Izvorul Muntelui Lake and The Dam from Bicaz - Neamt County Romania
- The lake Izvorul Muntalui is also known as The Bicaz Lake and it took birth because of the dam built there. The lake is the biggest artificial lake formed by interior rivers from Romania and its also the place where in sunny days we can see the reflection of the mighty mountain Ceahlau.
You can also see the photo album here:
Lake Bicaz and Bicaz-Stejaru Communist-Built Dam in Romania
In NE Romania in Neampt County is lovely Lake Bicaz in a pristine, rural and isolated area devoid of masses of humanity and tourists. We find Lake Bicaz which was created to allow water to flow through a dam for electricity generation. We will explore the 1950's Communist-era built Bicaz-Stejaru area a monolithic concrete monster. We will also go to the lake and see what it looks like 2/3 full. Settling in at a nice lodge for a few nights, you'll get a feeling for the views and experience of Lake Bicaz
Lacul Rosu, Bicaz, Romania
Lacul Rosu, Bicaz, Romania
Lacul Roșu (local cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, ora 18,45. 6,9 magnitudine, VIII intensitate[, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la distanța de 26 km de Gheorgheni, în județul Harghita. La ultimele măsurători, efectuate în anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin.
Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. În limba germană se numește Mördersee (Lacul Ucigașul); în maghiară, gyilkos = ucigaș, deoarece, potrivit legendei, surparea de teren ar fi acoperit un sat, omorându-i atât locuitorii lui, cât si animalele. Apa adunată a avut culoarea roșie de așa de mult sânge, încât numele lacului a devenit atât Lacul Rosu, cât și Lacul Ucigaș.
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
Bicaz- Izvorul Muntelui Lake 2010
SUPEROMÂNIA
Barajul Bicaz 2019 si Portul Turistic - Soseaua Piatra Neamt - Lacul Bicaz
Barajul Bicaz 2019 - Drumul de la Piatra Neamt catre Barajul Bicaz ( Peisaje Superbe)
Lacul de acumulare” Izvorul Muntelui” (35km lungime pe o suprafata de 33 km2), cunoscut si sub numele de “Lacul Bicaz”. Acesta este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania, fiind situat pe cursul superior al raului Bistrita. Locul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic, adevarat gigant cu o înaltime de 127 m, a carei ridicare a cerut excavarea a mai mult de 170.000 m3 de stânca. Din el se alimenteaza centrala hidroenergetica Bicaz-Stejaru.
Barajul Bicaz
Pentru realizarea constructiei Barajul Bicaz au trebuit stramutate aproape 20 de sate.
Lucrarile de constructie la amenajarea hidro-energetica au inceput in luna noiembrie a anului 1950 an in care a fost aprobat planul de electrificare al tarii. Costurile realizarii proiectului au fost de aproximativ 1,7 miliarde de lei ( bani socotiti la valoarea de atunci) si au insemnat pierderea a sute de vieti omenesti in timpul lucrarilor. Aici au muncit mii de detinuti ( majoritatea lor, in primii ani de santier, au fost detinuti politici cu inalta pregatire de specialitate) militari in termen si brigaderi.
Pentru realizarea constructiei au trebuit stramutate aproape 20 de sate. Doua dintre acestea , Rapciunita si Carnei, au disparut in totalitate. Au fost stramutati peste 18000 de locuitori din aproape 2300 de gospodarii.
Portul Turistic Bicaz de pe la lacul artificial Izovoru Muntelui.
Portul turistic Bicaz, de unde pleaca ambarcatiuni pentru plimbari de agrement, popasurile turistice din zona si in apropiere Izvorul Muntelui (797 m alt.) Au transformat intreaga zona intr-un centru de mare civilizatie turistica.
In orasul Bicaz este deschis un muzeu cu exponate oglindind constructiile hidroenergetice de pe valea Bistritei.
Tu l-ai vizitat? Ce ti-a placut cel maimult la acest minunat loc?
Paragliding Ceahlau - before landing near lake Bicaz
Lacul Izvorul Muntelui si Barajul Bicaz - jud Neamt
- Lacul Izvorul Muntelui este cunoscut si sub denumirea de Lacul Bicaz si s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic. Situat la cativa kilometri in amonte fata de orasul Bicaz, pe cursul superior al raului Bistrita, Lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania. Totodata, lacul reprezinta locul unde se oglindeste Ceahlaul in zilele insorite.
Vezi si albumul foto aici:
Piatra Neamț | Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz) | Telegondola
Prima noastră călătorie ;) ajută-ne cu un LIKE, SHARE și un SUBSCRIBE! MULȚUMIM!
ℹ️ Facebook ►
ℹ️ Instagram ►
Canalul despre călătoriile noastre:
ℹ️ Instagram ►
Lacul Izvorul Muntelui Bicaz, Neamt - filmare aeriana DJI Phantom 4
Lacul Izvorul Muntelui Bicaz, Neamt - filmare aeriana DJI Phantom 4
Lacul Rosu si Cheile Bicazului - Istorie pe scurt, Harghita, Romania
Lacul Rosu si Cheile Bicazului - Istorie pe scurt, Harghita, Romania
Lacu Rosu este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare, in apropiere de orasul Gheorgheni, din judetul Harghita. Este cel mai mare lac natural montan din Romania numele provenind de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi de culoare rosie, cu oxizi si hidroxizi din fier.
Accesul spre zona Lacul Rosu se poate face dinspre orasul Gheorgheni, localitate care este situata pe calea ferata Brasov-Deda si pe DN 12. Lacul Rosu s-a format relativ recent, intr-o zi din luna iulie 1837. Atunci, dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasu s-a desprins o bucata si a blocat pârâul Licas, pârâul Oii si paraul Rosu.
Martori actuali ai calamitatii naturale de atunci sunt cioatele de molid ramase in apa. Reflectarea purpurie in lac a Suhardului Mic, prezenta aluviunilor rosiatice aduse indeosebi de pârâul Rosu si calcarele roscate din jurul sau i-au facut pe ciobani sa-i dea numele de Lacul Rosu.
Abia in 1857, trei turisti din Gheorgheni au poposit pe malurile sale, uimiti si fermecati de frumusetea salbatica a privelis tei montane si a lacului. Au povestit tuturor ca au descoperit un colt din paradis. De atunci, atrasi de frumusetea naturala a lacului, de bogatia faunei, florei, numerosi turisti au strabatut potecile acestei regiuni.
Restaurantele din zona pun la dispozitie turistilor mancaruri traditionale si vestitul kurtos kolak
''Kurtos'' în limba maghiară înseamnă burlan sau horn și este evident că denumirea provine de la asemănarea cu aceste obiecte. Ingredientele de bază ale colacului secuiesc, conform rețetei tradiționale, sunt zahăr, făină de grâu, unt, lapte, ouă, drojdie și sare, precum și nucă măcinată sau tocată, migdale, scorțișoară și zahăr vanilat pentru glazură, iar regula este ca acesta să fie copt direct pe jar.
Potrivit lui Albert Yoltan, prima atestare documentară a kurtos-ului datează din 1450, iar prima rețetă cunoscută este din 1784, cea a contesei Mikes Maria din Zăbala. Dar se presupune că produsul ar avea origini mai vechi.
In 1910 a inceput construirea drumului din Gheorgheni pâna la Lacu Rosu, realizat pâna in locul numit „Gâtul Iadului“, si numai in 1937 s-a terminat drumul care leaga Transilvania de Moldova.
Imprejurimile lacului au o fauna si o flora foarte bogata, predomina padurile de conifere in amestec cu alunul, salcia de munte, pe versantii din preajma cresc bradul alb, paltinul si plopul de munte iar dintre animale vietuiesc rasul, capra neagra ,lupi, cerbi mistreti.
In aval de Lacu Rosu incep Cheile Bicazului, chei in Carpatii Orientali, pe valea raului Bicaz, care fac legatura intre Transilvania si Moldova. Are o lungime de 8 km de la Lacu Rosu pana la satul Bicazul Ardelean. Peretii de calcar ai Cheilor Bicazului sunt un rezultat al fierestruirii lor de catre apele repezi ale Bicazului.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas care are ca arii protejate: Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Hasmasul Mare.
Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine ametitoare. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri (precum Pestera Neagra si Pestera Cascada).
Pe parcursul serpentinelor din Chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.
Vă invităm sa vizitați linkurile de mai jos pentru a vedea videoclipuri similare:
Transfăgărășan, Vidraru și Bâlea Lac, România:
Transalpina - Cel mai înalt drum din România:
Castelul Bran, Dracula:
Cetatea Neamț, Tg. Neamț:
Palatul Culturii, Iași in 4K:
Palas Mall Iași:
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe:
INSTAGRAM:
LIKE:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
Lacul Roșu (Red Lake), Bicaz - Romania
Subtitles in ENG & GR - Υπότιτλοι στα ελληνικά και αγγλικά
Don't forget to bump your quality to 1080p and watch in HD.
Lacul Izvorul Muntelui ( Barajul Bicaz ) - ziua marinei 2017
Cheile Bicazului - Bicaz Gorge (Eastern Carpathians, Romania)
Enable English subtitle ! - Activați subtitrarea în românește !
Bicaz Gorge together with Red Lake, are one of the most important tourist attractions in Romania. Both are located in Hasmas Mountains, in the Bicaz Gorge - Hasmas National Park. The gorge is in the north-central part of the Eastern Carpathians, at the boundary between the counties Harghita and Neamt. The gorge has a length of 8 km. It is limited to west by Red Lake (983 m altitude) and to the east by Bicazu Ardelean village (600m altitude). The gorge is crossed by route DN12C, linking Moldova (Bicaz town) and Transylvania (Gheorgheni town). Red Lake and Bicaz Gorge make up a reservation of national interest (geology, water, fauna, flora and landscape). Gorge were formed by the Bicaz River (coming out of Red Lake) who digging a towering gorge in Mesozoic limestones. In places, the gorge were formed by the collapse of underground voids ceiling. Bicaz Gorge is crossed by a modernized road cut into the rock that winds beneath the vertical walls. Often the walls are in overhang and frequently the serpentines are very close, in cascade. The serpentines in the central part of gorge are dominated by an imposing rock, Altar Stone (1,120m), prior to 1990, instead of the cross, having a proletarian star on top. The auto traffic in Bicaz Gorge is permanently open, but heavy goods traffic is banned. In 2005 was inaugurated a new tunnel which has 155 m long, 9.80 m wide and 7.80 m high, allowing two lanes and sidewalks. In the gorge, on the major tributaries of the Bicaz River, forming in turn, secondary gorge, but very beautiful. Gorge and Red Lake area is crossed by many tourist paths, climbing and mountaineering. Gorge impresses with its grandeur and wild, some areas bearing significant names: Hell Neck, Large Serpentines, Altar Stone, Stone Mary, Bardocz Wall, Tarnatul Hell, Black Tower Bridge Hungarians, Surduc Stone, Tower Guard, Tent Stone, Reserve, Lost World etc. The Red Lake resortis near the Bicaz Gorge. Red Lake was formed by the collapse of a mountain slope in the earthquake of January 23, 1838. Landslide barred Bicaz River, flooding the forest whose trees are seen today awash. On the lake, we can see boats floating through the former treetops forest.
Cheile Bicazului, împreună cu Lacu Roşu, învecinat, reprezintă una din cele mai importante atracţii turistice naturale ale României. Ambele sunt situate Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş, în Munţii Hăşmaş Cheile se găsesc în partea central-nordică a Carpaţilor Orientali, la limita dintre judeţele Harghita şi Neamţ. Cheile au o lungime de 8 km şi sunt limitate în partea de sus de Lacu Roşu (altitudine 983 m, format în ziua de 23 ianuarie 1838 în urma unui cutremur), iar în partea de jos de localitatea Bicazul Ardelean (600 m altitudine). Sunt străbătute de DN12c care leagă Moldova (oraşul Bicaz) de Transilvania (oraşul Gheorgheni). Cheile Bicazului şi Lacu Roşu alcătuiesc o rezervaţie de interes naţional (rezervaţie naturală de tip geologic, acvatic, faunistic, floristic şi peisagistic). Cheile s-au format prin săparea de către Râul Bicaz (care iese din Lacu Roşu) a unui impozant defileu în calcare mezozoice, pe alocuri chiar prin prăbuşirea tavanului golurilor subterane. Cheile sunt străbătute de un drum modernizat săpat în piatră care şerpuieşte fie pe sub pereţii verticali, deseori în surplombă şi frecvent în serpentine foarte strânse, în cascadă. În partea centrală, drumul trece şi printr-un tunel lung de 155 m, fiind accesibil în orice anotimp (este interzis traficului greu de marfă). Masivul calcaros este dominat de Vârful Suhardul Mare (1506 m). Serpentinele din partea centrală a cheilor sunt dominate de o stâncă impozantă, Piatra Altarului (1.120m), având în vârf o stea înainte de anul 1990, iar acum o cruce. În chei sau în zona lor sunt mai multe peşteri. În zona cheilor, afluenţi importanţi ai Râului Bicaz (Lapoş, Şugăului, Bicajel) formează la rândul lor, chei secundare, dar foarte frumoase. Zona Cheilor şi a Lacului Roşu sunt străbătute de numeroase trasee turistice marcate și trasee de escaladă şi alpinism. Defileul impresionează prin măreţie şi sălbăticie, anumite zone purtând nume semnificative: Gâtul Iadului, Serpentinele Mari, Piatra Altarului, Piatra Maria, Peretele Bardócz, Tărnaţul Iadului, Turnul Negru, Podul Maghiarilor, Piatra Surducului, Turnul de Pază, Cortul de Piatră, Rezervaţia, Lumea Pierdută etc.
Izvorul Muntelui, Bicaz, judetul Neamt 2008
Perla turismului, peisaje unice, resursa de apa, ecosistem deosebit, specii valoroase, cercetare stiintifica, agrement, etc ....
Lacul de la Bicaz in euro-anul 2008.
Barajul Izvorul Muntelui Bicaz
Barajul Izvorul Muntelui Bicaz - Filmare aeriana by ProMultiRotor
Touristic Route Piatra Neamt - Monastery Petru Voda
- Piatra Neamt Monastery Bistrita the Lake Pangarati Monastery Pangarati the town Bicaz the Dam from Bicaz the Lake Izvorul Muntelui Bicaz Harbour the Trout from Potoci Poiana Largului the Rock Piatra Teiului Monastery Petru Voda
A one day trip from Piatra Neamt to the Monastery Petru Voda represents a true adventure for the tourists that want to discover the natural wonders from this place. The starting point for this journey is the town Piatra Neamt, from where you follow the national road DN 15 that goes to Bicaz. At 8 km after you exit the town you can make your first stop to the Monastery Bistrita. This monastery was built and reinforced by rulers Alexandru cel Bun, Petru Musat and Stefan cel Mare (Stefan the Great) and managed to resist to all the difficulties for more than 600 years.
Carpathian Canyons - Bicaz gorges & Red lake (Romania)
Bicaz Gorges (considered the grandest canyon and climbers paradise) and Red Lake (one of the weirdest natural wonders) are located in the centre of the Eastern Carpathians. This picturesque part of Cheile Bicazului -- Hasmas Mts. National Park with karst landscape and plenty of stone walls (the most magnificent solitary crag in Bicaz gorges -- Altar stone -- towers 350 m above the bottom of the valley), belongs in the best known and most attractive areas in Romania.
Lacul Batca Doamnei - Piatra Neamt
@ Batca Doamnei Lake, Romania // nov.2015 // The Phantom 2 survived the crash. just some scratches . it's really tough .
GoPro 3+ Wildhogs - A tour to Lake Bicaz
A WildHog's tour in Transylvania to the Lake Bicaz with some friends.
wildhogs.ro - fotok.ro - lewy-s.com