Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, Golești - Argeș 2018
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, Golești - Argeș este primul muzeu dedicat ocupațiilor poporului român. Pe aceste meleaguri, încă din epoca geto-dacică se cultiva viță de vie și pomi fructiferi.
Muzeul viticulturii și pomiculturii din România. cuprinde două mari sectoare, care reprezintă totodată și două moduri de rezolvare expozițională:
- Un sector în aer liber, care înfățișează civilizația țărănească de la mijlocul veacului al XIX-lea din principalele zone viticole și pomicole ale țării.
- Sectorul pavilionar, menit să prezinte, prin obiecte autentice și elemente auxiliare specifice, istoria viticulturii și pomiculturii de pe teritoriul țării noastre din cele mai îndepărtate veacuri până în zilele noastre, incluzând, evident, și perspectivele de dezvoltare ale celor două ocupații.
#argesuldepoveste #romaniadelaarges #muzeulgolesti #stefanesti #romania #promovamromania #promovamargesul #ecotravel #travelwithsmile #agentiedeturism
Promotor turistic, ing. Mihail Oprescu
mihailoprescu.ro
Muzeul Golesti. Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti | www.sedna.ro/panoramix
Muzeul a fost înfinţat în 7 iunie 1939, de Regele Carol al II-lea, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu, şi s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expoziţii de bază care reflectă atat istoria familiei, cât şi istoria culturii şi civilizaţiei tradiţionale româneşti.
Acest videoclip a fost realizat in cadrul proiectului personal Panoramix. Toate drepturile apartin in exclusivitate SC PRO SEDNA INTERACTIVE SRL
Pagina proiect:
facebook.com/CampulungMuscelDeSus
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești (Argeș)
Muzeul a fost înfințat in 1939 de Regele Carol al II-lea. În 1958 se deschide Secția Memorială a familiei Golescu. In 1962 apare Secția de Etnografie și Artă Populară a Regiunii Argeșului. In 1966 se înfințează Secția ,,Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din România” .
In 2012 se reorganizează Expoziția de Istorie a Goleștilor.
Consiliul Judetean Arges si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti
Consiliul Judetean Arges si Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti organizeaza, in perioada 13 - 15 iunie, la Golesti, sesiunea stiintifica aniversara „75 de ani de la infiintarea Muzeului de la Golesti, ocazie cu care se va lansa si prima monografie a Muzeului Golesti, „Pagini din istoria Muzeului Golesti.
Mama mea ne face turul Muzeului Golesti
Impreuna cu mama mea am vrut sa va aratam o mica parte din Muzeul Golesti.
△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△▽△
C O N T A C T:
@stefanateodoroiu pe Instagram
sau pe mail stefanateodoroiu[at]gmail.com
Filmez cu si cu
Sunetul il inregistrez cu
Ringlight-ul meu este
Aici veți găsi linkuri de afiliere (nimic extra de plătit pentru tine, un mic mititel micut comision pentru mine) și tot aici voi menționa dacă un videoclip este sponsorizat de un anume brand. Nu voi susține niciodată produse sau site-uri pe care nu le-am folosit și eu sau care nu îmi plac.
Stefanesti - biserica monument istoric
Biserica monument istoric din orașul Ștefănești stă să se dărâme pentru că Primăria nu are bani să repare acoperișul. Ministerul Culturii nu alocă suma necesară pentru că primarul Florin Buțura este liberal.
LA CONACUL BOIERILOR GOLESTI
Complexul Muzeal Goleşti se află pe malul stâng al Râului Doamnei, la 10 km depărtare de Piteşti, pe drumul naţional D. N. 7 Bucureşti - Piteşti, în orasul Ştefăneşti.
A fost deschis in anul 1966, la 8 ani dupa ce Conacul Golestilor fusese declarat muzeu. Initial ocupa o suprafata de cca. 10 ha, astazi extinzandu-se pe mai mult de 14 ha.
Complexul muzeal Golesti este structurat pe doua mari sectiuni:
1. Muzeul de Istorie -- Etnografie, care cuprinde patru expozitii permanente: expoziţia memorială Conacul Goleştilor; secţiunea pedagogică (Şcoala din Goleşti) ; secţiunea de istorie a Golestilor; secţiunea de etnografie şi artă populară a judeţului Argeş.
Expozitia memoriala Conacul Goleştilor include un complex ansamblu arhitectural format dintrun conac fortificat, o biserica si o cruce de pomenire. Are ca element central conacul construit intre 1641-1642 de catre mesterul Stoica din ordinul marelui vistier Stroe Leurdeanu. Biserica, construita in 1646 de acelasi mester si purtand hramul Sfanta Treime, imbina cu finete elemente arhitectonice muntenesti, moldovenesti, armenesti si turcesti. In aceasta biserica au fost inmormantati ulterior membrii familiei Golescu.
Intreg ansamblul a intrat in posesia familiei Golescu, recunoscuta pentru activitatea culturala deosebita, vizionara prin participarea ei la miscarea revolutionara din 1848. Golestii dispun intarirea conacului si construirea de ziduri de aparare cu metereze, contraforturi si patru turnuri rotunde din caramida. Ulterior, conacul este reamenajat prin grija banului Radu Golescu care dispune pastrarea formei sale originale, forma pe care o putem admira si astazi. In interior sunt expuse piese originale de mobilier si tapiterie, tablouri originale avandu-i ca protagonisti pe membrii familiei Golescu, precum si o expozitie de icoane pictate pe sticla.
Intre aceste ziduri Dinicu Golescu a infiintat prima scoala sloboda obsteasca in limba romana din Tara Romanesca. Aici puteau invata fara plata atat copiii boierilor si ai arendasilor, cat si copiii satenilor. S-au folosit pentru prima data manuale gratuite si tot pentru prima data fetele puteau studia alaturi de baieti.
Tot Dinicu Golescu a amenajat o baie turceasca care este singura de acest fel din tara pastrata aproape integral.
Muzeul Golesti in decor de iarna - www.columnatv.ro
Stefanesti, Arges
Traversare oras Stefanesti, filmat in 4K.
Ștefănești (în trecut Florica) este un oraș în județul Argeș, Muntenia, România, format din localitatea componentă Ștefănești (reședința), și din satele Enculești, Golești, Izvorani, Ștefăneștii Noi, Valea Mare-Podgoria, Viișoara și Zăvoi si Stefanesti Sat......
Dinicu Golescu, creator de scoala in Arges
Aceasta a fost tema unui colocviu organizat de Centrul Cultural Pitesti si Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Pitesti, cu ocazia a 180 de ani de la moartea marelui carturar.
08 TABARA DE TESATURI DE LA MUZEUL GOLESTI 8AUG
Filofteia Pally - Istoria Golestilor
La Vama Vremii - Realizator Nicolae Badiu.
O lectie de istorie romaneasca. Marea familie a Golestilor, formatori de cultura si scoala romaneasca!
Centrul de Cultură Brătianu, Vila Florica, Ştefăneşti
În anul 2008 s-a împlinit un secol şi jumătate de când Ion C. Brătianu s-a hotărât să-şi amenajeze o locuinţă pe locul unei mai vechi construcţii situată într-o zonă colinară, la o distanţă de cinci kilometri de Piteşti, în imediata apropiere a şoselei care leagă municipiul reşedinţă al judeţului Argeş cu capitala ţării. Trecerea anilor a adăugat încontinuu numeroase mărturii interesante, documentar-istorice despre această construcţie, valoros monument arhitectonic şi loc de creaţie, odihnă şi de reflecţii pe care le-au încercat de-a lungul vieţii lor membrii vestitei familii a Brătienilor, din rândurile cărora se impune cu îndreptăţită autoritate morală Ion C. Brătianu, omul politic cu contribuţii majore la opera de făurire a României moderne în secolul al XIX–lea şi partizan incontestabil al actului naţional de proclamare şi cucerire a Independenţei de Stat a ţării noastre în urma Războiului româno-ruso-turc din anii 1877-1878.
Secvente linia 905 judetul Arges (intre Stilpeni si Lazaresti)
Intre Stilpeni si Lazaresti
Filmat din IR 1873 (Golesti - Campulung / Parc Kretulescu)
Grupa de la IR 1783 (Bucuresti Nord - Pitesti)
TitovArt Pitesti - Tabara de dans - Muzeul Golesti
Tabara de dans de la Muzeul Golesti a tinut 2 saptamani si s-a finalizat prin acest spectacol.
Va dorim vizionare placuta!
Titov Art organizeaza cursuri de dans clasic si modern pentru copii de diferite varste. Cursurile de dans se tin in Pitesti la Casa Sindicatelor.
Persoana de contact: Ramona Titov
Telefon: 0745794174
Site: titovart.ro
Servicii foto si video oferite de Popidan Andrei 0728.851.839
Zi de iarna la Stefanesti-Arges 27-12-2014
In acest film va arat prima zi de iarna autentica in orasul Stefanesti -Arges pe data de 27-12-2014
CONACUL BOIERILOR GOLESTI .wmv
.
(Golesti mansion)
Golesti mansion (Arges county) was built in 1640 by Stroe Leurdeanu. Because of the frequent riots, he surrounded the property with brick walls and built 4 defending towers. In 1646 he also built a church. The property was inherited by Radu Golescu which extended it. The entry to the property is thru the Tudor Vladimirescu tower which spent here his last 3 day of life. Inside the mansion, you can visit the oriental room, Anica and Carol Davila room, Zoe Golescu (Dinicu Golescu's wife) room. In the basement, you can visit the old cellars that were reached in the passed thru a secret door right from the house. Adjecent to the house there is a Turkish bath that was recently refurbished and also a beautiful park.
Entry fee: 6 lei. Riding school: 25lei/ 30min. Hours: 9:00 - 18:00 (summer) or 8:00 - 16:00 (winter).
You can get in Golesti from A1 highway. Exit to Catanele and drive to national road DN7. On DN7 drive to the city of Pitesti for about 3 km. Turn left (south) to Golesti. The village of Golesti also has a railway station.
GOLESTI: 44,5029N / 24,5744E
IR 1874 Campulung (Parc Kretzulescu) - Golesti - Bucuresti Nord
Grupa la trenul Curtea de Arges - Pitesti - Bucuresti Nord.
IR 1874 de la MT 2017/2018 a devenit R 9122 cu plecare la ora 15.30
A plecat dand pe dinafara. AM de 70 locuri duminica!?
Ziua Fiilor Argeşului - Goleşti 2014
Festivitatea de încheiere a manifestărilor închinate fiilor Argeşului şi Muscelului - Goleşti 2014