Nationaal Museum Kamp Vught (NL 2013 HD)
Kamp Vught (officieel van Duitse zijde: Konzentrationslager Herzogenbusch) was een van de drie Duitse concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kamp Vught bevond zich in Vught nabij de recreatieplas de IJzeren Man. Het was het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en de door Duitsland geannexeerde gebieden. Het kamp heeft ruim twee jaar gefunctioneerd. Bron: Wikipedia.
Nationaal Museum Kamp Vught kunt u gratis bezoeken.
Kamp Vught (officially from the German side: Konzentrationslager Herzogenbusch) was one of the three German concentration camps in the Netherlands during the Second World War. Camp Vught was in Vught near the recreation area the Iron Man. It was the only SS concentration camp outside Germany and annexed by Germany. The camp has operated more than two years. Source: Wikipedia.
National Museum Camp Vught can be visited for free.
2013-07-02 loki-travels.eu
Heropening Nationaal Monument Kamp Vught - 27 november 2019
Op 27 november heeft Koning Willem-Alexander het vernieuwde herinneringscentrum geopend. Enerzijds is er een geheel nieuwe vaste expositie: ‘Kamp Vught: 32.000 verhalen en zeven seizoenen’; daarnaast is er een nieuwe uitbouw voor de ontvangst van groepen én zijn alle ontvangstruimtes vernieuwd.
Nationaal Monument Kamp Vught Drone Video 4K
Met 4 mei in gedachten maakte ik een impressie van voormalig Kamp Vught met een drone. Het museum beheert een klein deel van het SS-concentratiekamp. Je ziet hoe ruim 31.000 mensen hier gevangen werden gehouden. De barakhelft is een reconstructie van hoe een van de 36 woonbarakken en 23 werkbarakken, er in de periode 1943-1944 eruit zag, die je op de maquette ziet. De oud-gevangenen in de expositie 'Ogen van de oorlog' brengen je terug naar het heden. Benieuwd naar de geschiedenis van deze plek? Bezoek Nationaal Monument Kamp Vught. nmkampvught.nl
Brandpompier@World War 2 KZ Vught (the Netherlands)
Ik heb deze video gemaakt met de YouTube-functie voor het maken van diavoorstellingen (
Nationaal Monument Kamp Vught genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs 2016
Nationaal Monument Kamp Vught is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2016. Stem op het meest aansprekende museum via museumprijs.nl.
Herdenking Nationaal Monument Kamp Vught 4 mei 2019
Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught is jaarlijks op 4 mei een openbare dodenherdenking. U ziet hier de impressie uit 2019 (14 min.). Met een welkomstwoord door Jeroen van den Eijnde (directeur Nationaal Monument Kamp Vught), een overdenking van oud-gevangene Ernst Verduin en een toespraak door oud-politicus en schrijver Jan Terlouw. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Evie McEwan, begeleid door Nathanaël Jusia (piano) en Tim Schippers (piano). U ziet hier 'Draden' van Boudewijn de Groot. Famke Allaart droeg haar gedicht voor, waarmee zij een van de winnaars werd van de wedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De korte stille stoet werd voorafgegaan door tamboers van het Vughtse Gilde Sint Catharina. Na twee minuten stilte legden vertegenwoordigers van oud-gevangenen en andere betrokken organisaties een krans. Hierna volgden ambassadeurs en afgevaardigden van verschillende landen en overheden. Bezoekers konden tijdens het defilé naast het crematorium bloemen op de asputten leggen.
Op 4 mei en dagen van andere herdenkingen is de entree vrij. Wij verzoeken u dringend om het gehele bestand van deze film incl. de naamsvermelding intact te laten. Camera en montage: I Vision Mediaproducties / i.vision@home.nl; foto: Gilde Sint Catharina - foto Jan van de Ven
Bezoek aan kamp Vught | Amadeus Lyceum
Leuk dat je hebt gekeken naar een video van het Amadeus Lyceum.
Op het Amadeus Lyceum bereiden we jou voor op de dag van morgen. De wereld verandert ongelooflijk snel.
Met al die veranderingen moet je goed om kunnen gaan, nu en later. En dát leer je op het Amadeus Lyceum. We zijn een cultuurprofielschool.
Ons doel: dat jij de wereld van nu vol bezinning in kunt gaan. Klaar voor de wereld: helemaal toekomstproof!
LINKJES:
INSTAGRAM
TWITTER
FACEBOOK
Het kindermonument van Kamp Vught Holland. Deel 3
Over het jongetje Horst Eichenwald uit Erwitte en de familie Mozes zal binnenkort een boek verschijnen. Martha Mozes overleefde de concentratiekampen en heeft mij veel kunnen vertellen over die periode tijdens de 2e wereldoorlog.
2018 Kamp Vught - Vught - Noord-Brabant - Nederland
Kamp Vught - Vught - Noord-Brabant - Nederland
Nationaal Monument Kamp Vught is een herdenkingsplaats met museum in de plaats Vught in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, over het concentratiekamp Kamp Vught dat daar in de Tweede Wereldoorlog gevestigd was.
Kamp Vught neemt met militaire eer afscheid van laatste KNIL Ambonees Leiwakabassy
In verband met interne communicatiestoornissen bij Salto TV Amsterdam is er een fout ingeslopen in de programmering van zondagochtend 11.00 uur het tijdstip van en voor Veterans4Veterans.
Maluku4Maluku wilt deze belangrijke uitzending niemand onthouden, omdat er een oproep inzit voor de rampspoed op de Molukken. Daarom plaatsen wij de aflevering per direct op YouTube.
maluku4maluku.com
Documentaire SS concentratiekamp Vught
De bevolking van het Brabantse dorp Vught raakte betrokken bij de bouw van een Duits concentratiekamp. Sommige bewoners verdienden er een boterham door barakken te bouwen.
BankGiro Loterij Museumprijs voor Nationaal Monument Kamp Vught
Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016 en ontvangt een bedrag van € 100.000,-. Het museum liet met 37,1% van de stemmen de andere genomineerden, Verzetsmuseum Amsterdam (33%) en Nationaal Militair Museum in Soest (29,9%), achter zich.
Een recordaantal van ruim 79,5 duizend mensen stemde op de genomineerde musea, dit jaar in de categorie oorlogs- en verzetsmusea. De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.
Nationaal Monument Kamp Vught wint Museumprijs 2016 en krijgt 100.000 euro
Nationaal Monument Kamp Vught heeft de Museumprijs gewonnen. En dus kreeg het museum vandaag een cheque overhandigd van 100-duizend euro.
Na de Joden luisteren KNIL Ambonezen naar dezelfde klok in Kamp Vught 2019
Nederlandse veteranen brengen een militaire ere-groet naar KNIL (KNMAR) Ambonees bapa Noes Leiwakabessy in Kamp Vught. Onder de veteranen waren generaal bd Leen Noordzij en brigade-generaal bd KNMAR Jack Vlaming en leden van Brothers In Arms Nederland en leden van Dutch Veterans Biker Association.
Daar waar dezelfde klok nog luidt die de Joodse gevangenen deed aantreden buiten de barakken. De afscheidsdienst werd gehouden in de oude Joodse straf-barrak van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. 75 jaar Vrijheid anno 2020 worden de laatste KNIL Ambonezen / Veteranen begraven ver van hun vaderland. Terwijl ze op militair dienstbevel voor maximaal zes maanden naar Nederland moesten komen.
Kijk naar het enige veteranen-programma op de Nederlandse televisie op Salto TV Amsterdam ook via live-stream op zondagochtend om 11.00 uur en woensdagavond 23.00 uur via salto.nl
maluku4maluku.com
Nationaal monument -Kamp Vught- foto s
Foto s van voormalig SS Concentratie kamp in Vught.
Gelegen tussen Tilburg,Kaatsheuvel en S`Hertogenbosch.
Nu naast de gevangenis van Vught.
Alles er om heen ziet er zo vredig uit maar in die tijd was dat wel anders.
Herdenking 4 mei 2016 Nationaal Monument Kamp Vught
Dit is een impressie van de jaarlijkse herdenking in Nationaal Monument Kamp Vught op 4 mei 2016.
Op het buitenterrein van het herinneringscentrum is jaarlijks vanaf 14.00 uur een openbare dodenherdenking. Na een welkomstwoord door directeur Jeroen van den Eijnde was dit jaar het woord aan oud-gevangenen Selly en Judy Waagenaar. De tweelingzussen werden vanwege hun joodse afkomst opgepakt en vertelden hun persoonlijke verhaal en de betekenis om op 4 mei in Vught te zijn. In januari 1943 werden zij als 15-jarige meisjes naar kamp Vught gedeporteerd.
Hierna droeg Marjolein Werkman het gedicht 'Vogels' voor; zij is een van de winnaars van de wedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
De muziek werd verzorgd door Leoni Jansen, begeleid door Sakhile Nkosi op basgitaar. U ziet hier een deel van 'Fields of gold' van Sting. Militair historicus Christ Klep hield een toespraak. Hij specialiseerde zich tijdens zijn werk voor het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en promoveerde in 2009 op het onderwerp van de vredesmissies.
De stille stoet werd voorafgegaan door tamboers van het Vughtse Gilde Sint Catharina. Na twee minuten stilte legden vertegenwoordigers van oud-gevangenen, nabestaanden en betrokken organisaties een krans. Hierna volgden ambassadeurs en afgevaardigden van verschillende landen en overheden. Daarna werden bezoekers uitgenodigd voor het defilé, waarbij men bloemen bij de asputten kon leggen.
Wij verzoeken u dringend om het gehele bestand van deze film incl. de naamsvermelding intact te laten!
Camera en montage: I Vision Mediaproducties / i.vision@home.nl ; Foto's Jan van de Ven / beeldenstormer.nl
Nationaal Monument Kamp Vught
Konzentrationslager Herzogenbusch, as Kamp Vught officially was called.
Koning Willem-Alexander opende het nieuwe herinneringscentrum van Kamp Vught
Koning Willem-Alexander is in Vught om het vernieuwde herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught officieel te openen. De nieuwe expositie gebruikt de nieuwste technieken om de gebeurtenissen in het SS-concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht te brengen.
Voormalige crematorium Kamp Vught gerestaureerd
Het voormalige crematorium in Kamp Vught is helemaal opgeknapt en weer toegankelijk voor bezoekers van het Nationaal Monument. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat het crematorium onder handen is genomen. Het was behoorlijk vervallen en er groeide zelfs een boom doorheen! Het crematorium is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht.
National Monument and museum - Kamp Vught
Video of former SS concentration camp in Vught.
Located between Tilburg, Kaatsheuvel and S'Hertogenbosch in the Netherlands.
Now next to the prison in Vught.
Everything around it looks so peaceful now but it was a lot different at that time.