Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi - Yalova 4K UHD
ISBN: 978-605-88104-0-2
Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi - Yalova 4K UHD
Karaca Arboretum, Yalova-Termal yolu üzerinde, il merkezine 5 kilometre mesafede, Samanlı Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Karaca Arboretum, Hayrettin Karaca tarafından, 1980 yılında, 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Peyzaj ağırlıklı koleksiyon, bir canlı ağaç müzesi konumundadır. Bugün yaklaşık 7.000 civarında değişik bitki tür, alttür, varyete ve kültür formunu barındırmaktadır.
Karaca Arboretum, Türkiye’nin ilk özel Arboretumudur. Dikkate değer koleksiyonları Acer, Prunus, Malas, Magnolia, Quercus, Betula, Pinus, ağabeyes, Picea cinslerine ait önemli birçok tür ve kültür formunu barındırmaktadır.
Arboretum Pazar günleri 13.00–18.00 saatleri arası halka açıktır. Bunun dışında grup ve okullara haftanın diğer günleri de randevu alınması koşuluyla açıktır. Gezi rehber eşliğinde 1,5 saat sürmektedir. Ziyaret TEMA vakfına makbuz karşılığı bağış yapılarak gerçekleşmektedir. Karaca Arboretumu senede 15.000 civarında yerli ve yabancı kişi ziyaret etmektedir.
Bu gün Karaca Arboretum’un en önemli faaliyetleri; Üniversite öğrencilerine staj imkânı sağlamak, Halka açık olduğu için halkın konuyla ilgili bilgisini artırmak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan Arboretum ve Botanik bahçelere bitki materyali sağlamak. Bahçıvan eğitimi vermek, Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Arboretum ve Botanik bahçeleri ile tohum değişimi yapılması, bitki koleksiyonunu genişlemeye devam etmek, Arboretum alanı içinde yeni bahçeler yapılması gibi faaliyetler içermektedir.
Tüm bu faaliyetler için gerekli finansman, Karaca Arboretum da bulunan Karaca Arboretum Fidanlığı faaliyeti ile sağlamaktadır. Fidanlık haftanın her günü açıktır.
Karaca Arboretum Haziran 2004 de Uluslararası Dendroloji yani Ağaç Bilimi Cemiyeti tarafından bir ödüle layık görülmüş ve 27 Haziran 2004 de bu ödül Uluslararası Dendroloji Cemiyetinin Başkanı tarafından Karaca Arboretum da düzenlenen törenle Sn. Hayrettin KARACA’ya takdim edilmiştir. Bu ödül dünyada şimdiye kadar 14 Arboretum ya da Koleksiyon bahçesine verilmiştir. Karaca Arboretum da bu ödülü alan 15. Arboretum olmuştur.
2004 yılında vakıf statüsüne ulaştırılmış olan Türkiye’nin ilk özel arboretumunun arazisi, 1948 yılında Hayrettin Karaca’nın babası Hacı Halil Karaca tarafından kavaklık yapılmak üzere 27 dönüm olarak satın alınmıştı. Yerinde tespit edilmeden alınan arazi, daha sonradan anlaşılacağı üzere ekseriyetle bataklık haldeydi.
Bu haliyle değil arboretum, bahçe olmaya dahi müsait değildi. Ancak, Hocazade Halil pes etmedi ve arazi, dikime elverişli hale dönüştürülmek üzere askıya alınarak ıslah edildi. Islah edilen arazi, bir arkadaş tavsiyesi üzerine kavaklık yerine meyve bahçesine dönüştürüldü. Ağırlıklı olarak elma ve şeftali türleri dikilerek oluşturulan bahçede ilk ürün 1949 yılında elde edildi. Bu esnada mevcut arazi daha da genişletilerek meyvecilik faaliyetleri sürdürüldü.
Hacı Halil Karaca’nın 1956 yılındaki vefatından sonraki yıllarda da, Karaca ve kardeşleri enişteleriyle birlikte meyvecilik işini devam ettirerek, mevcut araziyi hatırı sayılır derecede genişlettiler. Ancak, 1975 yılında kardeşler, babalarından kendilerine intikal etmiş olan mirası paylaşma kararı alarak, farklı bir yapılanmaya girdiler. Bu paylaşım sonucunda Hayrettin Karaca’ya meyvelikten 65 dönüm arazi kaldı.
Mevcut meyvecilik faaliyetlerini kısa bir süre daha devam ettiren Karaca, 1978 yılında arazi içerisine halen ikametgâhı olan evinin yapımına karar vererek, inşaatına başladı. Ev, 1980 yılında tamamlandığında evin etrafı, Karaca’nın doğa aşkını yansıtır şekilde, nadide bir bahçeye dönüşecek bitkilerle bezenmeye çoktan başlamıştı.
Karaca, çocukluğundan getirdiği doğa sevgisiyle, her yurtdışı gezisinde yaptığı arboretum, botanik bahçe ve park ziyaretlerinden de etkilenerek, önceleri ev bahçesi niyetiyle oluşturduğu alanı, dünyanın dört bir yanından topladığı çeşitli bitki türleriyle genişleterek, onun kısa bir süre içinde Türkiye’nin ilk özel arboretumuna dönüştürdü.
1970’li yılların meyve bahçesi, 1980’li yıllara bir arboretum olarak adım attı ve günümüze ulaştı. Türkiye’nin ilk özel arboretumu olma özelliğini taşıyan Karaca Arboretum’a, 2004 yılında kurucusu Hayrettin KARACA tarafından vakıf statüsü kazandırılmış ve kendisinin en biricik eseri olarak addettiği bu hizmeti ülkeye armağan edilmiştir.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 28.04.2018
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 24.09.2018
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Karaca Arboretum - Yalova
Ankara TEMA gönüllüleri 30 Eylül 2017 tarihinde TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından Hayrettin Karaca'yı ve Türkiye'nin ilk özel bitki müzesi olan Karaca Arboretumu ziyaret etti...
Karaca Arboretum (Ağaç Müzesi) Yalova
Bu güzelliği bize armağan eden Sayın Karaca'ya teşekkürler. Korumak da bizim görevimiz olmalı. Son zamanlardaki bu bölgenin imara açıldığı haberlerine inanmakta güçlük çekiyorum.
Arboretum, Latince kökene dayanan kelime anlamıyla 'Ağaç Evi' demektir. Arboretumların genel kuruluş amacı, orijini ve yaşları belli, çoğunluğu ağaç ve diğer odunsu bitki taksonlarından oluşan türleri bir araya getirip sergilemektir.Karaca Arboretum, Türkiye'nin bu amaçla oluşturulmuş ilk özel arboretumlarından biridir.
2004 yılında vakıf statüsüne ulaştırılmış olan Türkiye’nin ilk özel arboretumunun arazisi, 1948 yılında Hayrettin Karaca’nın babası Hacı Halil Karaca tarafından kavaklık yapılmak üzere 27 dönüm olarak satın alınmıştı ve ekseriyetle bataklık haldeydi.
Karaca, her yurtdışı gezisinde yaptığı arboretum, botanik bahçe ve park ziyaretlerinden de etkilenerek, önceleri ev bahçesi niyetiyle oluşturduğu alanı, dünyanın dört bir yanından topladığı çeşitli bitki türleriyle genişleterek, kısa bir süre içinde Türkiye’nin ilk özel arboretumuna dönüştürdü. 1970’li yılların meyve bahçesi, 1980’li yıllara bir arboretum olarak adım attı ve günümüze ulaştı.
Türkiye’nin ilk özel arboretumu olma özelliğini taşıyan Karaca Arboretum’a, 2004 yılında kurucusu Hayrettin KARACA tarafından vakıf statüsü kazandırılmış ve kendisinin en biricik eseri olarak addettiği bu hizmeti ülkeye armağan etmiştir.
Karaca Arboretum Haziran 2004 de Uluslararası Dendroloji (Ağaç Bilimi) Cemiyeti tarafından ödüle layık görülmüştür. 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Bugün yaklaşık 7000 civarında değişik bitki tür, alttür, varyete ve kültür formunu barındırmaktadır.
Bu ödül dünyada şimdiye kadar 14 Arboretum ya da Koleksiyon bahçesine verilmiştir. Karaca Arboretum da bu ödülü alan 15. Arboretum olmuştur.
Senede 15.000 civarında yerli ve yabancı kişi ziyaret etmektedir.Üniversite öğrencilerine staj imkânı sağlamak, Halka açık olduğu için halkın konuyla ilgili bilgisini artırmak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan Arboretum ve Botanik bahçelere bitki materyali sağlamak. Bahçıvan eğitimi vermek, Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Arboretum ve Botanik bahçeleri ile tohum değişimi yapılması, bitki koleksiyonunu genişlemeye devam etmek, Arboretum alanı içinde yeni bahçeler yapılması gibi faaliyetler içermektedir.
Karaca Arboretum Agaç müzesi Yalova Pazar gezimiz
Karaca Arboretum ağaç müzesini gezdik yalovadayız sizler için kayda aldık iyi seyirler
Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi | Merkez Yalova
Blog :
Karaca Arboretum (Ağaç Müzesi)
Türkiye`nin ilk özel arboretumu olan Karaca Arboretum Yalova`da, merkeze 5 km.`lik mesafedeki Samanlı Köyü`nde. Kurucusu hepimizin tanıdığı Hayrettin Karaca. Daha fazla bilgi için:
Atatürk Arboretumu - Sonbahar (HD)
Atatürk Arboretumu Tanıtımı, Giriş Ücreti ve Nasıl Gidilir? ve gezilecek yerleri detaylı gezi yazımızda;
Atatürk arboretumu’na gittiğinizde bol bol fotoğraf çekip, göl kenarında romantik anlar yaşayabilirsiniz. Orman Genel Müdürlüğü İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün Bahçeköy Orman İsletme Müdürlüğü’ne bağlı bir isletme şefliği olan arboretum kelime anlamı da çeşitli canlı ağaç türlerinin derlemini (koleksiyonunu) barındıran bir ağaç müzesi olarak tanımlanabilir. Belgrad ormanı’nın güneydoğusunda, 345 hektarlık alana kurulmuştur. Arboretumda 1500’ü aşkın bitki türü vardır. ayrıca hatırı sayılır bir soğanlı bitkiler koleksiyonu da bulunmaktadır.
Atatürk arboretumu, Atatürk arboretumu giriş ücreti, Atatürk arboretumu nasıl gidilir, Atatürk arboretumu nerede bu sorularınız yanıt bulmaya çalıştık.
Onur Benli'nin emeği ve güzel sunumu için teşekkür ederiz
#Atatürkarboretumu #istanbul #gezilmesigerekenyerler
Karaca Arboretum
Yeşil yeşil her taraf yemyeşil
Atatürk Arboretumu, İstanbul Türkiye | GoPro Hero 7 Black 4K Sonbahar Video Çekimi
Atatürk Arboretumu nedir?
Atatürk Arboretumu, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Kemerburgaz-Bahçeköy yolunda, ağaç ve odunsu bitkilerin sergilendiği geniş bir alandır. Atatürk Arboretumu 296 hektarlık geniş bir alanda yer almaktadır.
Atatürk Arboretumu ne zaman açıldı?
Atatürk Arboretumu inşaatına 1949 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından başlandı. 1961 yılına kadar yoğun çalışmaların bir sonucu olarak hazırlandı.
Atatürk Arboretumu'nun amacı nedir?
Orman Fakültesi tarafından kurulduğundan beri, öğrencilerin çeşitli bitki türleri hakkında bilgi edinmeleri ve yeni türler yetiştirmeleri için bir laboratuvar özelliği vardır. Atatürk Arboretumu ayrıca ziyaretçilere şehrin gürültüsünden uzaklaşmaları için rahat bir nefes alma alanı sağlar.
Atatürk Arboretumu çalışma saatleri nedir?
Yaz aylarında, hafta içi 08.30 - 20.00 arası açıktır ve kışın 17.00'ye kadar ziyaret edilebilir. Arboretum pazartesi günleri tamamen kapalı olduğundan, sadece hafta içi ve hafta sonları ziyaretçiler kabul edilmektedir.
Atatürk Arboretumu'na nasıl gidilir?
Eğer toplu taşıma araçları ile arboretuma ulaşmak istiyorsanız, metro hattını ve şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz. Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman durağında inebilir, iniş yaptığınız 42HM hat otobüslerini kullanarak Bahçeköy'e gidebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika süren yolculuktan sonra 450-500 m. Takip ederek Bahçeköy Kemerburgaz'a indiğinizde. Botanik bahçesine yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Bilmesi gereken kurallar nedir?
Arboretum sadece bir açık hava müzesidir, piknik alanı değildir. Bu nedenle ziyaretçilerin dışarıdan yiyecek ve her türlü içecek getirmelerine izin verilmemektedir (su ve bebek maması hariç). Arboretum bölgesi içerisinde yiyecek satışı olmadığı için bunu göz önünde bulundurun. Ancak, ziyaret etmeden önce yakındaki yerlerde kahvaltı yapabileceğiniz güzel yerler var.
Ek aksesuarlar kullanmadan sadece kamera ile ek ücret ödemeden amatör fotoğraf ve video çekimi yapılmasına izin veriliyor. Diğer fotoğraf makinesi aksesuarları (tripod, dron, mini tripod v.b.) profesyonel fotoğraf ekipmanı olarak kabul ettiklerinden arboretum alanına sokulmasına izin verilmiyor.
Atatürk Arboretumu ziyaretçi giriş ücretleri nedir? (2019)
Hafta içi; Öğrenci giriş ücreti 2,50 TL, diğer ziyaretçiler için 7,50 TL
Hafta sonları ve resmi tatiller; Öğrenci giriş ücreti 7,50 TL, diğer ziyaretçiler için 20 TL
Profesyonel video ve fotoğraf çekimi yapmanız için istedikleri ücret nedir? (2019)
Profesyonel çekimler için önceden randevu almanız ve kullanılacak ekipman listesi hakkında yönetimi bilgilendirmeniz gerekir. Profesyonel fotoğraf ve video çekimleri farklı ücretlere tabidir.
Film veya reklam video çekimi: 7500 TL + KDV
Profesyonel fotoğraf çekimleri, katalog vb.: 4500 TL + KDV
Gelin, Nişan, Sünnet Çocuk fotoğraf çekimleri: 400 TL + KDV
Kullandığım kamera ve çekim ayarları:
GoPro Hero 7 Siyah
Res: 4K
FPS: 60fps
FOV: Geniş
Stabilizasyon: Otomatik
Protune: Açık
Deklanşör: Otomatik
EV Comp: -0.5
Beyaz Dengesi: Doğal
ISO Min: 100
ISO Max: 400
Keskinlik: Orta
Renk: GoPro
#ataturkarboretumu #ataturk_arboretumu #arboretum #gopro #hero7 #goprohero7 #goprohero7black
Background Music:
Title: Sardana
Artist: Kevin MacLeod
Genre: Spanish guitar
Music: Kevin MacLeod - Sardana
Promoted by Incompetech:
Title: Mirage
Artist: Chris Haugen
Genre: Indian Music
Song: Chris Haugen - Mirage
Music promoted by BreakingCopyright:
SARIYER / Atatürk Arboretumu Hakkında Bilgi
Sarıyer Bahçeköy Mahallesi nde Yer Alan Atatürk Arboretumu Hakkında Bilgi Verdik. Gitmeden Önce Mutlaka Videoyu Sonuna Kadar İzleyin. Ziyaret Bilgileri Aşağıdadır.
ZİYARET BİLGİLERİ SON KONTROL TARİHİ: 09.07.2019
-------------------------------------------------------------------------------------------
UYARILAR: Giriş Ücretini Öderken Orman Haritası İsteyebilirsiniz. İçeriye Evcil Hayvan, Her Türlü İçecek, Piknik Malzemeleri, Kabuklu Yemiş Vb. Ortamı Kirletici, Rahatsızlık Verici Şeyleri Sokmak Yasaktır. Fotoğraf Çekmek Ücretsiz Tripot İle Giriş Yasaktır. İçeride Mescit Bulunmuyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------
GİRİŞ ÜCRETİ: Haftaiçi Öğrenci 2,5 Lira, Tam 7,5 Lira, Haftasonu Öğrenci 7,5 Lira, Tam 20 Liradır. Orman Fakültesi Öğrencilerine Giriş Ücretsiz.
Ücretsiz Otoparkı Var.
Dış Çekimlerinin Ücreti Ortalama 500 liradır. Farklı Konseptler İçin Ücretler Değişebilir. Ücreti Ödemeden Önce Arayıp Net Ücreti Öğreniniz. Sonra Ziraat Bankası Sarıyer Şubesine Atatürk Arboretum Hesabına Yatırıp Dekontla Gitmeniz Gerekmektedir. Bu Ücret İle 6 Kişi Girebilir.
-------------------------------------------------------------------------------------------
AÇILIŞ KAPANIŞ SAATİ: 08.30 - 17.00
-------------------------------------------------------------------------------------------
HANGİ GÜNLER AÇIK: Pazartesi Hariç Hergün Açıktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ADRES: Bahçeköy Merkez Mahallesi Kemerburgaz Bahçeköy Yolu SARIYER/İSTANBUL
-------------------------------------------------------------------------------------------
TELEFON: 0212 226 19 29
-------------------------------------------------------------------------------------------
AKILLI TELEFON NAVİGASYON UYGULAMASI İLE GİTMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN:
-------------------------------------------------------------------------------------------
VİDEO HOŞUNUZA GİTTİYSE GELECEK VİDEOLARDAN HABERDAR OLMAK VE BİLGİ AMBARI KANALINA DESTEK VERMEK İÇİN VİDEOLARI BEĞEN PAYLAŞ VE ABONE OL. VİDEO HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ MUTLAKA YORUM KISMINA YAZIN. DESTEK OLAN VE OLMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM. İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Abone Ol:
E-Mail: f.demirel34@hotmail.com
---------------------------------------------------------------------------------------------
➤ İlçe İlçe İstanbul Gezilecek Yerler Listesi (Sürekli Güncelleniyor):
➤ İstanbul Tabiat Orman Piknik Gezilecek Park Sosyal Tesis Plaj Yerleri:
➤ İstanbul Eğlence Tema Park Macera Yerleri:
➤ İstanbul Popüler Alışveriş Çarşı Pazar Yerleri:
➤ İstanbul Müzeleri Tarihi Yapıları Ve Kalıntıları:
➤ İstanbul Önemli Camileri Türbeleri:
➤ Klip Çalışmalarım:
---------------------------------------------------------------------------------------------
ETİKETLER:
atatürk arboretumu,istanbul atatürk arboretumu,atatürk arboretum botanik bahçesi,atatürk arboretumu hakkında bilgi,atatürk arboretum,sarıyer atatürk arboretum,belgrad ormanı,atatürk arboretum tarihi,atatürk arboretum tanıtım,arboretum,atatürk arboretum tanıtım videosu,atatürk arboretum tanıtım filmi,atatürk arboretum giriş ücreti,atatürk arboretumu nasıl gidilir,atatürk arboretu dış çekim ücreti,atatürk arboreyumu youtube,arboretum hd video,arboretum nerede
bayrampaşa lunapark
#bilgiambarıvideoları
#istanbulgezilecekyerler
#istanbulparkları
Türkiye'nin En Yeşil 10 Şehri (ve En Az Yeşil) - Ormanlık Alanlarımız
Yüzölçümlerine göre toplam orman alanlarının oranını içeren bu videomuz iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda Türkiye'nin en yeşil 10 şehrini göreceğiz. Yani orman oranı veya ormanlık alan yüzdesi veya ormanlık alan/toplam alan oranını göreceğiz. Bir başka ifade ile orman zengini illerimiz, orman zengini şehirlerimiz... İkinci kısımda ise en az yeşil 10 ilimizi göreceğiz. Yani orman oranı veya ormanlık alan yüzdesi veya ormanlık alan/toplam alan oranını göreceğiz. Bir başka ifade ile orman fakiri illerimiz, orman fakiri şehirlerimiz...
İlk kısımda kullanılan görseller o ilin ormanlarındaki en yaygın ağaç türlerini içermektedir. Bunlar: Doğu kayını, kızılçam, karaçam, kestane, meşe, gürgen, göknar, doğu ladini ve sarıçam. Bolu ili için ise Gölcük Tabiat Parkı kullanılmıştır. İkinci kısımda kullanılan görseller ise bozkır, step alanları veya o ile ait genel bir görünüm içermektedir.
Türkiye'nin çöl olmaması için erozyonla mücadele edelim, bir ağaç fidanı da biz dikelim. Bu doğal varlıklarımızı ve doğal güzelliklerimizi yani ormanlarımızı koruyalım...
Müzik: Village Consort Kevin MacLeod (incompetech.com), Constancy Part One Kevin MacLeod (incompetech.com)
Attribution: commons.wikimedia.org ([Simon Koopmann],[Zeynel Cebeci],[Russell Neches from Davis, USA],[Marija Gajić],[Smial],[Willow],[Özgür Esen],[Krzysztof Ziarnek, Kenraiz],[Zeynel Cebeci],[Malene Thyssen],[Tevfik Teker],[Tevfik Teker],[Özgür Esen],[Ben Bender],[Ingeborg Simon],[EvgenyGenkin],[izvarin],[Ben Bender],[Julian Nyča],[Herbert Frank from Wien (Vienna), AT])
KANALIMA ÜCRETSİZ ABONE OLUN ►
Merhaba, ben Özgür Esen.
Yaşadığımız çevre ve doğa hakkında daha fazla duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgi videoları üretiyorum. Haftada 1 video yüklediğim insan ve doğa içerikli kanalımdaki videolarımı kaçırmamak için abone olmayı unutmayın!
İzlediğiniz için teşekkürler!
Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca'dan gönüllülerimize mesaj var!
Yalova Garden A.Ş Kurumsal Tanıtım Filmi
Yapımcı Firma: 100YAPIM
Yönetmen: Memiş Ali YAZICI
İletişim:
05327840015
memisali@gmail.com
100yapim.com
Uçan Kamera: HELİMOVE
Model Helikopter Pilotu: Burak KARAHAN
Görüntü Operatörü: Memiş Ali YAZICI
İletişim:
0532 794 00 49
0532 784 00 15
helimove.com
Canlı Ağaç Müzesi Atatürk Arboretumu
Arboretum ya da ağaç parkı esasen ağaçlar ile ağaççık ve çalı gibi diğer odunsu bitkilerin yetiştirilmesine adanmış botanik bahçesidir. Böyle bahçeler bilimsel araştırma ve gözlemler için kullanılmakla birlikte, çeşitli canlı ağaç türlerinin derlemini (koleksiyonunu) barındıran birer müzedir. Bunun dışında, bir botanik bahçesinde bulunan ve ağaç, ağaççık ve çalıların dikimine ayrılmış olan bölüm de arboretum olarak anılabilir.
Toprak Dede hayatını kaybetti... (Gece Gündüz 20 Ocak 2020)
Daha Fazlası İçin Abone Ol →
TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca'nın vefatı, 9 Şubat'ta yapılacak Oscar ödül töreni, Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz projesi, Lütfi Özkök: Portreler fotoğraf sergisi ile ilgili haberler Gece Gündüz'de.
Atatürk Arboretumu Sarıyer / İstanbul
Haluk Özözlü
sihirlitur.com
TURKONS - YALOVA
The city is famous for its hot springs in Termal district, which gets its name from the Latin word thermae. Another attraction is the Karaca Arboretum on the way to Termal.