Bu Antik Stadyum Avrupa'da Olsaydı? | Magnesia Antik Kenti #4
Güzel Türkiye'mizin, değerli mekanlarını ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bugün ki durağımız Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ovacık beldesindeki Magnesia Antik Kent'iydi. Muazzam dokulara çıplak gözle tanık pekala sevindirse de, bakımsız ve terk edilmişliği de bir o kadar üzdü.
Soru ve görüşlerinizi videonun altına yorum olarak yazarsanız kim bilir? belki Magnesia'yı kötü kaderinden kurtarmakta payınız olur.
Sevgiler...
mail: dunyadanbildiriyoruz@gmail.com
MAGNESİA ANTİK KENTİ MAGNESİA AD. MAEANDRUM-SÖKE/AYDIN.Gezi Videoları.
Aydın ili, Germencik ilçesi, Ortaklar beldesine bağlı Tekinköy sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerinde yer alır Magnesia.Videomuzdaki bilgiler dışında magnesia hakkında söylenebilecek önemli ayrıntılar ise,Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır.Yeni Magnesia çevresi surla çevrili, yaklaşık 1300x1100 m2 bir alanı kapsayan, ızgara planlı cadde ve sokak sistemine sahip bir kentti.Çarşı bazilikası, kiliselere öncülük eden planın en erken örneklerinden biridir Bizans Döneminde piskoposluk merkezi olmuştur. Magnesia, tahıl üretimi ve bugün olduğu gibi inciriyle ünlüdür.
**Magnesia Antik Kentine gitmek ise çok kolya.Otobüs ile seyahat ediyorsanız,Ortaklar-Söke karayolu üzerinde inin, söke birlik dolmuş veya otobüslerine bindikden 4 km sonra şehrin tam önünde sizi indiriyorlar.
(ENGLİSH)
Magnesia is located on Ortaklar-Söke highway in the boundaries of Tekinköy, Aydın province, Germencik district, Ortaklar town. Important details about magnesia other than the information in our videos are the first Magnesia that Magnets coming to Anatolia founded by Apollon's prophecy and guidance, The location of the site is unknown. The Diodor is the epidemic disease of the Menderes River, which is constantly changing beds, and the city of Athenian Thibron against the Persian threat. It is a city with a grid-planned street and street system, covering an area of about 1300x1100 m2. The bazaar is one of the earliest examples of the plan leading to the churches. It became a bishopric center during the Byzantine period. Magnesia is famous for its grain production and figs as it is today.
**It is very convenient to go to Magnesia Antique City. If you are traveling by bus, you descend on Ortaklar-Söke highway and after u will get on söke birlik bus ,after 4 km from the bus stop you are transporting you right in front of the city.
**Kanalımızda seyredeceğiniz tüm videolar , seyahate çıkmadan önce sizlere rehber olabilmesi adına yayınlanmaktadır.Şimdiden iyi gezmeler.
**All the videos you will watch on our channel are published in order to be able to guide you before going on a trip.
**Video işinize yaradıysa desteğinizi göstermek adına beğenmeyi ve kanala abone olmayı unutmayın.
**If the video made you work, do not forget to subscribe to liking and subscribing to show your support.
Diğer gezi videolarımız için takipte kalın.
*Tarsus Şelalesi /Tarsus Waterfall-Roman Tombs/Roma Mezarları
* Ashab-ı Keyf &yedi uyuyanlar mağarası
*H.z Danyal Peygamber'in Kabri ve camii
*Keloğlan Mağarası /Keloğlan Cave
*St.John Kilisesi /The St.John Church
*Taşkuyu Mağarası/Taşkuyu Cave-Tarsus
*Adamkayalar & Şeytan Deresi Mersin /Erdemli
***Kanala Abone Ol :
***instagram :
***Fon Müziği : Mesut RakiepUYSAL
MAGNESIA AD MEANDRUM (magnesia antik kenti) AYDIN/SÖKE
Daha fazla bilgi için
????BU VİDEO GEZMEDEN ÖNCE SİZLERE KISA BİR REHBERLİK VE ÖNBİLGİLENDİRME YAPMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR.
⚫GEZMEDEN ÖNCE ÖRENYERLERİNİN TARİHİNİ KISA BİR ARAŞTIRMA YAPARAK GİDERSENİZ ORANIN RUHUNU YAŞAMAYA,ANTİK KENTLERİN DİLİNİ ANLAMAYA BAŞLARSINIZ BU DA SİZE DOYUMSUZ BİR ZEVK VERİR Kİ BU ZEHRİ ALIRSANIZ ARTIK SİZİ KİMSE TUTAMAZ..
■ NEREDEDİR ??
Magnesia, Aydın ili, Germencik ilçesi,Tekin mahallesi sınırları içinde, Ortaklar - Söke karayolu üzerinde yer almaktadır. Magnesia’ya, ya İzmir - Aydın karayolundan, Selçuk üzerinden; ya Aydın’dan, Germencik üzerinden, ya da Söke üzerinden gelinebilir. İzmir'den tam 100 km, Ortaklar'dan 4 km, Söke'den de 16 km uzaklıktadır. Otoyolu tercih edenler, Bodrum – Söke çıkışında, Ortaklar yönüne döndüklerinde 1,5 km sonra Magnesia’ya gelmiş olurlar.
Selçuk üzerinden Magnesia’ya gelmeden önce, Çamlık’daki Lokomotif müzesi ile Türkiye’nin en uzun (3043 m) tüneli olan İzmir Aydın otoyolu üzerindeki ünlü “75. Yıl” tüneline adını veren Selâtin’deki “Anıt Ağaç”ı görmeleri yerinde olur kanısındayız. Anıt Ağaç, Ortaklar’ın içinden geçilerek gidilirse12 km uzaklıktaki Selattin’in merkezindedir. 800 yaşındaki çınar ağacının (Platanus Orientalis) gövde çevresi 8,65 m. Gölge çapı 35 m. Yüksekliği 17,5 m.dir. İzmir II Nu.lı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2002 yılındaki 10448 sayılı kararıyla koruma altına alınmıştır.
Aydın karayolundan gelenlere önerimiz ise, önce Germencik’ten Mursallı’ya uğrayıp yerleşim merkezindeki kiliseyi görmeleridir. Oradan 3,5 km.lik asfalt yoldan Tekinköy’e, yâni Magnesia’ya gelmek çok kolay olacaktır.
■İLK BULUNUŞ
Vitruvius'un (III 2. 6) kitabında mimar Hermogenes'e ait olduğunu yazdığı pseudodipteros planlı Artemis tapınağının Magnesia'da oluşu bu kenti bulmaya ve araştırmaya yönelik çalışmaların başlatılmalarının en büyük nedenidir
■KISA TARİHİ
Magnesia, gönül rızası ile Büyük İskender’le birleşene kadar (İ.Ö.334) Perslerin yönetiminde, daha sonra da onun komutanları tarafından kurulan Hellenistik dönem krallıklarından, önce Seleukos krallığının (İ.Ö. 240), daha sonra da Bergama krallığının (İ.Ö. 189) hâkimiyetindeydi. Bu yıllar kentin en görkemli dönemleriydi. Kent, Priene, Ephesos, Tralleis üçgeni arasında ticari ve stratejik açıdan önemli bir konumdaydı. Bu yıllarda Miletos ile yaptığı savaşı kazanan Magnesia'nın, sınırlarını Miletos ile komşu olacak şekilde Hybandos nehrine kadar genişlettiğini yine bir yazıttan öğreniyoruz. İ.Ö. 133 yılında Bergama krallığının vesayet yoluyla Roma imparatorluğuna bağlanmasıyla Magnesia da Asia eyaleti olarak adlandırılan Anadolu’daki Roma kentlerinden biri haline geldi. İ.Ö. 87 yılında Pontus kralı 4. Mithradates’e direnerek, Roma'ya bağlılığını kanıtlayan kenti Sulla bağımsızlıkla ödüllendirdi. Roma döneminde Magnesia’nın nüfusu daha da artmış ve kent, sur sınırlarının dışına taşıp Gümüşçay’ın karşı kıyısında da yayılarak genişlemiş olmalıdır. Magnesia’nın kendisini 3. Gordianus (İ.S. 238–244) dönemine ait bir sikke üzerinde Asia’nın 7. kenti olarak nitelendirmesi belki de bu büyümesiyle bağlantılıdır. Magnesia’nın bu görkemi 262’de Ephesos ve Priene gibi Gotlar tarafından yakılıp yıkılmasıyla sona ermiş gibi görünüyor. Kent, İ.S. 620–630 yıllarında Pers kralı II. Hüsrev’in (591–628) ordularının akınlarına karşı koymak üzere Artemis kutsal alanı çevreleyen surun içine çekilmişti. Magnesia 12. yüzyılda bir Bizans kenti ve piskoposluk merkezi olarak geçmektedir. Kentin 1300’lerden sonra Aydınoğulları Beyliği'nin hâkimiyeti altına girdiği, daha sonra karşılaştığı nehir taşkınlarının getirdiği hastalıklar sonunda da terk edilmesiyle ortadan tamamen kalktığı anlaşılmaktadır.
magnesia.org
Büyüleyici Magnesia Antik Kenti'nde Bir Gün!
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı'na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia'dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon'un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu'ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia'nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron'un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia'nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı'nın eteklerinde Leukophyr'e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia' yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Magnesia or Magnesia on the Maeander, was an ancient Greek city in Ionia, considerable in size, at an important location commercially and strategically in the triangle of Priene, Ephesus and Tralles. The city was named Magnesia, after the Magnetes from Thessaly who settled the area along with some Cretans. It was later called on the Meander to distinguish it from the nearby Lydian city Magnesia ad Sipylum.
Kaynak: Aydın Kültür Turizm
Fotoğraf: Baturalp Aktepe, Mohammed Gulhan
Düzenleme: Mohammed Gulhan
Magnesia Tarihi Geçit
canavarın göründüğü yer
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Magnesia in Karien
Magnesia ist eine antike Stadt, die nördlich der Mäanderebene zu finden ist. Eine besondere Tempel-Architektur soll hier erstmals realisiert worden sein.
Weitere Info's von Magnesia in Karien auf
Archäologischer Reiseführer, Beschreibungen, Historie und Pläne. Lykien, Pamphylien, Kilikien und Pisidien im Hellenismus und in der römischen Kaiserzeit.
Magnezia Antik Şehri
Magnesia ad Meandrum, Aydın İli, Germencik İlçesi Ortaklar Bucağına bağlı Tekin Köy sınırları içinde Ortaklar-Söke karayolu üzerinde yer almaktadır. Magnesia'da bulunan eserler Paris, Berlin ve İstanbul müzelerinde sergilenmektedir.
Magnesia Tarihi Bölge - Aydın
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Magnesia Antik Kenti - 5
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Magnesia Antik Kenti - 6
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Magnesia antik kenti
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.Yeni Magnesia çevresi surla çevrili, yaklaşık 1300x1100 m2 bir alanı kapsayan, ızgara planlı cadde ve sokak sistemine sahip bir kentti. Priene, Ephesos ve Tralleis üçgeni arasında ticari ve stratejik açıdan önemli bir konuma sahipti. Magnesia’nın zamanımızdaki ünü; tasarım ve uygulamalarıyla günümüze kadar ulaşmış olan mimar Hermogenes’ten kaynaklanmaktadır. Antik yazar, mimar Vitruvius’a göre Hermogenes, Pseudodipteros tapınak planını ve sütun aralıklarına göre tapınak tiplerini belirleyen ilk mimardır. Vitruvius ayrıca Hermogenes’in baş eserinin Magnesia’daki Leukophryne Tapınağı olduğunu da söylemektedir. Hermogenes bu tapınağı arkaik döneme ait ilk tapınağın yıkıntıları üzerine Hellenistik dönemde inşa etmiştir. Tapınak İon düzeninde 8x5 sütunlu olup 67,5x40 m. Boyutuyla Anadolu’nun Helenistik dönemdeki dördüncü büyük tapınağıdır.
1994-2001 yılları arasında Artemis kutsal alanında yürütülen kazı çalışmaları sonucunda tapınağın önündeki altar ile agora arasında mermer döşemeli tören alanı ortaya çıkartılmıştır. Tören alanı çevresi boyutları 3 m.ye ulaşan tanrı kabartmalarıyla kaplı olup, önünde kurban halkaları yer almaktadır. Törenlere katılacak dernek yada grupların duracakları yerleri belirten “Topos” yer yazıtları, alanın iki yanını sınırlayan döşeme blokları üzerinde yer almaktadır. Kutsal alanı çevreleyen stoadan bölümler ortaya çıkartılmıştır. Magnesia’nın diğer önemli yapılarından biri de bugün mil altında kalarak ortadan kaybolmuş olan agorasıdır. Agoraya, Artemis kutsal alanından kutsal bir kapıdan girilir. Propylon tümüyle ortaya çıkartılmıştır. Agora 26 000 m2‘lik boyutu ve 414 sütunu ile dönemin en büyük çarşıları arasında yer almaktaydı. Magnesia’da eski çalışmalarda Bizans dönemine ait olduğu düşünülen yapının, 1989-2001 yılarında yapılan kazı çalışmaları sonucu Homeros’un “Odyseia” adlı eserinden tanıdığımız köpek bacaklı Skylla’nın macerasını anlatan kabartmalarla betimlenmiş başlıkların kullanıldığı Roma dönemine ait “Çarşı Bazilikası” olduğu anlaşılmıştır.
Dini amaçlı törenlerde kullanılmak üzere yapılmakta iken heyelan nedeniyle yarım kalmış bir yapı olan Theatron, 32 kişilik Latrina (genel tuvalet) ile birlikte Magnesia’nın önemli yapıları arasında yerini almıştır. Magnesia’da bugün kısmen görülebilen diğer yapılar arasında ise, Milet’teki Faustina Hamamının bir kopyası olan hamam, Odeon, Stadion, spor ağırlıklı bir eğitim merkezi olan Gymnasion, Roma tapınağı, Bizans suru ve 5. yy.a ait enine planlı Çerkez Musa Camii sayılabilir.
AYTV AYDIN-Magnesia Antik Kenti kazılarında 33 yıl geride kaldı
Magnesia Antik Kenti - 4
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
AYDIN; GEZİLECEK YERLER | Neyi Meşhur, Nesi Meşhur | Şehir Turu
AYDIN; GEZİLECEK YERLER
Aydın' ın gezilecek, görülecek yerleri:
DİLEK YARIMADASI MİLLİPARKI
KARABAĞLAR KANYONU
DİDİM TAVŞANBURNU TABİAT PARKI
BEŞPARMAK DAĞLARI
SU ALTI SPORTİF AKTİVİTELER
PAŞA YAYLASI
SU ÜSTÜ SPORTİF AKTİVİTELER
KUŞADASI ÖNDER KAMP ALANI
KUŞADASI
KUŞADASI EFES KONGRE MERKEZİ
ZEUS MAĞARASI
GÜZELÇAMLI
SIRTLANİNİ MAĞARASI
BAFA GÖLÜ
ADNAN MENDERES KENT ORMANI
MADRAN YAYLASI
DİDİM
PAŞA YAYLASI
NATUR-MED TERMAL OTELİ
TOPÇAM BARAJI - ÇİNE
ÇİNE KALABAK ÇAYI PARKI
ÇİNE ADNAN MENDERES BARAJI
İNCİRLİOVA İKİZDERE BARAJI
NAZİLLİ
SÖKE
KARACASU ETNOGRAFYA MÜZESİ
NAZİLLİ ETNOGRAFYA MÜZESİ
YÖRÜK ALİ EFE MÜZESİ
MİLET ANTİK KENTİ
MAGNESİA ÖREN YERİ
TRALLEİS ANTİK KENTİ
NYSA ANTİK KENTİ
PRİENE ANTİK KENTİ
APOLLON TAPINAĞI
APHRODİSİAS ANTİK KENTİ
ALABANDA ANTİK KENTİ
ALİNDA ANTİK KENTİ
GERGA ANTİK KENTİ
HARPAŞA ANTİK KENTİ
MASTAURA ANTİK KENTİ
AYDIN'DA 2 BİN YILLIK 6 HEYKEL BULUNDU - MAGNESİA ANTİK KENTİ
Aydın ın Germencik ilçesi nde 34 yıldır devam eden Magnesia Antik Kenti kazılarında, yaklaşık 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen 6 heykel bulundu.
Kanalıma Abone Olmayı Unutmayınız. Teşekkürler
Magnesia Antik Kenti
Magnesia Antik Kenti
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
Aydın Ortaklar OSB
TurkOSB-Türkiye organize Sanayi Bölgeleri Rehberi
turkosb.com
Magnesia Antik Kenti - 1
Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı’na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia’dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur. Apollon’un kehaneti ve yol göstermesi üzerine Anadolu’ya gelen Magnetlerin kurdukları ilk Magnesia’nın yeri bilinmemektedir. Diodor, Menderes Nehrinin sürekli yatak değiştirip taşması sonucu meydana gelen salgın hastalıklar ve Pers tehlikesine karşı Atinalı Thibron’un kenti M.Ö. 400-399 taşıdığını yazmaktadır. Büyük bir olasılıkla Thibron yeni bir kent olmaktan çok, Magnesia kenti sakinlerini bugünkü Magnesia’nın eteklerinde Thorax (Gümüş) Dağı’nın eteklerinde Leukophyr’e getirmiş ve orada korumuş olmalıdır. Bu nedenle bugünkü Magnesia’ yı da daha sonraki bir dönemde kurulmuş saymak doğru olacaktır.
MAGNESİA ANTİK KENT
Ortaklar / Germencik / AYDIN / TÜRKİYE
Sevilen Magnesia
Sevilen'in Aydın'da kurulan Magnesia Tesislerinden keyifli izlenimler....