Safranbolu Yörük Köyü Sipahioğlu Konağı 19.11.2014 ( Filiz Teyze )
Safranbolu Yörükköyü Sipahioğlu Konağı 19.11.2014
SAFRANBOLU YÖRÜK KÖYÜNDE..SİPAHİOĞLU KONAĞI oda süslemelerinin anlamı...
Filiz Teyze Kasım Sipahioğlu Konağı Yörük Köyü Safranbolu Karabük
Safranbolu'ya 11 km uzaklıkta yer alan bir Yörük Köyü'nün en güzel konaklarından biri olan Kasım Sipahioğlu Konağı'nın meşhur rehberi Filiz Teyze.
Yörük Köyü Sipahi Konağı Filiz Teyze
Yörük Köyü Sipahi Konağı Filiz Teyze
TURİNG HAVUZLU ASMAZLAR KONAGI
Görülmesi gereken 50 Yer :SAFRANBOLU YÖRÜK KÖYÜ
Türkiye'nin en kaliteli gezi programında Safranbolu Yörük Köyü Kasım Sipahioğlu Konağı tanıtımı AYDIN ERDOĞAN ve FİLİZ TEYZE Konağı
kasimsipahioglukonagi.com
SAFRANBOLU YORUKKOYU SIPAHIOGLU KONAGI FILIZ TEYZE. CANLI TARIH VE CANLANDIRMA YOK BOYLE BIR ANLATIM
Safranbolu: Reflections of Time (En)
Director: Suha Arin
Duration: 40 min.
Production Year: 1976
In 1976, Suha Arin was a tutor at the faculty of Social Sciences of Ankara University at the Press and Publishing Department (today's Communication Faculty). Like many of his films, the documentary Safranbolu: Reflections of Time was filmed with the help of a group of enthusiastic students.
Safranbolu presents some of the few surviving examples of striking traditional Turkish architecture. The beauty of houses as well as the negative impacts of the passage of time are reflected in the documentary Safranbolu: Reflections of Time one of the aims of the film was to raise public awareness of the need for protection for culture and nature.
In 1977, the Culture Ministry declared Safranbolu to be a Historic Site and in 1995 UNESCO declared the area to be a World Heritage Site. Therefore, making the area not just ours but joint heritage with all the world.
At the 1977 Antalya Film Festival Safranbolu: Reflections of Time was chosen Best Documentary Film and won the Golden Orange Prize.
Yörük Köyü, Kasım Sipahioğlu Konağı Filiz Teyze'den Çamaşırhane Tanıtımı VLOG - #16
Merhaba,
Bugünkü videom arkadaşlar biraz gecikmişte olsa sonunda yükleyebildim. Çünkü gitmiş olduğumuz bölgede internet çekmiyordu ve çok sorun yaşadım. Kısa kesip hemen bu video hakkında bilgiler vermek istiyorum. Arkadaşlar gitmiş olduğumuz köy Karabük Safranboluya bağlı Yörük Köyüdür. Köye girdiğiniz andan itibaren kenarlarda oturan yaşlı teyzeler sizleri karşılıyor ve yöresel gıdalar satıyorlar. İnsanları çok cana yakın ve misafirperverler. Videoda çekmiş olduğumuz bayan ise 8.Kuşaktan Filiz Teyze yörük köyünde Kasım Sipahioğlu konağında kalıyor gelen turistlere bölge, yörüklük ve çamaşırhane hakkında bilgiler veriyor. Umarım videomu beğenirsiniz arkadaşlar Filiz teyzenin çamaşırhane videosunu da ilk fırsatta ekleyeceğim. İyi seyirler..
Safranbolu YÖRÜK KÖYÜ vlogu ???? Sipahioğlu Konağı ???? Çamaşırhane ???? Konarı Gölü ⚫
Merhaba, hersene olduğu gibi yine bu yaz memleketimde aldım soluğu. Bu sefer Yörük Köyü'ne gittik ve keyifli anlar yaşadık.
Sipahioğlu Konağı'na mutlaka gidin derim. Çamaşırhane'ye Filiz Teyze ile gidin çok tatlı anlatıyor. Köy içerisinde yemek yenebilecek pek çok yer var. Gözleme, sarma, peruhi, baklava vs.
Ardından Yörük Köyü girişinde bulunan Efsane Konarı Gölü'ne gidip göl kenarında oturabilirsiniz. Bu gölün suyu yaz kış 23 derece. Sakinliği huzur veriyor.
İŞ BİRLİKLERİ İÇİN; soyleyinbilsinss@gmail.com
LR Blog'um;
İnstagram sayfam:
Facebook sayfam:
DAHA ÇOK VİDEO İÇİN KANALA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...
Bu kanalda #spor #haber #belgesel #bebek #hayvan #kaza #sosyalmedya #siyaset #sağlık #moda #güzellik #instagram #çocuk #güncel #vlog videoları bulabilirsiniz...
Safranbolu Kaymakamlar Gezi Evi
Kaymakamlar gezi evi, SafranboluEvlerinin en tipik özelliklerin görüldüğü mükemmel bir Türk evidir. Kaymakamlar gezi evi 19 yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülmektedir. Tam bir Safranbolu Evlerinin özelliklerini yansıtmaktadır. Adından sanıldığı gibi Kaymakamlar Evi,kaymakamların oturduğu bir konut değildir. Kaymakamlar Gezi evi Sahibi, Safranbolu Kışlası kumandanı Hacı Mehmet Efendiye aittir.
Kaymakamlar gezi evi 1979 yılında kamulaştırılıp restorasyonunu tamamlanmıştır. Kaymakamlar Gezi Evi 16.12.1981 tarihinde Eğitim Merkezi olarak hizmete açılmıştır. Şuan için Kaymakamlar Evi turistler için gezi evi olarakkullanılmaktadır. Belirli bir ücret ile rehber karşılığında ev gezdirilmektedir.
Safranbolu aşağı çarşı tarafında yer almaktadır. Kaymakamlar Gezi Evi üç katlı olan yapının 2 farklı girişi vardır. Dik sokaktan çift katalı kalın bir kapıdan eve gerilmektedir. Giriş kapısı üzerinde iki halka vardır kalın halka erkek ziyaretçi içindir küçük halka kadın ziyaretçiler için...
Safranbolu Kaymakamlar Evinde Dönme Dolabın Yapılış Amacı Neydi #Safranbolu #Dönmedolap #Kaymakamlar
Kaymakamlar müze evi, Karabük ili Safranbolu ilçemizde bulunmaktadır. Safranbolu'muzda turizme açık ilk ve tek müze ev özelliğini koruyan Kaymakamlar Evinin içerisinde bir çok detay, ilginç işlevleri ve kullanımlarıyla hayranlık uyandırmaktadır. Buyrunuz.
Sipahioğlu konağı,yörük köyü,yörük,filiz teyze,selçuk kerpiççi
Sipahioğlu konağı ,yörükler köyü,yörük,filiz teyze,selçuk kerpiççi
lama
Sezen Aksu Safranbolu'da
İsviçre'ye tedaviye gidiyorum diyerek, ortadan kaybolan Sezen Aksu Safranbolu'ya geldi
Safranbolu Yaşanmışlık Belgeseli (MÜFİDE ATAY)
Safranbolu nun önemli ailelerinden Mehmet Çizmecioğlu nun en küçük kızı Müfide ATAY ın (kıymetli babanemin) hayatından bazı kesitler ....
İyi seyirler...
Yaşayan tarih babanemize saygılarımızla
Yapımda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız
ZAMANDA SAFRANBOLU BELGESEL FİLM
Süha Arın'ın Anısına..
21.12.2018 İstanbul Galası
Kamera: Yasin Aldemir
Kursunlulu Yörük Efe
3. Kursunlu köyü keskek gününden
Safranbolu'ya Turist Yağdı, 10 ayda 1 milyondan Fazla Turist Geldi
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesine yılın 10 ayında 1 milyon 100 bin turist geldi.
Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla Osmanlı’nın parmak izi olarak nitelendirilen Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran ilçe, 10 ayda 80'den fazla ülkeden turist ağırladı.
17 Aralık 1994'te UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Safranbolu, aradan geçen 25 yılda 15 milyondan fazla turist ağırlarken, her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırmaya devam ediyor.
Korumanın başkenti olarak da adlandırılan Safranbolu'ya yılın 10 ayında en çok yabancı turist 36 bin 951 ile Çin'den geldi. Çin'i 29 bin 825 ile Tayvan takip ederken, bu ülkeleri sırasıyla Tayland, Malezya, Japonya, ABD, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan ve Polonya takip etti. İlçede 10 ayda yerli ve yabancı 276 bin 219 yerli ve yabancı turist konaklarken, günü birlikçilerle birlikte bu sayı 1 milyon 100 bini buldu.
1 milyon turist sayısını geçmiş durumdayız
Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'de 1 milyon 200 binin üzerinde turist ağırladıklarını söyledi.
Safranbolu'yu ziyaret eden turistlerin sayısınınn her yıl arttığını ifade eden Ürkmezer, 2018'i 1 milyon 200 binin üzerinde turistle kapattık. Bu seneki ilk 10 aylık rakama baktığımızda konaklamada 200 bin yerli misafirimizi geçtik, yabancıda da 77 bine ulaştık. Günü birlikleri de eklediğimiz 10'uncu ay bittiğinde 1 milyon turist sayısını geçmiş durumdayız diye konuştu.
Geçen seneki rakamı geçeceklerini aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:
Rakamlara baktığımızda Safranbolu'nun her geçen yıl artan bir potansiyeli var. Son iki ayda da bu şekilde devam ederse, geçen seneki rakamımızı geçeceğiz. 1 milyon 50-100 bin arasında olduğumuzu gösteriyor. Halen daha Uzakdoğu'dan turistler geliyor. Okulların kapanmasıyla olacak olan bir süreç var. Bir haftalık tatilde bütün otellerimiz, Türkiye'nin her yerinden misafirlerimizi bekliyor. Otel sahipleriyle de görüştüğümüzde de bir haftalık tatile hazırlıklı olduğunu gösteriyorlar. Bunlarda bizim hedeflediğimiz rakama ulaşacağımızı gösteriyor.
Safranbolu'ya lavanta bahçesi
Safranbolu'da yeni destinasyon alanlarının turizme kazandırıldığını vurgulayan Ürkmezer, Safranbolu, safran ve konaklarıyla meşhur bir yer. Özellikle son yıllarda safran tarlalarına, hasadına, tarlalarda fotoğraf çekimi için yerli ve yabancı turistler çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Geçtiğimiz hafta lavanta dikimi yaptık. 20 bin lavantayı toprakla buluşturup, bir yıl içinde destinasyon oluşturarak, safran tarlalarına hemen yakın bir yerde çok güzel bir lavanta tarlası oluşturacağız. O da ekonomiye, lavantalı ürünlerin üretimi hem de fotoğraf çekimi anlamında Safranbolu'ya yeni bir destinasyon ekleyecek değerlendirmesinde bulundu.
Kaymakamlık ve belediye başkan vekilliği yaptığı dönemde Akçasu Vadisini turizme kazandırdıklarını, Batı Karadeiz Kalkınma Ajansı ile Tarihi çarşılar Gün Yüzüne Çıkıyor projesini hayata geçirdiklerini anlatan Ürkmezer, şu ifadelere yer verdi:
Bir yandan restorasyonlar devam ediyor, Kent Tarihi Müzesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kaymakamlar Gezi Evini İçişleri Bakanlığının desteğiyle restore edeceğiz. Safranbolu konaklarıyla, çarşılarıyla, hanları, hamamlarıyla, safranıyla, yeni yapılmış vadi çalışmalarıyla ve kanyonlarıyla yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Safranbolu'nun güzelliği şu 12 ay boyunca ziyaret edilebilecek bir yer. Her mevsimin ayrı bir güzelliği var.
#haber #gündem #sondakika
============================
Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi
►
Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
►
Türkiye Gazetesi Haber Akışı
►