Pelerinaj pe jos Gherla - Manastirea Nicula cu IPS Andrei (Cluj)
Marea Sarbatoare a Adormirii Maicii Domnului a prilejuit si in acest an organizarea unui pelerinaj pe jos, de la Gherla la Nicula.
vezi mai mult aici
prin-gherla-spre-manastirea-nicula-video/
Pelerinaj Manastirea Nicula de la Gherla cu mitropolitul Andrei (Cluj) 14 08 2019
Pe caniculă mare a început miercuri la orele amiezii pelerinajul de 7 kilometri pe jos, spre Mănăstirea Nicula, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. La ora …vezi mai mult aici
Pelerinaj pe jos de la Iclod - Gherla - Manastirea Nicula (Cluj)
Editia a VI-a a pelerinajului tinerilor pe jos, de la Iclod la Nicula - vezi mai mult si galerie foto aici
Pelerinaj pe jos Iclod Gherla Manastirea Nicula (Cluj)
vezi mai mult si galerie foto aici
Manastirea Nicula-Universul Credintei-Televiziunea Romana
Manastirea Nicula - pelerinaj 2014
imagini: SIGMA FOTO GHERLA
Circulatie infernala la manastirea Nicula - Gherla
citeste mai mult si vezi foto aici
Pelerinaj greco-catolic pe jos Gherla la Mănăstirea Nicula (Cluj) 14 08 2018
Pelerinaj greco-catolic de la Gherla la Manastirea Nicula, de sarbatoarea Adormirea Miacii Domnului - vezi mai mult aici
Castelul Kornis Manastirea curatenie elevi Gherla (Cluj) 30 03 2018
Elevi de la liceul cu predare in limba maghiara din Gherla in actiune de ecologizare la castelul Kornis de la Manastirea (Cluj)... vezi mai mult si foto aici
Protopop De Gherla - Pr. Isip Iulian Paul
Mănăstirea Nicula - Adormirea Maicii Domnului - 13.08.2015
Ceasul IX, Vecernia şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului
Predică - Protopop Paul Isip
Manastirea Nicula 2016 de hram Daca n-ar face minuni, n-am veni! (Cluj)
Mii de pelerini ortodocși și greco-catolici s-au duminica la Nicula, manastire către care pornesc, în fiecare an, credincioșii din Transilvania, dar și din alte părți ale țării, pentru a vedea Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.
Pelerinii greco-catolici pe jos de la Gherla la Manastirea Nicula (Cluj)
Un pelerinaj avandu-l in frunte pe PS Florentin Crihalmeanu a avut loc sambata dupa-amiaza. Procesiunea a inceput la sediul Capelei Greco-Catolice de pe strada 1 …vezi mai mult si galerie foto aici Un pelerinaj avandu-l in frunte pe PS Florentin Crihalmeanu a avut loc sambata dupa-amiaza. Procesiunea a inceput la sediul Capelei Greco-Catolice de pe strada 1 …
Pelerinajul tinerilor la Mănăstirea Nicula - 2019 - Popas la Gherla
Manastirea Nicula Live Stream
lesinata manastirea Nicula Dejeanul
Detalii pe dejeanul.ro
Barbat tentativă sinucidere după vizită la Manastirea Nicula (Cluj)
Un apel la 112 a anunţat marţi seara o tentativă de sinucidere, la ieşirea din Nicula spre Gherla.
Poliţia şi un echipaj de ambulanţă s-au îndreptat spre locul indicat, iar pe traseu au întâlnit... vezi mai mult aici
Casa pentru femeie sinistrata din Nicula construita de angajati Penitenciarul Gherla
vezi mai mult pe
Nicula Monastery (the wondrous icon), Mănăstirea Nicula, (icoana făcătoare de minuni) November 2017
Nicula Monastery is an important pilgrimage center in North Transylvania, located on the Cluj-Napoca-Gherla highway, 5 km away from Fereşul Gherlei, 50 km NE from Cluj and 18 km SE from Dej.
An old place of Greek-Catholic pilgrimage, the church of the monastery hosted over time the famous icon painted in 1681 by the Luca master in Iclod.
The Nicholas Icon of Nicula, around which the pilgrimage and plethora of pilgrim pilgrimages developed, was painted in 1681 by the priest Luca, a painter from Iclod. The icon is made on fir tree, reinforced by two firing pins, two centimeters thick. The icon arrived here by the hand of the noble Roman Ioan Cupsa, who bought it from the priest Luca, donating to the monastery.
According to a report made by Austrian officers, the icon would be laced between February 15 and March 12, 1699. In 1713 Transylvanian Governor Sigismund Kornis led the icon to the noble residence at Kornis Castle in Benediugu Dejului village, where it reached Cluj. After that, the icon returns to Nicula, in the newly built wooden church on the forested hill on the south side of the village, to house the church odor. According to the existing data the icon would have been given to the villagers in Nicula by the noble Romanian Ioan Cupsa.
From the moment of the complaint, the Mother of God showed mercy to the multitude of believers who came, worshiped and were delivered from their illnesses and needs. There are so many testimonies from the incestuous physicians, coming to the icon of the Virgin Mary. Some of these were included in a book this year under the care of the monastery of Nicula Monastery, pr. Archimandrite. Andrei Coroian, entitled The Holy Icon of Our Lady of Nicula and her wonders.
Mănăstirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord, situată pe șoseaua Cluj-Napoca- Gherla intersecție dreapta cu Fizeșul Gherlei 5 km, la 50 km NE de Cluj și la 18 km SE de Dej.
Vechi loc de pelerinaj greco-catolic, biserica mănăstirii a adăpostit de-a lungul timpului renumita icoană pictată în anul 1681 de meșterul Luca din Iclod.
Icoana Maicii Domnului de la Nicula, in jurul careia s-a si dezvoltat pelerinajul si multimea rugaciunilor pelerinilor, a fost zugravita in anul 1681, de catre preotul zugrav Luca, din localitatea Iclod. Icoana este realizata pe scandura de brad, intarita cu doua cingatoare de brad, in grosime de doi centimetri. Icoana a ajuns aici prin mana nobilului roman Ioan Cupsa, care a cumparat-o de la preotul Luca, donand-o manastirii.
Conform unui proces-verbal întocmit de ofițeri austrieci, icoana ar fi lăcrimat între 15 februarie și 12 martie 1699. În anul 1713 guvernatorul Transilvaniei Sigismund Kornis a dus icoana la reședința nobiliară de la Castelul Kornis din satul Benediugu Dejului, de unde aceasta a ajuns la Cluj. După care, icoana se întoarce la Nicula, în bisericuța de lemn nou construită pe dealul împădurit din partea de miazăzi a satului, pentru a adăposti odorul bisericesc. Potrivit datelor existente icoana ar fi fost dăruită sătenilor de la Nicula de către nobilul român Ioan Cupșa.
Din momentul plangerii, Maica Domnului si-a aratat milostivirea fata de multime de credinciosi care veneau, se inchinau si erau izbaviti de bolile si nevoile lor. Exista pana astazi foarte multe marturii venite de la oameni tamaduiti de boli declarate de medici incurabile, venind la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cateva dintre acestea au fost cuprinse intr-o carte aparuta in acest an sub ingrijirea staretului Manastirii Nicula, pr. arhim. Andrei Coroian, intitulata Sfanta Icoana a Maicii Domnului de la Nicula si minunile ei.
Manastirea Nicula - mii de sarmale si cozonaci pentru pelerini
citeste mai mult aici