SORTIDA A TORROELLA DE MONTGRÍ: 4t de Primària
Els alumnes de 4t d'Educació Primària de l'Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell han fet una sortida per coneixer el Museu de la Mediterrània i el Castell de Torroella de Montgrí.
El Museu de la Mediterrània és un museu de Torroella de Montgrí centrat en la Mediterrània. Està situat a la casa pairal catalogada del segle XV-XVI anomenada Can Quintana. El museu està dedicat al territori proper al municipi i el conjunt del Mediterrani, fomentant el coneixement dels pobles del Mediterrani. Es tracta d’un museu interactiu i dinàmic, que no solament conté una exposició permanent, sinó espais dedicats al art pictòric i contemporani. Acull també exposicions temporals relacionades amb la temàtica del museu.
És també Centre d'Interpretació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Allotja el Centre de Documentació del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, amb les quals col·labora.
Visita guiada - Mina d'aigua de Torroella
La mina d’aigua és una infraestructura medieval única que recorre les profunditats subterrànies de Torroella. Una canalització que proporcionava aigua a Torroella i que va evolucionar conjuntament amb la vila quasi fins als nostres dies. Veniu i submergiu-vos en la història de Torroella, a través d’un dels seus elements arquitectònics més singulars i desconeguts.
Preus: 4 €/persona
Horaris (CAT): dilluns 20.00 h; dimecres 19.00 h; divendres 11.30 h
Inscripcions: museu@torroella-estartit.cat o 972 75 51 80
Indicacions: majors de 7 anys. Es necessita calçat que es pugui mullar (xancletes, etc.)
Punt de trobada: Museu de la Mediterrània. C/ Ullà, 31 - Torroella de Montgrí
Durada: 45 min
Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
Audiovisual presentació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter situat al Museu de la Mediterrània. Especialment destaca els diferents àmbients que han justificat la creació del Parc Natural: el Massís del Montgrí, les Illes Medes, els aiguamolls i la plana agrícola. I mitjançant unes imatges molt espectaculars i atractives pot observar-se el conjunt del paisatge d'aquest territori i els pobles amb la seva història i tradicions, que en formen part.
#iNSTAPIRINEXUS
El diumenge 13 d'octubre de 2013, @viesverdegi va organitzar una trobada amb igers de tot Catalunya. La sortida va començar amb una visita guiada al Museu de la Mediterrània i va seguir amb una pedalada amb burricleta des de Torroella de Montgrí fins a Palafrugell.
Música: Walking on sunshine
MARENOSTRUM
MARE NOSTRUM. Vingueren del mar. Instal·lació de Jofre Sebastian al Museu de la Mediterrània-Can Quintana de Torroella de Montgrí. Un joc entre el fet físic i conceptual de tot el què ens ha anat arribant a les nostres costes a traves de la Mediterrània.
Veus de la Mediterrània
Què us inspira la Mediterrània? Viatges llargs, mar, cançons... Benvingut solstici d'estiu!
Voices and Sounds of the Mediterranean
Voices and Sounds of the Mediterranean is part of Linguamón's City Sounds collection.
Created by Linguamón - House of Languages, with the cooperation of the Museum of the Mediterranean in Torroella de Montgrí (Catalonia) and Televisió de Catalunya (website in Catalan), Catalonia's public television network, Voices and Sounds of the Mediterranean has been directed by the musicologists Jaume Ayats and Joaquim Rabaseda, and produced by the company Gen-Lock Vídeo.
VIII Trobades de Música Mediterrània
VIII Trobades de Música Mediterrània A CA'N QUINTANA, TORROELLA DE MONTGRÍ, ABRIL-2013. Amb Giorgos Xylouris.
LA NOSTRA TERRA - Torroella de Montgrí - Estartit
LA NOSTRA TERRA - Torroella de Montgrí - Estartit
Vídeo promocional
Tim & Cris Explore | Hiking to Montgri | #InCostaBrava
During our two weeks in L'Estartit, we were lucky enough to get invited on a special hiking trip by our friend Boris up to the castle of Montgri, above the town of Torroella. This is one of our longer episodes as we explore the Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes, guided by Ursula from the Museu de la Mediterrània in Torroella-l'Estartit-Illes Medes.
Ester Xargay recita Gazie - Oda a Sant Feliu de Guíxols
Data: 22/07/2006
Títol recital: Les veus de la natura
Rapsode: Xargay, Ester
Títol poema: Oda a Sant Feliu de Guíxols
Autor poema: Gaziel
Lloc: Museu de la Mediterrània - Torroella de Montgrí
Autor vídeo: Ester Xargay
Productor: Xarxa de Parcs Naturals - Diputació de Barcelona
Amb col:laboració de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya
Bojana & Serbian Voices @ Catalonia, Spain - Zumba
10th Festival Trobades de Musica Mediterania, Torroella de Montgri, Catalunia, Spain, 01-03.05.2015.
After the workshops, students from Catalonia, France, Ibiza and Italy are singing Serbian traditional song with Katarina, Jovana, Varja, Bojana and Milan Vasalic.
bojananikolic.rs
balkanch.com
trobadesdemusica.cat
museudelamediterrania.cat
Pessebres al camí del cim de La Mola
La Mola compta amb desenes de pessebres amagats a mesura que ens apropem al cim.
BOMBOLLES (2002, sardana) - RICARD VILADESAU i CANER
CONCERT: “EL PRINCEP DE LA TENORA: RICARD VILADESAU I CANER
MONTBLANC, dissabte 19 de gener de 2019. Església de Sant Miquel.
Actes de la Capital de la Sardana Montblanc 2018.
Concert commemoratiu del centenari del naixement del mestre Ricard Viladesau i Caner
INTÈRPRETS: Cobla REUS JOVE
Flabiol i tamborí: MARINA GARCIA DE MATEOS
Tibles: JORDI GRIFOLL i JORDI OLESTI
Tenores: NÚRIA FONT i JOSEP SECANELL
Trompetes: JOAN CARLES JULIO i SERGI AGUADO
Trombó: XAVIER IDIARTE
Fiscorns: AURELI ANDRÉS i JOAN BALLART
Contrabaix: EDUARD SENDRA
➢ BOMBOLLES [2002] (SARDANA ESTRENA) El poema “El Balneari Vichy”, d'Eliseu Vilaclara, va servir de base pel 6è Premi Doctor Modest Furest i Roca, dedicat l'any 2002 a la composició d'una sardana per a cobla i veu. El certamen és organitzat per l’empresa Vichy Catalan de Caldes de Malavella, al qual concorren una bona nòmina de compositors de renom i prestigi. El 16 de novembre del 2002, el jurat va donar el nom de les tres sardanes finalistes: Aquae calidae, de Josep Prenafeta; Danseu bombolles, de Joan Lluís Moraleda; i Bombolles de Ricard Viladesau. Hem de tenir en compte que Viladesau ja compta amb 84 anys d’edat i la seva salut és força delicada. Els últims anys de la seva vida ja no va poder escriure amb tanta abundància com havia fet uns anys abans. El veredicte va atorgar el primer premi a Josep Prenafeta i un accésit a Moraleda i Viladesau.
Sigui com sigui, Viladessau no es va quedar cap exemplar del material d’aquesta sardana, i la familia en l’acte de donació de tot l’arxiu musical al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, no consta en el catàleg d’obres en dipòsit. Fetes les consultes a un bon nombre de cobles de Catalunya, diversos arxius de sardanes i a coleccionistes de sardanes, ningú en sabia res de res.
L’Eduard Sendra, de la cobla Reus Jove ha estat treballant durant anys, i amb més intensitat els últims mesos, contactant amb diverses persones de Caldes de Malavella, i sardanistes. La familia del mestre tampoc en tenen notícies ni coneixement d’aquesta. El comissari de l’exposició del centenari de Viladesau tampoc en sabia res. No es rendeix i segueix rebuscant, fins anar a parar a les oficines centrals de Vichy Catalan a Barcelona, on després de fer les oportunes indagacions i gestions, aconsegueix la cessió del material original de Ricard Viladesau, i treu a la llum una sardana que malgrat no estar-ne al 100% segurs, podría ser perfectament que hagués quedat inèdita i no s’hagués interpretat mai en públic, o màxim s’hagués tocat el dia de l’entrega dels premis del concurs, però tots els indicis apunten que no es va interpretar al no ser la guanyadora.
L’estiu passat, a Mollerussa, 16 anys després de la seva composició, i tot aprofitant les facilitats que ens ha posat Vichy Catalan en la cessió dels materials de director i les particel·les de cobla, la cobla interpretava en estrena absoluta aquesta composició Disposem-nos a escoltar la sardana BOMBOLLES del mestre Ricard Viladesau.
Exposició LAURA SALVADOR - Festival ÍTACA www.itacacultura.cat
SINÈCDOQUES FEMENINES DE LAURA SALVADOR - Festival ÍTACA