Muzeul memorial Cezar Petrescu (Busteni, jud. Prahova)
Cezar Petrescu (1892-1961) se stabileste in Busteni, in anul 1937, pentru tot restul vietii.Casa din Busteni a fost donata de familie statului roman, iar in decembrie 1967 a luat fiinta aici Muzeul Memorial Cezar Petrescu.
Case memoriale - Muzeul Cezar Petrescu
Revista literară radio continuă serialul dedicat caselor memoriale ale scriitorilor români. În ediţia de astăzi, Eugen Lucan a vizitat casa lui Cezar Petrescu.
Sarbatoare Culturala La Muzeul Cezar Petrescu -Busteni Part.1/3
Sarbatoare Culturala La Muzeul Cezar Petrescu -Busteni Part.3/3
Cerasela Chiriac-Flori de Lilliac-Live Muzeul Cezar Petrescu Busteni
Cerasela Chiriac-Flori de Lilliac-Live Muzeul Cezar Petrescu Busteni 27.08.2011
calatorie in lumea lui cezar petrescu
Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is
Zoom Cezar Petrescu
Televiziunea nationala de turism, TravelMix Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is
calatorie in lumea lui cezar petrescu
VP-TV :: Televiziunea Valea Prahovei
Mix-ul de programe propus de VP-TV este unul de tip generalist, care include jurnale de ştiri, reportaje, emisiuni specializate, talk-show-uri, divertisment, muzică, filme documentare şi programe pentru copii.
Programele VP-TV sunt destinate publicului din localităţiile aflate în zona de acoperire, în special celor care sunt interesaţi zi de zi de ştiri şi emisiuni cu specific local. Emisiunile televiziunii pun accentul pe actualitate şi au rolul de a oferi o mai bună informare şi comunicare între instituţii şi cetăţenii, la nivel local şi regional.
Televiziunea Regională VP-TV aparţine trustului de presă MixMontan, trust ce deţine posturile de radio Best FM (Ploieşti 88.3, Câmpina-88,6 şi Sinaia 103,6), Ziarul Valea Prahovei, portalul online PortalPH.ro şi Televiziunea Naţională de Turism Travel Mix. Televiziunea VP-TV emite din Ploieşti un program de 24 ore/zi, 7 zile din 7, şi este distribuită prin cablu tv, fibră optica.
Televiziunea Regionala VP -- TV
DEPARTAMENT ADMINISTRATIV
Ploiesti, str. Maramures, nr. 12, et. 6 (cladirea Consproiect)
Tel/Fax: 0244.31.33.33
Director General -- Laurentiu Megelea
E-mail:contact@mixmontan.ro
Redactor Sef -- Adrian Radulescu
E-mail:adrian.radulescu@vptv.ro
Director Programe -- Daniel Dimache
E-mail:daniel.dimache@vptv.ro
Director Vanzari & Marketing -- Ioana Zamfir
E-mail:ioana.zamfir@vptv.ro
Director Tehnic -- Adrian Avram
E-mail:adi.avram@vptv.ro
DEPARTAMENT STIRI -stiri@vptv.ro
Adrian Radulescu - Redactor Sef . Tel. 0764.974.845, tel/fax 0244.31.33.33
Ploiesti, Str. Maramures, nr. 12, cam 51, parter
Mariana Badea - Reporter Stiri, Tel. 0769.60.50.79, e-mail: mariana.badea@vptv.ro
100 de Semnături. Cezar Petrescu (09 09 2018)
Alex Ștefănescu, critic și istoric literar
CEZAR PETRESCU in memoria contemporanilor
Aniversari: 120 de ani de la nasterea scriitorului Cezar Petrescu, 45 de ani de la deschiderea muzeului memorial, 80 de ani de la aparitia volumului Fram,ursul polar. In videoclip -momentul premierii elevei Ioana Cuzuioc de la Colegiul Ion Kalinderu Busteni
Premiile Festivalului Literatură pentru Copii Cezar Petrescu, ediția a V-a (III)
În perioada 21-23 mai, la Muzeul Memorial CEZAR PETRESCU din Buşteni, s-a desfășurat cea de a V-a ediție a Festivalul Național de Literatură pentru Copii și Tineret Cezar Petrescu, organizat de Filiala Bucureşti- Literatură pentru copii şi tineret a UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNI, împreună cu muzeul menționat.
În cadrul festivalului au fost organizate două concursuri, cu premii: Mircea Sântimbreanu (clasele IV-VIII) şi Cezar Petrescu (clasele IX-XII), la care au particpat 92 de elevi din întreaga țară.
Iată premiile acordate în cea de a treia zi a festivalului, la sediul Centrului Cultural Aurel Stroe din Bușteni:
Premiile Mircea Sântimbreanu (clasele V-VIII)
60 creații literare primite și jurizate
-Mențiune: Denisa Lepădatu, clasa a V-a, Sc. Gimnazială Mihail Sadoveanu Galați, poezia Aștept reîntâlnirea
-Locul III: Valentin Cotârță, clasa a V-a, Sc. Alice Voinescu, Drobeta Turnu Severin, proza Pellemelle, Cioara-Pescăruș
-Locul II: Rareș Ghiță, clasa a VIII-a, Sc. Nestor Urechia, Bușteni, proză Chipul Țării mele... sau Peisaje pitorești
-Locul I: Emanoil Voicu, clasa a VIII-a, Sc. Sanatorială Bușteni, poezia ∏
-Premiile revistei Clipe albastre: Ioana Mihai, clasa a V-a, Sc. Nicolae Simache Ploiești; Marian Zachiu, clasa a VI-a, Sc. Sanatoriala Bușteni; Bogdan Minea, clasa a VI-a Sc. Sanatoriala Bușteni; Otilia Dănilă, clasa a VI-a, Sc. Sanatoriala Bușteni; Larisa Șerban, clasa a VIII-a, Sc. Sanatoriala Bușteni; Anamaria Aldea, clasa a VII-a, Sc. Nestor Urechia.
Premiile Cezar Petrescu (Clasele IX-XII)
32 de creații literare primite și jurizate
-Mențiune: Silvia Catană, clasa a XI-a, Liceul tehnologic Nicolae Bălcescu Oltenița, poezia Cerule, cerule....
-Locul III: Lorena Stancu, clasa a XII, C.N. Mircea cel Bătrân din Râmnicul Vâlcea, proza Cântecul mării
-Locul II: Cosmina Ignat, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Jidvei, Alba, poezia Aceștia suntem noi
-Locul I: Ana Maria Gâbu, clasa a X-a, C.N. Grigore Ghica, Dorohoi, poezia Amintește-mi
-Premiile revistei Clipe albastre: Ioana Mărăcine, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic Jidvei și Mădălin Grădinaru, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic Special Regina Elisabeta Deficienți de Vedere București.
Juriul a fost compus din: Victor Gh Stan (președinte), Crina Bocsan Decuseară, Elena Botea, Geo Călugăru, Petru Demetru Popescu, Petre Crăciun, Iuliana Ciubuc, Cătălina Crăciun, Ileana Gavrilă, Marian Dumitru, Ion C. Ștefan, Vasile Groza, Elisabeta Iosif, Lică Pavel, Ana Lăptucă, Angelina Poenaru, Florian Laurenţiu Stoica, Doina Bârcă, Elena Fântâneru.
Literatura Copii
Peter Jacobi despre „Pavilionul Memorial Brukenthal”
Eveniment special în cadrul proiectului: Peter Jacobi, cu „Pavilionul Memorial Brukenthal” și „Naturi statice după exod”
Proiectul de cercetare și expozițional „Minorități etnice în cultura vizuală focus România” este produs de PostModernism Museum și este prezentat în parteneriat cu Muzeului Național Brukenthal având o secțiune specială dedicată artistului Peter Jacobi. Proiectul prezintă stadiul cercetării culturii vizuale a patrimoniului multi-etnic și multi-cultural din zona Transilvaniei
Busteni 2018 - Travel Vlog
Avem vlog de calatorie.
Cum am decis sa plec pentru un week-end din Bucuresti, m-am gandit ca ar fi ok sa fac si un vlog.
Asa ca avem vlog de la Busteni.
In clip va plimb un pic pe la Castelul Cantacuzino si prin hotelul unde am fost cazata.
Multumesc pentru acest mini sejur hotelului Conac Bavaria si proprietarilor sai pentru buna gazduire, amabilitatea si bunavointa de a-mi permite sa filmez la ei in hotel pentru acest vlog.
Multumesc TUI Travel Romania, agentia din ParkLake pentru profesionalism si promptitudine.
Si mai trebuie sa multumesc Ministerului Educatiei pentru tichetele de vacanta care au fost foarte utile.
Voua celor ce veti viziona acest clip va multumesc pentru vizionare si nu uitati sa lasati un thumbs up si sa va abonati canalului.
In continuare va las link-uri catre obiectivele importante:
- Hotel Conac Bavaria:
- Castelul Cantacuzino:
- Muzeul Memorial Cezar Petrescu:
Vizionare placuta!
Irina Monica
Filmez cu Sony Handycam HDR-CX405
Editez cu Play Memories Home by Sony
Inaugurarea Muzeului Cezar Petrescu din Cotnari – Iasi
Cezar Petrescu s-a născut la 01.12.1892 în cătunul Hodora din com. Cotnari. Inaugurarea muzeului este un început în promovarea turistică a Cotnariului. De menționat că aici se află ruinele Academiei lui Despot Vodă - Schola latina - construită în anul 1562, ruinele cetății geto-dacice de pe dealul Cătălina, podul lui Ștefan cel Mare de la Carjoaia, beciurile domnești și biserica Sf.Paraschiva ctitorită de Ștefan cel Mare în anul 1493. In apropiere se află Muzeul Cucuteni și ruinele conacului Cantacuzino-Pașcanu de la Ceplenița.
Intalnirea de 10 ani- VIIIA , Scoala Cezar Petrescu , Busteni
Salonul de umor de la Busteni “RIDENDO DICERE VERUM” (partea a 3-a)
“Ridendo dicere verum” este singurul salon de umor din țara noastră adresat epigramiștilor și a fost organizat de către Primăria Bușteni, Consiliul Județean Prahova, Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul “Cezar Petrescu”.
Dezvelire bust Cezar Petrescu
sarbatoarea sfinxului la busteni
Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is
MUZEE PIATRA NEAMŢ
MUZEUL CUCUTENI
Deschis doar de 10 ani, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni este unicat la nivel naţional, prin tematica abordată. Aici sunt expuse artefacte ce datează de la începutul mileniului al IV-lea înainte de Hristos. Vestigiile istorice descoperite pe teritoriul ţării noastre reprezintă cea mai importantă şi spectaculoasă civilizaţie europeană, ce rivalizează cu străvechile culturi din Orient. Recunoașterea acesteia este un important reper în contribuția pe care o are spațiul românesc în dezvoltarea societăţii mondiale. Bogăția, diversitatea și calitatea obiectelor dovedesc existența unei civilizații complexe care presupunea o formă superioară de organizare. Așadar, avem rădăcini puternice pe care trebuie să le cunoaștem și să le promovăm la nivel internațional.
MUZEUL DE ETNOGRAFIE
Cei care vor să descopere tradiţiile strămoşeşti din satele nemţene, dintre care unele se mai păstrează în anumite zone, trebuie să viziteze Muzeul de Etnografie din Piatra Neamț, restaurat în urmă cu trei ani.
Costumele populare de pe Valea Bistriței, uneltele folosite în gospodării, la agricultură, oierit, prelucrarea lemnului sau țesut sunt mărturii vii ale ingeniozităţii şi îndemânării meşterilor şi priceperii sătenilor. Sunt ecoul unei bogate vieți spirituale ce a traversat de multe ori perioade tulburi ale istoriei.
MUZEUL NECULAI POPA
O altă filă de poveste autentic românescă este Casa-Muzeu “Neculai Popa” din Târpeşti, județul Neamţ. Acest loc desprins parcă din scrierile lui Ion Creangă este închinat renumitului meșter popular, scriitor și culegător de folclor. Peste 3.500 de exponate şi colecţii prind viaţă în acest spațiu. Cei care îi trec pragul sunt impresionați de măştile tradiţionale deosebit de colorate, obiectele de ceramică, sculpturile în piatră şi lemn, colecţiile de monede antice, porturile moldoveneşti, covoarele, ţesăturile şi împletiturile. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă în curtea gospodăriei-muzeu se organizează recitaluri de colinde, unde copii din Târpeşti şi din satele învecinate se adună şi susţin concerte, un spectacol care merită vazut.
PE URMELE LUI CEZAR PETRESCU ÎN JUDEȚUL NEAMȚ
Roman24 peste tot!
Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for fair use for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.