Ovabükü - En güzel Datça koyu - Araba ile datça
Ovabükü Datça koyları plajları arasında en güzel en temiz en sakin en huzurlu tatil için Araba ile Datca koylari
#ovabükü #datça #palamutbükü,
en güzel deniz tatili nerede yapılır,
tatil için rota,
tatilde nereye gitsek,
Badem Motel - Palamutbuku / Datca / Turkey - www.gotoaegean.com
one of the most popular beach in Turkey which name is Palamutbuku have a cool ambience. You should see this beauty.
#Palamutbükü #Datça #Mugla - #Turkey 1080p
Koy ve plajın güneyde bittiği yerde ağzı poyraza bakan “L” biçiminde bir liman bulunmaktadır.
-Ana mendirek limanı doğu ve güney havalarına karşı, karadan çıkan kısa tali mendirek ise kuzeye karşı korur.
-Derinlik içerilerde 3m.dir.
-20m.’den büyük yatların liman içinde demir atmaması daha doğru olur. İçerde manevra sahası kısıtlıdır.
-Tali mendireğin iç tarafı rıhtımdır ve 10-15 tekne buraya kıçtankara olabilir.
-Her iki rıhtımda da elektrik ve su bulunmaktadır.
Muğla İline bağlı Datça’ya yirmi üç kilometre uzaklıkta bulunan Palamutbükü demir almayı hiç istemeyeceğiniz güvenli bir limandır.
Datça Yarımadası’nın güneyindeki bu korunaklı küçük liman kuvvetli rüzgarların hakim olduğu Knidos Burnu'ndan birkaç mil önce ve 40 yatın bağlanmasına imkan sağlayabilmektedir.
Palamutbükü Konaklama İmkanı;
Yapılaşması yasaklanan koyda az sayıda otel, apart, pansiyon bulunmaktadır ve bu tesisler yöre halkı tarafından işletilmektedir.
Palamutbükü sahip olduğu liman sayesinde tekne ve yatlara da ev sahipliği yaparken, sezonda yer bulmak zor olabilir.
Ne Yapılır?
Palamutbükü ziyaretiniz sırasında bu koyun çakıl ve kumdan oluşan uzunca sahilinde mutlaka yüzmelisiniz. 25m. derinliğe kadar netliğe sahip olan denizde yüzmek için en ideal saatler sabahın erken saatleri ve akşam sahilde sakinliğin oluşmaya başladığı saatlerdir. Datça birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden Palamutbükü ve çevresinde de birçok tarihi kalıntıya rastlayabilirsiniz. Knidos Antik Kenti’ne giden 13 kilometrelik tarihi yolda yürüme şansı bulabilirsiniz. Ayrıca komşusu olan Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbük koylarını ziyaret etmelisiniz.
Ne Yenir?
Genel olarak Ege mutfağı özellikleri sergilese de, Akdeniz mutfağının özelliklerini de sergilemektedir. Bölge halkı için balığın sofrada ki yeri her zaman farklıdır. Sahil boyunca sıralanmış küçük, salaş restaurantlar da her mevsim taze deniz ürünleri bulabilirsiniz. Datça’nın yöresel en özel mezeleri de bu eşsiz lezzetlere eşlik edecektir.
Datça Ovabükü | indatca.com
Datça'nın Akdeniz koylarından Ovabükü, Mesudiye köyünün denize bakan üç koyundan (bükünden) birisi. Ovabükü’nün kum ve çakıl karışık sahili olabildiğince uzun, denizi cam gibi berrak.
Datça Ovabükü'nü keşfetmek için tıklasana!
Datça Tatil Yaşam Rehberi
#Datça #Datçada #indatca #Muğla #Türkiye #Ovabükü #Tatil #Seyahat #Doğa #Akdeniz #Yüzme #Dalma #MaviTur #TekneGezisi #Plaj #Kumsal #Sahil
#Mugla #Turkey #Ovabuku #Holiday #Travel #Nature #MediterraneanSea #Swimming #Snorkeling #Yacht #Sailboat #Beach #Shore
Datçanın En Güzel Plajları ve Koyları
Sizlere Muğla Datça'nın en güzel plajları ve koylarını anlatmaya çalıştık... Palamutbükü, Ovabükü, Kumluk Plajı, Taşlık Plajı, Hastanealtı Plajı ve diğerleri...
Datça Kargı Koyu - Datça / Turkey
Bu videoyu YouTube Video Düzenleyicisi ( ile oluşturdum
Datça Kargı Koyu - Datça / Turkey
Acarmuhabirb : Datça kumluk plajı
Datça Taşlık Plajı Denizi | indatca.com
Datça Taşlık Plajı, Ilıca Gölü önünde yer alan merkezdeki plajlardan birisidir.
Datça Ilıca Gölü ve Taşlık Plajı denizini keşfetmek için tıklasana!
Datça Tatil Yaşam Rehberi
#Datça #Datçada #indatca #Muğla #Türkiye #IlıcaGölü #Taşlık #Tatil #Seyahat #Doğa #Akdeniz #Yüzme #Dalma #MaviTur #TekneGezisi #Plaj #Sahil #Kumsal
#Datca #Mugla #Turkey #Taslik #Holiday #Travel #Nature #MediterraneanSea #Swimming #Snorkeling #Yacht #Sailboat #Beach #Shore
Datça'nın Muhteşem Mekanı - #PALAMUTBÜKÜ - 4K UHD
Sony - RX100M5
Datça Mesudiye Ovabükü Koyu
Datça Gezi Günlüğü 2. Video
Datça' nın Mesudiye kasabasında bulunan Ovabükü Koyu muhteşem doğası, sakin ve huzurlu atmosferiyle adından sıklıkla bahsedilen çok güzel bir tatil beldesi. Konum olarak; Datça'ya 20 km. Hayıtbükü Koyu'na 1 km. ve Palamutbükü'ne 9 km. mesafede.
#Datça #Ovabükü #Mesudiye #Hayıtbükü #Palamutbükü #tatil #deniz #güneş #kum #manzara #huzur #sakinlik #doğa #bakir #gülbaharpansiyon
DeDe Pansiyon in Eski Datca Turkey
DeDe Pansiyon in Eski Datca Turkey
#Palamutbükü - #Datça #Mugla - #Turkey HD
Palamutbükü - Datça
MUĞLA DATÇA BEACH : PALAMUTBÜKÜ - AKVARYUM - KURUBÜK
Arkadaşımla beraber, muğlanın datça ilçesine giderek, palamutbükü , akvaryum ve kurubük koylarına gezdik.
HİÇ BİR KOYDA GİRİŞ ÜCRETİ YOK.
---- HARİTALAR -----
PALAMUTBÜKÜ BEACH :
AKVARYUM KOYU :
KURUBÜK KOYU :
----------------------------------------------------------------------
PATARA BEACH :
SALDA GÖLÜ :
SOSYAL MEDYADA BENİ TAKİP EDİN
- Instagram:
Yaz Tatili Datça Plajları | SamimiMutfak Hayat FULL HD(60FPS)
Yaz tatili Datça plajları nda bir başka güzel. En güzel Datça merkez plajları, Datça şehir merkezi plaj manzaraları, datça merkez plajları, datça ılıca göleti, datça kumluk plajı, datça, taşlık plajı, datça hastane altı plajı, datça liman plajı, datça seyir tepesi, datça yeşim teras ve muhteşem datça manzaraları bu vlogda sizlerle oluyor.. Keyifli seyirler.
DATÇA'NIN MUHTEŞEM KOYLARI (Tatilinizi Cennette Yapın)
Datça, coğrafi bölge olarak Ege Bölgesi’ndedir. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Datça Yarımadası’nın en yüksek noktalarını Bozdağ (1174), Kalecik Dağı (881), Karadağ (786), Emecik Dağı (704), Yarık Dağı (615) oluşturur. Arazinin % 66’sı orman alanı, %18’i seyrek çalılık ve kayalık olup sadece % 16’sı tarım alanıdır. Kızlan Ovası, Burgaz Düzlüğü, Reşadiye Ovası ile kıyı düzlüklerinin en önemlilerinden olan Karaköy, Palamutbükü ve Mesudiye, ilçenin ovalarıdır.
Yüzölçümü 446 km² olan yarımadanın 235 km’lik sahil şeridi, büyüklü küçüklü 52 koyla dantel gibi bezenmiştir. Marmaris ile Datça sınırını oluşturan Balıkaşıran’da (Datça’ya 64 km) kuzey ve güney kıyıları arasıdaki kara genişliği, 1 km’ye kadar inerken yarımadanın en geniş yeri 17 km’dir.
Datça, tipik bir Akdeniz iklimi'ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder. Nem oranı ortalama %58 olan Datça’da yılın 300 günü güneşli geçer.
1970'lere dek bölgeye ulaşım yalnızca deniz yoluyla mümkündü. Bu tarihten itibaren artan ulaşım olanaklarına paralel olarak ilçenin bunun öncesinde tamamen tarıma dayalı ekonomisi değişerek gelişmiş, tarımın yanında turizm de geçim kaynakları arasına girmiştir. Turizmdeki gelişim Bodrum, Marmaris, Fethiye ilçeleri kadar olmadığından Datça nispeten bakir kalmıştır.[6] Kalkınma ajansları tarafından ilçede kitle turizmi imkanı bulunmadığı belirtilse de, eko turizm için Datça merkez olarak belirlenmiştir.[5]
Datça Yarımadası, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiş olması dolayısıyla bozulmamış doğası, 235 kilometrelik sahil şeridi ve 52 koyu, zengin flora ve faunası, Knidos antik kenti ile gelecekte bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya adaydır. Datça’nın birçok mavi bayraklı plajı bulunmaktadır, bunlar Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı, Karaincir Plajı, Hastanealtı Plajı, Periliköşk Plajı, Billurkent Plajı olarak sıralanabilir. Çevre turizmi açısından olanaklar mevcut olup, Bodrum ve Fethiye arasında yoğunlaşan Türkiye yat turizminin odaklandığı bir yer olarak önem taşır. Turistler için trekking, sörf, yelken gibi doğa ve su sporlarının yapılabileceği ortamlara sahiptir.
Turizm, ilçenin ekonomik hayatında, ilçenin 1970 yılında öncelikli turizm bölgesi ilan edilmesiyle hızla önem kazanmış ve halkın önemli bir gelir kaynağı olmaya başlamıştır. Bu olguya paralel olarak, ilçede konaklama imkânını arttıran tesislerin sayısının yıldan yıla hızla arttığı gözlenmektedir. Datça Yarımadası, Bodrum ve Marmaris’ten Mavi Yolculuk düzenleyen tekneler için oldukça önemli bir güzergah olmaktadır. Datça Limanı’na giriş-çıkış yapan tekneler arasında, Ege Adaları'ndan gelen tekne ve yatlar önemli bir yer tutar. Yunan adalarından, özellikle Rodos ve Sömbeki adalarından, ilçeye Cumartesi günleri teknelerle alışverişe gelen Yunanlar, ilçeye döviz girdisi sağlamaktadırlar. Turizm sezonu dışında sürdürülen inşaat çalışmaları, kış aylarında tarımın yanında ekonomik hayatı canlı tutmaktadır.
Datça Yarımadası'ndaki buluntuların geçmişi M.Ö. 2000'lere kadar uzanır. Bilinen ilk yerli halk Karyalılar'dır ve burada en parlak dönem Dorlar döneminde yaşanır. Dorlar MÖ 1000 yıllarında Trakya üzerinden güneye inerek Yunanistan üzerinden bölgeye gelirler ve bugünkü Datça ilçe merkezinin 1.5 km kuzeydoğusundaki Burgaz mevkiinde Dor uygarlığının merkezi olan Knidos’u kurarlar. Daha sonra Lidya egemenliğine giren Knidos, MÖ 546’da Lidya Devleti'nin Persler’in eline geçmesinin ardından da Persler egemenliğine girmiştir.
Knidos, ticari nedenlerle MÖ 4. yüzyılda yarımadanın uç noktasına, bugünkü görkemli kalıntıların olduğu yere taşınmıştır. Strabon, Knidos'un kıyı boyu ile önündeki adada kurulduğunu belirtir. Ada ile kara arasındaki deniz doldurularak, iki ayrı liman elde edilmiştir. Kuzeydeki küçük limana Kuzey Liman denilmiş ve askeri amaçla kullanılmıştır. Güneydeki liman ise ticaret amaçlı kullanılmıştır. Halen, liman ağzındaki mendirek ile Kuzey Liman'daki kulenin kalıntıları görülmektedir. Dorlar ve Romalılar yeni Knidos’a çok sayıda tapınak yapmışlardır. Şehir Afrodit heykeli ile ünlenmiş, geç Roma ve erken Bizans döneminde tapınaklar yerlerini kiliselere bırakmış ve şehir nüfusu 70.000’lere ulaşmıştır.
Knidos çok önemli bir ticaret merkezi olduğu kadar bir kültür ve sanat merkeziydi. Dönemin en ünlü heykeltıraşları arasında yeralan Praxiteles'in yaptığı Knidos Aphrodite Tapınağı'nda bulunan Knidos Afroditi çok önemli bir sanat yapıtıdır.Knidos, ticari nedenlerle MÖ 4. yüzyılda yarımadanın uç noktasına, bugünkü görkemli kalıntıların olduğu yere taşınmıştır. Strabon, Knidos'un kıyı boyu ile önündeki adada kurulduğunu belirtir. Ada ile kara arasındaki deniz doldurularak, iki ayrı liman elde edilmiştir.
Datça Ovabükü | indatca.com
Datça'nın Akdeniz koylarından Ovabükü, Mesudiye köyünün denize bakan üç koyundan (bükünden) birisi. Ovabükü’nün kum ve çakıl karışık sahili olabildiğince uzun, denizi cam gibi berrak.
Datça Ovabükü'nü keşfetmek için tıklasana!
Datça Tatil Yaşam Rehberi
#Datça #Datçada #indatca #Muğla #Türkiye #Ovabükü #Tatil #Seyahat #Doğa #Akdeniz #Yüzme #Dalma #MaviTur #TekneGezisi #Plaj #Kumsal #Sahil
#Mugla #Turkey #Ovabuku #Holiday #Travel #Nature #MediterraneanSea #Swimming #Snorkeling #Yacht #Sailboat #Beach #Shore
Aytekin Apart, Datca TURKEY
- This is my mother's aparthotel. She is a retired teacher who gives daily/weekly basis accommodation service with an amateur soul and hospitality.
- The building is next to the beach has only 6 units (1 bedroom + 1 living room + 1 bath + kitchen) which are clean, ~40m² with average services like AC, hot water, wi-fi, kitchen tools.
- She has regular guests in high season, I recommend to book earlier but mostly she has free units in spring and fall.
- This is my first video work that I took to support her, thank you for you watch it.
----------------------------
- Burasi annemin aparti. kendisi emekli bir ogretmen, gunluk, haftalik konaklama hizmeti veriyor.
- Bina deniz kenarinda, daireler yaklasik 40m², 1+1, temiz ve ortalama hizmet kalitesine sahip.
- Yuksek sezonda daimi misafirleri oldugu icin erken rezervasyon yaptirmanizi oneririm. bahar ve sonbaharda musait oluyor.
- Bu benim ilk video calismam izlediginiz icin tesekkur ederim.
-----------------------------
Datça Tanıtım Filmi | Muğla Türkiye | Datca TURKEY
Datça tanıtım filmi, Datça Palamutbükü, Datça Aktur, Datça belgeseli tanıtım, Datça Can Yücel, Datça tatili, Datça plaj ve koyları, Datça gezilecek yerler, Datça Ovabükü, Datça Hayıtbükü, Eski Datça Evleri, Datça Knidos Antik Kenti, Datça gezisi, Datça görseller, Datça drone, Datça plajları, Datça Sahilleri,
Datça Koyları- Palamutbükü, Gerence, Akçabük, Kurubük, Ovabükü
Temmuz ayında Datça'nın Cennet Koylarından görüntüler.
Datca Palamutbükü Baliklara Ekmek veriyoz Marmaris bodrum ege denizi Kirsehir Cayagzi