OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ TÜRBESİ BURSA TOPHANE #OSMANGAZİ #ORHANGAZİ #BURSATOPHANE
OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ TÜRBESİ BURSA TOPHANE
osman ve orhan gazi türbelerini ziyaret ettim bursa tophaneye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın hem türbeler hemde manzara çok güzel kesinlikle tavsiye ediyorum o tarihi dokuyu o yaşanmışlığı hissetmeniz lazım bunlar gerçekten şahane duygular düşünün 600 yıllık bir tarih var orda muhteşem.
#osmangazi #orhangazi #bursatophane
ORHANGAZİ OSMANGAZİ TÜRBELERİ / MERAK EDENLERE / bursa türkiye yavuz sultan selim turkey
Merhaba bugün sizlerle osmangazi orhangazi padişahların türbelerini paylaşmak istedim abone olup like atarsanız çok sevinirim bundan sonraki videomda okçu baba türbesinde başıma gelenleri paylaşıcam takipte kalırsanız sevinirim yavuz sultan selim türkiye turkey bursa
OSMANGAZİ & ORHANGAZİ TÜRBELERİ
Osman Gazi'nin Türbesi
Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin oğlu ilk Padişahımız olan Osman Gazi'nin Türbesine gittim. Bursa'da bulunan bu güzel Türbe sizlerinde ziyaretlerini bekliyor.
Bu yolculukta benimle birlikte olan Ahmet Sarıgül'e Teşekkür ederim.
1299 yılında uç beyi olmaktan çıkıp Söğüt ve Domaniç'te Osmanlı Beyliğini kurmuştur. Sonrasında bağımsızlığını ilan etmiştir. Ünlü Tarihçi Halil İnalcık'a göre Osmanlı Devleti bağımsızlığını 1302'de Koyunhisar Muharebesinden sonra kazanmıştır. Moğol istilalarından kaçan Müslümanların, beyliğine sığınması ile siyasi ve askeri gücü artmıştır. Çöküş döneminde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu'ndaki karışıklıkların da etkisiyle kısa sürede Anadolu ve Doğu Roma'nın hakimi durumuna gelmiştir. Vefat ettiği zaman beylik, Eskişehir ile Bursa arasındaki topraklarda hüküm sürüyor ve Doğu Roma İmparatorluğu'na ait İznik ve Bursa'yı abluka altında tutuyordu.
Osman Gazi (Ottoman Turkish: عثمان غازى ʿOsmān Ġāzī; or Osman Bey or Osman Alp); (died 1323/4),[1][2] sometimes transliterated archaically as Othman, was the leader of the Ottoman Turks and the founder of the Ottoman dynasty. He and the dynasty bearing his name later established and ruled the nascent Ottoman Empire (then known as the Ottoman Beylik or Emirate). The state, while only a small principality during Osman's lifetime, transformed into a world empire in the centuries after his death.[4] It existed until the abolition of the sultanate in 1922, or alternatively the proclamation of the Republic of Turkey in 1923 or the abolition of the caliphate in 1924.
BURSA OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ TÜRBELERİ...
#Osmangazi
#Orhangazi
#Yıldırımbeyazıt
#Bursa
#türkiye
#turkey
#geziyorum
BURSA-OSMANLI TARİHİNE YOLCULUK!! OSMAN GAZİ TÜRBESİ!! haydi gezmeye
Merhaba arkadaşlar. Ben Emre Şahin. Türkiye turumuzun ilk durağı olan Bursa'nın eşsiz tarihi ve kültürel yapısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Videomuzu izlerken Osmanlı tarihi eserlerini ilgiyle takip edeceğinizi düşünüyorum. Türkiye ve Yurtdışı turları hakkında deneyimlerimi sizlerle kanalım üzerinden paylaşmaya devam edeceğim. Eğer abone değilseniz, abone olmayı unutmayın. Bir sonraki videoda görüşmek üzere :)
Sloganımız haydi gezmeye.
Kullandığım müzikler:
Osman y Orhan Gazi, biografías y tumbas
Ambas tumbas están en Tophane Park, en una colina con vistas a la ciudad de Bursa. El mausoleo de Osman tiene forma octogonal, se llama Gumuslu Kubbe (Silver Dome). La cúpula chapada en plomo de la capilla, vista desde lejos durante el asedio de Bursa, brillaba como la plata a la luz del sol. En su testamento de Osman Gazi, deseó descansar bajo la cúpula plateada de Bursa.
El sarcófago de madera está en el centro, cubierto con incrustaciones de nácar y tiene 17 sarcófagos alrededor.
El mausoleo de Orhan está hecho de piedra cortada en planta cuadrada, con una pequeña cúpula sostenida por columnas. En el interior hay 21 sarcófagos, cada uno cubierto con telas drapeadas. (Los sarcófagos son simbólicos; los cuerpos reales están bajo tierra). La tumba de Ohran está en el centro, rodeada por una balaustrada baja de latón. Las tumbas de personas importantes están cubiertas con un paño con flecos bordados con frases del Corán en escritura árabe y un turbante en la lápida
Osmangazi & Orhangazi Türbeleri-Tophane/Bursa
Special Message│Visiting the shrine of Sultan Osman Khan Gazi & Sultan Orhan at Bursa, Turkey.
A message by Sahibzada Sultan Ahmad Ali while visiting the shrine of Sultan Orhan & and Sultan Osman Khan Gazi at Bursa, Turkey.
صاحبزادہ سلطان احمد علی صاحب ترکی میں عثمان خان غازی (سلطنت عثمانیہ کا پہلا بادشاہ) کے مزار پر حاضری کے دوران گفتگو فرماتے ہوئے۔
Osman Gazi (Ottoman Turkish: عثمان غازى, died 1323/4), sometimes transliterated archaically as Othman, was the leader of the Ottoman Turks and the founder of the Ottoman dynasty. He and the dynasty bearing his name later established and ruled the nascent Ottoman Empire (then known as the Ottoman Beylik or Emirate).
alfaqr.net
For Complete Videos:
#OsmanKhanGazi #OsmanKhan #kurulusosman #OttomanEmpire #OttomanTurks #Ottoman #Turks #Dynasty #Ottomandynasty #عثمان #Osman #Ertugrul #DirilişErtuğrul #OsmanGazi #OttomanBeylik #OttomanEmirate #SultanAhmadAli #SultanBahoo #Islaheejamaat #Islam #IslamicRevolution #Revolution #IslamicEmpire #Bursa #Turkey #KurulusOsman
Rise of the Ottoman Empire
(سلطنت عثمانیہ کا عروج)
Kurulus Osman
Bursa - Hisar - The Tombs of Osman and Orhan Gazi - Muradiye Complex - Turcja
Bursa - Hisar - The Tombs of Osman and Orhan Gazi - Muradiye Complex - Turcja
Bursa Orhangazi Osman Gazi Türbeleri - Osman Gazi mausoleum of Orhangazi
Bursa Orhangazi Osman Gazi Türbeleri
Tarihe Yolculuk
Öz Antalya Tur İle Seyahat - 09.2010
Çekimler: Mehmet SÖKMEN - 05325258493
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
Bursa Osman Gazi mausoleum of Orhangazi
Journey dates
With Öz Antalya Tur/Travel - 09.2010
Shot: Mehmet Sökmen - 05325258493
mehmetsokmeninyeri.com
mehmetsokmeninyeri.com/masaj
#Bursa #Osman Gazi #Türbesi ve #Orhan#Gazi #Türbeleri #Şehitlik
Bursa Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Bursa'nın kurtuluşunda şehit düşen şehitlerimiz.
Osmangazi Tanıtım Filmi
Osmangazi; tarihin ve doğanın efsane şehiri.
Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri - Bursa
Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri Osmanlı Devletine başkentlik yapmış Bursa'da yer almaktadır.
Osman gazi Orhan gazi Şarap içiyoruz :D:D
izle kop
Diriliş Ertuğrul Oyuncularından Ecdâda Vefa
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa’nın fethi şenliklerine katılan Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek dua etti.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Osmangazi Belediyesi tarafından tertiplenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri coşkuyla sürüyor. Diriliş Ertuğrul’un oyuncuları şenlikler için Bursa’ya geldi. Dizide Turgut Alp karakterini canlandıran Cengiz Coşkun, Sungur Tekin’e hayat veren Sezgin Erdemir, Aldurrahman Alp’i oynayan Celal Al, Gün Alp’i canlandıran Engin Öztürk ve son bölümde ölerek diziden çıkan Aslıhan Hatun karakterini oynayan Gülsim Ali İlhan, Osman Gazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ederek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bursa’nın fethi şenliklerini değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bugün Osmangazi ilçesi ve Bursa, tarihî günlerinden birini daha yaşıyor. Osman Gazi’yi anma ve Bursa’nın fethi şenlikleri bu yıl 14. defa organize edildi. Dün sempozyum ile şenlikler başladı. Sempozyumda Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim Han konuşuldu ve kitap halinde yayınlandı. Osmanlı buradan çıkarak 3 kıtaya yayıldı. Bugünün dünyasında yeniden aynı felsefenin gündeme geldiği ve Türkiye’nin de bunu uygulamaya başladığı süreci yaşıyoruz. Bu süreçler, devlet politikası, siyaset, ekonomi olarak bir bütün halinde ilerliyor. Bununla birlikte, sosyal ve kültürel boyutu, özellikle televizyonlar ve diziler ile bu çok daha geniş bir sahaya ulaşıyor. Geçtiğimiz yıl da Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları bizlerle yürüyüşe katılmışlardı. Bu yıl da yine bizlerle birlikteler. Diziyi milyonlar izliyor. Bu dizinin verdiği bir mesaj var: Din, dil, mezhep, ayırt etmeden herkesin kardeşlik içinde yaşayabileceği mesajıdır. Bu felsefeyi kuran, başlatan şehir Bursa’dır. Bizler de 692 yıl önce Bursa’nın fethi ile başlayan bu süreci bugün yine yaşıyoruz” dedi.
Dizide Turgut Alp rolünü oynayan Cengiz Coşkun, geçen sene de şenliklerde olduğunu dile getirerek, “Geçen yıl da çok büyük bir coşku vardı. Bursa halkı ile bir araya geldik. Bu sefer de büyük coşku ile bizi karşılayacaklarını düşünüyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum. Bursa çok önemli bir şehir. Burası Osman Gazi’nin, yani Ertuğrul’un oğlunun, Osmanlı’nın tohumlarını ilk attığı şehirdir. O yüzden çok büyük bir önem taşıyor. Arkadaşlarımızla beraber büyük bir heyecanla geldik” diye konuştu.
Dizinin Sungur Tekin’i Sezgin Erdemir ise, “Ben buraya ilk defa geliyorum. Geçen seneden katılan arkadaşlardan bu coşkuyu ve heyecanı dinledik. O yüzden güzel bir hisle geldik. 600-700 senelik başlangıç noktası. Tarihin başlangıç noktası. Çok keyifliyim iyi ki buradayız” diye konuştu.
Dizide Abdurrahman Alp’e hayat veren Celal Al, Bursa’da doğup büyüdüğünü söyleyerek, “Bursa’da doğmuş ve büyümüş birisi olarak başkanımızın davetini ikinci kez icabet ettik. Bursa’mızın 692. fetih kutlamalarına katılıyoruz. Bursa’mızın fethinde şehit olan, gazi olan bütün büyüklerimize Rabbim rahmet eylesin. O ruhla bizler de o dönemin alpleri olarak burada bulunmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Dizinin Günalp’i Engin Öztürk de, “Buraya davet edildiğimiz için çok teşekkür ederim. Bu kutlu ateşin yandığı yer olması açısından büyük bir öneme sahip. Ben bu organizasyona ilk defa geliyorum. Açıkçası büyük bir organizasyon olduğunu bilmiyordum. Keşke her yerde olsa; neden yok? Neden bu kutlu ateşi her yerde kutlamıyoruz. Ama günün sonunda görmüş olduk ve bundan da çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.
Diriliş Ertuğrul dizisinin son bölümünde ölerek diziden çıkan Gülsim Ali İlhan (Aslıhan Hatun) ise, “Geçen sefer ilk defa Bursa’ya gelmiştim. Bu yıl yine buradayım. Geçen yıl bizi çok güzel karşıladılar. Çok sevildiğimizi halkla iç içe olduğumuzda anladık. Binlerce kişi vardı. Umarım bu yıl da öyle olur. Onlarla bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum. Geçen yılın videolarını izledim. Müthiş bir kalabalık vardı” dedi.
#haber #gündem #news #sondakika #diriliş #dirilişertuğrul
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Yunan Subay'ın Osman Gazi'den Aldığı İntikam
Yunan Subay'ın Osman Gazi'den Aldığı İntikamı
Yunan askerleri Bursa’ya girmiştir. Askerlerin başında Venizelos’un yedek subay olan oğlu Sofokles vardır. Osmanlının Taht şehrinde. Sanki tarih 600 sene öncesine dönmüştür. Sanki Bizans, asırların arkasından dönüp gelerek yarım kalan bir kavganın rövanşına çıkmıştır.Tutsak şehirde ezanların hıckırdığı bir Ramazan günüdür. Sofokles’in günlerden beri beklediği Atina’lı fotoğrafcı nihayet şehre gelmiştir. Sofokles fotoğrafcıyı da yanına alarak bir manga askerle birlikte Osman Gazi’nin türbesine yönelir. Türbenin yanına vardıklarında kapının kilitli olduğunu görürler. Venizelos’un askerleri, bir kale burcuna saldırırcasına türbe kapısına yüklenirler. Tahta kapı çatırdıyarak devrilir. Sofokles önde, Fotoğrafcı arkada türbeye girerler. Ne yapacağını anlamayan askerler de her an birileri çıkıverecekmiş gibi süngülü tüfeklerini türbe kapısına doğrulturlar. Osman Gazi’nin sandukası, başındaki sarığıyla öylesine vakur öylesine haşmetlidir ki... ister istemez irkilirler. Sofokles şaşkın bakışlar arasında sandukanın yanına gelir. Mahmuzlu çizmelerini kaldırarak sandukaya üst üste üç tekme savurur. Fotoğrafcı donuk bir sırıtışla ne yapacağını düşünmektedir. Türbedeki uhrevi havanın sırlı sessizliği, kalp atışlarını esir almış gibidir. Sofokles kılıcını çekip hayali düşmanına doğru hamle yapar gibi sallarken bağırır:“ Koca Osman! Kurduğun devleti yıktık. Seni öldürmeye geldim...”Bir müddet türbenin içinde kılıcını sallayarak dolaştıktan sonra zafer kazanmış bir kumandan edasına bürünür. Bir ayağını sandukanın üzerine koyar. Kılıcına dayanır. Fotoğrafcıya seslenir:“ Çek bakalım bir Bursa hatırası...”Sofokles, Don Kişot tavrıyla çektirdiği bu fotoğrafın arkasına şu satırları yazarak Atina’ya gönderecektir.“Ordularımız Bursa’ya hakimdir. Şu anda Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman ayaklarımın altındadır. Bizans’ın intikamını aldım.”Evet... O intikamını almıştır ve şimdi sıra Osman Gazi’dedir.Hayır, o mezarından kalkıp da bir zamanlar Bizans’ın böğrüne soktuğu kılıcıyla Sofoklesi yere seremiyecektir. Sadece sandukasının tekmelenmesiyle, yeni bir dirilişin yürek kıvılcımlarını oluşturacak mesajı verir.
Tombs of Osman and Orhan Ghazi - Osman ve Orhan Gazi Türbeleri
The tombs of Ghazi Sultan Osman Khan and Ghazi Sultan Orhan Khan, located in old Bursa to the west of the city centre. From Sultan Abdulhamid Khan II Photograph collection, photographed by Abdullah Brothers, between 1880 and 1893. Abdulhamid II collection is a monumental photograph collection that portrays Turkey during the reign of Sultan Abdulhamid Khan II.
Eski Bursa'da, şehir merkezinin batısında yer alan, Gazi Sultan Osman Han ve Gazi Sultan Orhan Han'ın türbeleri. 2. Abdülhamit fotoğraf koleksiyonuna ait fotoğraf, Abdullah Biraderler tarafından 1880 ile 1893 arasında çekilmiştir. Abdülhamit II koleksiyonu, Sultan Abdülhamit Han dönemindeki Türkiye'yi canlandıran anıtsal bir fotoğraf koleksiyonudur.
To follow, subscribe and like Stork Kosova
Facebook:
Twitter:
Google+:
Kuruluş Osman 3. Bölüm
Kuruluş Osman 3.Bölüm Özeti:
Can yoldaşı Aybars’ın katilini bulmak ve Tekfur cinayetinin izini sürmek için için gizlice kaleye giren Osman’ın yolu ahilerin hazinesini almak için kaleye sızmış olan rahibe ve rahip kılığındaki Bala Hatun, Gonca ve Tursun Bey ile kesişmişti. İşledikleri cinayeti Osman’ın üstüne atmaya çalışan Sofia ve Kalanoz, karşı hamle ile kalede olduğuna emin oldukları Osman’ı ortaya çıkarmak için Dündar Bey’in kızı Aygül’ü kaçırtıp kaleye getirtmişlerdi. Burçin’den aldıkları haberle harekete geçen Dündar Bey yanına Kayı beylerinden Bamsı ve Samsa’yı alarak kaleye gelmişti. Kale’ye gelen başka bir isim daha vardı; organize ettiği Tekfur suikastı başarısız olan Efendi Yannis’te artık kaledeydi. Her şeye rağmen kale askerlerinin içine sızan Osman, kaleye giren Bamsı Bey’e çarparak eline bir pusula tutuşturmuştu. Yapacaklarını zekice kurgulayan Osman, zindana atılmasına rağmen kurtulmuş ve Sofia’nın peşine taktığı avcı namlı Teokles’i esir almıştı. Helen ile Sofia’nın koridordaki koşuşturmasını gören Kalanoz, cinayet ortağı olan Sofia’nın başka işler karıştırmasından şüphelenerek peşine düşmüştü. Teokles’i yakalayan Osman’ın önü ise Edebalı’ya bağlı Akça Derviş, Pehlivan ve Zülfikar Derviş tarafından kesilmişti. Bu üçlünün ardından çıkan Bala Hatun, Osman’ı, Edebalı’ya götürmüştü. Acaba Edebalı, Osman’a neler anlatacak? Kızı kaçırılan Dündar ve bu olayların sorumlusu olarak Osman’ı gören Zöhre ile Batur nasıl bir plan yapacaklar? Sofia ve Helen’in peşine düşen Kalanoz’u bekleyen büyük sürpriz ne?
O, kömür karası gözleriyle, gaza ve hürriyet ateşini tutuşturacaktı.
Adı, Ertuğrul Gazi oğlu Osman’dı…
Karanlığın içinde ona yol gösteren “aşk” oldu…
Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda, gök ekini gibi biçilen; yedi göğü, yedi yeri, dağları, denizleri aşacak bir milletin rüyasını “aşkla” gördü.
Gücünü kılıcından değil, “aşktan” aldı… Zorbalığa adaletle; köleliğe hürriyetle direnen, tarihin gördüğü en büyük imparatorluğa adını “aşkla” verdi.
72 milleti kıran bozuk düzene karşı başkaldırı, mazlumların sessiz çığlığına umut, Kuruluş’un adı oldu…
Kuruluş Osman… 400 çadırlık bir obadan, “ilahi aşkla” kurulan bir cihan imparatorluğuna yürüyüşün hikayesi.
Abone Olmak için ;