kata çıktık ve müzeyi bir sonra ki bölüm de gezmek üzere birinci bölümü tamamladık
Isparta Etnoğrafya Müzesi Adres Adres: Merkez Gökçay Kavşağı, Isparta Merkez/Isparta
Isparta Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete sunulan müzemizde Anadolu Coğrafyasında Türkler tarafından kullanılan yaklaşık 3.500 adet halı, kilim ve etnografik ürünler sergilenmektedir. Müze yaklaşık 3.200 m2 kapalı alana sahip hem yatay hem de dikey 11 katlı olmak üzere sergileme salonları, kulenin en son katında seyir katı Dünyanın en büyük 3 adet Isparta Gülü’nü içeren kompozisyona sahiptir.
Hafta İçi 06:30-20:00/cumartesi 07:00 , Pazar 07:30
#Yorum yapmayı unutmayın,
Elbette abone değilseniz #ABONE OLMANIZ beni ziyadesiyle #mutlu eder.
#Facebook; Özlemin Sesi
#İnstagram; hayat_takilbana
e-mail; ayralseslendirme@gmail.com
ozlemayral@hotmail.com
#ısparta #çayyolu #etnoğrafyamüzesi
Ethnography Museum in Isparta (Prof. Dr. Turan Yazgan Etnoğrafya Müzesi) Isparta Turkey
Konya Etnografya Müzesi
Bu belgeseller Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakiltesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Bilim Tarihi dersi için proje olarak hazırlanmıştır. Her Hakkı Saklıdır.
Ortaokul'da Etnografya Müzesi
Traveling to Turkey | vlog | rama star
Do you like the vlog ?
Kars Müzesi 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Kars Müzesi 4K UHD
Arkeoloji Bölümü
Birçok uygarlığa binlerce yıldan bu yana ev sahipliği yapan Kars’ta ilk olarak 1959 yılında müze memurluğu kurulmuştur. Daha sonra, arkeolojik kazıların ardından eser sayısının çoğalmasıyla birlikte Kümbet Cami eski Havariler Kilisesi müzeye dönüştürüldü. 1978 yılında daha büyük bir müzeye gereksinim duyularak 1981’de açılışı yapılan Modern Kars Müzesi günümüzdeki arkeolojik, etnografik ve taş eserlerin sergilendiği önemli müzeler arasında yer almaktadır.
Arkeoloji Salonu Paleolitik Dönem Eserleri
Müzenin zemin katındaki salonda Paleolitik Dönem eserlerine rastlamak mümkündür. 1971 yılında ünlü Türk Arkeolog Prof. Dr. Kılıç Kökten tarafından Kağızman’da yapılan kazılarda ortaya çıkan taş el baltaları, çakmaktaşı, mikrolitler, kazıyıcı ve kesici aletler bulunarak sergilenmektedir. M.Ö 13. bin yılda iskân gören Kağızman’daki mağarada Anadolu’daki en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra, Buzul Çağı’nın sonunda yani iki milyon yıl önce yaşayan dinozorlara ait bir bilek kemiği de bu seksiyonda bulunmaktadır.
Eski Tunç Eserler
M.Ö 3 bin yılında yani Eski Tunç Çağı´nda Kafkaslardan Anadolu’ya gelen Hurriler’e ait siyah perdahlı kiremit olarak bilenen pişmiş toprak eserler Ani Ören Kenti´nde bulunarak müzede sergilenmeye başlanmıştır. Ayrıca, yine aynı döneme ait baltalar, iğneler, fibulolar, yüzükler, delici aletler ve ağırşaklarda bu salonda sergilenmektedir.
Urartu Dönemi Eserleri
Van Gölünden, Çıldır Gölüne kadar büyük bir alanda krallık kuran Urartular döneminden kalma Sarıkamış-Micingirt Köyünde bulunan iki adet bronz Urartu kılıcı ile bir bronz savaş kemeri, bronz bilezikler, akik boncuklar ve pişmiş toprak boyalı vazolar bu salonun en önemli eserlerindendir.
Sikkeler
Müzede sergilenen sikkeler, Grekler, Romalılar, Partlar, Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine aittir. Altın, gümüş, bakır, kurşun madeninden yapılan sikkeler kronolojik olarak sergilenmektedir.
Diğer Eserler
Bu eserlerin yanı sıra müzenin bu salonunda, zahire küpler, Romalılar, Bizanslılar, Geç Hıristiyan Dönemleri ve Selçuklulara ait birçok obje ziyaretçilerin en ilgi duydukları eserler arasında yer almaktadırlar. Müzede taştan yapılma birçok eser de mevcuttur. Bu eserler arasındaki hayvan şekilleri ve iki aslanı kollarının arasına almış vaziyette canlandırılmış Selçuklu devrine ait taştan mitolojik tasvir bulunmaktadır.
Ayrıca, çeşitli uygarlıklara ait mezar taşları da dikkat çekicidir. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çoğunluğu mimarî yapılar olduğu sanılan yazılı kitabeler de müzedeki o dönem yaşantısından izleri günümüze taşımaktadır. Kars Müzesi’nde Arkeolojik ve Etnografik olmak üzere iki grup eser sergilenmektedir.
Arkeolojik eser salonunda 12 tane büyük duvar vitrini, 4 tane orta vitrini ve 2 tanede masa tipi vitrin dediğimiz toplam 18 tane vitrin bulunmaktadır.
Arkeoloji bölümünde teşhir edilen eserler genellikle Prehistorik Çağdan sırasıyla Kalkolitik, Eski Tunç, Urartular, Roma Çağı, Bizans Çağı,
Selçuklular ve Osmanlılara aittir. Bu eserler arasında; taştan tahıl öğütme değirmenleri, Opsidien kesici aletler, pişmiş toprak kap-kacaklar, kemik-cam, boncuk ve bronz olmak üzere çeşitli süs takıları, cam gözyaşı şişeleri, dinsel aletler, baltalar, mızraklar, ok uçları, mühürler, yün eğirme aletleri, kandiller, bronz iğneler, bronz makyaj aletleri ve geçmişten günümüze değin çeşitli cins ve devirlere ait para ve madalyonlar bulunmaktadır.
Vitrinlerin dışında iki adet dört kanatlı ve kemer altı bölümünü meydana getiren yarım dairevi kısım mevcut olan Geç Hıristiyanlık örneği ahşap kapı, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çoğunluğu mimari yapıları olduğu sanılan yazılı kitabeler ile iki aslanı kollarının arasına almış vaziyette canlandırılmış Selçuklu Devrine ait taştan mitolojik tasvir bulunmaktadır.
Arkeoloji salonundan merdivenle çıkılan Etnografik eser salonunda ise 8 tanesi büyük olmak üzere 16 tane duvar vitrini ve 2 tane masa vitrini ile birlikte toplam 18 adet vitrin bulunmaktadır.
Etnografya Bölümü
Müzenin birinci katında sergilenen etnografik eserler, 18 ve 19. yüzyıllarda Osmanlı Dönemine ait yöresel giysiler, mutfak kapları, halı-kilimler, silahlar ve el yazması Kuran-ı Kerimlerden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra, oldukça zengin bir kolleksiyon da vardır.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 09.07.2017
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 14.09.2017
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
Büyük Boy Bakır İşlemeli Osmanlı İbrik
da bulabilirsiniz
Büyük Boy Bakır İşlemeli Osmanlı İbrik
Aydın'a yeni otel yatırımları olur mu? Girişimcilerden size danışanlar var mı?
Haftanın Beşlisi programının bu haftaki konuğu Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka oldu
Malatya Etnografya Müzesi
Malatya Etnografya Müzesi gezimiz