Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev - Keramisk Mur
I forbindelse med kunstbogen ”CARL-HENNING PEDERSEN - DE MONUMENTALE VÆRKER” af Sidsel Ramson er der produceret en række videoer om de omfangsrige værker i Danmark.
Værket på Museum Sønderjylland/arkæologi er en keramisk mur på 2,6 x 6,5 meter fra 1982.
In connection with the art book ”THE MONUMENTAL WORKS OF CARL-HENNING PEDERSEN” by Sidsel Ramson there are produced a series of videos about the voluminous artwork in Denmark.
The artwork at the Museum Sønderjylland/archeology is a Ceramic Mural (2.6 x 6.5 meters) from 1982.
Lisbeth, Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev
Naturgas udgravning i september 2011, nord for Hellevad i Sønderjylland
Flint Axes with Dan Kärrefors
Dan Kärrefors was filmed on the 18th of May 2013 during the 13th International Flintknapping Symposium in Haderslev (Denmark) on the grounds of Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev .
The different video sequences were recorded by Lisbeth Christensen (Arkæologi Haderslev), Hans F. Hein† & Wulf Hein (Germany) and Klaus Hirsch (Arkæologi Haderslev).
Photos were taken by Klaus Hirsch and Lisbeth Christensen.
Material: Matte Danian Flint (mat danienflint), collected on the island of Als.
Den digitale gravhøj
Med projektet Den digitale gravhøj forenes hele tre ting; arkæologien, som er museets fagområde, genstanden, som er Skrydstrupkvinden og nye interaktive og digitale formidlingsmetoder. Med museets nye udstilling om Skrydstrupkvinden forventer museet også at imødekomme nye brugergrupper, som er vant til at færdes i og med digitale medier.
Installationen findes på Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev
Spændende arkæologisk fund ved Kjelst
Ved enden af Kærgårdvej tæt på Kjelst har man gravet af flere omgange. I starten af 2019 er mange spændende fund dukket op.
I denne film, møder Vardemuseernes Anders Bloksgaard Rathe, Vardemuseerne og ArkVests Jens G. Lauridsen, som er en af de arkæologer på stedet.
vardemuseerne.dk
arkvest.dk
Jernudvindingsovne.wmv
Udgravning af jernudvindingsovne ved Rehdesborg i Rødekro. Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev, maj 2012.
På sporet af Vikingernes Aros - arkæologisk udgravning på Bispetorvet i Århus, december 2009
Gulvlaget i et grubehus fra 900-tallet indeholder spændende fund. Moesgård Museums udgravning på Bispetorvet lige syd for Århus Domkirke nærmer sig sin afslutning. Arkæologerne er nået ned til vikingetiden inde i Gorm den Gamles voldomkransede vikingeby Aros, og spor efter flere grubehuse er dukket frem i de nederste jordlag. Arkæolog Christian Graabach-Klinge fortæller om udgravningen og fundene i resterne af et grubehus, der formodentlig er afbrændt.
- Følg med på bloggen bispetorvet.wordpress.com og på moesmus.dk
- Produktion: Jens Kirkeby ©2009 Moesgård Museum, Århus, Danmark.
Tag der Archäologie 2018 - Schleswig Holstein
Eindrücke vom Tag der Archäologie 2018
3.11.2018 in der A. P. Møller-Skolen in Schleswig
Mit dabei:
• Büchertisch des Museums Sønderjylland - Arkæologi Haderslev
• Büchertisch Wachholtz Verlag
• Büchertisch CAU Kiel
• Büchertisch Archäologisches Landesmuseum
• Büchertisch Archäologisches Landesamt (ALSH)
• Förderkreis Arnkiel-Park Munkwolstrup e. V.
• Stiftung Krinkberg e. V.
• Archäologische Arbeitsgemeinschaft Steinburg
• Stand des Oldenburger Wallmuseums
• Stand AÖZA
• Stand SDA
• Stand der Restauratorin Tina Heintges
• Stand der AMLA Uni Kiel
• Stand der Archäologischen Gesellschaft Schleswig-Holstein e. V.
• Stand Fundbestimmungen durch Mitarbeiter des ALSH
• Stand der Detektorgruppe des ALSH
• Vitrine „Fund des Jahres“
und zahlreiche Vorträge
Bezüglich DSGVO: wenn sich jemand in diesem Video entdeckt und sich nicht drin haben möchte, bitte mich einfach kontaktieren. (Da meine Kamera ja nicht gerade klein ist, bin ich davon ausgegangen, dass jeder der mich damit filmen sieht, auch einverstanden ist, gefilmt zu werden. )
Velkommen til Bornholms Museums Arkæologiske Aktivitetsrum.
I det Arkæologiske Aktivitetsrum kan du prøve at være arkæolog.
Arkæologerne prøver at finde spor f.eks. ting fra en tid, hvor man enten ikke skrev noget ned eller kun lidt.
Det de gerne vil finde ud af er, hvordan man levede dengang.
Det kan arkæologen finde ud af ved hjælp at se nøje efter, de steder hvor de finder noget og undersøge det de finder nærmere.
De må bl.a. måle, tegne, fotografere og skrive ned. De må bruge f.eks. røntgen og mikroskop.
I Aktivitetsrummet kan du undersøge en gravplads og en boplads-grube (stort hul) nærmere.
Du kan også prøve at finde ting med en metaldetektor, som bl.a. bornholmske fritidsarkæologer bruger.
Tag en tur forbi Bornholms Museum og vær arkæolog for en dag!
Kig i museet's aktivitetskalender for arrangementer.
Lisbeth Imer - Hvad laver en runolog egentlig?
I marts måned 2016 henvendte en gårdejer sig til Museum Thy, fordi han mente, han havde en runesten liggende på terrassen. I den regnfulde sommer 2017 kom en svensk arkæolog forbi Skt. Knuds Kirke på Bornholm, hvor hun opdagede en runesten, der sad over døren ind til kirkerummet. I efteråret og vinteren 2017 fandt et udgravningshold i Ribe to nye genstande med runer, og et stigende antal af metaldetektorentusiaster finder hvert år flere runeindskrifter på forskellige metalsager. Hver gang rykker Nationalmuseets runeekspert ud for at registrere og tolke de nye indskrifter, som er et direkte møde med de mennesker, der levede i fortidens Danmark, og et levende møde med det sprog, de talte - lige fra de ældste, spæde vidnesbyrd i jernalderen til de yngste i middelalderen, hvor runerne levede side om side med de latinske bogstaver gennem flere hundrede år. I foredraget vises nogle af de nyeste fund af runeindskrifter og deres betydning og bidrag til den runologiske forskning diskuteres.
Lisbeth Imer (f. 1973) er cand. mag. i forhistorisk arkæologi (2003) og ph.d. i runologi (2007). Hun har siden 2007 været ansat som Nationalmuseets runeekspert, fra 2012 som seniorforsker. Hendes ph.d.-afhandling omhandlede de ældste runeindskrifter i Norden og er publiceret i Aarbøger for Nordisk Oldkyndighed og Historie 2013 og 2014, og hun er forfatter til yderligere to bøger ’Danmarks runesten - en fortælling’ fra 2016 og ’Peasants and prayers - the inscriptions of Norse Greenland’ fra 2017.
MCTravel's historiske tur i Østsønderjylland den 3. maj 2014
MC Travel's historiske tur gennem Østsønderjylland på MC i samarbejde med Arkæologi Haderslev og repræsentanter fra forskellige museer bl.a. Museum Sønderjylland, Nydambåden, Cathrinesminde. Skamlingsbanken
120 motorcykler - 160 personer.
Spøgeri? De vandrende hertugkister i gravkapellet på Sønderborg Slot
Ved sin første hustrus død i 1586, indrettede hertug Hans den Yngre et gravkammer ved slotskirken med en pragtfuld portal. Bag portalen står 46 kister med efterkommere af de sønderborgske og augustenborgske hertuger. Den sidste, der blev lagt i kiste i gravkammeret, var hertuginde Louise Augusta af Augustenborg i 1843. Men kisterne stod ikke stille! Museumsinspektør Inge Adriansen, Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, fortæller her om de vandrende hertugkister. En film af museumsinspektør René Rasmussen, Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.
Arkæologisk udgravning i Lotzes Have maj 2018
Arkæologer fra Odense Bys Museer er i fuld gang med udgravningen af Lotzes gamle apotekerhave ved H.C. Andersens Hus i det centrale Odense. Arkæolog og museumsinspektør Jakob Tue Christensen fortæller om udgravningen.
Fund i affaldsgruber
Arkæologistuderende Line Borre fortæller om fund af dyreknogler i affaldsgruber i forbindelse med de arkæologiske udgravninger ved Tietgenbyen i Odense
Odense Bys Museer, Møntergården
museum.odense.dk
Bliv fan af det kulturhistoriske museum Møntergården på Facebook:
facebook.com/montergarden
9.0.Danske embedsmaend ankommer 12 februar 1920.mpg
Filmklip til smartphones til udstillingen om afstemningskamp og genforening på Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot. Danske embedsmænd ved Kongeågrænsen - blandt dem minister H.P. Hanssen, tidligere sønderjysk rigsdagsmand i Berlin.
Guldhornene i Gallehus går digitalt
Guldhornene i Gallehus går digitalt
Turisterne i dag har selvfølgelig en smartphone og en PC-tablet med netforbindelse. Glem alt om store kataloger, med gammelt indhold. Det er på nettet turismens og den historiske fremtid ligger. Det gælder naturligvis også når turister og andre tager et kig på fundstedet for de to guldhorn ved Gallehus. Takket være en bevilling til projektet Danmarks Oldtid i Landskabet
fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formaal, har Kulturstyrelsen fået mulighed for at forbedre formidlingen af en række væsentlige fortidsminder i Danmark.
Blandt de 100 udvalgte lokaliteter er fundstedet for de to guldhorn ved Gallehus blevet udpeget. Der er netop blevet sat nye informationsskilte op med både QR-kode og link. Den nye formidling
er udført i et samarbejde mellem Kulturstyrelsen, Museum Sønderjylland – Arkæologi Haderslev og Tønder Kommune. Ved præsentationen forleden fortalte museumsinspektør Pernille Kruse,
Museum Sønderjylland, levende om guldhornene, og hvordan man i dag ser på disse enestående genstande fra Danmarks Oldtid.
Og der kom også nyt frem om guldet, der jo forsvandt og blev smeltet om. På Fyn blev der opdaget et par øreringe sidste år, der muligvis er lavet af guldhornene.....se klippet
Optagelse, klip, tekst, grafik, idè, Copyright samt upload: Erik Petersen
===================================================
For mere information:
Samtlige optagelser, tekst og indtaling er naturligvis med Copyright. Samtlige optagelser er udført med eget digitalt udstyr - som regel Canon. Initiativet til optagelserne og samtlige rettigheder - både for tekst, lyd, billeder, optagevinkel tilhører Erik Egvad Petersen. Nordisk Naturfoto v/Erik Petersen, mitropa.dk.
Artikler, pressefotos og videoclip samt tidsbegrænsede embeddingsrettigheder - kontakt natur@mitropa.dk samt tlf. (+45)2124 2696.
Se mere om fotos og tekst samt hjemmesider på
Photos, videoclips and embeddingrights can be offered - please mail natur@mitropa.dk for a offer.
Das nichtkommerzielle Sehen und Geniessen freut. Alle Rechte sind trotzdem vorbehalten und geschützt. Kopie, Verleih, Verkauf und Veröffentlichung ist nicht gestattet. All rights reserved. Copying, hiring, lending, public performance and broadcasting are prohibited.
© Nordisk Naturfoto v/Erik Petersen. All rights reserved.
===================================================
Middelalderborgen Vosborg
Vi forestiller os at det ældste Vosborg... Sådan startede det, da en række forskere gik i gang, bevæbnet med spade, skovl og læsebriller for at afdække herregården Nørre Vosborgs historie. Her er resultatet.
Ulykker i landbruget: Selvbinderen
Museumsinspektør Mie Ellekilde, Museum Sønderjylland - Oldemorstoft, har beskæftiget sig med ulykker i landbruget. Her fortæller hun om selvbinderen.
Lauritshøj udgravning i Skødstrup ved Aarhus
Enestående fund af mose med menneske- og hundeofre fra jernalderen. Omfattende arkæologiske udgravninger ved Skødstrup nord for Aarhus har afsløret et udsædvanligt velbevaret komplet jernaldersamfund fra tiden omkring Kristi fødsel.
Arkæologien rundt - Luftfotoarkæologi