Safranbolu Kaymakamlar Evinde Dönme Dolabın Yapılış Amacı Neydi #Safranbolu #Dönmedolap #Kaymakamlar
Kaymakamlar müze evi, Karabük ili Safranbolu ilçemizde bulunmaktadır. Safranbolu'muzda turizme açık ilk ve tek müze ev özelliğini koruyan Kaymakamlar Evinin içerisinde bir çok detay, ilginç işlevleri ve kullanımlarıyla hayranlık uyandırmaktadır. Buyrunuz.
AHŞABIN RÜYASI ''KAYMAKAMLAR EVİ'' - KARABÜK/SAFRANBOLU
KAYMAKAMLAR EVİ
KARABÜK / SAFRANBOLU
__________________________
''Kaymakamlar Evi 18 ve 19.yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu Evleri arasında önemli bir örnektir. 19.yüzyıl başlarında yapıldığı sanılmaktadır. Sahibi Safranbolu Kışlası kumandanı Hacı Mehmet Efendidir. Hacı Mehmet Efendi'ye yarbay karşılığı olan 'Kaim -Makam' denilmesi nedeniyle ailesi; dolayısıyla evleri halk arasında bu isimle söylenegelir olmuştur. Kentsel dokusunu ve tüm mimari özelliklerini günümüze dek koruyabilmiştir,
Zemin katta yer alan 'Hayat' denilen zemini toprak ya da taş kaplı bölüm sokak cephesindeki sağır ve sağlam duvarları ile yapıyı adeta dışarıdan koruyarak omuzlamış gibidir. Bahçe yönüne gilistelerle açılarak ikinci bir güvenlik önlemi yanında iç mekanlara ışık, hava sirkülasyonu sağlar. Ana yaşama katları bahçe ve sokak arasında üretimle ilgili işlevler üstlenmiş hayat'ta hayvanlar ahır denilen yerde barındırılmıştır,
Harem ve Selamlıkta bulunan 7 oda ile sofa geleneksel malzemelerle döşenmiş, zamanın yaşantısına uygun olarak özgün canlandırmalarla ve yerel müzikle ziyaretçilere sunulmuş, aktivitelerle desteklenmesi çalışmalarımız her geçen gün geliştirilmekte ve zenginleştirilmektedir. Kaymakamlar Müze Evi-Gezi Evi kış dönemlerinde 09.00-17.30 saatleri, yaz dönemlerinde 09:00-19:00 saatleri arasında geziye açıktır''
__________________________________________________________________
EBEDİ MELANKOLİ PROJECT
PRODÜKSİYON GRUBU
HAZİRAN - 2018
_____________________________
MİHMANDAR
Emrah ÜÇÜNCÜ
(Sanat Tarihçisi)
HAZIRLAYAN
Hasan KOYUNCU
(Sanat Tarihçisi-Photographer)
__________________________________________________________________
ABONE OLMAYI,
BEĞENİ BUTONUNA
TIKLAMAYI,
VE VİDEOYU
PAYLAŞMAYI,
UNUTMAYINIZ.
İYİ SEYİRLER DİLERİM.
__________________________________________________________________
EBEDİ MELANKOLİ - PROJECT
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
______________________________
FACEBOOK :
TWITTER : - @kyncuhsn
INSTAGRAM : - hsn_kyncu_official
LINKEDİN: - - Hasan KOYUNCU
__________________________________________________________________
REKLAM VE İŞBİRLİKLERİ İÇİN ULAŞABİLİRSİNİZ.
MAİL: hasankoyuncu1@hotmail.com
MAİL: hasankoyuncu101@gmail.com
__________________________________________________________________
#karabük #safranbolu #karabüküniversitesi
#sanattarihiaşkınasafranbolu
#safranbolukaymakamlarevi
#hsnkyncuphotography
#ebedimelankoliproject
__________________________________________________________________
FAVORİ VİDEOLARIM
_____________________
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - ESKİ ÇARŞI - 1. BÖLÜM
AHŞABIN RÜYASI ''KAYMAKAMLAR GEZİ EVİ'' - KARABÜK/SAFRANBOLU
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 12. BÖLÜM - ''KISSA'DAN HİSSE 1 - 57. ALAY''
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 13. BÖLÜM - KISSA'DAN HİSSE 2 - ŞAHİNDERE, ANZAK, KOLAJ
ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ MİMARLARINDAN ''PROF. DR. DOĞAN ERGİNBAŞ'' - 1. BÖLÜM
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''BOLU/YEDİ GÖLLER''
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 3. BÖLÜM
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 4. BÖLÜM
DOĞANIN SESİ ''KARABİGA'' - KALELER - 1. BÖLÜM
DOĞANIN SESİ ''KARABİGA'' - TAŞ OCAKLARI KOYU - 2. BÖLÜM
Safranbolu Kaymakamlar Gezi Evi
Kaymakamlar gezi evi, SafranboluEvlerinin en tipik özelliklerin görüldüğü mükemmel bir Türk evidir. Kaymakamlar gezi evi 19 yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülmektedir. Tam bir Safranbolu Evlerinin özelliklerini yansıtmaktadır. Adından sanıldığı gibi Kaymakamlar Evi,kaymakamların oturduğu bir konut değildir. Kaymakamlar Gezi evi Sahibi, Safranbolu Kışlası kumandanı Hacı Mehmet Efendiye aittir.
Kaymakamlar gezi evi 1979 yılında kamulaştırılıp restorasyonunu tamamlanmıştır. Kaymakamlar Gezi Evi 16.12.1981 tarihinde Eğitim Merkezi olarak hizmete açılmıştır. Şuan için Kaymakamlar Evi turistler için gezi evi olarakkullanılmaktadır. Belirli bir ücret ile rehber karşılığında ev gezdirilmektedir.
Safranbolu aşağı çarşı tarafında yer almaktadır. Kaymakamlar Gezi Evi üç katlı olan yapının 2 farklı girişi vardır. Dik sokaktan çift katalı kalın bir kapıdan eve gerilmektedir. Giriş kapısı üzerinde iki halka vardır kalın halka erkek ziyaretçi içindir küçük halka kadın ziyaretçiler için...
**Hacılarobası Köyü Sallar Mahallesi Açık Hava Tarih Müzesi Ören Yeri**
19 Temmuz 2014
Sallar Mahallesi Sakini emekli Eğitimci Ahmet SAVAŞ,
Eğitim Yöneticisi Hüseyin KARATAŞ, Araştırmacı yazar, Turizm Rehberi ve Tarihçi Mehmet KÜTÜKÇÜOĞLU
Bu gün birlikte inceledik ve fotoğrafladık.
Kaymakamdan definecilere suçüstü... Neye uğradıklarını şaşırdılar
Kaymakamdan definecilere suçüstü... Neye uğradıklarını şaşırdılar KARABÜK (İHA) - Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, kaçak kazı yapan definecileri suçüstü yakaladı. Edinilen bilgiye göre, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Safranbolu ilçesine bağlı Konarı köyü civarında yaptığı gezi esnasında kazı yapan 3 kişiyi görerek yanlarına gitti. Şahısları kaçak kazı yaparken suç aletleriyle birlikte yakalayan Kaymakam Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanlığı ve köy muhtarına haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri şahısları gözaltına alırken, kazı aletlerine de el koydu. Kaymakam Ürkmezer, Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer aldığını ve definecilerin hedefinde olduğunu söyledi. Vatandaşların da defineciler konusunda dikkatli olmasını isteyen Ürkmezer, Tarihi dokusuyla, doğal güzellikleriyle eşi bulunmayan ilçemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini korumak için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu ve benzeri durumlarla karşılaştıklarında emniyet ve jandarma ekiplerine anında haber vererek gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyoruz diye konuştu.
20190705土耳其 番紅花城
2019/07/04~13 土耳其Turkey
全家再度參加弟弟公司所舉辨的員工旅遊
7/5 Day1
【番紅花城 Safranbolu】
1994年列為世界文化遺產,因為這裡保存了完整的鄂圖曼文化
在這沒有太多現代化的建築,連住的民宿也是老房子改建的
【希德爾立克山丘 Hidirlik Hill】
在山丘上俯看這古色古香的山城
也在這拍了不少照片!
【鄂圖曼市長官邸 Kaymakamlar Muze】
原本是市長官邸,現在已改為博物館
在這可以認識到番紅花城居民
昔日的生活形態和建築物設計~
這的禮品店,品項選擇很多,價格也很實惠
是整趟旅程裡最好買的地方~
有來到的話,記得要多買一點!
#turkey #safranbolu #土耳其 #番紅花城
Safranbolu Kent Müzesi
Eskinin Hükümet Konağı, şimdinin Safranbolu Kent Tarihi Müzesi olarak işlevini sürdüren yapı, Safranbolu halkının desteği ile 1906 yılında Safranbolu’nun kale olarak bilinen tepesine inşa edilmiş.
Kesme taştan yapılan ve çarpıcı bir mimariye sahip olan 3 katlı Hükümet Konağı’nda 1976 yılında bir yangın meydana gelmiş. Tapusu olmayanların evlerini terketmeleri gerektiği kararı alındığı o dönemlerde, bu karara karşı çıkan Safranbolu halkı, Hükümet Konağı‘ndaki tüm evrakları yakmak istemiş ve bunun sonucunda bina da yangına maruz kalmıştır. Yangın sonucu yapı kullanılamaz hale gelse de Kültür Bakanlığı tarafından 2000 – 2006 yılları arasında restore edilmiştir.
Safranbolu’nun birçok noktasından görülen bu tarihi yapı 800 m²’lik bir alana sahip. Müzenin zemin katında esnafların ve zanaatkârların örnek dükkanları sergileniyor. Ayakkabıcısından, Safranbolu’nun ilk eczacısına, lokumcusundan terzisine, semercisinden, ahşap işçisine kadar birçok esnafın çalışma ortamlarının canlandırmaları bulunuyor.
Müzenin giriş katında ise Safranbolu’nun tarihi ile ilgili fotoğraflar bulunuyor. Giriş katında sağ taraftaki oda bilgisayar tarihi odası. Bilgisayarın icadından günümüze kadar olan süredeki bilgisayarların, laptopların, disklerin sergilendiği bu salon bilgisayarseverlerin ilgisini çekebilir. Diğer odalarda Safranbolu’nun ve içinde bulunduğu Hükümet Binası’nın tarihi ile ilgili eserler yer alıyor.
Üst katta ise Safranbolu halkının giydiği geleneksel kıyafetler sergileniyor. Kıyafetlerin yanısıra çeşitli madeni paralar, arkeolojik buluntular ve nostaljik eserler sergileniyor. Bu güzel müzeyi gezdik ve sizler için kayda aldık. Buyrun iyi seyirler...
#SafranboluMüzesi
#Safranbolu
#SafranboluEvleri
Safranbolu’nun Simgeleri Tarihi Camiler
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan asırlık camiler, ilçenin simgesi haline gelirken yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
İhlas Son Dakika YouTube Kanalı Abone Olmak İçin
►
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, köprü gibi tarihi yapıların yanında ilçenin önemli tarihi yapıları arasında yer alan tarihi camiler, yılardır Müslümanlara hizmet verirken, ilçenin turizmine de önemli katkı sunuyor.
Mimarileri, minareleri, kubbeleri, işlemeleri ve diğer özellikleriyle şehrin simgesi haline gelen camiler, ilginç yapılış hikayeleri ve farklı mimari özellikleriyle de merak uyandırıyor.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından Tarihi Çarşı bölgesindeki camiler başta olmak üzere ilçedeki tüm camiler gül suları ile yıkanarak, temizlendi.
Bu eserlerin korunması elimizden gelen çabayı harcamamız gerekiyor
Kent üzerinde araştırmalar yapan ve kitapları bulunan Aytekin Kuş, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin Safranbolu’da bir simge haline geldiğini söyledi.
Safranbolu’da bin 700 taşınmaz kültür varlığı içerisinde camilerin yüzde 2’lik bir bölümü oluşturduğunu ifade eden Kuş, Safranbolu’da 16, 17, 18, 19 ve 20. yüzyıldan bize armağan olarak kalan camiler, isimleriyle, güzellikleriyle, estetikleriyle göz bebeğimiz. 1550 tarihli Kalealtı Dergahı’nın bulunduğu yerde bir cami var. Köprülü Mehmet Paşa Camisi 1600’lü yılların ortasını geçtikten sonra yapılmış daha sonra 1765 tarihinde Akçasu Dağdelen Camisi, 1779 yılında Kazdağlıoğlu Camisi, 1796 yılında İzzet Mehmet Paşa Camisi yapılmıştır. Diğer yüzyıllarda da Akçasu’da benzersiz bir cami olan, içerisinde kahvesi, iptida-i mektebi olan bir külliye şeklinde konumlanmış Lütfiye Camisi diğer ismiyle (Kaçak Camisi) var. Bu caminin altında bir dere geçiyor. Burada coğrafyanın her yerinde caminin her yere yapılabileceği için özel bir yaklaşım. Kıranköy semtinde Asiye Hatun, Bağlar bölgesinde Müftüpınarı, Çampınarı, Köyiçi Camisi, Eriklik Camisi var dedi.
Bu eserler bizim göz bebeğimiz diyen Kuş, şunları kaydetti:
Ecdadın Safranbolu halkına yadigarı. Bu eserlerin korunması, gözetilmesi, iyi hizmet sunması konusunda elimizden gelen çabayı harcamamız gerekiyor. Özellikle Köprülü Mehmet Paşa Camisi bir yerleşke şeklindedir. Sağında muvakkithane binası vardır. Şadırvan, abdesthane bahçesindeki medreseyle ve güneş saatiyle tarihin tanığı.
Camilerle ilgili doğrulanmamış yapılış hikayeleri olduğunu vurgulayan Kuş, Yapılış hikayelerinden daha kıymetli olanı vakfiyedeki şekil şartlarıdır. Vakfiyedeki şekil şartlarına biz uyalım görevimizi yapmış oluruz. Anlatıla gelenler kanıtlanmamış ya da öyle hissedilen, kulaktan kulağa yansıyan masalımsı şekiller. Aslında bu konuda yapmamız gereken vakfiyenin ön gördüğü, bize söylenen buyrukları yerine getirmektir değerlendirmesinde bulundu.
Tarihin tanığı camiler
Safranbolu’nun en önemli tarihi yapılarından birisi olan Köprülü Mehmet Paşa Camisi, 4. Mehmet zamanında Osmanlı Devleti’nde sadrazamlık yapan Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1661’de yaptırılmıştır. Büyük bir kemerli kapıdan girilen caminin, avlusunda güneş saati yer alıyor. 06.40 ile 17.20 arasındaki zamanı, özel hazırlanmış mermer üzerindeki metal plakanın gölgesi yardımıyla gösteren yatay güneş saati, gölge ile mermer üzerindeki çizgilerin buluşma anını, zaman olarak yanılgısız gösteriyor.
Bir yerleşke şeklinde yapılan cami külliyesinde vaktin belirlendiği mekan anlamına gelen ve muvakkitlerin çeşitli aletlerle namaz vaktini belirlediği muvakkithane bulunuyor.
İzzet Mehmet Paşa Camisi
Osmanlı padişahlarından 3. Selim döneminde 1794-1798’de sadrazamlık yapan İzzet Mehmet Paşa tarafından 1743 tarihinde doğduğu ilçeye İstanbul’daki Nuruosmaniye Camisi’nin benzeri olan modelini 1796’da yaptırdı. İzzet Mehmet Paşa Camisi; içindeki kalem işleri, bezemeleri, çok köşeli kalemi andıran minare gövdesinin yanı sıra külah ve alemiyle estetik unsurlar yansıtıyor.
Osmanlı’nın parmak izi olan Safranbolu’da 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan Lütfiye (Kaçak) Camisi; tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle büyük ölçüde özgünlüğünü koruyor. Akçasu Mahallesi’nin ortasından geçen Akçasu Deresi’nin üzerine yapılan ve yuvarlak kemere oturan cami, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Korumanın başkenti unvanıyla anılan Safranbolu’da birçok cami tarihe ışık tutarken, yapılışlarının üzerinden yüz yıllar geçmesine rağmen ilk günkü gibi korunarak gelecek kuşaklara aktarılıyor.
İhlas Son Dakika Web Sitesi
►
İhlas Son Dakika Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Son Dakika Haber Akışı
►
Geleceğe Aktarılan Şehir: Safranbolu
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, tescilli tarihi eserleri restore ederek geleceğe taşırken, en iyi korunan 20 kent olarak anılıyor.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Korumanın başkenti unvanıyla da anılan Safranbolu, 8 Ekim 1976'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın aldığı koruma kararıyla 700'e yakın tarihi eser restore edilerek turizme kazandırıldı.
Türkiye'de kent ölçeğinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde tek yer olma özelliği taşıyan tarihi ilçede, Tarihsel ve Doğal Sit Alanı kararının alınmasının ardından geçen 43 yılda, tarihi eserlerin geleceğe taşınması için çok sayıda restorasyon çalışması yürütüldü.
“Açık hava müzesi”ni andıran, Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla Osmanlı'nın parmak izi olarak adlandırılan, o dönemden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprülerin yer aldığı tarihi ilçede, vatandaşlar da koruma bilincini benimseyerek tarihi dokunun bugünlere gelmesi ve geleceğe aktarılmasına katkı sağlıyor.
Türk belgesel sinemacılığının ustası olarak gösterilen ve 2004 yılında hayatını kaybeden Suha Arın tarafından 1976 tarihinde çekilen Altın Portakal Ödüllü Safranbolu'da Zaman belgeseli ve yüksek mimar Yavuz İnce'nin çalışmaları da Safranbolu'nun koruma altına alınarak kültürel varlıkların restore edilmesinde önemli rol oynadı.
Restorasyon çalışmaları devam ediyor
Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Ekim 1976 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın almış olduğu koruma kararının Safranbolu'nun uyanışını hızlandırdığını söyledi.
Safranbolu'nun geçen 43 yılda korumanın başkenti unvanını aldığını ifade eden Ürkmezer, Safranbolu 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Lisesi'ne girmesiyle beraber zirveye ulaşıyor. O günden bugüne de Safranbolu'da görev yapan bütün idarecilere, vatandaşlar, çalışanlar, konak sahipleri, restoran sahipleri, yerel ve ulusal medya Safranbolu'yu apayrı bir noktaya koydu.
Safranbolu'da bunu hakkını veriyor dedi.
Yerli ve yabancı turistleri, günün her saatinde, yılın her mevsiminde Safranbolu'yu ziyaret ettiğini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:
Bu turizm anlamında hem Safranbolu ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor. Safranbolu'da koruma altındaki bütün eserler bu uyanışla beraber; Safranbolu'daki insanlar, kurumlar, Safranbolu evlerini, camilerini, hanlarını, hamamlarını korumak için büyük yatırımlarda bulunuyorlar.
Kaymakam ve belediye başkanı olarak iki yıl görev yaptığını hatırlatan Ürkmezer, O dönemde de bu anlamda çalışmalarımız oldu. Özellikle Akçasu Vadisi'ni turizme açtıktan sonra oradaki 17 evin projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 550 bin lira ödenek çıkartarak, 17 evin koruma ve restorasyon projesini hazırladık. Elimizde planı projesi hazırlanmış konak, ev, hamam var. Bunlarda bir yandan devam ediyor. İlçede bir de Kaymakamlar Evimiz var. Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Safranbolu'da bundan 200 yıl önce nasıl yaşandığını görmek için Kaymakamlar Evi'ne geliyorlar. İçişleri Bakanlığımız, Vilayetler Birliği vasıtasıyla buraya ödenek gönderdi. Projesi onaylandı, şimdi ihale ön hazırlıklarını yapıyoruz. İhalesi tamamlandıktan sonra aslına uygun bir şekilde restore edeceğiz diye konuştu.
Yekpareliği sağlamak için 1/500 planı çok önemli
Devletin haricinde vatandaşların, kurumların da ilçede restorasyonlar yaptığını vurgulayan Ürkmezer, şöyle devam etti:
Devletimizin yaptığı yatırımlar devam ediyor. Kalealtı İlkokulunun restorasyon projesi var. Şuan durdu, ancak biz tekrar devletimizin imkanlarıyla Kalealtı İlkokulunu, müze olarak faaliyete geçirecek şekilde restorasyonunu tamamlamak istiyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu konuda destekleri çok önemli. Bütün bakanlıklarımızın Safranbolu'daki değerlerin korunması anlamında bir destekleri var. Bugünden düne baktığımızda 43 yıl önce alınan kararın, Safranbolu tercihinin ne kadar doğru olduğunu, Safranboluluların da bu karara sahip çıkarak bu güne getirdiğini görüyoruz.
Tarihi Çarşı bölgesindeki trafik, aydınlatma, kaldırım ve sokakları düzenleyecek şekilde olan 1/500 planına başladıklarını kaydeden Ürkmezer, İnşallah yeni yönetimde buna devam eder. Burada yekpareliği sağlamak için 1/500 planı çok önemli. Onunla beraber Safranbolu'nun büyün sokaklarına girdiğimizde aynı standardı görmüş olacağız dedi.
#haber #sondakika #gündem
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
AYVALIKTA İLKKURŞUN COŞKUSU - SUAT SALGIN
SUAT SALGIN
BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 29 Mayıs 1919 tarihinde Anadolu'yu işgal eden düşmana ilk askeri kurşunu atılmasının 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Bu yılki törenlerin, yeniden düzenlenen Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği nedeniyle geçtiğimiz yıllarda düzenlenen törenlerden sönük geçtiği belirtildi.
Törenlerin öncesinde iki vatandaşın Ayvalık Belediyesi Bando Takımının çalmış olduğu marşların müzikleriyle halay çekmesi ilgin. Görüntülere sahne olurken, yapılan törende; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İlçe Garnizon Komutanı J. Personel Albay Mehmet Canlı, daire amirleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Ayvalık'ta 29 Mayıs 1919 tarihinde Anadolu'yu işgal eden düşman askerlerine Afyon Karahisar'lı, Yarbay Ali Çetinkaya komutasında ki 172. Alay tarafından ilk askeri kurşunun atılmasının yıldönümü, sabah saat 10.00'da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk anıtına Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından çelenk konuşmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının alanda bulunan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından bir ağızdan söylenmesinin ardından, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle sürdü.
Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen yaptı.
Yaptığı konuşmada, tarihin konusu içinde yer alan olayların değerlendirilmesinde, olayın gerçekleşmiş olduğu zamanın ve çevrenin koşulları dikkate alınmaksızın yapılacak yorumların, yanlış yargı ve sonuçlara varacağını vurgulayan Türközen, Tarihi olayların diğer birçok bilim alanının tersine kesin yasaları yoktur. Bu değerlendirmeden hareketle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Büyük şahsiyetler ancak belli bir kitleye hitap ettiğinde tarihi kişilik olurlar. Makam arayışı peşinde olmaksızın vatan hizmetini yerine getirmeye çalışan karakterler oluşur. İşte bugün burada böyle bir kişiyi yani, 29 Mayıs 1919'da Ayvalığımızda Yunan işgal kuvvetlerine ilk kurşunu atıp; Kurtuluş Savaş'ımızın destanlarından birini yazan 172.Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya'yı anıyoruz dedi.
15 Mayıs 1919'da İzmir işgal edilmesinin işgalin ilk gününde bireysel olarak direnip oracıkta şehit edilen Hasan Tahsin Bey'in bir öncü olduğunu vurgulayan Türközen, tarihi süreçte yaşanılanları kısaca anlattı.
Evinde silah olabilecek ne varsa kapıp cepheye koşarak, vatan savunmasına sırtında mermi taşıyarak katılanların bugün bile ruhlarının her vatandaşın üzerinde gezdiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Her türlü ahlaki, insani ve vicdani erozyona rağmen ilkelerimizden taviz verilmeyeceğini haykıracağız. Büyük Önder Atatürk'ün kuruduğu çağdaş, laik Cumhuriyetin takipçisi olup, Ali Çetinkaya'yı unutmayacağız dedi.
TÜRK MİLLETİ EKMEĞİNİ BÖLÜŞÜR AMA VATANINI ASLA
Konuşmasında Ali Çetinkaya'nın hayatından kesitler veren Türközen, Bu büyük komutanın siyaset hayatından bir örnek vermek gerekirse; 1934 yılından 1939'a kadar bayındırlık bakanlığındaki beş yıl içinde Ankara'daki bütün resmi kuruluşların binalarının yapıldığını söylemek yeterli olacaktır ifadelerini kullanarak konuşmasını, Son yıllarda yükselen yeni emperyalist düşüncelerin temsilcileri çeşitli platformlardaki işbirliklerini geliştirdiklerini gördükçe Ali Çetinkaya'ları daha sık ve güçlü anacağız. Küresel güçlerin kendilerine biçtiği rolü heyecanla yerine getiren zihniyetleri var olan dengeleri alt üst ettikçe 29 Mayısları daha güçlü anacağız. Sözde demokratik duyarlılıklar adına farklılıkların öne çıkarılması uzun yılların emeğiyle oluşturulmuş ve kazanılmış ne varsa tehdit edilmektedir. Unutmayalım ki, Türk ulusu ekmeğini bölüşür ama vatanını asla sözleriyle noktaladı.Türközen'in yoğun alkış aldığı konuşmasının ardından, halk oyunları ekiplerinin gösterileri,ve Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan lokma dağıtımıyla törenler sona erdi.
Törende kurulan bir stantta, Ayvalık Belediyesi tarafından vatandaşlara 'Ali Çetinkaya'nın Milli Mücadele Hatıraları' adını taşıyan bir kitap ücretsiz olarak dağıtıldığı gözlendi.
Safranbolu Çikolata Müzesi...Vlog#3
????????????
Safranbolu Hacılarobası Köyünde 2019 Yılında Bulunan Lahit (Kamyona Yüklenmiş)
Selam Arkadaşlar
Videolarımı Seyrettiğiniz İçin Teşekkür Ederim
Tüm Define Arama İşlemlerinizi İzinli Yapmanızı Öneririm
Seyrettiğiniz Videodaki Ürünü Bulan Kişiler Değiliz
Çok Sağlam Kaynaklardan Geldikten Sonra Bilgi Amaçlı Paylaşıyoruz
Lahitin akıbeti hakkında bilgimiz yok
Videoyu Paylaşan Kişi Kamyona Yükleyen Kişidir
Kanalıma Abone Olmayı Unutmayınız
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 6. BÖLÜM - ''ALÇITEPE KÖYÜ VE SALİM MUTLU''
EBEDİ MELANKOLİ PROJECT
PRODÜKSİYON GRUBU
2017
____________________________
HAZIRLAYAN
Hasan KOYUNCU
(Sanat Tarihçisi-Fotoğrafçı)
____________________________
ABONE OLMAYI,
BEĞENDİYSENİZ BEĞENİ BUTONUNA
TIKLAMAYI,
VE VİDEOYU PAYLAŞMAYI,
UNUTMAYINIZ.
İYİ SEYİRLER DİLERİM.
__________________________________________________________________
EBEDİ MELANKOLİ - PROJECT
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
______________________________
FACEBOOK :
TWITTER : twitter.com/kyncuhsn - @kyncuhsn
INSTAGRAM : instagram.com - hsn_kyncu_official
_________________________________________________________________
#çanakkale #salimmutlu #alçıtepe
#hsnkyncuphotography
#ebedimelankoliproject
__________________________________________________________________
FAVORİ VİDEOLARIM
_____________________
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - ESKİ ÇARŞI - 1. BÖLÜM
AHŞABIN RÜYASI ''KAYMAKAMLAR GEZİ EVİ'' - KARABÜK/SAFRANBOLU
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 12. BÖLÜM - ''KISSA'DAN HİSSE 1 - 57. ALAY''
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 13. BÖLÜM - KISSA'DAN HİSSE 2 - ŞAHİNDERE, ANZAK, KOLAJ
ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ MİMARLARINDAN ''PROF. DR. DOĞAN ERGİNBAŞ'' - 1. BÖLÜM
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''BOLU/YEDİ GÖLLER''
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 3. BÖLÜM
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 4. BÖLÜM
DOĞANIN SESİ ''KARABİGA'' - KALELER - 1. BÖLÜM
Osmanlı'da Evlerde Günlük Yaşam Nasıldı?
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve 'en iyi korunan 20 kent' arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı'nın yaşama biçimini yansıtan Kaymakamlar Evi’nin restorasyonu için hazırlanan proje onaylandı.
18 ve 19. yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu evleri arasında önemli bir örnek olan Kaymakamlar Evi, Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Safranbolu’nun Korunması ve Sağlıklaştırılması Projesi' kapsamında 1979’da kamulaştırılarak restore edilip, 1981’de Eğitim Merkezi olarak hizmete girdi. 19. yüzyılda yapılan ve son yıllarda 'müze ev' olarak kullanılan Kaymakamlar Evi, özgün bir 'Türk evi' niteliğine sahip. İki oda selamlık ve harem kısmı olan, selamlıkla harem arasında yemek servisinin yapılmasını sağlayan dönme dolabın yer aldığı Kaymakamlar Evi'nde her iki kattaki odalar aynı çatı altında yaşayan kalabalık aile tipine göre bireylerin tüm gereksinimlerini sağlayabilme özelliği taşıyor. Kaymakamlar Evi’nde her odada sedirli oturma düzeni, yer sofrasında yemek yeme, yer yatağında yatma, yatakların konulduğu yüklük içerisinde gusülhanede yıkanma olanağı bulunuyor. Evde pencereler evin bol ışık almasını sağlarken, ceviz ve çam kerestesinden yapılmış tavan süslemeleri ise estetik bir görüntü oluşturuyor.
'KAYMAKAMLAR EVİNİN RESTORASYONUNA BAŞLAYACAĞIZ'
Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlar Evi’nin Safranbolu’nun en önemli yapılarından birisi olduğunu söyledi. Kaymakamlar Evi’nin uzun yıllar önce restore edildiğini ve ziyaretçiler tarafından sık kullanılması nedeniyle yıprandığını ifade eden Ürkmezer, yapılacak restorasyonla yapının daha dinamik olacağını belirtti. Sezonun bitmesinin ardından restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını aktaran Ürkmezer, 'Kaymakamlar Evi restorasyon projesi çalışmasına İçişleri Bakanlığı Vilayetler Birliğinin sağladığı destekle başladık. Vilayetler Birliği, Özel İdare ve Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışma yapıyoruz. Proje hazırlandı, geçtiğimiz hafta Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden geçti. Şimdi teknik projeler hazırlanıyor. Projelerle birlikte inşallah en kısa zamanda ekim-kasım gibi ihalesini yapıp, Kaymakamlar Evi’nin restorasyonuna başlayacağız' dedi.
Kaymakamlar Evi’nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından müzecilik tekniğiyle hazırlanacağını anlatan Ürkmezer, şunları kaydetti:
'Kaymakamlar Evi Safranbolu için en önemli cazibe merkezlerinden biri. İlçeye gelen hem yerli hem yabancı turistler, burayı müze ve gezi evi olarak ziyaret ediyor. Burası iyi bir restorasyon görmedi, amacımız orayı iyi bir restorasyonla ‘korumacılığın başkenti’nde korumasını sağlamak. Restorasyon tamamlandıktan sonra müzecilik tekniğine uygun bir şekilde tekrardan elden geçirilecek ve inşallah önümüzdeki yaza orayı tekrardan yenilenmiş şekilde hizmete açmayı düşünüyoruz.”
Kaymakam Ürkmezer, ilçede 'kale' diye adlandırılan tepeye 1904-1906 yıllarında Hükümet Konağı olarak yaptırılan ve 2007’de açılan Kent Tarihi Müzesi ile tarihi cezaevinin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini belirtti. Bakanlık tarafından burada restorasyon çalışması başlatılarak etnografya ve arkeoloji müzeleri açılacağını vurgulayan Ürkmezer, Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1909 yılında 'rüştiye' olarak yaptırılan binada da bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından restorasyon çalışması başlatıldığını, restorasyonun ardından bu binanın da müze olarak faaliyete geçeceğini kaydetti.
#safranboluevleri
----------------------------------------------------------------------------------
Akşam TV Youtube Kanalına Abone Olmak İçin:
NESL-İ TARİH
Bİ KONUŞALIM
TARİHİ GÜN
BİR EFSANE OLMAK
GÖKÇE ANLATIYOR
DOKTORUNUZ ANLATIYOR
GALAT-I MEŞHUR
Akşam TV Resmi Web Sitesi:
Akşam TV Sosyal Medya Hesapları:
Twitter:
Instagram:
Facebook:
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 5. BÖLÜM - ''ŞEHİTLER ABİDESİ''
EBEDİ MELANKOLİ PROJECT
BELGESELLERİ
2017
_______________________________
İYİ SEYİRLER DİLERİM.
______________________________________
HAZIRLAYAN
Hasan KOYUNCU
(Sanat Tarihçisi-Fotoğrafçı)
______________________________________
ABONE OLMAYI,
BEĞENİ BUTONUNA
TIKLAMAYI,
VE VİDEOYU PAYLAŞMAYI,
UNUTMAYINIZ.
______________________________
EBEDİ MELANKOLİ - PROJECT
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
______________________________
FACEBOOK :
TWITTER : - @kyncuhsn
INSTAGRAM : - hsn_kyncu_official
LINKEDIN - - HASAN KOYUNCU
__________________________________________________________________
#çanakkale #şehitlik #gelibolu
#hsnkyncuphotography
#ebedimelankoliproject
__________________________________________________________________
FAVORİ VİDEOLARIM
_____________________
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - ESKİ ÇARŞI - 1. BÖLÜM
AHŞABIN RÜYASI ''KAYMAKAMLAR GEZİ EVİ'' - KARABÜK/SAFRANBOLU
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 12. BÖLÜM - ''KISSA'DAN HİSSE 1 - 57. ALAY''
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 13. BÖLÜM - KISSA'DAN HİSSE 2 - ŞAHİNDERE, ANZAK, KOLAJ
ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ MİMARLARINDAN ''PROF. DR. DOĞAN ERGİNBAŞ'' - 1. BÖLÜM
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''BOLU/YEDİ GÖLLER''
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 3. BÖLÜM
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 4. BÖLÜM
DOĞANIN SESİ ''KARABİGA'' - KALELER - 1. BÖLÜM
Safranbolu Kaymakamlar Evi - Governors House in Safranbolu
Safranbolu Kaymakamlar Evi
Tarihe Yolculuk - 09.2010
Öz Antalya Tur İle Seyahat
Çekimler: Mehmet SÖKMEN - 05325258493
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
Governors House in Safranbolu
Journey to the date - 09.2010
With Öz Antalya Tur/Travel - 09.2010
Shot: Mehmet Sökmen - 05325258493
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
SAFRANBOLU CAMLICA KONAGI 1 - CAN AKIN
The cities show us that how a nation lived, what they succeesed in the past. Safranbolu was taken to the World Heritage List by UNESCO in 1994 and there are 1131 historical monuments well protected in Safranbolu.
At the OWHC Meeting in Rhodes in 2003, Safranbolu was selected as one of the best preserved cities among 20 cities in the World.
There are a lot of historical buildings in Turkey and some of them are scattered in another cities except for Safranbolu. The city of Safranbolu and its historical buildings, houses and culture are different. Safranbolu is very sumptuous with its historical houses and streets. You can feel history in Safranbolu.
Safranbolu is a treasure and most important example of preservation. It is like a time tunnel with its houses, fountains, castle, clock tower, mosques, inns, baths and bridges which have rich backgraund.
While you are walking on the streets, you can see historical houses, lean the old walls and drink water from old fountains.
Except for unigue historical buildings, Safranbolu has caves, canyons, plateaus, king graves, villages, grape and saffron gardens and delights. Safranbolu became important tourism centre.
We read history from books and see it in the museums. When you are in Safranbolu, you can feel, smell and see history. Would you like to look the history from this window opens from past to present?The Houses of Safranbolu and
Architectural Features of them
Safranbolu Çamlıca Mansion
Safranbolu Çamlıca Mansion is a family establishment set within a garden having a capacity of housing 35 people with 10 bedrooms and 27 beds. The house has 3 floors and on each floor there are 4 bedrooms. All rooms have traditional rounded windows and on each floor there is a balcony. The top floor has a terrace. Our service is based on traditional Turkish hospitality. The owners of Safranbolu Çamlıca Mansion are Celal and his wife Havva Özen. We share our home, the Safranbolu Çamlıca Mansion with our guests. Here is a place where one can enjoy the beauty of the seasons every day of the year. Especially in the spring time it is an absolute pleasure to walk underneath the pine trees, to have breakfast in the garden, to enjoy your afternoon tea or coffee and to take in the abundant peace and quiet.
Here you will find the life, love, peace and warm conversation of the Anatolian people and your opportunity to be a part of it. We may not be able to provide you with the luxury of a Five Star Hotel but you can be sure that we will do our very best to ensure that you are comfortable and content. For example we do not have a gym but we have paths in the forest where you can walk in safety, take photographs and enjoy the scent of oreganos.
We do not have open buffet breakfast but we will provide you with a rich home made breakfast with regional specialty pastries, natural village cheese, stuffed vine leaves, eggs and home made jams made by Havva from fruits picked from our own garden. With this breakfast you can start your day with a boost of positive energy and continue to fill yourself up with the wonderful energy of life with the clean and oxygen rich air of the forest. If you like you can relax in the terrace amid the songs of the nightingales, enjoy the experience of eating the fruits you yourself have just picked from the trees or have a barbeque in the garden.
A holiday where you will rediscover yourself and be filled with peace is waiting for you at
Contact Details Address: Bağlarbaşı Mah. Mencilis Mağara sok. No:115
Değirmenbaşı, Safranbolu/Karabük - 78600
Tel: +90 370 712 1984
Fax: +90 370 712 1984
Gsm: +90 533 418 7974
E-mail: info@safranbolucamlica.com
Msn: camlicakonagi@hotmail.com
Safranbolu'da Görülebilecek Yerler:
Tarihi Çarşı
Semerciler çarşısı
Demirciler çarşısı
Kaymakamlar Gezi Evi
Hıdırlık Tepesinden Bakış
Manifaturacılar çarşısı
Kileciler Gezi Evi
Semerciler, Demirciler çarşısı
Cinci Hanı
Köprülü Mehmet Paşa Camisi ve Güneş Saati
Yemeniciler Arastası
Kale
Eski Hükümet Konağı
Saat Kulesi
Yörük Köyü
Sipahioğlu Konağı
Çamaşırhane
Dipsiz Göl Bağlar Bölgesinde;
İncekaya Su Kemeri
Değirmenbaşı Su değirmeni
Bulak (Mencilis) Mağarası
Emir Hocazade Ahmet Beyler Evi
İncekaya Su Kemeri
Tokatlı Kanyonu
TRT Avaz, Karabük / Safranbolu - Gamze Tokan
216 yıllık Tarihi Saat kulesi, Kent Tarihi müzesi, Kristal Teras, Bulak Mencilis mağrası, Safranbolu'nun tarihi evleri ve konakları TRT Avaz ekranlarında.. Gezerken açıktığınızı fark ederseniz işte sizlere alternatif lezzet durakları ve safranbolu'nun ünlü lokumları... Program konukları ise; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal