Muzeul de Arta Tulcea - Romania
Film de prezentare în cadrul proiectului de reabilitare a două clădiri de patrimoniu intrate în marile circuite turistice din sud est-ul Europei
Music license: Licensor's Author Username: Dirtyflint
Licensee: Suliman Razvan
For the item:
Waterfall
Item ID: 309375
Item Purchase Code: 23e0f182-4ddb-4222-8c91-d49488de3cd7
Purchase Date: 2013-11-06 08:05:25 UTC
MUZEUL TIPARULUI SI AL CĂRȚII VECHI ROMÂNEȘTI - Târgoviște, România
#muzeu #tipar #muzeultiparului #targoviste #romania #educatie #education #excursie #trip #informare #museum
Salon de arta contemporana la Targoviste.mpg
110 artisti plastici profesionisti si tineri absolventi ai Universitatilor de Arta din Romania vor expune timp de doua saptamani in foaierul Teatrului Municipal din Targoviste lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa.
expozitia Florile Copilariei la Muzeul de Arta din Targoviste
PRIMĂVARA SĂRBĂTORITĂ LA MUZEUL DE ARTĂ (Columna Tv)
Cu ocazia Zilei de 8 Martie, Muzeul de Arta din Municipiul Targoviste a fost gazda unei frumoase activitati organizata de catre elevii claselor primare de la Scoala I.Al. Bratescu-Voinesti din oras, elevi ce au fost coordonati de catre cadrele didactice. Micutii si-au prezentant talentele prin cantece dedicate zilei de 8 Martie, dar ceea ce a atras atentia a fost pasiunea lor pentru flaut si pian.In fiecare an, inceputul lunii martie este incarcat de o serie de activitati ce vizeaza importanta Martisorul, venirea primaverii sau Ziua de 8 Martie, cunoscuta de altfel si Ziua Mamei, a femeii. Anul acesta, Muzeul de Arta a fost gazda concertului de primavara, concert ce a cuprins un program vast in repertorii muzicale si artistice.Cei care au atras atentia in mod deosebit au fost elevii Scolii I.Al. Bratescu- Voinesti, care au dorit sa anunte sosirea primaaverii dar sa si marcheze importanta zilei de 8 Martie prin intermediul unor repertorii muzicale ce fac parte din arta populara, insa fiind acompaniate de instrumente precum flautul si pianul.
Muzeul Ouălor Încondeiate - LUCIA CONDREA - Eggs Museum (Moldovita, Bucovina, Romania)
Enable English subtitle !
Lucia Condrea - Easter Painted Eggs Museum (Moldovita, Bucovina, Romania)
Among all Romanian customs, the one of the Easter painting eggs is one of the finest and delicate and maybe nowhere else like in Bucovina the egg isn’t looked upon and considered with so much love, the tradition of eggs painting being raised at a high artistic level.
The most beautiful, the most reprezentative and the most suggestive inked eggs, carrying ancient, pre-Christian symbols, are those that come from Hutsul territories. Hutsuls are unanimously acknowledged for the craftsmanship of their Easter Eggs , which have become emblematic of them, as it were.
In Moldovita (Bucovina) a place where the hutsul people had settled since ancient times, this tradition is at home.
The artist Lucia Condrea, daughter of this area blessed by God, is the one who gave o real name to this place spreading it all over the world. Member of the Artistic Union of Romania and having a lot of prizez within the most important exibitions of art in the world, Lucia Condrea is a unik artist and the eggs painted by her are the reflection of a gift with which she is endowed by God to make the other people happy.
Lucia Condrea makes use of seven techniques in making these ,,jewel eggs”.
She took part in over one hundred sixteen exhibitions within twenty two years time international exhibitions. All the juries together with the value of the other artists, urged her towards perfection, getting to be, finally, one the most valuable and creative artists of this kind in the world in technique batik.
The ,,little masterpieces” of this real artist stand a place of honour in the greatest museums of the world, Royal Houses and personal collections as well, being an unexhaustable source of ideas and conceptions in contemporary Romanian art.
Starting with the summer of 1993 the artist Lucia Condrea opened in Moldovita (Bukovina, Suceava- Romania) a museum that bears her name, unique in Romania and maybe in the world, having in mind the artistical value of the exhibits. The idea of the opening of this museum came as a natural consequence of many years of artistic labour and, also, out of the wish to pass over to the younger generations the unique value of this art.
The museum contains over 5000 exhibits, artistically disposed on the area of the two levels of the building in 56 display cases and it is structured into three sections:
– the “unique” pieces of art belonging to artist Lucia Condrea, being the most numerous (using seven working techniques);
– very old painted eggs, collected from the areas where the “hutsul” (local people) live;
– pieces collected by Lucia Condrea from artists belonging to different countries (international collection).
Muzeul Ouălor Încondeiate, Lucia Condrea
Dintre toate obiceiurile romanesti, cel al închistririi ouălor de Paști este de departe cel mai gingaș și mai cald. Nicăieri ca în Bucovina, oul nu este privit cu atât de multă dragoste și nici obiceiul ”scrierii” lui nu este ridicat la nivel de artă ca aici.
Cele mai vechi și mai sugestive ouă închistrite, purtătoare de simboluri vechi, precreștine, sunt ouăle ce provin din teritoriile locuite de huțuli. La Moldovița (Bucovina), localitate în care sălășuiește etnia huțulă din timpuri străvechi, această tradiție este la ea acasă.
Artista Lucia Condrea, fiica a acestui ținut binecuvântat de Dumnezeu, este cea care a dus faima locului în care s-a născut și a Bucovinei peste tot în lume.
In 2007, artista Lucia Condrea a inaugurat la Moldovița un muzeu cere-i poartă numele, unic în țară și poate în lume prin valoarea artistică deosebită a exponatelor. Ideea realizării acestui muzeu a apărut ca o consecință firească a multor ani de trudă artistică și din dorința de a lăsa generațiilor urmatoare aceste valori unice ale artei.
Muzeul cuprinde peste 5000 de exponate așezate artistic pe suprafața celor două nivele ale clădirii în 56 de vitrine și este structurat în 3 secțiuni.
- lucrările unicat ale Luciei Condrea (cele mai numeroase dintre exponate);
- ouă încondeiate foarte vechi, colecționate din localitățile locuite de etnia huțulă;
- lucrări colecționate de autoare de la creatori din diverse țări ale lumii (colecție internatională)
Stefan si Petru TOLEA - Muzeul de Arta - Targoviste - 18-nov-2011
1. Radu Paladi - Suita pentru pian
2. A. Diabelli - Sonata in Do Major - Rondo
3. Dan Voiculescu - Joc
cl a II-a 8 ani, cl a V-a 10 ani
Curtea Domnească din Târgovişte (@Gări de poveste)
Moment din ediţia emisiunii Gări de poveste, în care Cătălin Ştefănescu călătoreşte pe o linie de cale ferată veche, construită în 1884 de armata română - Bucureşti–Titu–Târgovişte–Pucioasa.
Mai multe detalii găsiţi pe tvr.ro
TARGOVISTEA VA AVEA UN NOU MUZEU (Columna Tv)
Consiliul Judetean Dambovita a aprobat proiectul Complexului Muzeal Curtea Domneasca Targoviste de a reinfiinta Muzeul de Arheologie, in locul Galeriilor Stelea, fostul Muzeul judetean din Targoviste.Complexul national muzeal a primit aprobarea Consiliului Judetean pentru infiintarea unui nou muzeu la Galeriile Stelea. Pentru reabilitarea locatiei au fost aprobati indicatorii tehnici si suma de 626.000 de lei, iar pentru organizarea expozitiei 200.000 de lei.
Petru TOLEA - Muzeul de Arta - Targoviste - 18-nov-2011
Filip Lazar - Dans Romanesc
cl a II-a 8 ani
Muzeul Iluziilor pentru prima oară la Slatina
Pe 17 octombrie la Muzeul Judetean Olt s-a transformat timp de cateva zile in Muzeul Iluziilor
Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară la Ploieşti la primul Muzeu al Iluziilor Optice din România, care va fi deschis din data de 17 şi până în data de 27 octombrie 2019 la Muzeul Județean Olt.
Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.
Totodată, proiectul este unul mobil și își propune, să ajungă în toate marile orașe ale României. Deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens.
CURTEA DOMNEASCĂ TÂRGOVIȘTE
Curtea Domnească din Târgovişte este un simbol al existenţei noastre peste veacuri. Unii dintre cei mai importanți domnitori ai Țării Românești au condus de aici și au lăsat o amprentă în istorie.
Prima universitate cu predare în limbile latină și slavonă din Țara Românească a fost înființată de domnitorul Matei Basarab la Târgoviște. Ultimul voievod care a stăpânit aceste mealeaguri a fost Constantin Brâncoveanu.
La Târgovişte există și Muzeul Evoluţiei Omului, unic în România şi în această parte a Europei prin exponatele sale.
Echipa emisiunii ”Investiţi în România!”, a avut privilegiul de a realiza o filmare în premieră.
Pasionații de istorie vor fi cu siguranță, răsfățați în Târgoviște. Trecutul este prezent la orice pas, de aceea este de dorit ca elevii să aibă în programă o lecție în acest spațiu.
Orașul nu duce lipsă de modalități de petrecere a timpului liber și spații de cazare moderne.
Pictura-Portretul in pictura romaneasca, Muzeul Cotroceni 2014
---
finisaj MUZEUL DE ISTORIE NATIONALA SI ARHEOLOGIE CONSTANTA 2016
Simte Arta - Antipa 2011 - Ghid de Vizitare al Muzeului pentru Persoane cu Deficiente de Auz
Interpret Bogdan Anicescu
Clip produs de VIraFilms ( pentru proiectul SIMTE ARTA - FACILITAREA ACCESULUI PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI ÎN MUZEELE DIN BUCUREŞTI (
Proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană ( si cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri:
Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa (
Asociaţia Naţională a Surzilor din Romania (ANSR) (
Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) (
ASCHF-R (Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Dizabilităţi din România)
Asociatia Vira (
Asociaţia Zâmbet şi Suflet
Sponsor:
Snack-Attack
RĂDIOUL DE ALTĂDATĂ (Columna Tv)
Muzeul de arta ce apartine complexului muzeal curtea domneasca in parteneriat cu posesorul unei impresionante colectii de radiouri, au organizat o expozitie dedicata radioului. Expozitia aniverseaza 84 de ani de la fabricarea primului aparat de radioreceptie românesc, prima emisiune a postului Radio România, având loc în data de 1 noiembrie 1928, la ora 17, pe lungimea de unda de 401,6 metri, cu o putere de 0,15 kw si a fost deschisa de profesorul Hurmuzescu în calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al Radiodifuziunii Române.
Premiile Crama Oprişor pentru desen contemporan
Juriul desemnat de Organizator cu următoarea componentă: Adriana Oprea -
Critic si Istoric de artă, Curator la Muzeul Național de Artă Contemporană
București ; Eugen Alexandru Gustea - Conf. univ. dr. Prorector Universitatea
Națională de Arte din București; Daniel Ştefănică – Colecționar de Artă
Contemporană; Ciprian Paleologu – Artist & Manager - Galeria Laborna și
Gabriel Roceanu – Director Crama Oprişor
În urma jurizării și a dezbaterii în detaliu a lucrărilor, juriul a desemnat
următorii câștigători:
- Câștigator al Marelui Premiu de 3000 Euro brut – Ștefan Ungureanu
- Câștigator Mențiune 1000 Eur brut – Andrea Nagy
- Câștigator Mențiune 1000 Eur brut – Florina Oprescu
Muzeul Ceasului din Ploiesti se muta la Targoviste.mpg
NOAPTEA MUZEELOR UN SUCCES PENTRU TÂRGOVIȘTE (Columna Tv)
Ajuns la cea de-a IXa editie, evenimentul Noaptea Muzeelor s-a bucurat de un real succes. Muzeul de arta, cel de istorie, muzeul tiparului si casa Gheorghe Petrascu, impreuna cu ansamblul momunemtal Curtea Domneasca au reusit sa-i faca pe targovisteni sa iasa din case sambarta seara.Noaptea muzeelor ce s-a desfasurat in majoritatea centrelor muzeale din tara a ajuns si la Targoviste la cea de-a IXa editie. Pe langa vizita in muzee care a fost gratuita publicul s-a putut bucura si de concerte in aer liber.
Muzeul comunismului
Dan Pârvu stă de vorbă cu Radu Preda presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.