Statiunea Muntele Baisorii - Baisoara
Statiunea Muntele Baisorii - - este localizata pe teritoriul judetului Cluj, la o distanta de aproximativ 50 km de orasul Cluj, la poalele Muntilor Apuseni, la obarsia paraului Gera si reprezinta un refugiu al clujenilor in timpul vacantelor si mai ales in sezonul rece. Pentru a vedea intreg articolul, vizitati: TurismLand.ro ...
Excursie Cluj- Vf. Muntele Mare 1826m, 3 martie 2018
Desi zilele anterioare a nins si a fost ger, am avut o zi frumoasa de iarna cu zapada, soare si oameni frumosi. Am facut o drumetie de la statiunea Muntele Baisorii pana pe Vf. Muntele Mare-1826m, al treilea varf al Apusenilor. Profitand de ziua frumoasa nu ne-am grabit si am avut timp sa savuram peisajele minunate!
Muntele Băișorii, Cluj
Videografie drona Muntele Băișorii, Cluj - Februarie, 2018.
Music by Adam Vitovsky
Hasdate - Muntele Mare - Baisoara
25:55 Muntele Mare (Muntii Apuseni - Romania)
Traseul:
2:00 Dealul Garbaului
5:40 Dealul Recea (759m)
7:07 Proprietate privata pazit cu sarma ghimpata la nivel de ~1,5m!
7:35 Hasdate
11:30 Valea Ierii
13:11 Caps
14:06 intersectia valea Ierii cu valea Soimului
17:35 paraul Iara
24:00 platoul intre Piatra Grosilor (1756m) si Vf. Prislop (1729m)
25:55 Muntele Mare (1826m)
28:05 Sesu Cald
30:30 coborare din Satiunea Muntele Baisorii
36:10 sweet home Faget
I created this video with the YouTube Video Editor (
Pensiunea Skiland, Stațiunea Muntele Băișorii, Muntele Cacovei, Apuseni, Cluj, România
Situată la o altitudine de 1.500 m, cu un decor montan de vis, Pensiunea Skiland oferă cazare în patru tipuri de camere, SPA gratuit, parcare gratuită, internet gratuit și acces nelimitat la sala de jocuri.
skiland.ro
Toate drepturile rezervate asupra materialului video.
Fundalul muzical este folosit cu licență Creative Commons.
David Szesztay - Traveller (de pe albumul „Commercial”)
Culmea Păltinei, Muntele Rece (Munții Apuseni)
Munții Gilăului și Muntele Mare
Salasul de vara Dobrin, Muntii Apuseni
Salsul de vara Dobrin, Muntii Gilau-Muntele Mare, jud. Cluj
MASTER OF BAD DECISIONS 3 : M-am ratacit prin munti - 92km - Cluj Napoca - Muntii Apuseni - ROMANIA
Pedalati cu mine pe drumurile din judetul Cluj si nu numai. Urmariti trasee, munti, drumuri, peisaje, momente si multe altele.
Traseu destul de lung : Cluj-Gilau-Maguri Racatau-Muntele rece-Valea Ierii-Baisoara-Salicea-Faget-Cluj ---- 92km
Traseu frumos, pesiaje, vai. Numai bun de o plimbare.
#cluj #romania #mountainbike #enduro #mountains #hardtail
Poiana zapezilor - Muntele Baisorii
Cluj-Muntele Baisorii
Cluj-Muntele Baisorii
Strava link:
????⛰ Cascada Valul Miresei, Varful Lespezi, Muntii Apuseni, Cluj, Romania ⛰????
Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.
Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.
O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că demult o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada. În realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamăna cu un voal.
If you like my channel, subscribe for more videos!
For better quality, watch at 1440p HD or 1080p HD.
RECEIVE YOUR FREE REVOLUT CARD =》
Facebook:
Munții Apuseni. Traseu Mărișel - Măguri-Răcătău - Muntele Rece / DJ107P-DJ107T-DJ107S.
Traseul incepe la intersectia drumului DN1R-Transursoaia cu DJ107P si ajungem in Mărișel, portiune de drum asfaltat, destul de bun. Continuam pe DJ107T pana la Măguri-Răcătău, aceasta portiune de drum este pietruita dar bine intretinuta si este pe departe cea mai spectaculoasa din traseu. Ultima parte pe DJ107S spre Muntele Rece pina la intersectia cu DJ107N, drum asfaltat si foarte bun. Traseul are o lungime de aproximativ 33 km. Portiunea cu piatra intre Mărișel si Măguri-Răcătău are o lungime de aproximativ 12 km si este destul de ingusta, iar pe alocuri foarte ingusta, incit nu pot trece doua autovehicule unul pe langa altul. Pe traseu si in toata zona se gasesc pensiuni agroturistice pentru cazare si se pot degusta produsele traditionale specifice Apusenilor. Zona este atit de frumoasa incat cu greu poate fi descrisa in cuvinte. Am intilnit oameni deosebit de amabili si prietenosi, am vazut oameni care string fanul in capite, animale care pasc liber, poiene pline cu flori de camp cu un miros deosebit de placut, totul ca in povesti. Altitudinea la Mărișel este de 1150-1250 m, iar la Măguri este de 1250-1400 m. Datorita peisajelor pitoresti, extraordinar de frumoase, este unul din traseele mele preferate.
artmirc-Cufarul cu Diamante...-Bella_RO.-De la Turda la Muntele Baisorii_P.3_a.
artmirc-Cufarul cu Diamante...-Bella_ROMANIA-De la TURDA la Muntele BAISORII_Vf.BUSCAT_si Retur_partea 3_a._Turda (în latină Potaissa, în germană Thorenburg, în maghiară Torda) este un municipiu în județul Cluj, Transilvania, România. Se situează la circa 30 km sud-est de municipiul Cluj-Napoca.Orașul antic POTAISSA (pe locul căruia se află actualul oraș Turda) este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015 (cod LMI CJ-I-m-A-07210.03)._
Statiunea turistica Muntele Baisorii, cunoscuta si sub numele de Complexul Turistic Muntele Baisorii si denumita în mod curent Statiunea Baisoara este una dintre cele mai importante statiuni turistice montane din judetul Cluj si din ansamblul Muntilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotarile existente, prin valorile naturale si culturale din împrejurimi. Statiunea actuala s-a dezvoltat în ultimele doua decenii, initial aproape exclusiv pentru sporturi de iarna. Acum este cautata de tot mai multi turisti în orice sezon, la sfârsit de saptamâna si în concedii, ca loc de odihna si de recreatie dar si ca punct de plecare în drumetii si de vizitare a diverselor obiective din regiune.
Pe locul actualei statiuni au existat, din vechi timpuri, gospodarii de vara ale taranilor din Muntele Baisorii, sat atestat documentar la 1760 si format probabil prin roirea satului Baisoara, atestat înca de la 1460. Prima cabana turistica a fost construita de ascociatia turistica Fratia Munteana, înfiintata la 21 noiembrie 1921 la Cluj (si devenita ulterior sectia Muntii Apuseni a Touring-Clubului României), din conducerea careia faceau parte Emil Racovita, Valeriu Puscariu. Iuliu Moldovan. Titus Vasiliu, Leon Daniello si alte personalitati. Inaugurata la 30 septembrie 1934 în przenta a peste 500 de persoane, cabana dainuie si astazi, proprietar fiind Regia Autonoma Judeteana de Apa-Canal Cluj.
Conturarea actualei statiuni a început dupa 1970. când s-au construit primele case de vacanta iar turistii au început sa închirieze colibele taranilor. Evolutia s-a accelerat dupa 1977-78. când s-a electrificat zona, s-a construit unui nou drum de acces. modernizat, un hotel si un teleschi.
Varful Buscat este un unul dintre cele mai cunoscute vârfuri din Munții Apuseni. Acesta are o înălțime de 1676 de metri și este destul de aproape de alt vârf cunoscut, Muntele Mare, care e al treilea cel mai mare vârf din Carpații Occidentali, după Bihor și Vlădeasa.Varful Buscat este foarte accesibil,se afla la doar 3 km de stațiunea Muntele Băișorii.
NOTE: This VIDEO Clip is made with non-profit or does not represent another company. I do not own the copyrights to the video clips or the music in the video!
'Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for 'fair use' for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use'
Muntii Apuseni
Acest film promoveaza una din cele mai frumoase zone ale tari, Vârtop - Arieseni.
Excursii pentru seniori la munte: Muntele Mare- Valea Ierii
Excursii pentru seniori organizate la munte in Transilvania. Imagini de la excursia din Muntele Mare- Valea Ierii organizata de catre Clubul Montan Apuseni in 13 octombrie 2018.
clubapuseni.ro
Lacul Belis - Fântânele 2019
Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munții Gilăului, județul Cluj.
A fost amenajat în perioada 1970-1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald.
Are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 m. Pe malul lacului se află stațiunea turistică Beliș-Fântânele.
Lacul Beliș-Fântânele este situat în vestul județului Cluj, în partea nordică a munților Apuseni, la confluența dintre munții Gilăului (est), munții Vlădeasa (vest) și Muntele Mare (sud).
În perioada 1970-1974 locuitorii vechii comune Beliș au fost nevoiți să se strămute pe actualul amplasament al satului. Cătune, precum Milioan, Pleș, Dădești, Bolojești sau Giurcuța de Jos, sunt acum de domeniul amintirii și doar în verile foarte secetoase, când nivelul apei lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moți, cele mai celebre fiind ruinele fostei biserici din Giurcuța de Jos.
Lacul se întinde pe o lungime de circa 27 km si are o suprafata totala de 900 ha.
Acesta are o înălțime de 92 m, lățimea la bază este de 264 m, iar lungimea la coronament este de 410 m.
Pe malul lacului, se afla Statiunea Fantanele, statiune climaterica de interes local. Aceasta este foarte cautata de clujeni si turisti, atat datorita oportunitatilor de odihna si relaxare, cat si datorita drumetiilor pe care le poti face in zona. Partia de schi sau posibilitatea practicarii de sport nautic pe lac, cu barci sau hidrobiciclete, sunt alte atractii apreciate de turisti.
Cum ajungeti?
Dinspre Cluj avem trei variante:
DN 1 , Cluj Napoca – Gilau , aici se face stanga spre salba da lacuri de pe Somesul Cald si continuam prin localitatile Somesul Rece – Somesul Cald – Marisel – Belis. ( pentru partea nordica )
DN1/E60 , Cluj Napoca - Gilău - Căpușul Mare - aici se face stanga pe 108K, spre Dângău Mare -Râsca - se face stânga pe DN 1R spre Beliș - Lacul Fântânele.
DN 1 , Cluj Napoca – Huedin apoi stânga pe DN 1R sau TransUrsoaia - Sancraiu -Călata - Belis - Lacul Fântânele .
Dinspre Oradea de pe DN 1 la Bologa se ia dreapta pe DJ 103 H , spre Sacuieu - Scrind Frasinet- Rachitele – Doda Pilii – Giurcuta de Sus ( pentru partea sudica).
DN 74, Alba Iulia - Zlatna - Abrud (DN 74A ) - Cîmpeni (DN 75) - Albac (DN 1R TransUrsoaia Albac-Huedin) se feace dreapta spre - Horea - Mătișești - Poiana Horea - Lacul Fântânele.
E79 Ștei , se fece stanga pe DN 75 spre Nucet - Arieșeni - Albac (DN 1R TransUrsoaia Albac-Huedin) se feace stânga spre - Horea - Mătișești - Poiana Horea - Lacul Fântânele.
facebook:
[Drone] IR51035 Cluj Napoca-Oradea in Muntii Apuseni Mountains [Autumn Edition] - 19 November 2017
[Drone] IR51035 Cluj Napoca-Oradea in Muntii Apuseni Mountains [Autumn Edition] - 19 November 2017
1:IR15035 - Cluj Napoca - Oradea - Automotor~Wadlopwer DH2/SN83 DMU RO-TFC
[Autumn Edition]
19 November 2017
© LDEGM Trainspotter
Cluj - Baisoara Buscat resort sky drive
Cluj - Baisoara Buscat resort sky drive
Traseu: Cluj-Napoca – Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Stațiunea Muntele Băișorii
enduro muntele rece cluj
ktm exc enduro cluj
Cabana Cimbrisor, Muntele Rece, Cluj
Cabana Cimbrisor este situata in Muntele Rece, la 33 Km de Cluj-Napoca. La doar 5 minute de cabana se afla Manastirea Muntele Rece.
Music credit:
Pyres by Broken Elegance
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported— CC BY 3.0
Music promoted by Audio Library