LADİK GÖLÜ HAVADAN ÇEKİM ( FULL HD İZLEYİNİZ )
SAMSUN UN LADİK İLÇESİNDE BULUNAN LADİK GÖLÜ DOGAL HAYATI BARINDIRAN VE KUŞ ÇEŞİTLİLİGİ İLE DİKKAT ÇEKEN BİR GÖLÜMÜZ İYİ SEYİRLER
Samsun Ladik Çarşı İçi, Geniş açı Çekim.
Kanalımızı büyütmek ve daha aktif hale getirmek için; Takip etmeyi, beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Ladik Gölü Kuş Gözlem Kulesi, Samsun
Ladik Ambarköy Açık Hava Müzesi Havadan - Samsun, TÜRKİYE
Samsun' da Nostalji Köyü; Samsun Ladik İlçesi ndeki yer alan Ambarköy Açık Hava Müzesi Havadan drone görüntüleri.
#samsun #ladik #ambarköy #havadan #nostali #dji #tanıtım #türkiye
Abone OL( Subscribe):
Music: Ocarina - Moonlight Reggae
***
Abone olmayı unutmayın :)
Görüş, öneri ve istekleriniz için; muharrem55k@gmail.com adresinden mail yolu ile iletişime geçebilirsiniz.
***
Diğer Videolarım;
SAMSUN HAVADAN;
Samsun Videoları;
Çırakman Yel Değirmeni;
Altınkaya Kilisesi;
Ondokuz Mayıs Üniversitesi;
SAMSUN Kocadağ;
Bafra Çetinkaya Köprüsü (Gelin Köprüsü);
SAMSUN Derecik Mahallesi ve Yeşilkent Kavşağı 2018 Havadan;
Kurşunlu Şelalesi - Tekkeköy;
AKSU GÖLETİ - OMÜ GÖLETİ;
Van Havadan;
NEMRUT DAĞI (Mount Nemrut) Kahta;
Samsun Tekkeköy Mağaraları Ve Parkı;
Sinop Gezisi VLOG;
ŞANLIURFA;
Atakum Türkiş, Yelken Klüp, Batı Park;
TATVAN SAHİL;
***
Video etiketleri; samsun, ladik, havadan, ambarköy, açık ahava müzesi, nostalji köyü
Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu 62.Bölüm Samsun
Show TV YouTube Kanalına Abone Ol →
“Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun durağı; Samsun oluyor. Turgay Başyayla Samsun'da Alaçam Belediyesi'ne bağlı Tepebölmesi Mahallesi'ne gidip yöre halkı ile birlikte kazanda Haluç, Yahni, Palamut Dolması, Mısır Çorbası, Karalahana Sarması ve Çarşaf Böreği yapımını gösterip tekne ile balık tutuyor. Ladik gölüne gidip Turna Balığı, Kuzu Çevirme, Ekmek Pekmezlemesi yapımını gösterip yöreye özgü halk oyunu ekibi gösterisini sergiliyor. Bafra'ya gidip Pidenin yapımını, Samsun'a özgü lezzetlerden Kaz Tiriti ve Kaldırayak Kavurmasının yapımını gösteriyor.
LADİK BELEDİYESİ - TV8 INT EKONOMİ DÜNYASI (09.11.2019)
Ekonomi Dünyası her Cumartesi 17:00'de TV8 INT ekranlarında...
Sizler de programımıza konuk olmak istiyorsanız bize ulaşın.
0212 654 93 43
‘Yüzen Adacıklar’ Artık Yüzemiyor... Bölgenin Son Hali Havadan Görüntülendi
Yüzen adaları sayesinde dünyanın sayılı gölleri arasında gösterilen Ladik Gölü'nde torf alımı nedeniyle bu adalar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. 30 yıl öncesinde gölü kaplayan yüzen adalardan bir elin parmağını geçmeyecek kadar kaldı.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Ladik ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan, 870 hektar büyüklüğündeki Ladik Gölü bazı doğal özelliklerini kaybetmeye başladı. Turna balığı ve kuşlarıyla da biyolojik bir canlılığa sahip olan Ladik Gölü, en büyük özelliği olan yüzen adaları kaybetme noktasına geldi. Ladik’te yaşayan vatandaşlar, bitkilerin köklerinin su yüzeyinde toplanmasıyla oluşan yüzen adalardan, çiçek ve mantar üretiminde kullanılmak üzere torf alınmasının gölü bu duruma getirdiğini söyledi.
“Torf katliamı yüzünden Yüzen Adaların sayısı yok denecek kadar azaldı”
Ladik Gölü üzerinde bulunan Ladik Belediyesi Göl Tesisleri Sorumlusu Soner Tiryaki, “Ladik Gölü’nde zamanında ‘torf katliamı’ dediğimiz bir katliam yapıldı. ‘Çiçek’ ve ‘mantar’ toprağı adı altında bir hayli fazla şekilde büyükşehirlere torf nakli yaptılar. Bu yüzden yüzen adalarımızın sayısı şu anda 3-5 tane anca kaldı. Buranın dünyanın sayılı göllerinden birisi olduğu söyleniyor. Statüsü de ‘yüzen adacıklar’ olarak değerlendiriliyor. Bu adalar, suyun kaldırma kuvvetiyle ve rüzgarın etkisiyle yüzüyor. Ben buna bizzat şahidim. Burada torf katliamının yanı sıra bir de ‘su katliamı’ var. Gölün karşısında bulunan köyden gölden sağlanan suyla tarım için sulama yapılıyor. Köye su giden kapaklar açıldığında zaten düşük olan su seviyesi daha da aşağıya iniyor. Suyun seviyesi de şu anda olması gerekenden 3-5 metre düşük. Su seviyesinin bu denli düşük olması adaların dibe oturmasını sağlıyor. Dibe oturan adalar da dolayısıyla yüzemiyor. Çok az sayıdaki adamız dibe oturduğu için şu anda yüzemiyor. Durum böyle olunca adamız da şu anda özelliğini kaybetmiş vaziyette diye düşünüyorum. Yüzen adacıkların gölde olması turizme de artı olarak yansır. Yüzen adacıklar olsa, ışıklandırma olsa, yürüyüş yolları olsa yani yatırım amaçlı bir şeyler yapılsa turizm açısından da faydalı olur diye düşünüyorum” dedi.
“Şu anda 1-2 parça yüzen adamız kaldı”
Eskiden gölün yüzen adalarla kaplı olduğunu ifade eden ve doğduğundan beri Ladik’te yaşayan 65 yaşındaki Arif Kırbıyık, “Bu adalara eskiden, ‘yüzen adalar’ derdik. Daha sonrasında adalar parçalandı. Parçalanmadan önce yüzen adaların üstünde ot, ağaç ve çiçekler vardı. Göl büyüyünce adalarımız yüzen ada oldu. Sonrasında adaları öğüterek çiçek ve mantar toprağı yapmak için gölden aldılar. Kalan az sayıdaki yüzen ada da parçalanmaya başladı. Şu anda 1-2 parça yüzen adamız kaldı. Eskiden bir sürü yüzen adamız vardı. Şimdi ise olanlar da parçalanmak üzere” diye konuştu.
Ladik Gölü’nün 1987 yılında yapılan barajdan da olumsuz etkilendiğini ifade eden turna balığı avcısı Aydın Düzenli ise, “Gölümüz önceden adalarla çevriliydi. Burada 1987 yılında baraj yapıldı. Barajdan sonra gölün su seviyesi 2 metreden 6 metreye kadar yükseldi. O zaman adalar da küçük küçük parçalanmaya başladı. Kalan adalar ise su yükseldikçe suyun altında kaldı. Önceki yıllarda daha çok ada vardı. Buradan torfları aldıktan sonra adalarımız çok az sayıda kaldı. Kalan adalar da teker teker parçalanıyor” şeklinde konuştu.
Ladikli vatandaşlar, gölün eski halinin korunarak turizme yönelik güzelleştirmeler yapılmasını istiyorlar.
#haber #gündem #news #sondakika #haberler
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Akdağ Kayak Merkezi Hava Çekimi | Ladik, SAMSUN / TÜRKİYE
Lâdik Akdağ Kayak Merkezi, Orta Karadeniz Bölgesinin tek kayak merkezi olma özelliği taşıyor. Akdağ Yaz ve Kış Sporları Merkezi, Samsun şehir merkezine 84 kilometre, Ladik merkeze ise 7 kilometre uzaklıkta. Pist uzunluğu 1400 metreye varan merkezde, telesiyej uzunluğu 1.360 metredir. 1500-1770 rakım aralığında kayak yapılıyor. Kar verimliliği ise; Kasım-Mart ayları arasında ortalama 1 metre yüksekliğe ulaşıyor.
#samsun #ladik #akdağ #doğa #kayak #manzara #amasya #karadeniz #kar
***
Abone olmayı unutmayın :)
Görüş, öneri ve istekleriniz için; muharrem55k@gmail.com adresinden mail yolu ile iletişime geçebilirsiniz.
***
Benim Adım #SAMSUN | 2019 Tanıtım Filmi;
SAMSUN HAVADAN;
Çırakman Yel Değirmeni;
Ondokuz Mayıs Üniversitesi;
SAMSUN Kocadağ;
Bafra Çetinkaya Köprüsü (Gelin Köprüsü);
SAMSUN Derecik Mahallesi ve Yeşilkent Kavşağı 2018 Havadan;
Ambarköy Açık Hava Müzesi Havadan;
Kurşunlu Şelalesi - Tekkeköy;
AKSU GÖLETİ - OMÜ GÖLETİ;
Van Havadan;
NEMRUT DAĞI (Mount Nemrut) Kahta;
Samsun Tekkeköy Mağaraları Ve Parkı;
Sinop Gezisi VLOG;
ŞANLIURFA;
Atakum Türkiş, Yelken Klüp, Batı Park;
TATVAN SAHİL;
***
Video etiketleri; ladik, akdağ kayak merkezi, samsun, drone, sky, sky center,
Samsun Ladik gölü (DJİ MAVİC AİR) Cinematic mod
Bir hafta sonunu da Samsunun Ladik ilçesindeki Ladik gölüne ve doğal güzelliklerine ayırdım. Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler...
Samsun Ladik Usulü Serit Yemeği
Samsun ilinin yöresel yemeği serit yaptık
Samsun ladik gölü
Samsun Ladik gölü Bahar çiçekleri kuş sesleri
Ladik Gölü / Turizme Duyarlı Şehir
Samsun’un değerlendirilmeyi bekleyen o kadar çok doğal güzelliği var ki. Bunlardan biri de yıllardır keşfedilmeyi bekleyen Ladik Gölü.
Ladik Gölü için, bu şehrin turizmine katkı sağlayacak bir proje geliştirdik.
Ladik gölü tatil köyü konseptinde 2 kısım olacak.
1. kısımda 22 adet konaklama, 1 adet sosyal tesis düşündük.
2. kısımda ise farklı büyüklüklerde 25 adet konaklama, 2 adet sosyal tesis planladık..
Bir de 500 metrelik iskele olacak.
İskelede olta balıkçığı ve gezi tekneleri için yer ayrılmıştır. Gezi tekneleri restaurant olarak da hizmet verebilmektedir.
Orta Karadeniz'in Şirin ilçesi Ladik ve Ambar köy gezisi.
Memleketimizin her köşesi ayrı değerli, bu sefer Orta Karadeniz'in şirin ilçesi Ladik'te geçen bir günümü sizlerle paylaşıyorum. Hem tarihi mekanlarla, hem keyifli sohbetlerle dolu bu vlogu umarım beğenirsiniz, keyifli seyirler :)
870 Hektarlık Ladik Gölü, Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan 870 hektarlık Ladik Gölü, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Göldeki su seviyesi 4,5 metreden 80 santimetreye kadar düştü, turna balığı sayısı azaldı.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan, yüzer adaları ve turna balığı ile tanınan 870 hektar büyüklüğündeki Ladik Gölü'nde su seviyesi her geçen yıl düşmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan incelemede göldeki su seviyesi 4,5 metreden 80 santime kadar düştüğü belirlendi. Göldeki yüzen adalar kaybolurken, turna balığı da oldukça azaldı.
Ladik Gölü'ndeki su seviyesinin 4,5 metreden 80 santimetreye düştüğünü belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Polat, önlem alınmadığı takdirde gölün kuruma tehlikesi ile karşıya olabileceğini söyledi. Erozyon ve sulama için kullanılan sudan dolayı su seviyesinin düştüğünü belirten Prof. Dr. Nazmi Polat, göl tabanının yüzde 45'inde artık ineklerin otladığını ifade etti. Polat, Çekilen suyla birlikte yüzer adaların tabanla birleşerek yok olduğunu, kuş popülasyonu ve balık faunasınının ise yok olma tehlikesi altında olduğunu söyledi.
Kalan kısımda çok ciddi balık ölümleri gerçekleşmiş
Polat, Göldeki arazi çalışmalarımız neticesinde gölün en derin yerinde su ölçüsünün 80 santimetre olduğu gördük. Sucul canlılar için yok olma sınırının yaklaştığının çok ciddi bir işareti. Ladik Gölü, baraj gölü haline getirilmeden önce 4,5 metre derinliğe sahip bir göldü. Daha sonra baraj gölü yapıldıktan sonra, özellikle yağmur ve kar sularının biriktirilip tarıma uygun arazilerin sulanması maksadıyla depolanan suyun o bölgede kullanılması planlanmıştı. Planlanan şekilde depolanan suyun kullanılmasının hiç bir sakıncası yoktu. Ancak erozyon ve diğer faktörler sebebi ile göl alanı dolduğu için sulama maksadı ile çekilen su göldeki derinliği her geçen gün biraz daha azalttı. Şu anda 80 santimetrelik bir su ve göl tabanının yaklaşık yüzde 45'i ineklerin otladığı sahalar haline dönüşmüş. Kalan kısımda çok ciddi balık ölümleri gerçekleşmiş. Eğer su rejimi göldeki bu derinlik dikkate alınmadan devam edilirse Türkiye'de kuruyan Akşehir Gölü, kurumakta olan Eber Gölü, Burdur Gölü gibi maalesef, doğaya farklı bir güzellik arz eden Ladik Gölü'nün de kısa bir zaman sonra kuruyan göller arasına katılması kaçınılmaz gibi gözüküyor dedi.
Yakın bir gelecekte 'eskiden burada bir göl vardı' deriz
Ladik Gölü'nün Türkiye'de eşsiz güzellikteki yerlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Nazmi Polat, Ladik Gölü'ndeki yüzer adalar şu anda tabanla birleşmiş durumda. Yüzer adaların özelliği; o bölgedeki kuşlar üreme dönemlerinde yüzer adaların üzerinde kuluçka yapmak üzere ve yuva kurmak suretiyle nesillerini devam ettiriyorlardı. Şimdi o kuşların Ladik Gölü'ne gelme sebepleri ortadan kalktı. Çünkü yüzeler adalar kalmadı. Onun için çok acil bir şekilde göldeki su derinliğinin 2,5 metrenin altına inmeyeceği bir su rejimine kavuşması gerekir. Yoksa yakın bir gelecekte 'eskiden burada bir göl vardı' deriz. Gölle birlikte sucul hayat can çekişiyor. Sucul hayatın özellikle balıklar açısından çok ciddi bir tehlikesi var. Ladik şehrimizin evsel atıkları arıtımsız bir şekilde deşarj olmaya devam ediyor. Sur rejimi ile ilkbaharda genişleyen alanlarda yumurtlayan balıkların yavruları, aynaya ulaşmadan su çekilmeye başladığı için büyük bir kısmı tahrip oluyor. İstilacı balık türlerindeki artış zaten balık faunasını yok olmaya doğru götürüyor. Ladik Gölü için karakteristik olan turna balığının sayısında son yıllarda çok ciddi bir azalma gözükmekte. Şu anda yavru turna balığının görülmediğine şahit olmaktayız. Yavrunun olmadığı bir ortamda o balığın hayatını sürdüremediği ortada diye konuştu.
3 ay içerisinde derinliği 80 santime kadar düştü
Ladik Gölü'nde balıkçılık yapan Aydın Düzenli ise, Ben bu gölde balıkçıyım. Bu göl doluyken yaklaşık 5 metre derinliğine ulaşıyor. Mayıs ayından sonra gölün suyunu Amasya’ya aktarıyorlar. Bu sefer su aktarıldığında 3 ay içerisinde derinliği 80 santime kadar düştü. Buradaki balıklar da suyun 80 santime düşmesi nedeniyle açıkta kalarak öldü. Su çekilince altındaki yeşil alan da meydana çıktı. Her yıl bu gölün suyu 1 metrenin altına düşüyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekir şeklinde konuştu.
Ladik Gölü’nden beslenen Amasya’nın Suluova ilçesindeki Yedikır Baraj Gölü’nde de sular büyük oranda çekilmişti.
#haber #sondakika #gündem #news #haberler #samsun #ladikgölü
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
SANIRIM DONDUM! / LADİK AKDAĞ / SAMSUN VLOG
Dikkat ! Videoyu izlerken üşüyeceksiniz .
Kayak keyfi ,öz çekim / Ladik, Samsun / Türkiye / Turkey
Samsun Ladik / Akdağ kayak merkezinde kayak yapmak.
Ladik Akdağ Muhteşem Görüntü #gazetenizolsun #samsunhaber #samsun
Samsun'un Ladik İlçesi'nde bulunan Akdağ Kayak Merkezi büyük ilgi görüyor.
Ladik Gölü'nden Kar Manzaraları Havadan Görüntülendi
Samsun'un Ladik Gölü yağan karla birlikte güzel bir görüntüye büründü. Yazın kuruma tehlikesi geçiren gülün su seviyesi de yükselmeye başladı.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Bu yaz kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ladik Gölü, karla birlikte yeniden kendine geldi. Yazın turna balığı ve çeşitli kuş türleriyle güzel bir manzara sunan Ladik Gölü, kışın da farklı bir güzelliğe bürünüyor. Kıyılarında bazı yerleri donmaya başlayan Ladik Gölü'nün hava şartlarına bağlı olarak ileriki günlerde tamamen donması bekleniyor. Ladikli vatandaşlar, Ladik Gölü'ne yaz kış ilgini olduğunu belirtti.
Ladik ilçe merkezindeki kar kalınlığı 30-40 santimetreyi bulurken kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar kar topu oynayarak kızaklarla kaydı.
#haber #sondakika #gündem #news #haberler #samsun #ladikgölü
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Ladik ve Vezirköprü 20 kez sallandı: Önlem alınmazsa afet yaşanır
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, son dönemlerde Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde üst üste meydana gelen depremlerle ilgili, “Kuzey Anadolu fay hattına çok yakınız. Önlemler alınmadığı sürece yaşanan doğa olayları afete dönüşmeye devam edecektir dedi
----------------
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Samsun'un Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde son bir ay içerisinde yaklaşık 20 deprem meydana geldi. Son zamanlar artan deprekleri değerlendiren TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, mutlama önlem alınması gerektiğini söyledi.