PANIONION
12 Ionian state gathered here and made joint decisions.
GÜZELÇAMLI guzelcamli 2007 ( by olcay)
Güzelçamlı Belediyesinin yaptırdığı tanıtım cd guzelcamli.com olcay öztürk güzelçamlı guzelcamli Millipark kalamaki zeus mağarası tatil holiday yamaç paraşütü kanyon hotel turizm doğa deniz orman panionion zeus
2019 Haziran Akdeniz-Ege Turu, Kuşadası, Güzelçamlı Zeus Mağarası
Zeus Mağarası Davutlar Milli Parkı girişine 100-150 m. uzaklıkta, dağ eteğinde, içinden çıkan su kaynağının oluşturduğu oldukça derin, küçük havuz benzeri su birikintilerinin oluşturduğu doğal bir mağaradır. Yer aldığı tepenin üst kısmında Panionion antik kenti yer almaktadır. Tam bir doğa harikası olan mağaranın suyunun çıktığı yer tam olarak bilinmemektedir. Mağaraya Zeus isminin, Zeusla ilgili anlatılan öykülerden yola çıkarak verildiği düşünülmektedir. Yapılan incelemede mağarada yüzeyde hiçbir kültür varlığına rastlanılmamıştır. Mağara korunması gerekli tabiat varlığı özelliğindedir. Kaynakça: Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İzlediğiniz için teşekkür ederim, Beğendiyseniz beğen butonunu tıklamayı, abone değilseniz abone olmayı unutmayın.
Beni Facebook'ta takip ediniz:
Instagram:
Kanalıma ABONE ol:
Kuşadası'na veda ediyoruz. AYDIN/TÜRKİYE
#MEMLEKETİMTÜRKİYE #AYDIN #KUŞADASI
Aydın’a 71 km uzaklıkta bulunan kentin sınırları, Kuşadası körfezinin doğu ve güneydoğusundaki kıyı ovasıyla, gerisinde kalan alçak yaylayı kaplar. Doğusu ve güneyi dağlarla çevrilidir. Adını önündeki Güvercin Adası’ndan alan ilçe, turizm açısından Türkiye’nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden birisidir. Kuzeyde Selçuk ve Pamucak, güneyde Dilek yarımadası ile sınırlanan Kuşadası; Efes, Meryemana, Milet, Didim, Pamukkale, Marmaris, Bodrum gibi önemli turistik merkezlerin odağında bulunmaktadır. Yat limanı, çok sayıda plaj, otel, motel, kamping, tatil köyü ve eğlence yerleriyle, özellikle yaz aylarında çok canlı ve renkli bir yaşantı sergiler.
İlçede Çıban (Yavansu), Venüs, Güzelçamlı ve Davutlar kaplıcaları, Aslanlı ve Zeus mağaraları, Dilek Yarımadası Milli Parkı ve park içinde yer alan koylar, içmeler; ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde yerli ve yabancı turistleri konuk etmektedir. Dilek yarımadasını denizden dolaşmak isterseniz karşınıza Tavşan Adası, Su Adası ve Sandal Adası çıkar.
Kuşadası çağlara göre değişen yerleşimlerden oluşmuştur. İlk yerleşim olan Neopolis, “Yılancı Burnu” denilen yerde İonyalılar tarafından kurulmuştur. Ortaçağda Pilav Dağı eteklerinde “Andız Kulesi” denilen alandaki yerleşim, deniz ulaşım güçlükleri nedeni ile bugünkü Kuşadası’nın bulunduğu “Skala Nova” adlı kente kaymıştır. Milli parkın kuzeydoğusundaki Dilek Tepesi’nin eteğinde, on iki İon kenti birliğinin toplanma yeri olarak bilinen Panionion’un sur duvarları ve meclis binasının kalıntıları günümüze ulaşmıştır. Burada, Venediklilerden kalma kaleyi ve hemen bu kalenin 2 km. güneydoğusundaki Anaia kentini gezebilirsiniz.
Pygela antik kenti ise ilçenin kuzeyinde yer alır. Kayalara inşa edilmiş bir Bizans kalesine ev sahipliği yapan Güvercin Adası ile 19. yy. yapısı Küçük Ada Kalesi ise, Osmanlı Devleti’nin korsanlara karşı kullanılan önemli bir deniz savunma merkezi olmuştur. Kuşadası’nı çeviren surlar da Osmanlı Devleti’ne aittir.
Kaynakça: Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MEMLEKETİM TÜRKİYE
- Neyi Meşhur, Nesi Meşhur
- Gezilecek Yerler, Görülecek Yerler
- Kamp Alanları ve Kampingler
- Türkiye'nin doğa harikası yerleri
- Türkiye'nin güzellikleri
- Türkiye'de gezilecek ve görülecek yerler
- Türkiye'de gezilip görülecek yerler
- What's Famous, What's Famous
- Places to Visit, Sights
- Campgrounds & Campsites
- Turkey's natural wonders locations
- Turkey's beauty
- Things to do and places to see in Turkey
- Crawl attractions in Turkey
guzelcamli 1.wmv
Güzelçamlı Kuşadası Aydın Türkiye
Kadı Kalesi - Anaia - Kuşadası
Otro punto de interes en Kusadasi. Asi rambien pueden nadar en la playa de Davutlar y visitar este sitio de Pueblo Antiguo de Anaia. #kusadasi #turquia
Kuşadası’nın Saklı Cenneti Zeus Mağarası Sualtı Görüntüleri
Ege’de turizmin en hareketli yerlerinden Kuşadası, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı gibi el değmemiş bir güzelliğe sahip. Milli parkın hemen girişinde yer alan Zeus Mağarası, hala yeteri kadar tanınmıyor
Milli parkın hemen girişinde tabelası bulunan mağaraya, ana caddeden 7-8 dakikalık bir yürüyüşle kolaylıkla ulaşılabiliyor. Son düzlükte mağaraya kısa bir tırmanma ve hemen ardından iniş var. Bu bölüm kaygan zemin nedeniyle zor anlar yaşatsa da karşınıza çıkan manzaraya değiyor.
Zeus Mağarası’nın bu ismi almasıyla ilgili birden çok öykü var. Bunlardan ilkinde; gök tanrısı Zeus, kardeşi denizler tanrısı Posedion’u kızdırdığında, elindeki üçlü yabası ile denizleri alt üst eden Posedion’un gazabından korunmak için bu mağaraya sığınıp, burada dinlenip yıkanıyormuş. Bir diğer mitolojik öyküde ise Antik Panionion Birliği’nin toplantılarının düzenlendiği bölgede krallar toplantıdayken, kraliçeler bu mağarada yüzerlermiş. Mağaraya girenlerin karşıya dikkatli baktıklarında Zeus’un yüzünün yansımasını görebildikleri söyleniyor.
Kuşadası Zeus Mağarası’na Nasıl Gidilir
Zeus Mağarası, Kuşadası Güzelçamlı’da bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı giriş kapısına gelmeden 100 metre kadar geride solda. Ana yolda tabelası bulunan mağara, yoldan 200 metre kadar içeride. Mağaranın girişi 20 metre kadar kaygan taşlı bir patikaya sahip.
GÜZELÇAMLI MİLLİ PARKI
KUŞADASI-GÜZELÇAMLI.
[4K] Kuşadası'nda Zeus Mağarasını Gezdik
Kuşadası ve çevresinde gezilecek yerler neresidir? Sorusuna yanıtlardan biri olan Zeus Mağarası Kuşadası'na yaklaşık 28 km. uzaklıktadır.
Milli Parkı girişine 100-150 m. uzaklıkta, dağ eteğinde, içinden çıkan su kaynağının oluşturduğu oldukça derin, küçük havuz benzeri su birikintilerinin oluşturduğu doğal bir mağaradır. Alan olarak Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkında yeralmaktadır.
Mağara girişinde hediyelik eşya satıcıları ve yöresel ürünlerin bulunduğu tezgahlar bulunmaktadır.
Yer aldığı tepenin üst kısmında Panionion antik kenti yer almaktadır.
Doğa harikası olan mağaranın suyunun çıktığı yer tam olarak bilinmemektedir.
Mağaraya Zeus isminin, Zeusla ilgili anlatılan öykülerden yola çıkarak verildiği düşünülmektedir. Mağara korunması gerekli tabiat varlığı özelliğindedir. Bu yüzde geçmiş yıllarda olmayan seyir terası ve yürüme alanları konumlandırılmıştır. Daha önce bu alanlar yokken kayaların üzerinden geçerek mağarayı ziyaret ediliyordu.
Kuşadası Zeus Mağarası içerisinde yüzmek yasak olmasına rağmen bu yasak çoğu kişi tarfından delinmektedir.
Zeus Mağrasını ziyaret ederken dikkat edilecek bir diğer konu ise trafik! Hafta için hiç bir sorun olmayan Milli Park girişinde ve çıkışında araç yo unluğu nedeniyle ziyaret saatini genellikle akşam üzeri geç saate bırakmamak gerekir.
Kuşadası Zeus Mağarası'nda yüzmek, dalmak, ağaçlara bez bağlamak, çöp atmak ve sigara içmek yasaktır.
Sizlerde Kuşadası'nda Zeus Mağarasını ziyaret ederseniz, düşüncelerinizi yorumlar bölümüne yazabilir siniz...
Kuşadası Gezisi
Kuşadası Gezisi
Kuşadası Aydın iline bağlı bir ilçedir. İlin kuzey batısında bulunan ilçe, Aydın il merkezine 71 km, İzmir il merkezine 95 km uzaklıktadır. Ege Denizi kıyısında kurulu ilçe, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerindendir.
Kuşadası'nın Yılancı Burnu denilen yerde, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır.
Kuşadası ve Çevresi - Kuşadası Körfezindeki Antik Yerleşim Yerleri
PYGELA
Bugünkü Clup Pigale ve Kuştur Tatil Köyü'nün Disko'su ve A'la Carte Restoranı'nın bulunduğu tepede kurulmuş antik bir yerleşim yeri idi. Dünya, sağlık şehri olarak kurulan ilk kent Pygela'dır. Argos Kralı Agamemnon, 10 yıl süren Truva savaşları sırasında, yorgun düşen askerlerini dinlendirmek, hem de savaş gemilerini onarmak için Kuşadası'ndaki Pygela, İzmir'deki Pygela ve İzrnir'deki Agamemnon şehirlerini kurdu.
Her iki şehir, yakınında bulunan şifalı sularla askerlerinin bozulan sağlıklarını ve yıpranan morallerini geri getirmeyi başardı. Şimdiki Pine Bay Tatil Köyü'nün bulunduğu Çam Limanı ve Tusan Oteli'nin arkasındaki gölet - bataklık, Pigale şehrinin Limanı ve gemi bakım yerleriydi. Pigale Sağlık Kenti ve Limanı, daha sonra Efes'e gelen Büyük İskender'in askerlerine de dinlence ve eğlence yeri oldu.
ANAİA - ANEA (SOĞUCAK) - KADIKALESİ
Sisam Adası'nın karşısına düşen Carta bölgesindeki bu sahil kasabası bir ticaret merkezi olduğu kadar sığınmaya elverişli limanı nedeniyle korsan gemileri için bir barınak görevi de görüyordu. Anaia Atina-Sparta savaşları sırasında Atina'nın yandaşı olan Samos'tan sürgün edilenlerin, kaçanların, oradaki yönetime düşman olanların elinde bulunuyordu. Buradakiler, gerek Samos yöneticilerine gerek Atinalılara karşı, Spartalılara hizmet ediyordu. Kentin adı, Thukydides'de bu dönemin olayları nedeniyle anılıyor. 1304'de, Anea, bugünkü adıyla Kadıkalesi yakınlarındaki Nekropolis'i o tarihte bir Ceneviz kolonisini barındırmakla beraber, Bizanslıların yönetiminde idi. Anea şehrinde yaşayan Cenevizliler, Kemalpaşa (Nif) anlaşmasından sonra yerli Rumlarla birlikte, Venedik tüccar gemilerine karşı korsanca saldırılar düzenliyorlardı. Ania, Efes ve İzmir'den sonra 1317'de Türk egemenliğine geçmiştir.
PANIONİON
12 Ion şehrinin oluşturduğu yarı dini, yarı siyasi Paionion Birliği'nin merkezi, Güzelçamlı beldesi içinde bulunan, Dilek Yarımadası'ndaki Milli Park sınırları içinde kalan, Kaletepe'de Karyon - Otomatik Tepe idi. Otomatik Tepe, 1 sitenin meydana getirdiği mukaddes bir yerdir. M.Ö. 700 yıllarında 12 şehir devletinin delegeleri, yılın belirli günlerinde Panionion'da toplanıp, önemli politik kararlar alıyordu. Helikonios, yan adı ile anılan deniz tanrısı Poseidon'un adına, lonia birlikleri tarafından oluşturulan bu kutsal alanda yapılan ünlü kurban törenlerinin amacı kentlerin sorunlarını tartışıp şehir devletlerinin birbirine önerilerde bulunmalarını sağlamak, ayrıca önemli konularda ortak kararlar almaktı. Panionion, aynı zamanda iyi bir kehanet merkezi olarak da tanınıyordu. Kehannette bulunmak için kurban edinen hayvanların akciğerlerinin, tanrıya bütün olarak sunulması gerekiyordu.
NEAPOLİS
Güvercinada'nın güneyinde, denize uzanan ikinci bir yarımadadır, Antik çağlarda Ionlar tarafından kurulan Kuşadası'nın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Halen deniz altında antik kent kalıntıları mevcuttur.
ILICA TEPE
Akaların, Batı Anadolu'ya ilk göç ettikleri yıllarda yerleştikleri yer olan Ilıca, 11 Tepe'deki kalıntılar, Kuşadası'nın bundan 3000 yıl öncesinde bile yaşanılan bir kent olduğunun kanıtıdır. Büyük taştan yapılmış olan duvarlar bugüne kadar ayakta kalmıştır.
TARİHİ ESERLER VE CAMİLER
GÜVERCİNADA
Kuşadası kıyısında yer alan küçük bir adadır. Bir mendirek ile karaya bağlanmıştır. Üzerinde Bizans döneminde inşa edilen bir kale bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında ve özellikle Mora İsyanı sırasında diğer adalardan gelecek saldırılara karşı bir ileri karakol görevi görmüştür. Ayrıca, korsanlara karşı kullanıldığı için halk arasında Korsan Kalesi adı ile anılmaktadır. Kale restore edilerek, aydınlatması yapılmış ve turizmin hizmetine sunulmuştur.
Dilek Yarımadası yeni ziyaretçilerini bekliyor - Meydan Haber
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen milli parkları arasında yer alan ve dünyada bir örneği daha olmayan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yeni ziyaretçilerini bekliyor.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruması altında bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın’ın Kuşadası, Söke ve Didim ilçe sınırlarında toplam 27 bin 598 hektar bir alana sahip. Alanın 10 bin 908 hektarı, 1966 yılında Milli Park ilan edilen Dilek Yarımadası’na ait bulunuyor. Yarımadanın güneyine bitişik 16 bin 690 hektar büyüklüğünde sahip Büyük Menderes Deltası, 1994 yılında Milli Park’a dahil edildi. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası, uluslararası açıdan da önem taşıyor. Milli Parkın sahip olduğu bitki çeşitliliği sebebiyle Dilek Yarımadası, Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Biogenetik Rezervleri Şeması’nda ‘Flora Biogenetik Rezerv Alanı’ olarak kabul edildi. Yarımadanın hemen güneyinde bulunan Büyük Menderes Deltası’nın en önemli su kaynağı, 584 kilometre uzunluğundaki Büyük Menderes Nehri’nden oluşuyor. Bu alan içerdiği biyolojik çeşitlilikten, nesli tükenmek üzere olan canlılardan ve endemik türlerden dolayı uluslararası öneme taşıyor ve Uuluslararası Ramsar, Bern ve Rio Sözleşmeleri ile Barselona Konvansiyonu ile korunuyor. 800 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ2018 yılında yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiği Milli Park, sahip olduğu özelliklerle ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, düzenlenmiş alanlarda günübirlik olarak deniz sporları yapabilecekleri gibi, eko-turizm kuralları çerçevesinde belirlenmiş rotalarda doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, foto safari, manzara izleme, olta balıkçılığı, kültürel yürüyüşler, kuş gözlemciliği, resim ve botanik turu etkinliklerini de yapabiliyor. Ayrıca ziyaretçiler Milli Park sınırları içerisinde bulunan Panionion, Zeus Mağarası, Panagia Manastırı, Hagios Antonios Manastırı, Thebai Antik Kenti, Eski Doğanbey köyü (Eski Rum Köyü), Eski Şaraphane Mevkii ile Milli Park’ın yakınında bulunan Priene ve Milet Antik Kentleri ziyaret edilebiliyor. Gelen ziyaretçilerin ihtiyaç duyacağı sosyal ihtiyaçlar için gerekli yatırımları Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu alanın gelecek nesillere bozulmadan aktarımı için koruma çalışmalarını sürdürüyor. (İHA) meydanhaber.net