Korsan Koyu / Karaöz Kumluca
Korsan Koyu Sahası - Karaöz Korsan Koyu Gelidonya Feneri Kumluca Antalya 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Korsan Koyu Sahası - Karaöz Korsan Koyu Gelidonya Feneri Kumluca Antalya 4K UHD
Ancak ne olursa olsun Likya Yolu'nun en bakir, muhteşem Akdeniz manzaralarının olduğu bir rota burası. Yorgunluğun yanında keyfini de çıkarmak elzem. Meşhur Gelidonya Feneri’nden geçen, birbirinden güzel 5 Adalar ve deniz manzarası eşliğindeki en güzel parkur yaklaşık 7 saat sürmektedir.
Fenerin iki yakasında da kamp yapmaya müsait düzlük alanlar var. Burada bulunan ahşap çardak, dinlenmek için çok güzel bir yer. Denizden yaklaşık iki yüz metre yüksektedir, muhteşem bir manzara, dalga ve rüzgâr sesinden başka ses yok. Ayrıca ışık konumlu güneşin Akdeniz’e gömülmesi ve oluşan yansımalar, yakamozlar nefes kesicidir.
Fenerden batıya doğru Karaöz tabelasından devam edildiğinde en fazla bir saatlik yürüyüş sonrası tarlalarla çevrili bir yolda ilerlerken temiz ve bakımlı çeşmelerde su içilebiliyor. Korsan Koyu da hemen 300 metre ötededir. Korsan Koyu ufak ama çok güzel bir yer. Burada belediye plaj kullanımı için çeşmeler, duş ve tuvaletler yapmış.
Fenerin iki yakasında da kamp yapmaya müsait düzlük alanlar var. Burada bulunan ahşap çardak, dinlenmek için çok güzel bir yer. Denizden yaklaşık iki yüz metre yüksektedir, muhteşem bir manzara, dalga ve rüzgâr sesinden başka ses yok. Ayrıca ışık konumlu güneşin Akdeniz’e gömülmesi ve oluşan yansımalar, yakamozlar nefes kesicidir.
Fenerden batıya doğru Karaöz tabelasından devam edildiğinde en fazla bir saatlik yürüyüş sonrası tarlalarla çevrili bir yolda ilerlerken temiz ve bakımlı çeşmelerde su içilebiliyor. Korsan Koyu da hemen 300 metre ötededir. Korsan Koyu ufak ama çok güzel bir yer. Burada belediye plaj kullanımı için çeşmeler, duş ve tuvaletler yapmış.
Likya Yolu bu bölümde oldukça iyi işaretlenmiş, kaybolma riski çok düşük. Bazı kayalık yerlerde patikalar belirsizleştiği için bir süre işaretleri takip etmek zorlaşıyor. Onun dışında belirgin patikalarda işarete gerek duymadan yürüyebilirsiniz. Aynı rotayı yürüyen pek çok kişiyle karşılaşabilirsiniz.
Likya yolunun bu rotasında yürüyüş yolculuğu yapılırken, geçtiğimiz yüksek Markiz Dağlarından, insan kendisini Adrasan’dan Markiz’e Likyalıların izindeymiş gibi hissediyor. Antalya’daki Teke Yarımadası’nın güney ucunda 977 metrelik Eren Tepe yükseliyor. Zirvesinden aşağıya bıçak gibi inen sırt Markiz Tepe’ye doğru alçalıp Gelidonya Feneri’nin önünde denize dalıyor.
Uzantısı Beşadalar’ı oluştururken, Finike ve Antalya körfezlerini de bölüyor. Tarihi Likya Yolu’nun en güzel manzaralı yürüyüş parkurlarından biri bu tepenin eteğinde. Markiz Tepe - Adrasan parkurunda bulutlu güneşli bir 31 Ocak 2016 günü yaklaşık yedi saatlik bir geçiş. Patikalar çam, meşe korularının içinden geçiyor.
Hafif bir eğimle Dikice Burnu’ndan 507 metre irtifalı Markiz Tepe’nin eteklerine doğru tırmanılmaya başlandığı sahadan itibaren, Korsan Koyu - Gelidonya Feneri güzergahı 8 kilometredir. Yüksekliği 10 metreyi bulan çamların gölgesinde, mis gibi reçine kokusunu içimize çekerek, uygun tempoyla çıktık.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 27.11.2016
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 30.11.2016
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Korsan Koyu Doğası Ve Antalya Saklı Cennetleri
ISBN 978-605-88104-0-2
Korsan Koyu Doğası Ve Antalya Saklı Cennetleri
Bu filmimde sizlere Likya yolu yürüyüş parkurunun en güzel yeri
dünyada eşsiz doğa harikası Korsan Koyunun doğa güzelliklerini,
ekosistem bütünlüğünü, endemik ve floral sistemlerini tanıtıp;
sizlerin kendinizi doğanın dinlendirici terapisine emanet
etmesini sağlayacağım. Korsan Koyunun farklı ışık zamanlarındaki
bu çekimlerim ruhunuza hitap edecektir. Bana misafir gelecek
dostlarım kendi araçlarıyla gelmeleri halinde en güzel şekilde
Korsan Koyunun saklı cennet doğası ile bütünleşireceğim.
Çekim Tarihi 13.05.2012 - Antalya
Çekim ve Yayın Mehmet SÖKMEN - 0532 5258493
mehmetsokmeninyeri.com
Korsan Koyu Kampı ( OTO - STOP )
Arkadaşlar Merhabalar; Ben otostopgunluklerimm
Geçtiğimiz hafta sonu 2 gün süren ve Isparta'dan başlayan yolculuğumuzun ilk günü Antalya - Adrasan ( Korsan Koyu ) ikinci günü ise Olympos - Çıralı'da yaptığımız kampımızı ve otostop
maceralarımızı videoda göreceksiniz.
ÖNEMLİ BİLGİ
Gelidonya Feneri (Korsan Koyu ) : Gelidonya Feneri, Türkiye’nin en güzel yürüyüş rotalarından biri, Adrasan ve Kumluca arasındaki Karaöz kasabası sınırları içinde yeşil ve mavinin kesişme noktasında bulunmaktadır. Gelidonya Burnu ters akıntılardan dolayı Antalya Körfezi’nin en tehlikeli yeri olarak nitelendiriliyor. Antik dönemde sayısız gemi kayalara sürüklenerek batmış. Burun adeta bir su altı mezarlığına dönüşmüş durumda. 1960 yılında yapılan ilk bilimsel su altı araştırması da bu bölgede gerçekleşmiştir.
Gelidonya feneri'nin batısında yeralan ve melanippe antik kenti'nin yıkıntılarını barındıran Korsan Koyu; antik çağlarda, bu bölgeler korsan kralı zeniketes'in eline geçtiği için korsan koyu adıyla bilinmektedir. Likya yolu'nda trekking yapan gezginlerin uğrak noktalarından biridir. Maalesef bu koyun etrafında yer alan antik kentte halen etraflı bir kazı çalışması yapılmamış olduğundan bilinenler sınırlıdır.
(Çadırımı ben de antik kentten kalan kalıntılar arasında kurmuştum. )
Olympos: Antalya'nın güney sahillerinde Phaselis'ten sonra ikinci önemli liman kenti Olympos'tur. Şehir adını, 16. km. kuzeyindeki Torosların batı uzantılarından biri olan 2375 m. yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı'ndan alır. Beydağları-OIympos Milli Parkı sınırları içinde yer alan şehre ulaşım, Antalya - Kumluca karayolundan güneye ayrılan iki sapaktan da mümkün olup, gerek plajı gerekse ormanlık alanları ile Antalya'nın beğenilen günübirlik tatil alanlarından biridir. Kesin kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte İ.Ö.167-168 yıllarında basılan Likya Birlik sikkelerinde adı geçen Olympos, Likya Birliği'nde üç oy hakkına sahip 6 şehirden biridir. Birlik'te Likya'nın doğusunu temsil etmiştir. Kentin günümüze ulaşmış kalıntılarının çoğu orman içinde ağaç ve çalılarla örtülü olup, Helenistik, Roma Bizans dönemlerine aittir.
( İkinci gün kamp alanımıza Olympos antik kentinden yürüyerek Çıralı'ya vardık. Fakat karetta karettaların yumurtlama alanı olarak bilinen Çıralı sahilinde genel anlamda kamp yapmak ve ateş yakmak yasaktır. Fakat sezon açılmadığı için ve karetta karettaların yumurtlama zamanları gelmediği için biz rahatlıkla kampımızı yaptık. Kamp yapmak isteyenler gideceği zamanı iyi belirlesinler. )
Şarkılar;
Kontinuum - Lost (feat. Savoi) [JJD Remix] | NCS Release
Jim Yosef - Can't Wait (feat. Anna Yvette) [NCS Release]
Gregory Alan Isakov - If I Go, I'm Going
Kumluca - Korsan Koyu | Antalya
Korsan Koyu'nda yaptığımız kamptan görüntüler
İnstagram :
Twitter :
Blogger :
KORSAN KOYU KAMPI ( Likya Yolu / Lycian Way - Gelidonya Feneri )
Kumluca - Antalya - TURKEY
Music: Tobu - Roots [NCS Release] (
GELIDONYA FENERİ BİSİKLET GEZİLERİ KORSAN KOYU LİKYA YOLUNDAN KUMLUCA FİNİKE _ ANTALYA
Bike - Canoe kayak - Tennis - Freediving - Trekking - Mountain climbing -Fishing - Camp / Oktatlon Doğa Sporları Kulübü - Gelidonya Feneri veya Taşlık Burnu, Antalya'daki Teke Yarımadası'nın güney ucunda Kumluca'nın Mavikent Beldesinin Karaöz Mahallesinde yeralan bir burundur.Burun aynı zamanda MÖ 1200 yıllarına tarihlenen bir Fenike gemi batığına da ev sahipliği yapmaktadır. Batık yaklaşık 27 metre derinliktedir. Batığın yeri 1954 yılında belirlenmiş ve kazılar 1960 yılında Peter Throckmorton, George F. Bass ve Frédéric Dumas tarafından başlatılmıştır. Arkeolojik bulguların arasında Miken seramikleri ve bakır ve kalay külçeler sayılabilir.Gelidonya Feneri, Türkiye’nin en güzel yürüyüş rotalarından biri. Adrasan ve Kumluca arasındaki Karaöz kasabası sınırları içinde yeşil ve mavinin kesişme noktası.
Kırlangıç Burnu ve Taşlı Burnu olarak ta anılan Gelidonya Burnu ile önündeki Beş Adalar’ın Likya coğrafyasında ve denizcilik tarihinde önemli bir yeri var. Gelidonya Burnu ters akıntılardan dolayı Antalya Körfezi’nin en tehlikeli yeri olarak nitelendiriliyor. Antik dönemde sayısız gemi kayalara sürüklenerek batmıştır.Efes’ten başlayan Antik Likya Yolu, fenerin önünden geçiyor.
Akdeniz kılavuz fenerlerinden biri olan Gelidonya Deniz Feneri’nin 1934 yılında Antalya’nın Kumluca ilçesi Taşlık Burnu’nda Tarihi Likya Yolu üzerinde inşasına başlanmış, 1936 yılında hizmete açılmış. 227 metrelik rakımıyla Türkiye’nin en yükseğe konumlanmış feneri.
Çam ve adaçayı kokuları arasında Akdeniz güneşiyle yıkanan Gelidonya Feneri, iddia ediyoruz, Türkiye’nin en etkileyici en güzel manzaralı deniz feneri.Dünyanın her ülkesinden gelen yürüyüş guruplarının kampladığı çadır açtığı bir deniz feneridir.Bilhassa Fethiye Kayaköy Gemiler koyundan çıkan yürüyüşçüler bu Gelidonya Fenerinin enfes manzarasında mutlaka kamp yapar çadır açarlar.Gelidonya Fenerinin, Türkiye kıyılarının en yükseğine konumlandığı söylenen inşaatı, 1934 yılında başlanıp 1936 yılında bitmiştir. İlk zamanlarda gaz yağı ile çalışırken şimdilerde güneş enerjisiyle çalışmaktadır. Neredeyse 80 yıldır Gelidonya burnu, Taşlık burnu, ve Kırlangıç burnu adı verilen alanlara hizmet vermektedir. Karşısında bulunan Beşadalar veya Şıldanlar olarak bilinen bu adaların isimleri Meşe Adası, Devecitaşı Adası, Ateş Adası, Sulada’dır. Devecitaşının ilerisinde bulunan ufak adanın adı da topuk taşı olarak bilinir
ADRASAN KORSAN KOYU KARAÖZ PAPAZ İSKELESİ KANO KAYAK & FREEDIVING ACTION TOURS ANTALYA KUMLUCA
Korsan koyu, Antalya’nın Kumluca ilçesi içerisinde Mavikent Beldesi Karaöz Köyü sınırları içerisinde bulunmadır. Piri Resi’in 1521 yılında yazdığı kitabında bu koy Karagöz koyu olarak geçmektedir. Zamanında gemilerin sığındığı korunaklı bir koy. Antalya – Finike arasında bulunan fırtınalardan etkilenmeyen durgun ve sakin olan ender koylardan biri.Aynı zamanda Korsan Koyu 509 km ile Türkiye’nin ilk işaretlenmiş uzun soluklu trekking rotası olan Lykia Yolu üzerinde bulunmaktadır. Koyun güneydoğusunda Melanippe Antik kenti bulunuyor. Bir yunan kolonisi olarak kurulan kent, Helenistik dönemde bağımsız bir site, Roma döneminde ise Gagai antik kentine bağlı liman kentciliği ünvanına sahipti. Koyun burun kısmında Gelidonya Deniz Feneri bulunmaktadır.
Kamp Alanları:
Önereceğimiz kamp alanı sahilin arkasında bulunuyor. Bu kamp hizmeti veren işletme aynı zamanda bungolow konaklama hizmetide veriyor. Bu koy tamamen doğal bir koydur. Ulaşımı zor olduğu için kamp alanlarında çok fazla hizmet verilmemektedir.
OKTATLON DOĞA SPORLARI: BİSİKLET - KANO - TENİS - FREEDIVING - TREKKING - DAĞCILIK - BALIK AVI - KAMP SPORLARI
Korsan Koyu kampi ANTALYA / KUMLUCA
(36.2637520, 30.4137050)
Konum için “
İşaretli yer
Mavikent Mahallesi, Kumluca/Antalya yakınında
“
7C77+GF Yeşilköy, Yeşilköy Mahallesi, Kumluca/Antalya
KORSAN KOYU ANTALYA DRONE HD YELKENLİ VE MOTORLU ÇİFT VLOG
Korsan Koyu Antalya HD Çekim Drone. Korsan koyu gezimizde drone çekimi yapıyoruz.
Antalya'nın bitmez güzelliklerinden birisi olan Korsan Koyu'nu sizlerle paylaşıyoruz.
Kumluca ilçesinde olan bu koya ulaşmak için, son 3km si toprak olan yolu katederek ulaşabilirsiniz.
Özellikle pazarları oldukça kalabalık olan koya hafta içi gidilmesini tavsiye ederiz.
Yelkenli ve Motorlu Çift olarak gezilerimizi paylaşıyoruz. Yelkenlimiz Doris (Macgregor26x) ve motosikletimiz Honda Transalp XL650 ile motovlog hazırlayarak geziyoruz. Seyahat tutkumuz, yelken ve motor sevgimiz bizi büyük maceralara sürüklüyor.
İnstagram @motorlucift
Kanalımıza abone olmayı unutmayın :)
Çekimlerdeki materyaller:
Parrot Bebop 2 Drone FPV set
Zhinyum Smooth Q
Samsung Galaxy S8
Panasonic HD HS 80
#VLOG GELİDONYA FENERİ VE KORSAN KOYU - GEZMEYİ SEVEN ADAM
Bu videoda Denizli'den misafirim olarak gelen İzzet'i Gelidonya Feneri ve Korsan Koyuna gezdirdim bu anları da videoya aldım. Umarım videoyu beğenmişsinizdir. KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN KENDİNİZE İYİ BAKIN.
TURKEY ANTALYA KUMLUCA ADRASAN KOYU KÖYÜ 2019
kanalıma abone olmayı sakın unutmayın hepinizi cok seviyorum bb
sponsor:ledbilgisayar.com , fatih akman
Korsan Koyu camping / Kumluca
Hi. I m evs volunteer in Antayla. Time is limited. So I only have spare time on weekends. So I try to do different activities every weekend. I am happy to share what I do regularly with you. If you have any questions , please ask.
Email: By.memmedli@gmail.com
#korsankoyu #korsan koyu
Antalya Adrasan Korsan Koyu Kamp part1
3 arkadaş Antalya adrasan korsan koyu yakınında güzel bir kamp yaptık maalesef korsan koyu kalabalıktı ama olsun zevk aldık...
İnstagram=
Facebook=
Twitter =
Çok Balık Tuttuk - Adrasan Papaz Koyu Kampı Vlog
2 Günlük iznimizi fırsat bilerek Adrasan Papaz koyuna 1 günlük konaklamaya gittik. :D
Papaz Koyunda kamp yaptık güzel eğlenceli bir 2 günümüz geçti
LİKYA YOLUNDAKİ SAKLI CENNET: KORSAN KOYU | burası inanılmaz!
900 km pedalladığımız Akdeniz Bisiklet Turumuzun bu kısmındaki durağımız: Likya yolunda yer alan, fakat pek
bilinmeyen, saklı cennet Korsan Koyu. Keyifli seyirler.
Eğer videomu beğendiyseniz sol attaki beğen butonuna tıklamayı unutmayın.
Aşağıdaki linke tıklayıp kanalıma abone olarak yeni videolardan haberdar olabilirsiniz.
• 900 kilometre pedalladığımız Akdeniz bisiklet turunun diğer videolarını izlemek isterseniz...
• Benzinlikte kamp kurduğumuz Antalya maceramız
• Olympos Antik Şehri'nde kamp kurmak -
• Akdeniz Bisiklet Turumuz boyunca ne kadar harcadık?
• Ürdün'de çölde yaptığım safariyi izlemek isterseniz -
• Binlerce yıllık kayalara oyulmuş antik bir Kent olan Petra hakkındaki vlogumu izlemek isterseniz...
Akdeniz Bisiklet Turumuzun dördüncü kısmında sabah erkenden Finike'den yola çıkıyoruz ve dağ yollarından Korsan Koyu'na varıyoruz. Korsan Koyu, Karaöz Kasabasına 3 km uzaklıkta yer alan sakin bir doğa harikası, bir nevi saklı cennet. Burada kamp kurabilir, denizin, sahilin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Harika bir tatil ve güzel bir macera! Likya yolu üzerinde yer alan Korsan Koyu cennet gibi doğası, berrak denizine rağmen fazla insan tarafından bilinmiyor, yani kafanızı dinleyebilirsiniz. Gelidonya Feneri ise Korsan Koyu'na 45 dakikalık yürüme mesafesinde, dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.
Korsan Koyu hakkındaki ayrıntılı yazımızı ve diğer tavsiyelerimizi seyyahaile.net adlı sitemizden okuyabilirsiniz.
Instagram hesabım:
Seyahat sitemiz: seyyahaile.net
Facebook sayfamız:
Merhaba, ben Batuhan Barım. Video ve fotoğraf çekmek, montajlamak benim için büyük bir tutku. Gezdiğim gördüğüm yerleri, yaşadıklarımı, deneyimlerimi yeniden düzenleyerek sizlerle paylaşmaktan, bilgi vermekten mutluluk duyuyorum. Elimde makinem, her daim güzel fotoğraflar ve videolar çekmenin peşindeyim :) Diğer sosyal medya hesaplarımı ve ailecek yazdığımız seyahat sitemizi yukarıda bulabilirsiniz. Ziyaret etmeyi unutmayın!
Kanalıma abone olmayı unutmayın:
Korsan Koyu 13. Gün (Zor Şartlar ile Mücadele)
Umarım bu video digerlerine göre biraz daha iyi olmuştur sesim az cikmis olabilir
Iyi seyirler
#dogadatekbasina
#korsankoyu
#dogadasurvival
#dogadahayattakalma
#kamphayati
#bisikletleturkiyeturu
Korsan koyu
Gelidonya Feneri - Karaöz, Kumluca - Beykonak arasında kalan Korsan koyu, muhteşem bir güzelliğe sahip.
Korsan Koyu Doğa Sistemleri - Karaöz Koyları Antalya 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Korsan Koyu Doğa Sistemleri - Karaöz Koyları Antalya 4K UHD
Korsan Koyu, Cevşen Koyu gibi Karaöz'e 3 kilometre, Kumluca'ya 25 kilometre ve Antalya'ya daha uygun olan Kumluca yolundan 119 kilometre uzaklıktadır. Korsan Koyu, Cevşen Koyu'nun güneybatı ucunda, tertemiz denizi, yemyeşil orman dokusu ve bakir ortamı ile karavancıların ve yatçıların ilk tercih ettikleri koylardan biridir.
Korsan Koyu, yüzlerce yıl denizlerde korsanlık yapanlara ev sahipliği yapmış, asırlık çam ağaçlarının denize kadar uzandığı koyda, denize farklı saatlerde farklı renkler sunan muhteşem güzellikte saklı bir doğa sahasıdır. Akdeniz’de özellikle bizim kıyılarımızda eşine artık az rastlanan büyülü güzellikte bir yerdir.
Şimdiki durumu içler acısıdır. Ülkemiz insanı bu güzelim yeri hoyratça kullanıyor, saha; kirlilik işgali altındadır. Hunharca kullanılmaya başlanan bu olağan üstü güzellikteki koy. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelmiş minibüs, römorklu pikaplar, lüks saylan arabalar ile tıka basa doludur.
Bu da yetmiyormuş gibi, girişte üzerinde wc ve duş yazan demirden yarı paslı yarı boyalı Asya tipi “altyapı tesisi” koya doğru ilerleyince sizi dallara asılmış kurutulan çamaşırlar karşılıyor. Pislik, plastik, kağıt, naylon ne ararsanız yerlerde Gelişi güzel park etmiş arabaların arasından geçtiğinizde kimisi yeni, kimisi çarşaftan, battaniyeden bozma çadırlar sağda solda kurulmuş.
Hayvanın biri öyle bir ateş yakmış ki, ateşin isi koy kenarlarındaki antik dönem kalıntısı kaya kesitini siyaha griye boyamış. Çoluk çocuk elbiseler, araba tekerlekleri ile denize giren kalabalık ailenin yanında, bikiniyle, şortla ve beyaz donla denize girenler var…
Bütün bu manzarayı portatif masası ve sandalyesine kurulmuş iki bira şişesini masasına koymuş ve yudumlayan “yarı entelektüel” in keyifle seyrini hayretle gözlemledim. Mutluydu. Sanki Türkiye’nin bugünkü sosyal, siyasi halini seyreder gibiydi…
Korsan Koyu bu modern! yerli korsanlara öyle bir yenik düşmüş ki anlatılması olanaksızdır. Doğaya duyarlı insanın öfkesi burada sıfıra yakınlaştığı anı yansıtır; 'Vay vay yazık ülkeme, doğama' diye söylenir. Akşam oldu, ayrılırken Kumluca Belediyesinin uyarı yazısında
Arabanızın içinde değerli eşyalarınızı bırakmayınız! Cümlesi, insanımızın kültür seviyesinin ne kadar dipte olduğunu yansıtıyor. Evet, Korsan Koyu gibi tarihi ve doğa zengini eşsiz koyumuzu, değersiz kılarak, talan ediyor ve önlem almıyoruz ama arabaların içindeki değerli (!) eşyalar için işgalcileri uyarıyoruz.
Mavikent yönünden Karaöz’e kadar, bakir koylarla bezenmiş bir rotada yüründüğünde; Köy içinde toprak yola dönüşen rota yeniden ormanlık bir alana giriyor. Düz bir şekilde devam eden yol, beş kilometre sonra bir kavşak noktasına geliyor. Korsan Koyu yazılı tabeladan sağa kıvrılarak beş dakika içinde minik bir sahile iniyorsunuz.
İki kaya tepe arasına konumlanan koy, ne açık denizden ne de karadan fark edilebiliyor. Bu korunaklı yapısı, geçmiş çağlarda korsan gemilerinin sığınağı olarak kullanılmasını sağlamış. Şimdi bir balıkçı barınağı olan sahilin iki yanındaki tepelerde Melanippe antik kentinin kalıntılarını görebilirsiniz.
Özellikle koyun sol tarafındaki tepede yoğunlaşan harabeler, sık bir çalı örtüsü altında. Ören yerinin yapı kalıntıları Hellenistik döneme tarihleniyor. Koyun pırıl pırıl sularında yüzmeden geri dönmeyin.
Dünyaca ünlü saklı doğal güzelliklerini görmek bir ayrıcalıktır. Gerek coğrafi durumu gerekse tabii özellikleri bakımından ayrı bir güzellik arz eder. Torosların, Korsan Koyu sahası Karaöz Koyu ve körfez sahili genel morfolojik yapısını oluşturur. Dağlar kıyılarda çam ve maki karışımı, iç kesimlerde ise karışık meşcereli ormanlarla örtülüdür.
Genel topografyası, engebeli kayalıklar üzerinde, denizden 30-100 m’ye kadar yükselen bir antik travertenden oluşan terasta muhteşem seyir sahası olmasından dolayı eşsizdir. Topografya eğimi 17-25 km kadar çok az olup, yükseklik yaklaşık 120m’ye kadar hafifçe artmaktadır. Bu noktada en yüksek rakımı 300 m olan ikinci bir teras ortaya çıkar. İkinci terasın üzerinde topografya neredeyse Toros dağlarının eteklerine kadar farklı biçimlerde yükselmektedir. Bu karstik oluşum erime kanallarıyla çokça dallanmış ve parça olmuştur.
--------------------------------------------
Kamera : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan SÖKMEN
Çekim Tarihi : 03.04.2016
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 06.04.2016
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Korsan Koyu | Türkiye’nin en güzel denizi burası
En güzel kamp yerlerinden birisi. Antalyanin Karaöz köyünde bulunuyor. Duş, wc ve temiz su bulunuyor. Haftaiçi gitmenizde fayda var