Descriptio Moldaviae, Valea Uzului
Caiac pe Lacul Poiana Uzului
Excursie pe Lacul Poiana Uzului , Darmanesti, Bacau. Caiace C.R.E. Bacau
TOE 2011 - Fundatura de drum spre Valea Ciobanusului
Transilvania Offroad Expedition - Fundatura de drum si conditii vitrege in cautarea Vaii Ciobanusului
Lacul Bălătău - Infoturism Moldova
Fostul Lac Bălătău Bolătău pe pârâul Izvoru Negru Munţii Nemira Sălătruc Dărmăneşti BC
Lacul Bolătău se afla nu departe la 3 km de satul Sălătruc Dărmăneşti BC, pe pârâul Izvoru Negru Munţii Nemira ultimul afluent important, de dreapta, al Uzului.
S-a format în anul 1883 pe cursul inferior al pârâului, la altitudinea de 530 m, în punctul numit “Rupturile de la Focul lui Ivan”. Ca urmare a unei lungi perioade de ploi puternice din vara acelui an, s-a produs alunecarea bruscă a unei mase de roci de 30-40 m grosime pe un pat de argilă foarte înclinat 30 grade care a blocat valea şi pârâul Izvoru Negru; în spatele barajului de rocă s-a format un lac destul de mare, de cca 1 km lungime şi cu o suprafaţă de aproximativ 12 ha, acumulând un volum de vreo 500.000 mc Lacu Roşu are puţin peste 11 ha şi un volum de aproape 600.000 mc. La scurt timp după formare a fost transformat în crescătorie de păstrăvi. Pentru valorificarea marii cantităţii de peşte din lac s-a încercat secarea sa prin săparea unui tunel, care a fost însă distrus de presiunea apei, rezultatul fiind doar diminuarea drastică a dimensiunilor lacului. Ulterior s-a refăcut barajul şi lacul a fost repopulat, întâi cu păstrăv, apoi cu clean; acesta din urmă, foarte agresiv, a eliminat păstrăvul din lac, obligându-l să migreze în amonte. Dacă în urmă cu vrea 50 de ani lacul se mai putea “mândri” cu dimensiuni precum: 370 m lungime, 120 m lăţime maximă, suprafaţă de 4,5 ha, 150.000 mc de apă şi cu o adâncime maximă de 3,5 m dar şi cu prezenţa unei cabane-bufet pentru pescari, procesele de colmatare destul de rapide amplificate de exploatările forestiere deosebit de intense în bazinul Izvorului Negru din ultimele decenii au condus la dispariţia cvasitotală a lacului, nemairămânând din el decât o baltă, colaterală firului Izvorului Negru, de 50 m lungime, 10 m lăţime maximă şi adâncime decimetrică. Îi mai este încă vehiculat, deşi nu mai există ca entitate, titlul de monument al naturii; oficial, cele 4,5 ha pe care le ocupa, extinse la 4, 83 ha din anul 2004, au fost decretate prin hotrărâre de guven arie naturală protejată, sub titulatura de Rezervaţia Naturală Lacul Bălătău. Se are în vedere protecţia speciilor faunistice şi floristice specifice mediului fost lacustru. Din păcate nu am găsit încă un studiu legat de fostul Lac Bălătău, privind aceste aspecte. Ceea ce se evidenţiază cu uşurinţă, apropo de epitetul “fost”, este păduricea de anini ce acoperă în bună parte suprafaţa fostului lac.
Un aspect interesant, ce merită semnalat, e legat de numele fostului lac, Bălătău Bolătău pe hărţile mai vechi, şi Băltău. Cuvântul, ca atare, nu apare în nici unul dintre dicţionarele explicative, de circulaţie curentă, ale limbii române, deşi termenul e folosit, cel puţin în Moldova, şi într-o accepţiune comună, cu înţelesul de mlaştină, baltă, lac; este, probabil, un împrumut din limba rusă, unde, pentru a desemna aceleaşi entităţi este folosit cuvântul “boloto”. Ca toponim (varianta Bolătău), a fost atribuit unui sat din comuna Zemeş/BC, mai multor pâraie: doi afluenţi ai Bistriţei unul în NT, altul în SV unul al Cracăului Alb NT, altul al Sadovei SV, unei mlaştini de lângă Dorna-Arini SV probabil de la gura unuia dintre pâraiele amintite, unui iaz, rezervaţie naturală în comuna Probota IS, unui lac natural în Obcina Feredeului, format prin anii 1600 !, prin alunecare, la obârşia pârâului numit tot Bolătău. Mai amintim și variantele Bulătău pârâu, afluent al pârâului Ața Tarcău din Munții Tarcăului și bolostău “Și pe fată o mânat Tot la tău, la bolostău, Să scoată inu din tău” în “Poezii și povești populare din Țara Lăpușului” Editura Minerva, București, 1990, de etnologul maramureșean Pamfil Bilțiu.
Lacul BOLĂTĂU Lake (Sadova, Bucovina, Romania)
Enable English subtitle ! - Activați subtitrarea în românește !
Bolatau (from the Russian boloto, meaning puddle) is a small lake located in the Obcinele Bucovinei Mountains, north of Sadova commune, Suceava County. Though it seems to be detached from fairy tales, a mystic beauty, mysterious, unaffected by anthropic works, Bolatau Lake is little known being located outside the tourist routes and inaccessible by ordinary means of transport. That's why our video starts with its big brother, namely Iezer Lake (shown here : next to which is a newly established recreational base and where you can get there by car. From here continue 2.7 Km on foot to Lake Bolătău, of which the first 1.5 Km are on a forest road. Both are natural dam lakes formed by blocking mountain valleys by landslides. Research in recent years has shown that Bolatau and Iezer have formed 400-500 years ago, being the oldest natural dam lakes in Romania. The exact date of their forming is not known, being much older than other famous dam lakes, for example the Red Lake formed on 23 January 1838 and the Bolatau Lake (from the Nemira Mountains, Bacau County) formed in 1883. The sediment thickness is impressive, being almost 4 m at Lake Iezer and more than 5.5 m at Lake Bolatau, with the maximum water depths of about 4 m at Iezer and 5.2 m at Bolatau. For the initial moment of the formation of the lakes, a depth of about 12 m was estimated at Iezer and about 14 m at Bolatau, the researchers appreciating that the phenomena that led to their formation were perceived by contemporaries as true natural cataclysms.
Bolătău (din rusescul ”boloto” care înseamnă baltă) este un mic lac situat în (munții) Obcinele Bucovinei, la nord de comuna Sadova, județul Suceava. Deși pare desprins din povești, de o frumusețe mistică, misterioasă, neafectat de lucrări antropice, Lacul Bolătău este puțin cunoscut fiind situat în afara traseelor turistice și inaccesibil cu mijloace auto obișnuite. Din această cauză și videoclipul nostru începe cu ”fratele” mai mare al acestuia și anume cu Lacul Iezer (prezentat aici: lângă care este o bază de agrement recent înființată și unde se poate ajunge cu mașina. De aici se continuă pe jos la Lacul Bolătău cale de 2,7 Km, din care primii 1,5 Km sunt pe un drum forestier. Ambele sunt lacuri de baraj natural formate prin blocarea pâraielor de munte de alunecări de teren. Cercetările din ultimii ani au evidențiat că Bolătău și Iezer s-au format acum 400-500 de ani, fiind astfel cel mai vechi lacuri de baraj natural din România. Data exactă a formării lor nu se știe cu certitudine, fiind mult mai vechi decât alte lacuri de baraj mai renumite, de exemplu Lacul Roșu format în 23 ianuarie 1838 și Lacul (omonim) Bolătău (din Munții Nemira, județul Bacău) format în 1883. Grosimea sedimentelor este impresionantă, fiind de aproape 4 m la Lacul Iezer și de peste 5,5 m la Lacul Bolătău (de Bucovina), cu adâncimile maxime ale apei de circa 4 m la Iezer și 5,2 m la Bolătău. Pentru momentul inițial, de formare a lacurilor, s-a estimat o adâncime de circa 12 m la Iezer și circa 14 m la Bolătău, cercetătorii apreciind că fenomenele care au condus la formarea lor au fost percepute de contemporani ca adevărate cataclisme naturale.
Lebede in coada lacului 1.mp4
Partea a doua
Pescuit sportiv in Romania, Filmul
In acest film pescuiesc la muste artificiale .Mai multe detalii gasiti pe flyesfishing.ro
TOE 2011 - Pe creasta Nemirei
Transilvania Offroad Expedition 2011 - Pe creasta Nemirei
PESCUIT BABUSCA BASCOV 19-02-2012 PARTEA 2-A
In acest film va arat cum se prinde pestele la copca
SCORPIONS BARLAD-fitbox girls
KICKBOXING, FITBOX, BOX, CROSSFIT, FITNESS, PERSONAL TRAINING
deversare record baraj dragasani
Cu barca la balti in Onesti
Cu barca la balți in Onești, România.
MTB Trip Valea Dragan 2013 by alienbike.ro
alienbike.ro
Fishing River Chub Trout Pike Pescuit pe rau la rapitor in Romania
Fishing River Chub Trout Pike Pescuit pe rau la rapitor in Romania
Catch and release
May 1st:D Coada Lacului
:))
octav crap lates
crap prins pe lacul lates pe data de 3/10/2010
11.2 kg