Bursa - Hisar - The Tombs of Osman and Orhan Gazi - Muradiye Complex - Turcja
Bursa - Hisar - The Tombs of Osman and Orhan Gazi - Muradiye Complex - Turcja
Şehzade Mustafa Türbesi ve Muradiye Külliyesi - Bursa
Muradiye Külliyesi Sultan ikinci Murat ve Osmanlı şehzadelerinin türbelerinin bulunduğu bir yerdir. Kanuni'nin oğlu Şehzade Mustafa ve Cem Sultan'ın mezarları da burada bulunmaktadır. Gerçekten gezmeye değer, tarihi bir yer.
MURADİYE CAMİ İLGİ BEKLİYOR
Istanbul Bursa & Ertuğrul Tour Highlights 2019
Highlights of Istanbul, Bursa & Ertuğrul Tour we did in July 2019.
Istanbul old city Tour, Bursa Tour, Sogut Tour, Bosphorus Boat Tour, Topkapi Palace Tour, Ertuğrul Gazi Tomb & Osman Gazi Tomb, Horse Riding & Archery Lessons with Melikshah Alp from Ertuğrul series.
Background Vocals Elaik Credit to Labbayk & Ertuğrul Theme to TRT.
sabeel-travels.co.uk
#sabeeltravels #ertuģrul #istanbul #turkey #bursa
THE SHRINE OF OSMAN GHAZI | Bursa - Tales of Turkey [EN]
Tales of Turkey
Muradiye Camii Bursa - Vlog
25.12.2015 - Selen Silver - Vlog #6
Tarihi Yeşil Türbe ve Yeşil Cami - Bursa
Bursa'nın önemli tarihi mekanlarından Yeşil Türbe ve Yeşil Cami turu. Türbe Yıldırım Beyazıtın oğlu Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
Orhangazi Bursa 4K UHD
ISBN: 978-605-88104-0-2
Orhangazi Bursa 4K UHD
Orhangazi, Marmara Denizi’nin güneyinde, İznik Gölü’nün batısında yer alır. Kuzeyinde Yalova ile Karamürsel İlçesi, batısında Gemlik, güneyinde Yenişehir, doğusunda İznik İlçeleri bulunmaktadır. Kuzeyinde Samanli Dağları, güneyinde Katırlı Dağları ile çevrili, çanak seklindedir. Bursa’ya 45 km. uzaklıktadır. Denizden yüksekliği 125 metredir.
Orhangazi; II. Osmanlı Padişahı Orhan Bey tarafından 1362 yılında kurulmuştur. Orhan Bey burada kendi adına bir camii ve hamam yaptırarak civarda bulunan Türk aşiretlerini buraya yerleştirmiştir. Pazarköy adını alan bu yerleşim merkezi o sıralarda İznik'e bağlıydı.
1879 yılında Pazarköy bucak merkezi olmuştur. 1893 yılında ise Bursa iline bağlı ilçe merkezi olmuş ve 1913 yılında Orhangazi adını almıştır.
İstiklal harbi sırasında ilçe Yunan işgaline uğrayıp, tarihin en karanlık ve talihsiz dönemini yaşamıştır. 1920-1922 yılları arasındaki işgal 2 yıl sürmüştür. 10 Eylül 1922 tarihinde işgalci Yunan kuvvetleri ilçeyi terk etmişlerdir. Her tarafı yakıp, yıktıkları için Kaymakamlık bir süre Gürle köyünde göreve devam etmiştir.
İlçede Karadeniz ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi hâkimdir. Doğal bitki örtüsü; nemli orman, kuru orman alanları ile maki denilen sürekli yeşil görünen ağaççık-çalılıklar ve psödomaki maki benzeri çalılıklar alanlarından oluşmaktadır. Marmara bölgesinin iklim özellikleri ilçede de aynen görülür. Akdeniz Bölgesindeki kadar sıcak ve kurak olmasa da, Yazlar sıcak ve kuraktır. İlkbahar, sonbahar ve kış ayları ılık ve yağışlı geçer. Yıllık yağış ortalaması 500 mm’nin üzerinde olan yerlerde, doğal ormanlar insan eli değmeden kendiliğinden yetişebilmektedir. İlçede yıllık yağış ortalaması 701 mm.dir.
Orhangazi’nin ekonomisi, tarım ve sanayiye dayanmaktadır. İlçenin toplam alanı 476.000 dekar olup, bunun 140.990 dekarı ekilebilir arazi, 7.500 dekar çayır, mera arazisi, 159.360 dekar orman arazisi, 168.150 dekarı ise tarım dışı arazidir. Tarımda kullanılan arazinin 64.540 dekarlık alanı sulanabilir arazi olup, bunun 27.500 dekarlık kısmı devlet imkânları ile sulanabildiği halde 37.040 dekarlık alan ise çiftçinin imkânlarıyla sulanabilmektedir.
İznik Gölü’nün %51’ine sahip olan ilçede Su Sporları, Katırlı ve Samanlı Dağlarında Tracking ve dağ sporları için gelecekte iyi bir turizm kaynağı olabilir. Ayrıca Gürle Dağı, yamaç paraşütü için çok elverişlidir.
Keramet Köyünde bulunan doğal ılıca ve M.Ö. 5400 yıllarına kadar uzanan Ilıpınar kazı çalışmaları, Orhangazi turizmine alt yapı oluşturmaktadır. İlçenin bulunduğu alan çok eski devirlerden bu yana yoğun yerleşimlere sahne olmuştur.
Geniş bir tarih hazinesine sahiptir. Bunların en önemlisi Ilıpınar kazılarında ortaya çıkmıştır. Dünyanın en eski eşyaları ve mezarları bu kazılar sonucu elde edilmiştir. Ilıpınar Höyüğü, ilk kez 1948 yılında Türk araştırmacı K. Köktem tarafından keşfedilip bilim dünyasına duyurulmuştur.
Bursa bölgesinin en eski yerleşim birimi olduğu belirtilen Ilıpınar Höyüğünde yapılan kazılar sonucunda M.Ö.5400 yıllarına dayanan ve dünyanın en eski eşyaları ile mezarlarının bulunduğu çok sayıda tarihi eserler bulunmuştur. 1987 yılında başlayan II. dönem kazılarda çok sayıda tarihi eser bulunmuş, ilk yerleşim düzeni ve kullanılan alet ve eşyalar ile ilgili bilgiler insanlığa sunulmuştur. Doğu Marmara Bölgesi Ilıpınar kazılarını hala Jacob Roodenberg–Songül Alpaslan yürütmektedir.
Karsak Deresi tarihi köprüsü, Gürle Köyü eski kilise kalıntıları, Tarihi Osmanlı evlerinin çok olduğu Akharem Köyü ve Sölöz Beldesi, Gedelek Köyü Pınarbaşı mesire alanı, Nadır mesire alanı gezilebilecek yerler arasındadır.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 28.04.2018
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 01.07.2019
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Spectacular city (Bursa ) First Capital Of Ottoman Empire!
شهر دیدنی بورساـ اولین پایتخت عثمانی
Spectacular city (Bursa )
The city of Bursa, southeast of the Sea of Marmara, lies on the lower slopes of Mount Uludağ (Mt. Olympos of Mysia, 2543m), with the city deriving its name from its founder King Prusias of Bithynia.
It subsequently came under Roman, then Byzantine rule before it became the first capital of the Ottoman Empire in 1326 under the command of Orhan Gazi. Many important Ottoman buildings still remain in Bursa.
Known as Green Bursa, the city is filled with gardens and parks and overlooks a verdant plain. It is situated at the centre of an important fruit-growing region. Bursa was, and still is, famous for its peaches, silk, towels and thermal springs. Make a point to try the locally invented İskender Kebab, a dish of bread, tomato sauce, strips of grilled meat, melted butter and yogurt! Candied chestnuts are another regional specialty. The tour of the city begins on the east of the city at the Yeşil Türbe (Green Mausoleum). Set in a garden and distinguished by its exterior panelling of tiles, the mausoleum holds the cenotaph of Sultan Mehmet I. Across the street, the Yeşil Mosque of 1424 reflects the new Ottoman, as opposed to Seljuk, aestheticism. A madrasah nearby completes the complex and is also home to the Ethnography Museum. Before exploring this area, stop for a glass of tea in one of the traditional tea houses. Going uphill to the east, you pass the Emir Sultan Mosque in its delightful setting and, after walking through a district of old houses, you reach the Yıldırım Beyazıt Mosque (1391).
More from Ottomans
Now make your way to Cumhuriyet Square (known locally as Heykel) and stroll along Atatürk Avenue to Koza Park where outdoor cafes are scattered among flowers and fountains! At the back of the park, a long building named the Koza Han (1490) houses the trade in silk cocoons. From here, go on with the covered bazaar area with its narrow streets, caravanserais and bedesten (covered market)! On the other side of Koza Park stands one of Bursa’s oldest religious buildings: The Orhan Gazi Mosque (1339). Nearby is the large Ulu Mosque constructed in the Seljuk style; a finely carved walnut minber (speaker’s platform) and impressive calligraphic panels decorate the mosque. The şadırvan (ablutionary fountain) lies uncharacteristically inside the 20 dome mosque.
Walking west from the Ulu Mosque you arrive at Hisar, an old and picturesque quarter of Bursa. In the park that overlooks the valley are the mausoleums of Osman, the founder of the Ottoman Empire, and his son Orhan Gazi who commanded the army that conquered Bursa. The cafes of Tophane offer a good place to stop for refreshment.
شهر دیدنی بورساـ اولین پایتخت عثمانی
دیدنی های اطراف استانبول. شهر بورسا با استانبول فاصله بسیار کمی دارد. این شهر جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری دارد. مرقد ماهی دوران و شاهزاده مصطفی نیز در این شهر واقع است.
MURADİYE MEDRESESİ KUR'AN VE EL YAZMALARI MÜZESİ MURADİYE MUSEUM
Muradiye Medresesi, Sultan II. Murad tarafından 15. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Muradiye Camii ile beraber düzenlenen
1430 tarihli vakfiyesi, bugün vakıflar genel müdürlüğü arşivinde yer almaktadır. Muradiye Külliyesi’ni oluşturan yapılar
topluluğunun önemli bir parçası olan medrese, Türk İslam coğrafyasının önemli eğitim kurumlarından birisi olarak bilinmektedir.
Medresede, yüzyıllar boyunca birçok ilim adamı ders vermiş ve yetişmiştir. Muradiye Medresesi revaklı, açık avlulu ve tek eyvanlı
Osmanlı erken dönem medrese plan tipine sahip olup, kare bir avlu etrafında sıralanmış, on dört öğrenci hücresi,
iki ara ve bir büyük eyvandan oluşmaktadır. Avlunun ortasında, mermerden sekizgen bir havuz bulunmaktadır.Farklı zamanlarda
çeşitli gerekçelerle tamir ve onarımlara tabi tutulan yapıda Cumhuriyet sonrasında ilk önemli müdahale 1951 yılında
gerçekleşmiştir. Bu onarımdan sonra uzun yıllar Verem Savaş Dispanseri ve Kanser Erken Tanı Merkezi olarak sağlık
hizmetlerinde kullanılmıştır. 2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Külliye ile birlikte kapsamlı bir restorasyona
tabi tutularak 2017 yılında uygulama çalışmaları tamamlanan yap, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edilen alan
içerisinde yer almaktadır.
MÜZE İÇERİĞİ
Muradiye medresesi restorasyondan sonra, yeniden işlevlendirilerek Kuran ve el yazmaları müzesi olarak 18.01.2018 tarihinde
hizmete açılmıştır. Büyükşehir belediyesi tarafından Bursa ya kazandırılan müze, konusu itibari ile Türkiye’de bu anlamda önemli
örnekler arasında sayılmaktadır. Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesinde odalar ve revak tamamen sergi alanı olarak
kullanılmaktadır. Üzeri kapatılan avluya ise etkinlik ve atölye alanı olarak yeniden işlev kazandırılmıştır. Medreseye giriş,
sağ odadan başlanmak üzere sırası ile 10. odaya kadar, Kur’an -ı Kerim’in ilk nazil olduğu zamandan günümüze
Kur’anın yazılışındaki aşamalar, hat sanatı yoluyla kronolojik olarak izlenmektedir. Hat sanatıyla beraber diğer islam kitap
sanatları arasında yer alan cilt ,tezhip, minyatür ve ebru sanatı ile ilgili örneklerin yanında, bu kitap sanatlarının yapım aşamalarını
gösteren kısa video çekimlerine de yer verilmiştir. Medreseye girişin tam karşı cephesinde yeralan ana eyvanda ise 18. Yy dan
kalan Hüdavendigar (1.Murad) sanduka örtüsü ve Bursa’da medfun olan diğer sultan isimlerinin yazılı olduğu levhalar
sergilenmektedir.
ADRES :
2. Murat Cd. No:36, Muradiye, 16050 Osmangazi/Bursa
( Muradiye külliyesi bitişiği.)
#bursa #bursamuradiye #muradiyemedresesi
------------------------------------------------------------------------------------------
#bursa
#Bursa
#BURSA
#muradiye
#medrese
#bursamuradiye
#bursamuradiyemedresesi
#kuran
#kurân
#Kurân
#kuranıkerim
#elyazması
#elyazmasıkuran
#kuranelyazması
#elyazmasısanatı
#bursamuradiyekuranmüzesi
#bursamuradiyeelyazması
#bursamuradiyeelyazmasımüzesi
#muradiyekülliyesi
#bursamüzeleri
#hatsanatı
#türkislamsanatı
#müze
#müzeler
#museum
#TÜRKİYE'NİN EN ESKİ CAMİİ #BURSA #ORHANGAZİ TÜRBESİ
#Tarihi cami #Bursaorhangazi #TÜRKİYE'NİN EN ESKİ CAMİLERİNDEN
Türkyenin en Eski Camilerinden Biri #Tarihi Cami
Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi 1258-1324 yılları arasında yaşamıştır. Osmangazi Bursa kuşatması sırasında, vasiyeti üzerine Bursa’nın fethinden sonra “Gümüşlü Kümbet “ olarak bilinen Sainte Elie adlı Bizans manastırının şapeli üzerine inşa edilen türbeye gömülmüştür. 1801 yılında yangınla 1855 depremi ile de tamamen yıkılan türbe Sultan Abdülaziz tarafından eski yapısına sadık kalınarak 1863 yılında bugünkü haline getirilmiştir. Türbenin ortasında bulunan sedef kakmalı ahşap sanduka Osmangazi ye aittir, sandukanın etrafı sedef kakmalı korkuluklarla çevrilmiştir.Abdülaziz’in Bursayı ziyareti sırasında yapılmış kadife üzerine gümüş ve sim ile işlenmiş, Osmangazi’nin şahsiyeti doğumu ve saltanat senesi ile ölümü gibi tarihleri gösteren örtü Sandukanın üzerine örtülmüştür.Türbenin içinde Osmangazi’nin oğlu Alaaddin bey, Orhangazi'nin eşi Aspurça Hatun ile on iki yakınının sandukaları bulunmaktadır. Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri - Bursa
Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri Osmanlı Devletine başkentlik yapmış Bursa'da yer almaktadır.
Bursa Molla Fenari Cami ve Kabri
I. Murat
I. Murat
Balkanlar'ın Fatih'i.
Osman Gazi Türbe & Ulu Camii (Bursa Grand Mosque)
Malaysian group visited Turkey in April 2014.
BURSA’NIN İNCİSİ MURADİYE KÜLLİYESİ
2. Murad tarafından Bursa’ya inşa edilen Muradiye Külliyesi hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktası olarak Bursa’nın gözbebeği niteliğinde değerlendiriliyor. Yeşillikler arasında ferah bir alana sahip olan külliyenin Bursa’da olmasının çok büyük maneviyatı da beraberinde getirdiğini aktaran sanat tarihçi Rukiye Şimşek, ilk olarak Muradiye Külliyesi hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra külliyenin yapı birimleri, kaç türbeden oluştuğu, 2. Murad’ın mezarının üstünün niçin açık bırakıldığı, Ebe Gülbahar’ın türbesinin neden hanedan kabristanında bulunduğu ile ilgili konuştu.
BURSA; GEZİLECEK YERLER | Neyi Meşhur, Nesi Meşhur | Şehir Turu
BURSA; GEZİLECEK YERLER
Bursa' nın gezilecek, görülecek yerleri.
17. YÜZYIL OSMANLI EVİ MÜZESİ
ABDAL KÖPRÜSÜ
ABDAL MEHMED CAMİ
ACEM REİS CAMİ
AÇIK HAVA TİYATROSU
AHMED PAŞA MEDRESESİ
AHMET VEFİK PAŞA DEVLET TİYATROSU
ALAADDİN-İ MISRİ TÜRBESİ
ALAÇAM ŞELALESİ VE KANYONU
ALADDİN PAŞA CAMİ
ALİ PAŞA CAMİ
ARAS ŞELALESİ
ARKEOLOJİ MÜZESİ
ARKEOPARK
ATATÜRK EVİ MÜZESİ
ATATÜRK KENT ORMANI
AYVAİNİ MAĞARASI
BALABANCIK VE GAZİ AKTİMUR HİSARI
BALIKPAZARI (YENİ) CAMİ
BALİBEY HAN
BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ
BASIN MÜZESİ
BAŞCI İBRAHİM PAŞA CAMİ
BÖCEK AYAZMA KİLİSESİ
BURSA ENERJİ MÜZESİ
BURSA HAYVANAT BAHÇESİ
BURSA KENT MÜZESİ
BURSA ORMANCILIK MÜZESİ
BURSA SURLARI
BURSA ULU CAMİ
CEM SULTAN TÜRBESİ
CUMALIKIZIK KÖYÜ
CUMHURİYET CADDESİ
ÇAKIRAĞA HAMAM
ÇEKİRGE HAMAMI
ÇUKUR HAN (KÜTAHYA HAN)
DEMİRTAŞ (TİMURTAŞ) CAMİ
DİKİLİ TAŞ (OBELİSK)
DÜNDAR EVİ
EBE HATUN TÜRBESİ
EMİR HAN
EMİR SULTAN CAMİ
EMİR SULTAN KÜLLİYESİ
EMİR SULTAN TÜRBESİ
ESKİ AYNALI ÇARŞI
ESKİ KAPLICA (ARMUTLU HAMAMI)
EŞREFZADE CAMİ VE TÜRBESİ
FİDAN HAN (MAHMUT PAŞA HANI)
GALLE HAN
GAZİ ORHAN CAMİ (SULTAN ORHAN CAMİ)
GELEMİÇ KÖYÜ MAĞARASI
GEMLİK CELAL BAYAR MÜZESİ
GERUŞ SİNAGOGU
GEYVE HAN
GÖKDERE MEDRESESİ
GÖLYAZI İÇ KALE VE KENT SURLARI
GÖLYAZI KÖYÜ
GÜLRUH SULTAN TÜRBESİ
GÜLŞAH HATUN TÜRBESİ
HACI ÖZBEK CAMİ
HAMZABEY CAMİ
HAMZABEY CAMİ
HANLAR BÖLGESİ
HARAÇÇIOĞLU MEDRESESİ
HOCA MUSLİHİDDİN (MAHKEME) CAMİ
HÜDAVENDİGAR ÇEŞMESİ VE ŞADIRVAN
HÜDAVENDİGAR KÜLLİYESİ (I. MURAD KÜLLİYESİ)
HÜMA HATUN TÜRBESİ
HÜNKAR KÖŞKÜ
HÜSNÜ ZÜBER EVİ
I. MURAD HAMAMI
I. MURAD HÜDAVENDİGAR CAMİİ
I. MURAD HÜDAVENDİGAR TÜRBESİ
II. MURAD HAMAMI
II. MURAD TÜRBESİ
IRGANDI KÖPRÜSÜ
ISSIZ HAN
İNEBEY MEDRESESİ
İNEGÖL KENT MÜZESİ
İNKAYA ÇINARI
İPEK HAN
İSHAK PAŞA CAMİ VE KÜLLİYESİ
İSMAİL BEY HAMAMI
İVAZ PAŞA CAMİ
İZNİK AYASOFYA
İZNİK GÖLÜ
İZNİK ROMA TİYATROSU
İZNİK SURLARI
İZNİK YEŞİL CAMİ
KAPALI ÇARŞI
KAPAN HAN
KARABAŞ-İ VELİ TEKKESİ
KARAGÖZ EVİ MÜZESİ
KAYHAN HAMAMI
KIRGIZLAR TÜRBESİ
KOCAYAYLA
KOZA HAN
KÖSEHOROZ ŞELALESİ
KUMYAKA (BAŞMELEKLER-HAGİOS TAXİARCHOİ) KİLİSESİ
KÜKÜRTLÜ KAPLICALARI
KÜLTÜRPARK
KÜREKLİDERE ŞELALESİ
LALA ŞAHİN PAŞA MEDRESESİ
MAHKEME (İBRAHİM PAŞA) HAMAMI
MAHMUT ÇELEBİ CAMİ
MAYOR SİNAGOGU
MERİNOS PARKI VE MERİNOS ATATÜRK KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ
MİHRAPLI KÖPRÜ
MİHRAPLI PARK (HÜDAVENDİGAR PARKI)
MİSİ KÖYÜ
MOLLA ARAP CAMİ
MUDANYA MÜTAREKE EVİ MÜZESİ
MURADİYE CAMİİ
MURADİYE KÜLLİYESİ
MURADİYE TÜRBELERİ
MÜKRİME HATUN TÜRBESİ
NİLÜFER HATUN İMARETİ (İZNİK MÜZESİ)
OKÇU BABA TÜRBESİ
ORHANGAZİ TÜRBESİ
OSMANGAZİ TÜRBESİ
OYLAT KAPLICALARI
OYLAT MAĞARASI
ÖRDEKLİ HAMAMI KÜLTÜR MERKEZİ
PİRİNÇ HAN
SAAT KULESİ
SADAĞ KANYONU VE KAPLICALARI
SAİTABAT ŞELALESİ
SOĞANLI BOTANİK PARKI
SOMUNCU BABA CAMİ
SUUÇTU ŞELALESİ
SÜLEYMAN ÇELEBİ ANIT MEZARI
SÜLEYMAN PAŞA MEDRESESİ
ŞAHADET CAMİ
ŞAHZADE MAHMUT TÜRBESİ
ŞEHZADE AHMED TÜRBESİ
ŞEHZADE MUSTAFA TÜRBESİ
ŞEHZADE SULTAN MUSTAFA VE SULTAN CEM TÜRBESİ
ŞENGÜL HAMAMI
ŞEYH KONEVİ CAMİ
ŞEYH KUBBETTİN CAMİ VE TÜRBESİ
ŞİRİN HATUN TÜRBESİ
TARİHİ ÇAMLI KAHVE
TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ
TELEFERİK
TİMURTAŞ (DEMİRTAŞ) PAŞA HAMAMI
TOFAŞ BURSA ANADOLU ARABALARI MÜZESİ
TUZ HAN
TÜMBÜLDEK KAPLICALARI
TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ
ULUABAT (APOLYANT) GÖLÜ
ULUDAĞ MİLLİ PARKI
ULUUMAY OSMANLI HALK KIYAFETLERİ VE TAKILARI MÜZESİ
UZUN ÇARŞI
ÜFTADE CAMİ
VELED-İ HABİB CAMİ
VELED-İ VEZİR (ÜÇ KURNALI) CAMİ
YAKUP ÇELEBİ CAMİ VE TÜRBESİ
YENİ KAPLICA
YENİŞEHİR ŞEMAKİ EVİ MÜZESİ
YEŞİL CAMİ
YEŞİL HAMAMI
YEŞİL İMARETİ
YEŞİL KÜLLİYESİ
YEŞİL MEDRESESİ
YEŞİL TÜRBE
YILDIRIM BEYAZİD BEDESTENİ
YILDIRIM BEYAZİD CAMİ
YILDIRIM CAMİ
YILDIRIM DARÜŞŞİFASI
YILDIRIM HAMAMI
YILDIRIM KÜLLİYESİ
YILDIRIM MEDRESESİ
YILDIRIM TÜRBESİ
Bursa Muradiye Camii 05 Temmuz 2019 cuma ezanı (merkezî)
BURSA-OSMANLI TARİHİNE YOLCULUK!! OSMAN GAZİ TÜRBESİ!! haydi gezmeye
Merhaba arkadaşlar. Ben Emre Şahin. Türkiye turumuzun ilk durağı olan Bursa'nın eşsiz tarihi ve kültürel yapısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Videomuzu izlerken Osmanlı tarihi eserlerini ilgiyle takip edeceğinizi düşünüyorum. Türkiye ve Yurtdışı turları hakkında deneyimlerimi sizlerle kanalım üzerinden paylaşmaya devam edeceğim. Eğer abone değilseniz, abone olmayı unutmayın. Bir sonraki videoda görüşmek üzere :)
Sloganımız haydi gezmeye.
Kullandığım müzikler: