Sahip Ata Vakıf Müzesi-KONYA
Sahip Ata Vakıf Müzesi Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Müzenin teşhir salonunda mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait cami ve mescitlerden toplanan teberrukat eşyaları sergilenmektedir. Ayrıca Sakal-ı Şerif, Kabe Örtüsü gibi kutsal emanetlerde müzede yer almaktadır. Sahip Ata Vakıf Müzesi'ni pazartesi günleri hariç 09:00-17:00 saatleri arasında ÜCRETSİZ ziyaret edebilirsiniz.
İLETİŞİM:
Tel : 0332 353 87 18
Email : bilgi@sahipatamüzesi.gov.tr
Web :sahipatamüzesi.gov.tr
mevlana müzesi 3
mevlana müzesi tanıtım videosu
Konya Etnografya Müzesi
Bu belgeseller Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakiltesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Bilim Tarihi dersi için proje olarak hazırlanmıştır. Her Hakkı Saklıdır.
The Kars Museum, Western Armenia
Ղարսի թանգարանում
The Kars Museum, Western Armenia
Kars Müzesi, Batı Ermenistan
Au Musée de Kars, Arménie Occidentale
mevlana müzesi
konya, tarih, sanat, kültür, müze
Karatay (Çini Eserler) Müzesi
Bu belgeseller Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakiltesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Bilim Tarihi dersi için proje olarak hazırlanmıştır. Her Hakkı Saklıdır.
Konya Arkeoloji Müzesi
Bu belgeseller Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakiltesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Bilim Tarihi dersi için proje olarak hazırlanmıştır. Her Hakkı Saklıdır.
Konya Arkeoloji Müzesi
Konya Arkeoloji Müzesi, 1901'de Konya'da kurulmuş arkeoloji müzesi. İstanbul Arkeoloji Müzesi ’nden sonra Türkiye’nin en eski ikinci arkeoloji müzesidir. Müzede Neolitik Çağ, Erken Tunç, Orta Tunç, Demir Klasik, Hellenistik, Roma ve Bizans Dönemine ait eserler sergilenmektedir.
*Video hoşunuza gittiyse beğen tuşuna basmayı ve kanalıma hala abone değilseniz abone olup bildirimleri açmayı unutmayın :)
Facebook :
Instagram:
Twitter:
işte ÜNTV kamerasından Atütürk Köşkü
13 KEZ KONYA'YA GELEN ATATÜRK, GÜNLERİNİ İŞTE BU EVDE GEÇİRDİ. HER BİR YANINDA ULU ÖNDERİN AYRI BİR HATIRASININ BULUNDUĞU TARİHİ KÖŞK, ŞİMDİLERDE MÜZE OLARAK KULLANILIYOR
ANKARA RESİM VE HEYKEL MÜZESİ BİNASININ GEÇMİŞİ VE BUGÜNÜ - TR - 06 - E -1
- Müze; dokuz sergi salonu, plastik sanat atölyeleri, kütüphane ve bir salondan oluşmaktadır.
- 1926 yılında Türk Ocağı merkez binası için bir yarışma yapılır. Yüksek Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu’nun projesi birinci olur. Atatürk’ün suluboya resminden çok beğendiği binanın inşaatına 21 Mart 1927’de başlanır.
- Henüz kurulmuş Cumhuriyetin yokluk ve yoksulluk döneminde, zamanın imkansızlıklarına rağmen dört yılda yapılan bina, 1930 Nisanı’n da bitirilir.
-1976 da bina, yapıcı mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu’nun gözetiminde, Mimar Abdurrahman Hancı’nın projesiyle, aslına uygun bir biçimde yenilenmeye başlanır. Bir yandan da müze koleksiyonlarının oluşturulmasına çalışılır. Şefik Bursalı, Eşref Üren, Turan Erol, Orhan Peker, Arif Kaptan, Refik Epikman, Mehmet Özel ve Osman Zeki Oral’dan oluşan ekipler, kamu kuruluşlarını gezerek, müzeye konabilecek eserleri araştırırlar. Bulunan 500 kadar eser, gerekli düzenlemeler yapılarak müzeye yerleştirilir.
-Ve sonun da bina, 2 Nisan 1980 tarihinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olarak törenle açılır. Açılış, süreci destekleyen ve yakından takip eden, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından yapılır.
- Açılıştan sonra, binanın bodrum katı, Opera salonu ve bahçe yenilemelerine devam edilir. Yapı 1986 nın başlarında, ilk yapıldığı günlerdeki zarafetine yakın bir şekilde; Türk sanatının hizmet vermeye başlar.
-Müzenin ilk eserleri Osman Hamdi Bey’in “Silah Taciri”, V. Vereshchagin’in “Timur’un Mezarı Başında”, Zonaro’nun “Genç Kız Portresi” ve Emel Cimcoz (Korutürk)’un “Gazi’ye Şükran” tablolarıdır.
-Mimarın simetri zevkini, üst katla bağlantı sağlıyan simetrik merdivende de görmekteyiz. İki taraflı ve iki aşamalı spiral merdiven ve korkulukların mermer işciliği, çok hoş görünmektedir.
Burada müzenin ilk eserlerinden “Timur’un Mezarı Başında” isimli tabloyu görüyoruz. Bu eser, savaşları eleştiren çalışmalarıyla, dünyaca ünlü Rus ressam Vasili Vasilyeviç Vereshchagin (1842 -1904) tarafından yapılmıştır. Ressamın eserleri, canlı renkleri, yoğun resim anlatımı, fotoğrafa yaklaşan detaylarından dolayı şiirsel nitelikler taşır.
-Bu da İtalyan ressam Fausto Zonaro’nun (1854-1929) “Genç Kız Portresi” isimli tablosudur. Kişisel ilgi ve becerileriyle resamlaşan Zonaro, oryantalist tutkuları nedeniyle 1891 de İstanbul`a gelir ve çalışmalar yapar. Eserleri sarayın dikkatinide çeker. II. Abdülhamit’in istediği savaş tablolarını yaparak Saray Ressamlığı ünvanını alır. İktidarın değişimiyle saraydaki konumu bozulan, ünvanıda alınan ressam 1910 da ülkesine geri döner.
-Bura da ilerleyen bölümlerde daha geniş anlatacağım, Cumhuriyet dönemi ressamlarının eserlerini görüyoruz. Bu, Ratip Tahir Burak’ın Türklerin Ergenekondan çıkışı destanını anlatan “Ergenekon-1” adlı tablosudur. Kapının sağ tarafında sanatcının Kurtuluş Savaşı sonrası ülkedeki durum ve Atatürk’ün yol göstericiliğini anlattığı “Ergenekon-2” adlı tablosunu görüyoruz. Hemen yanın da İbrahim Çallı’ın “Kurtuluş Savaşı’nda Zeybekler” adlı tablosunu görüyoruz.
-Salonda, Türk motifleriyle süslü, gül ağacından Avusturya’da yapılmış 426 koltuk bulunmaktadır. Tavandaki avize mimarın kendi tasarımı olup Çekoslovakya’da yaptırılmıştır. Çok amaçlı yapılan salonda operet gösterileri de düşünülerek, sahnenin önüne orkestra boşluğu da yapılmıştır. Ankara’nın ilk Kültür ve Sanat Salonu olarak hizmet veren bu sahnede, 1930 la 1952 yılları arasında önemli toplantılar, törenler, konserler, tiyatro-opera-bale temsilleri gerçekleştirilir.
mevlana müzesi
Mevlana Müzesi Tanıtımı
Etnografya Müzesi-Arif Hikmet Koyunoğlu
Arkeoloji Müzesi,KONYA
Archaeological Museum
ÇİNİ MÜZESİ GEZİNTİ
kütahya müzesinden naçizane görüntüler
Müze Rehberi - Karatay Çini Eserleri Müzesi
Kanalimiza Abone Ol:
Konya Arkeoloji Müzesi
Müzede Konya ve çevresinde bulunan Neolitik, Eski Tunç, Orta Tunç (Asur Ticaret Kolonileri, Demir (Frig, Urartu), Klasik, Helenistik, Roma, Geç Roma dönemlerine ait eserler sergileniyor.
HİÇLİKTE BİR AN
Selçuklu'nun ve Mevlana'nın Kenti Konya - 2 - Arkeoloji Müzesi
Konya, İnce Minareli Medrese
İNCE MİNARE TAŞ VE AHŞAP ESERLER MÜZESİ
İNCE MİNARELİ MEDRESE (DAR’ÜL HADİS)
Tarihi: 1263-1268
Yaptıran: Sahib Ata Fahreddin Ali
Selçuklu Sultanlarından II. İzzeddin Keykavus devrinde vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından “Dar’ül-Hadis” (Hadis okulu) yaptırılmıştır.
Dar’ül Hadis, Selçuklu devrinin kapalı avlulu medreseleri tipinde tek eyvanlı olarak inşa edilmiştir. Selçuklu dönemi taş işçiliğinin şaheserleri arasındaki portalde kabartma tekniğinde sülüs hat ile yazılmış Fetih suresinin birinci ayetinden on üçüncü ayetine kadar olan bölümü ile Yasin suresinin ilk iki ayetiyle üçüncü ayetinin bir kısmı yer almaktadır.
Kubbe kasnağında kufi hat ile “El Mülkü lillah” ve “Ayet’el Kürsi” yazılıdır. Minaresi aslında iki şerefeli iken 1901 yılında yıldırım isabet etmesi sonucu birinci şerefesine kadar yıkılmıştır.
19.yüzyılın sonuna kadar faaliyetini sürdüren medrese, Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek 1964 yılında müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Ustalarımız Kayseride Atatürk Evi Fotograf Sergisinde -2-0002
#instagram_turkey #ig_turkey #ig_phototurkey #flowers #ig_today #instagood #instapicture #bahar #ig_good #ig_eurasia #ig_mood #turkey #türkiye #kayseri #benimobjektifim #macroworld_tr #benimgözümden #benimkadrajim #sony_nex #dağ #mountain #mustafabalta #macro #offroad #sunset #toyomog #bokeh #kayoff
mustafabalta.net
apskayseri.com